Beeld/afbeelding optimalisatie 101: Hoe hoger te scoren in zoeken voor afbeeldingen - DeLaatbusiness

Beeld/afbeelding optimalisatie 101: Hoe hoger te scoren in zoeken voor afbeeldingen

7 min


140
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

SEO gaat niet alleen over het optimaliseren van geschreven inhoud.

De toenemende dominantie van online visuele content heeft nieuwe mogelijkheden met zich meegebracht om het zoekverkeer van een site te vergroten door video’s en afbeeldingen te optimaliseren .

Als u uw afbeeldingen optimaliseert,  krijgt uw website een extra kans om via afbeeldingen te zoeken. Een goed logo of een opvallende afbeelding kan net zo effectief zijn om bezoekers naar uw website te trekken als uw geschreven inhoud.

Maar zelfs als u zeer bekend bent met het optimaliseren van geschreven inhoud voor zoeken, weet u misschien niet waar u moet beginnen met het optimaliseren van afbeeldingen. Welke factoren moet je in gedachten houden? Is het gebruik van zoekwoorden nog steeds van toepassing?

In deze handleiding leggen we u alles uit wat u moet weten over het optimaliseren van afbeeldingen zoeken.

NB: Dit is een bijgewerkte versie van een gids van Dave Davies die we oorspronkelijk in 2013 publiceerden: Beeldoptimalisatie: rangschikken op beeldzoekopdracht

Afbeeldingsgrootte

De grootte van uw afbeeldingen kan een grote invloed hebben op uw algehele sitesnelheid (een belangrijke factor voor het rangschikken van zoekresultaten) en grote, zware afbeeldingen zijn een van de grootste boosdoeners voor het vertragen van websites, met name op mobiele apparaten .

Omdat u echter ook wilt dat uw afbeeldingen er goed uitzien en in het oog springen, vooral als ze het eerste deel van uw website zijn dat mensen zien bij het zoeken naar afbeeldingen, wilt u ook niet de kwaliteit opofferen. Het vinden van een balans is dus noodzakelijk.

Het artikel van Matt Owen over het optimaliseren van je paginabeelden om de snelheid van de site te verhogen,  geeft hier enkele handige tips, met name als het gaat om het niet uploaden van afbeeldingen die groter zijn dan de gebruiker ooit zal zien, omdat dit je site alleen maar vertraagt ​​zonder voordeel voor jou of de gebruiker.

Welke bestandstypen zullen hier het nuttigst zijn? GIF, JPEG en PNG zijn de drie belangrijkste afbeeldingsbestandstypen, die samen 96% van het beeldverkeer van internet uitmaken.

PNG biedt een goede combinatie van compressieratio en beeldkwaliteit en is daarom meestal de beste keuze. JPEG kan een compressiesnelheid hebben van maximaal 10x meer dan de andere twee formaten, maar is een verlieslatend formaat – wat inhoudt dat het de kwaliteit van uw afbeeldingen vermindert terwijl deze worden gecomprimeerd, dus overweeg of dit een opoffering is die u moet doen.

Het opslaan van uw afbeelding als een GIF zal niet leiden tot een verlies van beeldkwaliteit, maar het kan soms de kleurdetails verminderen, waardoor GIF’s het meest geschikt zijn voor geanimeerde afbeeldingen, logo’s en andere kleine, eenvoudige afbeeldingen.

Google’s PageSpeed ​​Insights biedt nog meer richtlijnen voor het optimaliseren van uw afbeeldingen voor maximale sitesnelheid. 

Afbeelding naam

De naam van uw afbeeldingsbestand kan zoekmachines helpen uw inhoud in context te ontdekken. Dit is waar trefwoorden in de afbeelding komen (evenals in de alt-attributen, die we hieronder zullen behandelen).

Als u een foto van natuurfotografie uploadt, heeft een relevante bestandsnaam, zoals nature_photography.png, een betere kans om goed te worden gerangschikt in zoekresultaten dan door DSC_1977.png. Als het mogelijk is om nog specifieker te zijn, zoals Hong-Kong-botanical-gardens.png, dan is dat nog beter voor SEO.

Als u bij het uploaden geen afzonderlijke titel voor uw afbeelding invoert, zal de bestandsnaam ook als de afbeeldingstitel dienen, waardoor het des te belangrijker is om duidelijk en nauwkeurig te zijn met uw bestandsnaam.

Ga door naar het volgende gedeelte voor meer informatie over het optimaliseren van de titeltekst en alt-tekst van uw afbeelding.

Alt-kenmerken

Alt-kenmerken  zijn de tekstalternatieven voor uw afbeelding die verschijnen als uw afbeelding niet wordt geladen of als de gebruiker uw site bezoekt met een hulpmiddel zoals een schermlezer. Omdat webcrawlers geen ogen hebben, zijn ze ook wat zoekmachines “zien” in plaats van een afbeelding, wat ze belangrijk maakt voor zowel toegankelijkheid als SEO.

Als zodanig zijn de alt-tekst en titeltagvelden de beste plaats om trefwoorden relevant te maken voor uw afbeelding, MAAR: geen trefwoord-spullen! Dit is een slechte praktijk in beeld-SEO, net als bij tekstgebaseerde SEO, en de gebruikers van de schermlezer die toegang tot uw website krijgen, hebben geen gunsten.

Titel tekst

De titeltekst is in feite de naam van uw afbeelding en dient als zodanig een zeer vergelijkbaar doel met de bestandsnaam van uw afbeelding. Het belangrijkste verschil is dat het zowel leesbaar als machinaal leesbaar moet zijn – gebruik dus spaties om de woorden in je afbeelding te scheiden, geen onderstrepingstekens of streepjes (of helemaal niets).

Er zijn bepaalde omstandigheden waarin de titeltekst alles is dat u nodig hebt om uw afbeelding te vervangen – als de titeltekst alleen de afbeelding beschrijft, hebt u niet alt-tekst altijd nodig.

Als de afbeelding bijvoorbeeld een hoofdfoto van een persoon is, is hun naam alleen voldoende voor de titeltekst – omdat het zowel aan mensen als aan zoekmachines vertelt waar de afbeelding van is – en er geen aanvullende details nodig zijn in de alternatieve tekst. Alt-kenmerken zijn belangrijk, maar u hoeft niet overboord te gaan!

Alt-tekst

Dit is het veld dat beschrijft wat je afbeelding weergeeft. Alt-tekst helpt zoekmachines om niet alleen de inhoud van een afbeelding uit te werken, maar ook het onderwerp van de omringende tekst – dus het is belangrijk om het goed te doen.

Indien mogelijk moet ten minste één afbeelding op uw pagina uw zoekwoord bevatten, maar het is belangrijk om het niet op te bergen. De alternatieve tekst moet duidelijk en beschrijvend zijn en in natuurlijke taal zijn geschreven. Stel je voor dat je iemand vertelt die het beeld niet kon zien waar het over ging. Welke sleuteldetails zou je willen benadrukken?

Sommige handleidingen plaatsen een aanbevolen lengte op alt-tekst, zoals 80 of 150 tekens, maar in werkelijkheid moet de alt-tekst net zo lang zijn als nodig is om de beeldinhoud over te brengen. Probeer bondig te zijn, maar offer de noodzakelijke details niet op ter wille van de lengte.

Hier is een voorbeeld van een grafische afbeelding (met dank aan Shutterstock) die we hebben geüpload voor een recent artikel, ‘ Beyond Google Analytics: 10 SEO analytics and reporting tools ‘. De WordPress-backend geeft duidelijk aan waar de titel en alt-tekst moeten worden ingevoerd:

Een screenshot van een afbeeldingsbijlage in WordPress waarbij de titeltekst en de alt-tekstvelden zijn ingevuld. Het bijschrift en de beschrijving zijn leeg.

De alt-tekst die we voor deze afbeelding invoeren, is als volgt: Afbeelding van een persoon die op een laptop typt met papier en pennen aan de zijkant, en een reeks verschillende analytische pictogrammen die erboven zijn geschetst, zoals grafieken, diagrammen en een klembord.

Pagina-URL en domeinbevoegdheid

De URL van de pagina waarop de afbeeldingen worden gehost, kan van invloed zijn op het zoekverkeer naar afbeeldingen. Als een afbeelding wordt gehost op een geoptimaliseerde pagina-URL op een pagina die kwaliteit en relevante inhoud bevat, zijn uw kansen op succes van imagosucces veel groter.

Samen met de pagina-URL, de domeinbevoegdheid van de pagina die ook van invloed kan zijn op de prestaties van een afbeelding in Google Afbeeldingen. Als een domein al een reputatie heeft voor het aanbieden van kwaliteit en relevante inhoud, zal uw afbeelding het beter doen in de zoekresultaten. Image SEO is in dit opzicht niet anders dan op tekst gebaseerde SEO.

Omliggende inhoud rond afbeeldingen

Beeldoptimalisatie gebeurt niet in een vacuüm. Daarom is de kopie die een afbeelding op uw pagina omringt ook belangrijk voor SEO. De relevantie van de inhoud, de kwaliteit en de gebruikte zoekwoorden kunnen van invloed zijn op hoe de afbeelding in de zoekresultaten wordt geplaatst.

De belangrijkste kopie is de tekst die de afbeelding onmiddellijk omringt. Dit kan een inleidende zin zijn die voorafgaat aan de afbeelding (bijvoorbeeld: “Hieronder is een grafiek met de resultaten van een enquête uitgevoerd onder 500 marketeers …”) en / of een bijschrift eronder dat een extra context biedt.

Zoekmachines zoals Google zullen deze kopie gebruiken om te bepalen hoe goed de afbeelding overeenkomt met het onderwerp van de pagina. Als de focus van de inhoud bijvoorbeeld op loodgieterswerk ligt, heeft een afbeelding van een boom de kans verkleind om hoog te worden gerangschikt voor het zoekwoord ‘loodgietersvoorbeelden’ (en verwarren uw gebruikers waarschijnlijk met opstarten).

Daarnaast is de beeldherkennings-AI van Google de afgelopen jaren veel geavanceerder geworden, tot het punt waarop vaak wordt vastgesteld of het afbeeldingsonderwerp overeenkomt met de rest van uw inhoud.

Voorraadfotografie

Er is in de loop der jaren een lange discussie geweest over het feit of het gebruik van stockfoto’s een negatief effect heeft op uw ranking. Matt Cutts van Google ging in 2013 op de feiten terug om te stellen dat stockfoto’s uw zoekresultatenrangschikking niet schaden, en daarom is er geen verschil in het gebruik ervan in plaats van originele foto’s, SEO-wise.

Er zijn echter een aantal kanttekeningen bij geplaatst. Een daarvan is dat stockafbeeldingen van nature generiek zijn, en dus zal de visuele ervaring van uw website een veel algemener resultaat opleveren, vooral als u er veel van gebruikt. Dit zal er ook niet toe bijdragen dat uw afbeelding opvalt in de zoekresultaten, en het is onwaarschijnlijk dat een aandelenafbeelding de aandacht van de gebruiker trekt – tenzij u natuurlijk een leverancier van stockfotografie bent.

Het tweede ding om in gedachten te houden is dat er ontelbare andere kopieën van dezelfde afbeelding als de uwe zullen zijn op de websites van andere mensen. Zoals Dave Davies in de 2013-versie van deze handleiding opmerkte: “Google wil niet meer meerdere exemplaren van dezelfde afbeelding rangschikken dan dat ze meerdere exemplaren van dezelfde inhoud willen rangschikken. Als u dezelfde afbeelding gebruikt die al op honderd andere sites voor u is gevonden, waarom zou u dan op de ranglijst staan? “

Als u bijvoorbeeld schrijft over de bedrijfscultuur van uw bedrijf, kunt u een stockfoto van gelukkige mensen kiezen in een kantooromgeving of gewoon een foto van hoge kwaliteit van uw eigen kantoor uploaden met uw teamleden tijdens een vergadering. Dit laatste is persoonlijk, relevant en interessant en geeft gebruikers een gevoel van hoe uw bedrijf er echt uitziet.

Inhoudskwaliteit is ook belangrijk in afbeeldingen zoals in tekst. Matt Cutts dacht in 2013 na of originele afbeeldingen kunnen worden gebruikt als signaal van toekomstige kwaliteit om een ​​betrouwbare website aan te duiden, wat leidt tot een hogere zoekrangschikking:

“Wie weet, misschien zijn originele afbeeldingsites van hogere kwaliteit, terwijl een site die gewoon dezelfde voorraadfoto’s opnieuw en opnieuw herhaalt, misschien niet zo lang van hoge kwaliteit is.”

Hoewel we geen concrete bevestiging hebben dat Google dit als kwaliteitsignaal ging gebruiken bij het zoeken naar afbeeldingen, is de indruk bij de gebruiker de moeite waard om in aanmerking te nemen.

Betrokkenheid van afbeeldingen en populariteit

Zoekmachines waarderen inhoud met een hoge betrokkenheid. Dit betekent dat als u een hoogwaardige, relevante en originele afbeelding heeft die populair begint te worden onder gebruikers, u meer kans heeft om deze hoger te zien in de zoekresultaten. Zoals met elke tekstpost, kan de populariteit van uw inhoud helpen om hoger op de SERP’s te komen.

De principes van link-building zijn ook van toepassing op het zoeken naar afbeeldingen: hoe meer mensen naar uw afbeelding linken, hoe groter de kans dat er meer zoekverkeer vandaan komt. Dit kan ook worden vergemakkelijkt door het gebruik van knoppen voor delen naast uw afbeeldingen. Zodra uw afbeelding op veel sites wordt gedeeld, draagt ​​de populariteit ervan bij aan het succes ervan bij het zoeken.

De populariteit van een afbeelding kan worden afgeleid van klikken op uw site, insluitingen en shares op andere pagina’s, of zelfs sociale shares. Allemaal maken ze het plaatje populairder, terwijl ze ook de relevantie ervan aangeven voor het onderwerp dat het beschrijft. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat zoekmachines er meer aandacht aan besteden.

Overzicht

Samengevat, hier is hoe u uw afbeeldingen kunt optimaliseren om hoger te scoren in zoekresultaten:

  • Probeer het gewicht van uw afbeeldingen te verminderen, maar niet ten koste van de kwaliteit
  • Kies een relevante bestandsnaam
  • Gebruik alt-attributen om uw inhoud zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven
  • Besteed aandacht aan de inhoud van uw afbeeldingen
  • Probeer originele afbeeldingen of fotografie te gebruiken
  • Streef naar boeiende beelden die het delen zullen stimuleren

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format