Belangrijkste voordelen van de nieuwste algoritme-update van Google

4 min


124

Op 1 augustus 2018 heeft Google een nieuwe zoekupdate voor algoritmen uitgerold, gericht op brede zoekopdrachten over de hele wereld.

Dit was de derde algoritme-update van het jaar, hoewel veel professionals in de SEO-community dit de grootste update noemen sinds Penguin in 2012.

 

Google SearchLiaison

@searchliaison

This week we released a broad core algorithm update, as we do several times per year. Our guidance about such updates remains the same as in March, as we covered here: https://twitter.com/searchliaison/status/973241540486164480 

Google SearchLiaison

@searchliaison

Each day, Google usually releases one or more changes designed to improve our results. Some are focused around specific improvements. Some are broad changes. Last week, we released a broad core algorithm update. We do these routinely several times per year….

647 people are talking about this

 

De update van het algoritme werd opgepikt door alle hulpprogramma’s voor het monitoren van zoekopdrachten, aangezien we rond het begin van augustus een piek zagen en gedurende ongeveer een week aanhoudende fluctuaties.

SERP-statistieken

Geavanceerde web rankings

Welke sectoren waren het meest getroffen?

Uit onderzoek van Sistrix bleek dat de industrieën die het meest getroffen werden ‘Your Money or Your Life’ zijn, kortweg YMYL genoemd, dat betrekking heeft op de gezondheids- en financiële sector, gevolgd door eCommerce-sites. Bedrijven die opmerkelijke drops zagen, waren Pandora (-28%) My Protein (-24%) en Wales NHS (-18%).

Welke SEO-technieken werden bestraft en beloond?

Hoewel Google niet veel informatie heeft vrijgegeven over de kenmerken van deze algoritme-update, hebben de SEO-forums en community’s hun gedachten gewisseld en de volgende factoren benadrukt:

  • Mobiele eerste index
  • Inhoud en koppeling op locatie
  • Sitesnelheid.

 

Wat je kunt doen om aan de top te blijven

Google heeft gereageerd op vragen op twitter door te zeggen dat ‘je niets zou moeten doen’ als je bent gestraft en ‘er is geen snelle oplossing’. Maar als u bent gestoken, waarom last hebben van slechtere zoekresultaten en minder verkeer? We lichten hieronder enkele belangrijke tips toe:

 

Eerst mobiel: de eerste indexering van mobiele apparaten is nu volledig aan de gang, en die websites die geen mobiele versie hebben, niet reageren of een afzonderlijke mobiele site hebben – zullen nu de muziek onder ogen zien.

Een aantal sites hebben deze maand geklaagd over het niet rangschikken van hun merknaam – dit viel echter samen met het ontbreken van een mobiele versie van hun website.

Naast een eenvoudig mobiel ontwerp kunnen mobielvriendelijke sites hun resultaten maximaliseren onder de mobiel-eerste index van Google door:

  • Het hebben van duidelijke informatie boven de vouw (of het nu gaat om een ​​h1-tag of een call-to-action-knop)
  • Verberg hun inhoud niet – terwijl de meeste desktopcontent op een mobiel is verborgen, is dit nog steeds erg belangrijk en zou het nog steeds moeten worden opgenomen. Accordeonklips kunnen een nette manier zijn om dit te presenteren.
  • Geen content verbergen met pop-ups – dus voor cookieautorisatie of GDPR-opt-ins kunt u ze effectief onder aan het scherm plaatsen, in plaats van als pop-up.

 

Inhoud: in een wereld waar content de baas is, heeft Google gesuggereerd dat website-inhoud expertise, autoriteit en vertrouwen heeft, bekend als (EAT). Dit is met name relevant voor de ‘Your Money, Your Life’ industrie van gezondheid en geld – waar ze zouden willen dat medische informatie wordt verspreid door professoren en artsen, in plaats van bloggers die het SEO-systeem spelen.

Zoals het verhaal is, kan het typen van je gezondheidssymptomen in Google je vullen met paranoia en angst – maar een verschuiving naar meer gezaghebbende inhoud zou dit tot het verleden behoren.

Maar hoe kan Google vertellen of een artikel over diabetes, kanker of ziekte is geschreven door een expert of niet? Hoewel er geen ‘quick-fixes’ zijn, is het logisch dat bloggers vaker naar andere websites verwijzen, omdat ze hun schrijven baseren op andere meningen. In vergelijking met een legitieme medische professional schrijven ze eenvoudigweg hun mening zonder te hoeven verwijzen.

In het geval van MediCompare, een vergelijkingstablet voor zorgverzekeringen, hebben zij historisch gezien bloggers gebruikt om hun inhoud op te voeren en toen het algoritme raakte, viel hun ranglijst als een steen.

Een verwijdering van al hun externe links, een toename van interne links en het verwijderen van zware inhoud, vertoonden echter binnen 48 uur herstel:

ste – 12 ste augustus

13 ste – 15 ste augustus

 

Snelheid: sitesnelheid en laadtijd zijn al jaren op de radar van Google en hoewel het altijd een rangordefactor was, is dit nu cruciaal voor goede resultaten. Eerder hadden we misschien sites zien die op positie 1 stonden ondanks slechte sitesnelheid, maar dit is mogelijk niet meer het geval.

Vervolgens moeten SEO’s en ontwerpers nu kijken naar het bouwen van websites met sitesnelheid in gedachten en eenvoudige manieren om dit te doen zijn browsercaching, afbeeldingen comprimeren tot onder 100kb en waar mogelijk code comprimeren. Handige tools om uw sitesnelheid te beoordelen zijn onder meer GTmetrix en natuurlijk Google’s PagesSpeed ​​Insights.

 

Over het algemeen lijkt het erop dat de update van het algoritme is gericht op inhoud die gezaghebbend is en door gebruikers een betere ervaring op mobiele apparaten te bieden en met snellere laadtijden op alle apparaten. Dit maakt SEO zeker moeilijker dan ooit – aangezien het rangschikken van een site met een basisontwerp en het toevoegen van inhoud een zaak van het verleden wordt. Hoewel de gezondheidsindustrie duidelijk het grootste doelwit was in deze algoritme-update, moeten SEO-professionals echt op de hoogte blijven van het spel. Anders zouden we deze update van het algoritme kunnen vinden met een aanzienlijke impact op alle andere sectoren en het gezicht van SEO zoals we dat kennen veranderen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format