Beste werkwijzen voor optimalisatie van ankertekst (anchor text)

5 min


121

Het doen van SEO voor elke klant is nauw verbonden met het krijgen van de meeste uit elke link.

Anchor tekst is een belangrijk element dat “ontsluit” potentieel elke schakel’s – in de mate dat Google moest de uitrol van haar eerste Penguin-update in 2012, het snijden van beproefde en ware anchor text over-optimalisatie methoden uit het beeld.

In de afgelopen vijf jaar zijn de beste werkwijzen voor het optimaliseren van ankertekst aanzienlijk geëvolueerd. Het is tijd om te leren hoe de beste praktijken met ankertekst u in 2018 het meeste uit de links kunnen halen.

Ankertekst en Google Penguin

De release van Penguin 1.0 in april 2012 schokte de SERP’s en treft ongeveer 3% van alle zoekopdrachten in het Engels, Duits, Chinees, Arabisch en andere populaire talen. Sindsdien zijn er minstens vijf belangrijke Google Penguin- updates geweest:

Sinds Google geeft zijn Penguin updates periodiek, een aantal SEO professionals en marketeers profiteren van de gaten, omhoog te duwen SERPs met grijs-hoed anchor text praktijken (bv gerichte anchor teksten, lagere kwaliteit link-building), en vervolgens gestraft voor te doen .

Als het gaat om de relatie tussen ankerteksten en Google Penguin-updates, is de vuistregel eenvoudig: volg de richtlijnen van Google en vermijd het systeem te hacken met behulp van overdreven agressieve ankertekstmethoden. Vroeg of laat zal Google een nieuwe update bedenken, die de SERP’s negatief zal beïnvloeden.

Belangrijkste ankertekstcategorieën

Voordat we specifieke tips geven voor het optimaliseren van ankertekst, laten we de belangrijkste categorieën ankertekst samenvatten:

 • Branded – uw merknaam met een link erop (bijvoorbeeld Search Engine Watch )
 • Naakte URL – de URL van uw site met de link waarnaar deze verwijst (bijv. Https://searchenginewatch.com/ )
 • Website Name – de URL van uw site met de anchor tekst geschreven als “YourWebsite.com” (bv searchenginewatch.com )
 • Pagina- / blogberichttitel – de ankertekst van een paginatitel met een link erop (bijvoorbeeld hoe u uw SEO voor 2018 toekomstbestendig kunt maken )
 • Exact-match Keywords – een gericht zoekwoord met een link erop (bijv. Tips voor ondernemers)
 • Gedeeltelijk overeenkomende zoekwoorden – een gericht zoekwoord plus een andere tekst met een link erop (bijv. Tips voor startende ondernemers, tips voor ondernemers)
 • LSI-trefwoorden – een ankertekst voor zoekwoorden die gerelateerd is aan een doelgericht zoekwoord (bijv. Tips voor ondernemerschap, zakelijke tips voor ondernemers, verhalen over het opstarten van bedrijfssucces)
 • Geen tekst – een afbeelding met een link erop
 • Generiek (bijv. Klik op deze link, Lees meer, bekijk dit)

Praktische tips voor optimalisatie van ankertekst

Houd het natuurlijk … en veelzijdig

Volgens Google moet elk deel van een website, inclusief links en de bijbehorende ankertekst, echte waarde bieden aan gebruikers. Koppelingen mogen alleen worden geplaatst waar gebruikers verwachten dat ze ze te zien krijgen, zodat ze kunnen worden geïnformeerd over iets dat voor hen waardevol is.

Aangezien de algoritmen van Google elk jaar slimmer worden, moet u meerdere herhaalde en op zoekwoorden gebaseerde ankers vermijden in de ankertekstwolk van uw site. Nalaten dit te doen zal zeker resulteren in een boete.

Om Neil Patel te citeren :

“Ik vind het leuk om natuurlijke links te bouwen, want dat is wat Google wil. U kunt niet slimmer zijn dan de technici die hun werkdagen besteden aan het slimmer maken van het algoritme. Dus, blijf uit de radar van Google, focus op inhoud van hoge kwaliteit en vermijd een boete op Google en andere zoekmachines . “

Natuurlijk moet u linken naar relevante pagina’s van hoge kwaliteit en alle links van niet-relevante webpagina’s van lage kwaliteit afwijzen. Het verkrijgen van links van sites met een hoge domeinautoriteit , Page Authority en Trust Flow is ook een must.

Voorkom overoptimalisatie

Google stelt geen al te rijke ankertekst op prijs. Een spamachtige, op zoekwoorden gebaseerde anker-tekstwolk is een grote rode vlag voor Google. Het duidt op botte manipulatie met backlinks, wat uiteraard resulteert in boetes.

Probeer in plaats daarvan uw ankertekst natuurlijk te houden door deze in de juiste verhoudingen over uw inkomende links te verspreiden (meer hierover hieronder). Plaats bijvoorbeeld in plaats van “Software Development Company” in elke gastpost, iets als “bedrijven die software ontwikkelen” of “de meest betrouwbare softwareontwikkelingsbedrijven”, enz.

Houd ankers relevant voor inhoud

Naarmate de tijd vordert, verbetert Google alleen de algoritmen die verantwoordelijk zijn voor het begrijpen van de werkelijke betekenis van de inhoud van een webpagina. Sinds 2015 test het DeepMind, een technologie voor de verwerking van natuurlijke talen waarmee kunstmatige intelligentie kan leren zoals mensen dat zouden doen.

Als Google weet wat er op een concrete webpagina wordt geplaatst, heeft het geen problemen om uit te zoeken of een specifieke ankertekst of koppeling relevant is voor de inhoud van een webpagina.

Als u een interne link plaatst met irrelevante ankertekst op uw eigen website, is dit waarschijnlijk schadelijk voor uw zoekrangschikking. Dit geldt voor backlinks met irrelevante ankertekst.

Google is geobsedeerd met het verbeteren van gebruikerservaringen. Het probeert zijn best om relevante inhoud op de meest handige manier te bieden. Het is duidelijk dat niet-relevante ankers met niet-relevante links erachter gebruikers naar niet-relevante inhoud leiden, wat Google niet op prijs stelt.

Neem deel aan relevante gastblogs

De relevantie van de ankertekst is een van de sleutelfactoren van een succesvolle, kostenefficiënte gastblogcampagne, of van welke gezonde anker-tekstwolk dan ook.

Waar het op neerkomt, is dit: als u een gast plaatst met de bedoeling om uw zoekwoord ‘Digitale marketingtips’ naar boven te halen, plaats dan links naar pagina’s met informatie over digitale marketing, met exact-match, gedeeltelijke overeenkomst en LSI ( Latent Semantic Indexing ) trefwoorden met het onderwerp van discussie. Vanzelfsprekend mogen uw ‘Digital marketing tips’ ankertekst, met een bijbehorende link, niet worden geplaatst op websites die niets te maken hebben met digitale marketing.

Opmerking: doe je best om LSI- en partial-match-ankers in je gastpost te gebruiken. Op deze manier bereikt u een natuurlijker uitziende ankertekstwolk en bevredigt u de goden van Google.

Vermijd links van en koppelingen naar sites met spam

Hoewel het eerste deel hiervan zelfbeschrijvend is (u zou nooit links moeten bouwen van websites van lage kwaliteit), is het niet algemeen bekend dat Google veel aandacht schenkt aan websites waarnaar u ook linkt. Sinds de release van Google’s Hummingbird-update kan dit type co-citatie een belangrijke rol spelen bij het berekenen van de SERP-plaatsing van uw site .

Controleer uw uitgaande links om te voorkomen dat u sites van slechte kwaliteit verlaat. Ook al kun je betaald of beloond worden met een paar wederzijdse links, het linken naar een giftige website kan de autoriteit en rang van je site op de lange termijn bederven.

Verdeel ankers in de juiste verhoudingen

Hoewel het gedeelte ‘juiste verhoudingen’ altijd ter discussie staat, is het vrijwel onbetwistbaar dat u:

 • Vermijd het gebruik van uw anchor-tekstwolk met exact-match- en partial-match-zoekwoorden
 • Vertrouw op ankerteksten van merk- en websitenamen (zoals toegestaan ​​door Google en andere zoekmachines )
 • Spaarzaam gebruik van paginatitel / blogposttitel ankerteksten ( Adam White van Search Engine Journal beweert dat dit de beste ankertekst is voor SEO)

Wat zijn de juiste verhoudingen?

Terwijl het veilige antwoord luidt: “Het hangt ervan af”, – sommige aanbevelingen bestaan. Volgens ten minste een paar anestekst-casestudies is de gouden formule:

 • 50% – ankerteksten van het merk
 • 15% – WebsiteName.com
 • 10-20% – Naked URL
 • 10-15% – Paginatitel / blogberichttitel
 • 1-5% – generieke ankerteksten
 • 1-5% – Exacte en gedeeltelijke zoekwoorden
 • anders

Maar nogmaals, zorg ervoor dat u een grondige analyse van uw niche en concurrenten uitvoert. Uw eerste prioriteit is om de anchor-tekstwolk van websites bovenaan de pagina reverse-engineeren, en alleen dan kunt u beginnen met het aanpassen van de anchor-text cloud van uw website.

Focus ankers op pagina’s op diep niveau

Een van de meest voorkomende fouten die beginnende SEO-professionals maken, is de aandacht vestigen op de ankers die ze op pagina’s op het hoogste niveau bouwen, voornamelijk door links naar een startpagina, bestemmingspagina’s of zelfs concrete productpagina’s te plaatsen.

Een ankertekstwolk die puur is opgebouwd rond deze ondiepe pagina’s ziet er niet natuurlijk uit voor Google en andere zoekmachines, gewoon omdat mensen links niet op natuurlijke wijze op die manier plaatsen. In de regel koppelen ze aan waardevolle deelbare inhoud, zoals blogposts.

Wat u moet doen is uw ankers op relevante pagina’s op diep niveau scherpstellen. U maakt niet alleen een natuurlijke, veelzijdige anchor-tekstwolk, maar u kunt bezoekers ook toestaan ​​naar pagina’s op het hoogste niveau te navigeren.

Plaats ankers waar gebruikers de meeste aandacht besteden

Dit is meer een tip van het psychologietype.

Omdat gebruikers de pagina’s van de pagina’s vaak niet lezen, maar veel pagina’s , worden de eerste paragrafen van de pagina, de koppen, subkoppen en afbeeldingen een aandachtspunt – mensen besteden daar meer aandacht aan. Het is dus logisch om uw ankerteksten naast deze ‘hete’ delen van een pagina te plaatsen om de klikfrequenties en betrokkenheid te vergroten.

Wees echter niet overdreven geobsedeerd door deze. Als gebruikers vinden dat ankertekst beschrijvend en potentieel waardevol is, klikken ze op de link om te bekijken wat er op de een of andere manier in de tekst zit.

Conclusie

Verbeteringen voor anchor-tekstoptimalisatie evolueren in de loop van de tijd. Omdat de meeste van hen worden aangepast in overeenstemming met de Penguin-updates, moet je je ankertekstwolk natuurlijk en veelzijdig houden, wat het eerste aandachtspunt voor Google is.

“Organische” ankertekstverdeling beïnvloed door gemiddelden voor een gerichte niche, en specifiek voor de websites van uw concurrent, speelt een grote rol, maar houdt rekening met verbindingen van lage kwaliteit. Als uw ankerteksten klaar zijn om te snuiven, voer dan een volledige audit uit van inkomende links om die uit onbetrouwbare, niet-relevante websites te verwijderen en te ontkennen.

Kortom, u moet op de een of andere manier aan de rechterkant van Google blijven. Probeer vooral niet om het systeem te spelen – het zal op de lange termijn niet werken. Zorg er in plaats daarvan voor dat uw ankertekst natuurlijk is (vermijd over-optimalisatie, gebruik relevante ankers, link niet naar websites van lage kwaliteit) en gebruik af en toe trefwoord-rijke links om u te helpen rangschikken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format