Checklist voor het uitvoeren van een basale SEO-audit - DeLaatbusiness

Checklist voor het uitvoeren van een basale SEO-audit

4 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bijblijven met de nieuwste SEO-praktijken kan overweldigend zijn voor iemand die net is begonnen als een nieuwe website-eigenaar. Bovendien kan het voor sommigen een zenuwslopende taak zijn om ervoor te zorgen dat de bestaande SEO-implementaties geregeld worden behandeld volgens de nieuwste wijzigingen in het Google-algoritme.

Om ervoor te zorgen dat u ze niet mist, moet u regelmatig een SEO-audit van uw website / blog uitvoeren. Door een checklist bij de hand te houden, onderhoudt u een standaard SEO-audittaaklijst die ervoor zorgt dat geen van de cruciale punten wordt gemist.

In dit artikel zullen we u een volledige checklist geven die u zal helpen de SEO-audit van uw website effectief en efficiënt uit te voeren.

De voordelen van het hebben van een SEO-auditchecklist zijn:

 • Helpt u de zwakste punten van de site te identificeren en eraan te werken
 • Helpt u bij het optimaliseren van uw off- en on-page-site
 • Helpt u de laadsnelheid van uw site te verhogen nadat u conclusies uit de controlelijst hebt geïmplementeerd
 • Zelf auditing van uw eigen website
 • Helpt u het organische verkeer voor uw bedrijf te vergroten
 • De checklist helpt u bij het scannen van uw website op SEO-omissies of SEO-wandaden
 • Deze controlelijst voor SEO-audits helpt u bij het verbeteren van de factoren voor het rangschikken van websites door checkpoints te leveren.

We hebben ons best gedaan om een ​​uitgebreide checklist te maken, zodat u de belangrijkste aspecten van SEO niet mist. Er zullen echter bepaalde controlepunten zijn die we ruimschoots hebben overgeslagen van de checklist.

Laten we nu meteen naar de inhoud van de controlelijst duiken voor uw volgende SEO-audit.

Bepaal de doelstellingen van de SEO-audit van uw site

Dit is de belangrijkste taak voor uw controlelijst voor SEO-audit waarbij u het doel of het doel bepaalt waarom u een SEO-audit nodig heeft. Deze doelstellingen zullen uiteindelijk de omvang van deze checklist bepalen en misschien de dingen een beetje anders maken.

Als uw website bijvoorbeeld niet de gewenste snelheidsresultaten oplevert, wilt u misschien een SEO-audit uitvoeren en nagaan wat de oorzaak van de problemen is. Aan de andere kant, als er een plotselinge ondergang is in de verkeersstatistieken, wilt u misschien dingen repareren via een SEO-audit. Welnu, er zijn veel soortgelijke doelstellingen achter deze activiteit en door deze zorgvuldig te beoordelen, kunt u effectiever een SEO-audit uitvoeren.

Trefwoord analyse

SEO begint met zoekwoorden, dus het is een goed idee om uw audit te beginnen met de analyse van de zoekwoorden die uw site gebruikt en of u de juiste zoekwoorden target.

Zorg ervoor dat u minder competitieve, long tail-zoekwoorden gebruikt die zeer specifiek zijn voor de branche waarin u te maken hebt. Het juiste zoekwoord is relevant, meetbaar en duidelijk geen schot in de maan, dus het helpt u beter te klasseren.

Een paar tools die je kunt gebruiken zijn UberSuggest , SEMRush , Google keyword planner en Google trends .

U moet een zoekwoordstrategie uitvoeren die op tijdgebonden zoekwoorden is gebaseerd, gewoon omdat uw website groeit en u het zoekwoordonderzoek moet versterken en op zoek bent naar andere uitgebreide zoekwoorden waarmee u beter kunt rangschikken.

Te veel zoekwoorden op de website zullen je SEO-game doden. Vernieuw het aantal zoekwoorden dat nodig is. Neem zoekwoorden op in de URL om uw pagina’s / berichten beter te laten rangschikken en zorg ervoor dat deze URL’s kort zijn.

Kannibalisatie van zoekwoorden is nog een andere SEO-afbrekende factor voor uw website. Dit gebeurt wanneer twee pagina’s van uw website met hetzelfde zoekwoord concurreren. Zorg ervoor dat u beslissingen neemt om ervoor te zorgen.

Later in de audit moet u de concurrentie voor deze zoekwoorden analyseren.

Inhoudsanalyse

We weten allemaal dat de inhoud die door uw site wordt verspreid, uniek moet zijn en vrij van plagiaat. Welnu, er zijn verschillende andere inhoudsanalyses die moeten worden uitgevoerd.

Begin met het controleren van de aanwezigheid van dubbele inhoud op uw site en zoek hulp bij tools zoals Siteliner.com . Door een overeenkomstpercentage te leveren, wordt het resultaat weergegeven voor pagina’s die overeenkomen met andere pagina’s. U kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor Copyscape premium-services om te zien of uw inhoud is geplagieerd via internet.

Een goede inhoud die ervoor zorgt dat uw website beter scoort, is boeiend en SEO-geoptimaliseerd. Zorg ervoor dat u de doelzoekwoorden op de juiste plaatsen op een hele pagina op uw website gebruikt.

 • Trefwoord in de titel van het bericht / de pagina
 • Sleutelwoord in de eerste alinea
 • Zoekwoorden op trefwoorden in de H1-tag
 • Gebruik van trefwoord in de metabeschrijving van het bericht
 • Zoekwoorden verschijnen in de URL-structuur
 • Trefwoord in de alt-tekst van de eerste gebruikte afbeelding
 • Zoekwoorden voor zoekwoorden aan het einde van de inhoud van het bericht.

Om ervoor te zorgen dat uw inhoud boeiend is, vernieuwt u altijd de door gebruikers gegenereerde gegevens in het opmerkingengedeelte van uw blogs. Blijf interactie houden met het publiek, zodat je er ook een flinke hoeveelheid SEO-sap uit kunt persen.

Ervoor zorgen dat uw inhoud de juiste lengte heeft, is net zo belangrijk als het gebruik van hoogwaardige inhoud. Creëer de juiste contentstrategie die goed is uitgebalanceerd met artikelen uit de korte, middellange en lange vorm. Regelmatig publiceren van inhoud is ook een enorme SEO-booster. Als u denkt dat uw schema een boost nodig heeft, kunt u dit herzien tijdens de volgende SEO-audit.

UX-analyse

De UX die door een website wordt geleverd, is een enorme bepalende factor voor het verkeer van de site en de gemiddelde tijd die de bezoekers erop doorbrengen.

Google Analytics kan u helpen om te kijken wat de UX op uw website waarschijnlijk is. U kunt ook een goede navigatie voor de doelgroep van uw site maken, zodat ze naadloos door de pagina’s van uw website kunnen surfen zonder dat ze hoeven te worstelen om de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Een andere cruciale site UX ranking factor is de aanwezigheid van gebroken links of pagina’s op uw site. Link checker Tools kunnen u helpen dergelijke links te verwijderen en ervoor te zorgen dat uw gebruikers ze niet tegenkomen.

Controle van beeldoptimalisatie

Zorg ervoor dat u de afbeeldingen op uw website optimaliseert. Er zijn verschillende plug-insbeschikbaar die u kunnen helpen bij het optimaliseren van afbeeldingen. En vergeet niet om het volgende te implementeren:

 • Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie
 • Verklein ze om de database van uw site te decoderen
 • Gebruik een relevante afbeelding die overeenkomt met uw tekst
 • Geef uw afbeeldingbestand een passende naam door het doelzoekwoord te gebruiken
 • Gebruik afbeelding alt-tekst.

Content promotie analyse

Als uw website inhoudbevorderingsservices gebruikt om de updates via social-mediakanalen te delen, moet u ervoor zorgen dat deze goed zijn geïntegreerd en naar behoren werken.

Webhostingcheck

De juiste webhostingservice verhoogt de SEO-inspanningen van uw site door de serverreputatie, de uptime van de website en uiteraard de laadsnelheid die het biedt aan te vullen. Elke SEO-audit moet een evenement zijn waarbij u de prestaties van uw bestaande webhost beoordeelt en als er een behoefte is, de overstap maken en een betere serviceprovider kiezen.

Resources zoals HostingBooth kunnen erg handig zijn als u de prestaties van de bestaande hostingproviders wilt vergelijken.

Controle van de laadsnelheid van de website

Gebruik een tool zoals Pingdom om de bestaande snelheid van uw website te bepalen. Als het meer dan 2-3 seconden duurt om te laden, moet u het probleem oplossen door ten vroegste de noodzakelijke stappen te volgen.

Sla de laadtijd van websites voor mobiele apparaten niet over.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format