De 10 meest voorkomende WordPress SEO-uitdagingen en hoe deze op te lossen - DeLaatbusiness

De 10 meest voorkomende WordPress SEO-uitdagingen en hoe deze op te lossen

5 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u nieuw bent in het bedrijf van SEO en gewoon uitvogelt hoe u uw WordPress-site kunt optimaliseren voor zoeken , kan navigeren door het landschap van SEO een nachtmerrie lijken.

Je hebt duizend verschillende artikelen over SEO gezien: on-page optimalisatietips , off-page optimalisatietips , SEO-basics , e-mailmarketingtips, enz. Online en geïmplementeerd – alleen om ze te zien falen, of erger nog, een averechts effect.

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. SEO kan lastig zijn , en er is altijd een enorme kans om dingen te overdrijven of te ondermijnen. Hoewel ik dit probleem niet volledig voor je kan oplossen, zal ik een poging doen om de meest voorkomende SEO-uitdagingen bij WordPress af te ronden, zodat je naar je site kunt kijken en iets goed kunt maken.

Het belangrijkste om te begrijpen is dat dezelfde factoren een zegen kunnen blijken te zijn, evenals een uitdaging als het gaat om SEO. De sleutel is om je eigen website ingewikkeld te begrijpen en plannen te bedenken, afhankelijk van wat het beste voor je werkt. Hieronder staan ​​enkele dingen die vaak verkeerd worden gedaan.

1. Het juiste thema vinden

Stel uzelf de vraag, hoe heeft u uw WordPress-thema gekozen bij het maken van uw website? De kans is groot dat je het meest visueel aantrekkelijke thema hebt gekozen waarvan je dacht dat het een beroep zou doen op je klanten.

Een andere veel gemaakte fout die mensen maken, is het kiezen van de meest premium of veelgebruikte thema’s, omdat ze denken dat dit een kortere weg is naar succes. Dit is waar je fout gaat. Veel gecompliceerde thema’s zijn gevuld met slechte code die uw website vertraagt. En laadtijd is een kleine maar belangrijke factor die van invloed is op uw SEO-ranglijst.

Kies dus een thema dat het beste aansluit bij de aard van uw website. Minimalistische thema’s kunnen net zo effectief zijn als gecompliceerde thema’s. En vergeet niet om te controleren hoe vaak deze thema’s worden bijgewerkt; je wilt niet dat een verouderd thema je site versleept.

2. Het plugin-spel

WordPress-plug-ins kunnen echt een zegen zijn voor SEO-website. Maar mensen hebben de neiging om het te overdrijven door er te veel van toe te voegen en als gevolg daarvan wordt de website zwaarder en trager geladen. Om de gebruikerservaring en de ranking van uw website te verbeteren, is het noodzakelijk om alleen de juiste plug-ins voor uw website te selecteren en te installeren.

Meerdere plug-ins nemen ook de neiging om buitensporige serverbronnen in beslag te nemen. Daarom staan ​​veel beheerde WordPress-hosts geen websites toe die te veel bronnen verbruiken.

3. Het probleem met de sitemap

Omdat een eenvoudige WordPress-website niet te veel functies en bedieningselementen biedt, moet u SEO-plug-ins installeren, waarvan de meeste de optie van sitemaps hebben. U kunt zelfs meerdere sitemaps maken door extra plug-ins te verkrijgen om u verdere controle over uw site te geven.

Maar hier is het probleem. Veel mensen vergeten hun sitemaps in te dienen bij Google Search Console. Zodra u dat niet doet, stoppen zoekmachines uw sitemaps te herkennen en onnodig om te zeggen dat u nergens zult verschijnen, ondanks al uw aangepaste plug-ins.

4. Verbindingsvulstukken zijn verkeerd gegaan

Het toevoegen van links naar uw site is een van de belangrijkste SEO-tactieken en kan wonderen doen voor uw website ranking. Veel thema’s worden geleverd met vooraf ingestelde links om u te helpen. Maar er zijn twee manieren waarop dit fout kan gaan:

  • Over vulling – niets overdreven is aantrekkelijk, en het toevoegen van links is geen uitzondering. Het toevoegen van te veel links kan uw gebruiker afleiden en ook uw site uitschakelen. Een goede vuistregel is om tot 20 links te gebruiken. Op deze manier ben je ruim binnen je grenzen.
  • Nonsens opvullen – De relevantie van de inhoud die je aan je klanten geeft, is belangrijker dan je denkt. Bied originele en relevante inhoud aan die nuttig is voor uw klanten, zodat ze meer tijd op uw site doorbrengen, waardoor uw ranglijst wordt verbeterd.

5. Schema is fout gegaan

Schema-opmaak  is de primaire code waarmee Google (en andere zoekmachines ) kunnen begrijpen waar uw website over gaat. U geeft uw naam, adres en telefoonnummer (NAP) weer, zodat Google het via zijn algoritmen kan uitvoeren en uw site kan weergeven als deze lokaal relevant is. Dit is dus het allerbelangrijkste dat Google helpt te begrijpen wie u bent en welke services u aanbiedt.

Dit verbetert uiteraard uw ranglijst en zichtbaarheid. Maar als u dit fout doet, kan dit tegen u werken, omdat het Google verwart.

De beste manier om uit deze uitdaging te komen is om een ​​goed begrip te krijgen van hoe Schema werkt. Verschillende online bronnen kunnen u helpen dat te leren. Om te beginnen, kunt u de pagina ‘Organisatie van schema’s ‘ bekijken om te zoeken naar de lijst met meest voorkomende soorten schema-opmaak en de pagina ‘ Volledige hiërarchie ‘ voor de schematypes die u nodig hebt.

6. Onderschatting van alt-tekst voor afbeeldingen

Mensen richten vaak al hun aandacht op het optimaliseren van tekstinhoud en missen visuele inhoud, dat wil zeggen afbeeldingen. Het is een grote blunder. Geef de tijd om uw foto’s eigennamen en beschrijvingen te geven. Dit zal een lange weg helpen bij het verbeteren van de functionaliteit, toegankelijkheid en rangorde van uw site.

Dus als u dit over het hoofd heeft gezien, hernoem dan nu al uw afbeeldingen en voeg de juiste beschrijvingen toe. Een andere snelkoppeling om dit te doen is met behulp van de SEO Friendly Images WordPress Plugin.

7. Verkeerd uitgevoerde permalinks

Ondanks de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is over permalinks via internet, is dit een van de moeilijkste dingen om goed te krijgen. En uw website heeft een hele grote hit door dit verkeerd te doen.

Dus hier is een overdreven vereenvoudigde tip voor jou. De ideale permalink stelt je in staat om twee heel fundamentele maar belangrijke dingen op te nemen: postnaam en categorie. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien: ” /% category% /% postname% / “.

Wat dit doet, biedt zowel zoekmachines als bezoekers van uw site de mogelijkheid om duidelijk te begrijpen waar uw website over gaat.

8. H1-tags negeren

Naarmate uw webpagina groter wordt, krijgt u mogelijk veel meer dubbele inhoud dan dat raadzaam is. Zelfs als dit in eerste instantie niet op u van toepassing is, zal dit op de lange termijn wel het geval zijn.

Met groeiende populariteit en inhoud, zou je kunnen denken dat je geen andere optie hebt dan dezelfde H1-tags te gebruiken voor meerdere pagina’s. Maar dit maakt zoekmachines alert en uiteindelijk wars van uw site. Zorg dus dat u voor zover mogelijk nauwkeurig en innovatief bent en alleen unieke inhoud voor uw site biedt.

En denk niet eens aan het gebruik van de eeuwenoude techniek van het overmatig gebruik van trefwoorden in uw metatags . Dit kan in het verleden wel hebben gewerkt, maar Google is erg slim en identificeert het nu.

9. De zonde van het gebruik van dubbele inhoud

Het is geen overdrijving wanneer ik zeg dat het zonde is om dubbele inhoud te gebruiken . Het probleem is dat je dit zou kunnen doen zonder zelfs maar te weten dat je dat bent.

De meest voorkomende fout in deze afdeling is overdreven categoriseren en overmatig coderen: Google identificeert inhoud met meerdere algemene tags en markeert deze als dubbele inhoud. In de regel moet een bericht doorgaans niet meer dan een of twee categorieën bevatten en moet het taggen alleen worden beperkt tot de meest relevante onderwerpen die in het bericht worden behandeld.

Verder, als je geen voor de hand liggende manier vindt waarop je een specifiek bericht kunt taggen, tag het dan niet. Niet elk bericht moet worden getagd.

Het is echter gemakkelijk om dit aan te pakken. WordPress biedt plug-ins zoals All-in-One-SEO of SEO Plugin Yoast om deze fout te voorkomen. Deze plug-ins voegen ‘Geen volg’-tags toe aan pagina’s die zoekmachines helpen om pagina’s op de juiste manier te categoriseren.

10. Vergeten interne links en gerelateerde berichten

Als u een artikel koppelt aan andere relevante inhoud op uw site, verhoogt dit de gemiddelde tijd die een gebruiker op uw website doorbrengt en fungeert het ook als een zoeksysteem. Het toevoegen van niet-gerelateerde links of content van slechte kwaliteit zal echter het tegenovergestelde doen en ze uitschakelen.

Als u niet te veel interne links wilt gebruiken, kunt u een andere slimme manier vinden om gerelateerde links toe te voegen. Download een plug-in om de juiste soort berichten te selecteren en weer te geven als gerelateerde berichten om uw relevantie en integriteit intact te houden. De beste manier om dit te doen is om de juiste balans te vinden tussen interne links en gerelateerde berichten.

Dus lees dit artikel nog een keer door en bestudeer je SEO-oefeningen grondig om vast te stellen hoeveel van deze eerder genoemde dingen fout gaan en hoeveel je goed doet.

Een andere factor die uw gebruikerservaring aanzienlijk beïnvloedt, is uw gastheer. Een trage host zal uw laadtijd verlengen en dus gebruikers beïnvloeden. Houd dit in gedachten bij het kiezen van uw web hosting bedrijf .

Uw doel moet altijd zijn om uw bezoekers rijke kwaliteit en relevante inhoud te bieden, op de juiste manier en op de juiste snelheid geleverd. Dat is de enige echte manier om uw klanten tevreden te houden en een bloeiende website te runnen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format