Bouw het en ze zullen komen: waarom uw site-architectuur en zoekstrategie moeten worden afgestemd

4 min


154

Als samenleving zijn we geconditioneerd met het eeuwenoude gezegde “Bouw het en ze zullen komen”.

Maar geldt dit ook voor de digitale wereld en uw website? En meer specifiek, hoe zit het met Google?

In de meeste organisaties wordt organische zoekoptimalisatie een laag die achteraf wordt toegepast. Nadat de merkteams, producteigenaren en technische teams hebben besloten wat de architectuur van een website zou moeten zijn.

Maar wat als ik u zou vertellen dat als zoeken een primaire driver in de architectuur van uw site was, u een prestatiewinst van 200% + uit uw organische kanaal zou kunnen zien (en betaalde kwaliteitsscores als u betaalde naar organische pagina’s), samen met voldoen aan merkrichtlijnen en technische vereisten?

De top 5 voordelen van architectuur aangedreven door organisch zoeken

  1. Overeenkomen met Google-relevantiesignalen met doelgroepsegmentatie en gebruikersvraag
  2. Categorisering van silo’s met actuele en thematische inhoud
  3. Een gedefinieerde taxonomie en schema’s voor doelgerichte URL-naamgeving
  4. De mogelijkheid om inhoud te schalen terwijl u de trechter naar boven verplaatst
  5. Een logische gebruikerservaring die zowel uw publiek als Google kunnen begrijpen

Wanneer de zoekstrategie is afgestemd op uw architectuur, krijgt u belangrijke signalen voor relevantie die Google nodig heeft om uw website te begrijpen.

U positioneert uzelf om volume en marktaandeel te verwerven waarop u anders zou verliezen. Daarnaast bent u klaar voor organische sitelinks binnen Google, antwoordboxresultaten en acquisitie van lokale kaartpakketten.

Stel je voor dat je een hardcoverboek van 1000 pagina’s opent en naar de inhoudsopgave zoekt, alleen om te ontdekken dat het helemaal ontbreekt of zonder logica leest. Hoe zou u zich als gebruiker voelen? Zou je willen weten waar de hoofdstukken over gaan? Krijg een idee van waar het boek over gaat?

Als u wilt dat Google begrijpt waar uw website over gaat en hoe deze is samengesteld, zorg er dan voor dat u deze goed communiceert – wat de eerste stap is voor een juiste sitearchitectuur.

Laten we een paar algemene, simplistische voorbeelden kiezen:

/ over-ons             (over wie?)

/ contact-us         (Contactpersoon met wie?)

/ producten /           (Wat voor soort producten?)

/ artikelen                 (artikelen over wat?)

/ categorieën          (Categorie over wat?)

En mijn favoriete …

/ blog                     (Blog? Waar gaat dat over? Kan van alles zijn in de wereld)

Deze sub-directories binnen de infrastructuur van uw website zijn sleutelcomponenten – zij zijn de “hoofdstuknamen” in uw boek. Het benoemen van iets “artikelen” mist de relevantie en de belangrijkste signalen om te beschrijven waar je hoofdstuk over gaat.

De subdirectory’s op het bovenste niveau staan ​​bekend als bovenliggende pagina’s, wat betekent dat alle pagina’s eronder pagina’s op kinderniveau zijn. Terwijl u pagina’s op kinderniveau samenstelt en schaalt, moet deze worden gecategoriseerd onder de juiste bovenliggende niveau-pagina. Hierdoor kan alle verwante inhoud van de onderliggende pagina’s worden “opgerold” en relevant worden voor de bovenliggende niveau-pagina.

Google leeft van dit soort organisaties, omdat het een goede gebruikerservaring biedt voor hun gebruikers, en bovendien systematisch communiceert over de pagina’s waarvan wordt verondersteld dat ze verband houden met elkaar.

Voorbeeld van een goede architectuur

Zoals u aan dit voorbeeld kunt zien, hebben de relevantie van de twee categorieniveaus (businessplansjabloon en het schrijven van een businessplan) allemaal een relevantie die aansluit bij de term bedrijfsplannen.

Wanneer u vervolgens een niveau dieper dieptezakt, kunt u zien dat u pagina’s isoleert en samenstelt die zijn bedoeld voor een overzicht van bedrijfsplannen en bedrijfsplan. Beide rollen samen naar de categorie van de sjabloon voor het businessplan.

Door middel van gerichte zoekwoordtargeting en onderzoek zou u het primaire trefwoordstuurprogramma vinden dat overeenkomt met de bedoeling van de pagina en een hoog volume voor de naamgevingsconventies van de URL. Dit communiceert met Google waar de pagina over zal gaan, evenals de hoge vraag van klanten vanuit een zoekperspectief.

De meeste merk- of productteams maken en benoemen een structuur op basis van interne redenen of helemaal geen enkele reden. Dus in plaats van achteraf filters toe te passen en het achteraf uit te proberen, doe je het onderzoek en begrijp je de volumestuurprogramma’s en pas je ze vervolgens toe op het architectuurplan. Je krijgt aanzienlijke winst in je ranglijst en aandeel in de stem.

Met een dergelijke structuur heeft elke pagina een thuis en een doel. Deze architectuur is niet alleen ontworpen voor “huidige status”, maar zal ook gemakkelijk worden geschaald voor “toekomstige status”. Het is heel eenvoudig om onderliggende categorieën onder de primaire silocategorie toe te voegen, zodat u eenvoudig kunt opschalen en een trechter omhoog kunt gaan om een ​​nieuw marktaandeel en volume te veroveren.

Hoe speelt user experience (UX) een rol in de architectuur?

Een gemeenschappelijk kruispunt dat we tegenkomen is de UX als het gaat om zoeken, contentmarketing en architectuur. UX wil meestal minimale inhoud, beperkte navigatiemogelijkheden en een gecontroleerde gebruikersreis.

Houd er echter rekening mee dat een UX-reis wordt overwogen vanaf één punt van binnenkomst (meestal de startpagina), terwijl u zoekt of deze correct is uitgevoerd – elke pagina wordt een punt van binnenkomst. Dus we moeten beide oplossen.

Het goede nieuws is dat pure architectuurstructuur en URL-naamgevingsschema’s heel anders kunnen en kunnen zijn dan de UX. Bouw de architectuur op de juiste manier en u kunt elke UX nog steeds als een overlay toepassen.

Waar de primaire verschillen tussen komen, is tussen UX en navigatie. Ook hier wil UX typisch de keuzes beperken en de reis besturen, wat betekent dat de navigatie wordt verminderd en dat niet alle architecturale niveaus beschikbaar en zichtbaar zijn.

De uitdaging hier is dat u wilt dat Google u nummer één ter wereld plaatst voor al deze pagina’s; U vertelt Google echter ook dat ze niet belangrijk genoeg voor u zijn om zelfs in uw navigatie te zijn.

Een vuistregel die ik bijna 20 jaar geleden heb geleerd is om ervoor te zorgen dat elke pagina op zichzelf staat. Een gebruiker zou nooit “terug” hoeven te gaan om verder te gaan. Zorg er dus voor dat uw navigatie en categorische pagina’s vanaf elke pagina beschikbaar zijn, vooral wetende dat u op organische wijze zoekt, dat een gebruiker uw site en de reis op elk niveau betreedt.

Betekent dit dat je UX moet verlaten? Nee. U kunt nog steeds de reis besturen door uw primaire CTA’s en afbeeldingen, zonder in te boeten aan navigatie of architectuur.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format