Aan welke factoren moet u denken voordat u een webcrawler-tool kiest? - DeLaatbusiness

Aan welke factoren moet u denken voordat u een webcrawler-tool kiest?

4 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het doel van elk bedrijf serieus over SEO is voor potentiële klanten om ze te vinden door middel van zoeken. De reden is simpel: deze leads zijn meer gekwalificeerd en zijn al op zoek naar wat het bedrijf te bieden heeft.

Maar SEO is een veelkoppig beest. Er zijn gewoon te veel regels, richtlijnen en dingen om op te letten. Van off-page-elementen tot on-page-elementen, die alle aspecten van SEO behandelen, kan gemakkelijk een enorme taak worden, vooral als het gaat om grote websites.

Dat is de reden waarom een ​​tool die uw website regelmatig crawlt en rapporten terugbrengt over wat moet worden opgelost, een must-have is.

Een goede webcrawler helpt u te begrijpen hoe efficiënt uw website is vanuit het oogpunt van een zoekmachine. De crawler houdt voornamelijk rekening met rankingfactoren voor zoekmachines en controleert uw site één voor één met de lijst. Door deze problemen te identificeren en eraan te werken, kunt u uiteindelijk de zoekprestaties van uw website verbeteren.

Vroeger moesten webmasters deze taken handmatig uitvoeren, meestal met behulp van verschillende tools voor verschillende functies. Zoals je zou verwachten, was het proces omslachtig en zouden webmasters eindigen met verschillende discrete rapporten die ze nodig hadden om betekenis te geven. Tegenwoordig zijn er alles-in-één tools waarmee deze functies in enkele seconden kunnen worden uitgevoerd, met gedetailleerde rapporten over de prestaties van uw website.

Deze hulpmiddelen hebben verschillende namen en vervullen verschillende functies. Daarom moet u nadenken over het proces om een ​​tool voor uw bedrijf te selecteren.

Waar moet je precies op letten?

Identificeer eerst uw behoeften

Begin vanuit je eigen einde. Zijn er specifieke fouten op uw site die een oplossing vereisen in uw zoektocht naar een webcrawler?

Wat zijn deze dingen? Niet-geïndexeerde pagina’s? Gebroken links?

Bekijk uw websitefuncties. De behoeften van een kleine website verschillen aanzienlijk van die van een grote website zoals The Huffington Post of Wikipedia. Een kleine website kan zich redden met een gratis tool zoals Screaming Frog en redelijke resultaten behalen. Voor een grote site worden gratis tools echter niet gekort.

De meeste software wordt geleverd met een gratis abonnement voor een beperkt aantal functies / query’s. Maar prijzen kunnen snel het dak op wanneer de grootte van de pagina’s die moeten worden gecrawld en de benodigde gegevens toenemen.

Daarom moet u rekening houden met uw budget, beslissen over het minimum en een maximumaantal pagina’s dat moet worden gecrawld en vervolgens een hulpmiddel kiezen dat de beste waar voor uw geld biedt.

Basisfuncties waar u op moet letten

Een goede webcrawltool moet de volgende basisfuncties kunnen uitvoeren:

Detecteer robot.txt-bestand en sitemap

Dit is de minste die een webcrawler zou moeten doen. Niet alleen zou het in staat moeten zijn om deze bestanden te detecteren, het zou ook niet-indexeerbare pagina’s moeten detecteren . Deze pagina’s worden niet door zoekmachines geïndexeerd vanwege beperkingen van uw hosting, bijvoorbeeld specifieke instructies in het bestand robot.txt.

Ontdek kapotte pagina’s en links

Verbroken pagina’s en links veroorzaken een slechte ervaring voor uw websitegebruikers. Daarom raadt Google aan om uw site regelmatig te controleren op verbroken koppelingen.

Een goede crawler detecteert onmiddellijk de verbroken koppelingen en pagina’s op uw website. Sommige bieden zelfs een interface waarmee u de links in het dashboard van de software direct kunt bijwerken. U moet al deze in overweging nemen voordat u voor een software betaalt.

Identificeer omleidingsproblemen, HTTP- en HTTPS-conflicten

Omleidingen zijn normaal op internet. Een goede crawler moet niet alleen onjuiste omleidingen detecteren, maar u ook de opties geven om deze te controleren.

Met beveiliging als een factor in zoekmachine rankings, moet uw website absoluut overschakelen naar HTTPS . Voor sites met meerdere pagina’s en berichten zorgt ervoor dat elke link op uw website die de nieuwe status weergeeft, ontmoedigend is. Dat is de reden waarom een ​​goede SEO-crawler in staat zou moeten zijn om deze conflicten te detecteren en u eenvoudige opties voor het bijwerken ervan te geven.

Geavanceerde functies

Hoewel de hierboven genoemde functies de basisfuncties zijn waar u op moet letten in een goede SEO-crawler, moet u ook software overwegen die wordt geleverd met de volgende extra pakketten:

Mogelijkheid om mobiele elementen te detecteren

Mobiele vriendelijkheid is nu verplicht op internet en hoewel je misschien de noodzakelijke wijzigingen hebt geïmplementeerd door over te schakelen naar een responsief thema of AMP te implementeren , kunnen er nog steeds haperingen optreden.

Bepaalde gebieden of functies op uw website worden mogelijk niet goed weergegeven op mobiele apparaten. Een SEO-crawler die deze probleemgebieden kan detecteren, is het overwegen waard.

Mogelijkheid om verbinding te maken met Google Analytics

Google Analytics heeft terecht zijn plaats verdiend als een van de favoriete tools van elke webmaster. Het is de hub waar u controleert hoe goed uw inspanningen vruchten afwerpen en wat u mogelijk moet veranderen.

Daarom zou het kiezen van een crawler die is geïntegreerd met Google Analytics uw taak eenvoudiger maken, omdat u zichtbaarheid over al uw rapporten op één plaats heeft.

Opties voor het volgen van zoekwoorden

Sleutelwoorden zijn de ziel van SEO. De naam van het SEO-spel, zelfs in 2017, is om de zoekwoorden te identificeren en te rangschikken waarnaar uw klanten op zoek zijn.

Dat is de reden waarom een ​​SEO-tool waarmee u kunt bijhouden hoe u presteert op zoekwoorden, of zelfs ongebruikte zoekwoorden kunt vinden, een goudmijn kan zijn. Als dit functies zijn die u graag zou willen hebben, moet u een tool kiezen met opties voor het bijhouden van zoekwoorden.

Gebruikersomgeving

Uw doel met een SEO-crawler is om de prestaties van uw website tijdens het zoeken te verbeteren. Daarom moet een SEO-tool u in één oogopslag kunnen laten zien wat er mis is en wat moet worden verbeterd. Het moet je leven niet nog verder compliceren.

Wanneer u uw webcrawler kiest, kies dan voor een website die rapporten op een duidelijke, overzichtelijke en overzichtelijke manier presenteert, zodat u tijd kunt besparen door uit te zoeken wat u echt moet doen.

Conclusie

Een goede webcrawler helpt u bij het stroomlijnen van uw SEO-inspanningen en zorgt ervoor dat u de beste waar voor uw geld krijgt. De beste software voor uw bedrijf hangt uiteindelijk af van uw specifieke behoeften en de functies die u nodig hebt.

Op een basisniveau zou een SEO-crawler in staat moeten zijn om uw site te analyseren op gebroken links / pagina’s, defecte omleidingen, HTTP- en HTTPS-conflicten en niet-indexeerbare pagina’s.

U kunt ook overwegen crawlers die defecte mobiele elementen kunnen detecteren, integreren met Google Analytics (of andere marketingtools) en opties hebben voor het volgen van zoekwoorden.

Kies ten slotte een crawler met een gebruikersvriendelijke interface, zodat u in één oogopslag kunt zien wat werkt, wat moet worden verholpen en wat u moet controleren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format