Contentmarketing voor Google-serps in 2019

4 min


99

Vasthouden aan de grillen en fantasieën van de onvoorspelbare aard van Google kan een opgave beproeving zijn voor makers van inhoud over de hele wereld.

Wat eens een harmonieuze relatie leek, is de band tussen consumenten en producenten van inhoud enigszins vluchtig geworden en vraagt ​​marketeers behendig te zijn in hun benadering van inhoud. Naarmate click-through rates en organische kansen gestaag dalen, wat moeten we dan doen met onze content om te concurreren in de SERP’s ?

In dit bericht zullen we nadenken over de recente ‘ nulresultaten’- update, mobiel internet, aanbevolen fragmenten en de’ vooroordelen ‘van Google kunnen de volgende stappen voor 2019 aangeven, zodat iedereen een heldere, met content gevulde toekomst heeft.

Mobiel blijven?

Mobiel internet is de afgelopen tijd enorm veranderd, en hoewel de statistieken misschien ontmoedigend zijn, zijn de inzetten nog nooit zo hoog geweest voor het produceren van waardevolle inhoud op het platform.

In de voorbije jaren leek Google een voorkeursbehandeling te geven aan mobiel via desktop. In 2015 maakte de mobielvriendelijke update of ‘ Mobilegeddon ‘ zoals het informeel bekend werd, de weg vrij voor mobielvriendelijkere contentmakers. Sindsdien hebben we ook de Mobile-first Index en een aantal andere activiteiten gezien die zijn gericht op het verbeteren van de consumentenervaring op mobiel.

Hoewel ervaring en bruikbaarheid voorrang krijgen, moet dit op iemands kosten komen. In zijn BrightonSEO- talk dit jaar toonde Rand Fishkin snel dat:

” Google had twee typen gebruikers – makers van inhoud en zoekers, nu hebben ze maar één … zoekers”

Fishkin doet deze verklaring niet in een poging een vorm van samenzwering aan het licht te brengen, maar alleen om de aandacht te vestigen op hoe de SERP ‘s veranderen en degenen die content produceren, moeten meer doen om te concurreren om klikken. Begin 2016 produceerde bijna 60% van de zoekopdrachten clicks voor een organisch resultaat op mobiel, met een nog hoger percentage voor desktop (65,56%). Sindsdien, terwijl desktopweb hetzelfde blijft, geven de statistieken voor mobiel een heel ander beeld, met organische klikken die net iets minder dan 20% zijn en nu in de meerderheid met zoeken zonder klikken.

Deze stijging suggereert dat gebruikers alles krijgen wat ze nodig hebben van Google zonder de pagina te verlaten waar ze zich bevinden. Het antwoord mag echter niet zijn dat je het internet negeert, maar prioriteit geeft en manieren vindt om je werk te optimaliseren op een manier die overeenkomt met de vooroordelen die Google toont ten aanzien van bepaalde dingen. Dit gaat minder over het zien van SEO als één grote game, maar over het creëren van content voor een bepaald type zoeker en het optimaal benutten van de beschikbare ruimte.

 mobiele klikken van februari 2016 tot februari 208

 

Snippet in de knop

Het direct toegankelijk maken van gegevens voor gebruikers is een essentieel onderdeel van de service van Google met betrekking tot SERP’s. Het opmerkelijke begrip van Google van wat zijn gebruikers willen, wordt gesymboliseerd door extra functies zoals het aanbevolen fragment dat in ‘page rank zero’ staat. Resultaten van zoekopdrachten zoals ‘Ryan Gosling-hoogte in voeten’, geven ons weinig reden om pagina één op Google te laten staan ​​of zelfs naar beneden te bladeren, omdat we meteen kunnen vinden waarnaar we op zoek zijn.

aanbevolen snaar ryan gans hoogte

Ongelooflijk, Google breidt deze service uit boven het hoogtepunt van willekeurige beroemdheden en geeft onmiddellijk antwoord op zoekopdrachten over nieuws, feiten en zelfs recepten. Als u optimaliseert voor aanbevolen fragmenten, kan uw inhoud worden geschraapt door Google en worden hergebruikt voor de gebruiker, ongeacht of het een alinea, lijst of tabel is. Zijn aanwezigheid in de SERP’s lijkt relevanter dan ooit te zijn, met aanbevolen fragmenten en gerelateerde vragen verschijnen in 40% van de vragen volgens HubSpot .

Als u inhoud met deze functie voor ogen heeft, moet u Google als uw klant beschouwen en hen geven wat ze vervolgens via hun eigen services aan hun klanten willen doorgeven. Deze vreemde cyclus van gebeurtenissen om een ​​uiterlijk te bereiken in de aanbevolen fragmenten wordt echter nog ingewikkelder op het gebied van linkbuilding. Contentmarketeers zoals wij bij Kaizen staan ​​voor de constante strijd om op andere sites te vertrouwen om naar onze inhoud te linken op een manier die door Google kan worden geoptimaliseerd.

Gelukkig is een essentieel kenmerk van vrijwel alle inhoud die we produceren, het integreren van gegevens in het werk. Inhoud die bestaande vragen beantwoordt die mensen waarschijnlijk zullen stellen, is een van de weinige manieren om jezelf te vinden in de aanbevolen fragmenten.

Twee voorbeeldcampagnes voor aanbevolen fragmenten

Hieronder staan ​​twee campagnes die we vorig jaar hebben gelanceerd en die nog steeds worden weergegeven in de aanbevolen fragmenten.

De eerste was een gegevensstudie van ‘Staycation’ steden aan de kust in het Verenigd Koninkrijk voor creditcardcontroleservices Marbles, waarvan de verslaggeving over House Beautiful op paginarang nul staat.

staycations ranking

Ten tweede, hebben we een onderzoek uitgevoerd naar ‘ s werelds meest en minst betrouwbare luchtvaartmaatschappijen voor Get Going, een reisverzekeraar in de gezondheidszorg. Behalve dat het wordt behandeld in Yahoo en de Independent, was het de link op de Reader’s Digest-site die in de aanbevolen fragmenten verscheen voor de vraag van ‘meest betrouwbare luchtvaartmaatschappijen’.

aanbevolen snufje meest betrouwbare luchtvaartmaatschappijen

Het bereiken van zichtbaarheid in de aanbevolen fragmenten via de inhoud van onze inhoud is een handig bijproduct van contentmarketing, maar dient om de bezette ruimten in de SERP’s voor uw merk of klant te laten zien, en de geloofwaardigheid van hun inhoud via gegevens te vergroten.

In een AHRefs-studie van de meest gebruikte termen in aanbevolen fragmenten, kwamen ‘Beste’ en ‘Vs’ op de tweede en derde plaats. Hoewel er misschien nooit een vaste formule is voor weergave in de aanbevolen fragmenten, impliceren deze bevindingen dat Google naar gegevens neigt, of simpelweg naar de inhoud waarnaar een zoeker op zoek is.

Beantwoord de vraag

Om af te sluiten, de productie van visuele inhoud die een beroep doet op de nuances van Google’s krabben zal niet mogelijk zijn voor iedereen gezien de uiteenlopende aard van de inhoud, maar het is belangrijk om te herkennen waar het mogelijk is.

Uiteindelijk moet uw inhoud een vraag beantwoorden die mensen stellen . Wat voor een marketeer zoiets rudimentairs lijkt, gaat vaak verloren in de golf van wat op dat moment een ‘goed idee’ lijkt.

De inhoud is gemaakt om veel verschillende redenen en voor veel verschillende doelgroepen, maar de groeiende dominantie van Google vereist dat we ze in alle stadia van de productie beschouwen. Google zal altijd proberen de gebruiker te belichamen in alles wat ze doen, wat betekent dat het onze taak is om ze als één te behandelen. Dan leven we allemaal nog lang en gelukkig.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format