De 12 belangrijkste elementen van een technische SEO-audit - DeLaatbusiness

De 12 belangrijkste elementen van een technische SEO-audit

6 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is technische SEO niet al te moeilijk als je de basis hebt; je kunt zelfs een paar van deze tactieken gebruiken en het niet weten.

Het is echter belangrijk om te weten dat uw site waarschijnlijk een technisch probleem heeft. “Er zijn geen perfecte websites zonder enige verbetering”, legt Elena Terenteva van SEMrush uit. “Honderden en zelfs duizenden problemen kunnen op uw website verschijnen.”

Meer dan 80% van de onderzochte websites had bijvoorbeeld 4xx-fouten met betrekking tot de koppeling, volgens een SEMrush-studie van 2017 , en meer dan 65% van de websites had dubbele inhoud.

Uiteindelijk wilt u dat uw website beter scoort, beter verkeer ontvangt en meer conversies genereert. Technische SEO draait allemaal om het herstellen van fouten om dat mogelijk te maken. Hier zijn 12 technische SEO-elementen om te controleren op maximale site-optimalisatie.

1. Identificeer crawlfouten met een crawlrapport

Een van de eerste dingen die u moet doen, is een crawlrapport voor uw site uitvoeren. Een crawlrapport of sitecontrole geeft inzicht in enkele fouten van uw site.

 

U ziet uw meest dringende technische SEO-problemen, zoals dubbele inhoud, lage paginasnelheid of ontbrekende H1 / H2-tags.

U kunt siteaudits automatiseren met behulp van verschillende hulpprogramma’s en de lijst met fouten of waarschuwingen die door de crawl zijn gemaakt, doorlopen. Dit is een taak die u maandelijks moet doorlopen om uw site te ontdoen van fouten en zo geoptimaliseerd mogelijk te houden.

2. Controleer HTTPS-statuscodes

Overstappen op HTTPS is een vereiste omdat zoekmachines en gebruikers geen toegang tot uw site hebben als u nog steeds HTTP-URL’s heeft. Ze krijgen 4xx en 5xx HTTP-statuscodes in plaats van uw inhoud.

Een Ranking Factors Study uitgevoerd door SEMrush vond dat HTTPS nu een zeer sterke ranking factor is en van invloed kan zijn op de rangschikking van uw site.

 

Zorg ervoor dat u overschakelt, en wanneer u dat doet, gebruikt u deze controlelijst om een ​​naadloze migratie te garanderen.

Vervolgens moet u zoeken naar andere statuscodefouten. Uw site crawlrapport geeft u een lijst met URL-fouten, inclusief 404-fouten. U kunt ook een lijst krijgen van de Google Search Console , die een gedetailleerd overzicht van mogelijke fouten bevat. Zorg ervoor dat uw foutenlijst voor Google Search Console altijd leeg is en dat u fouten oplost zodra ze zich voordoen.

Controleer ten slotte of het SSL-certificaat correct is. U kunt de site-audittool van SEMrush gebruikenom een ​​rapport te krijgen.

 

3. Controleer de XML-sitemapstatus

De XML-sitemap dient als een kaart voor Google en andere crawlers van zoekmachines. Het helpt de crawlers in feite uw webpagina’s te vinden en rangschikt ze dienovereenkomstig.

U moet ervoor zorgen dat de XML-sitemap van uw site voldoet aan enkele belangrijke richtlijnen:

  • Zorg ervoor dat uw sitemap correct is opgemaakt in een XML-document
  • Zorg ervoor dat het het XML-sitemapprotocol volgt
  • Zorg dat alle bijgewerkte pagina’s van uw site in de sitemap staan
  • Verzend de sitemap naar uw Google Search Console.

Hoe verzendt u uw XML-sitemap naar Google?

U kunt uw XML-sitemap indienen bij Google via de tool Sitemaps van Google Search Console . U kunt ook de sitemap (bijv. Http://example.com/sitemap_location.xml) overal in uw robots.txt-bestand invoegen.

Zorg ervoor dat uw XML-sitemap onberispelijk is, met alle URL’s die 200 statuscodes en de juiste canonische codes retourneren. U wilt geen waardevol crawlbudget verspillen aan dubbele of gebroken pagina’s.

4. Controleer de laadtijd van de site

De laadtijd van uw site is een andere belangrijke technische SEO-waarde om te controleren. Volgens het technische SEO-foutenrapport via SEMrush heeft meer dan 23% van de sites trage paginalaadtijden.

Sitesnelheid heeft alles te maken met gebruikerservaring en kan van invloed zijn op andere belangrijke statistieken die zoekmachines gebruiken voor het rangschikken, zoals het bouncepercentage en de tijd op de pagina.

Om de laadtijd van uw site te bepalen, kunt u de pagina ‘s PageSpeed ​​Insights- tool van Googlegebruiken. Voer eenvoudig de URL van uw site in en laat Google de rest doen.

U krijgt zelfs statistieken voor het laden van sites voor mobiele apparaten.

Dit wordt steeds belangrijker na de introductie van mobiel indexeren door Google. In het ideale geval moet de laadtijd van de pagina minder dan 3 seconden zijn. Als het meer is voor zowel mobiel als desktop, is het tijd om elementen van uw site aan te passen om de laadtijd van de site te verkorten voor betere ranglijsten .

5. Zorg ervoor dat uw site mobielvriendelijk is

Uw site moet mobielvriendelijk zijn om de technische SEO- en zoekmachine rankings te verbeteren. Dit is een redelijk eenvoudig SEO-element om te controleren met de mobielvriendelijke test van Google : u voert gewoon uw site in en krijgt waardevolle inzichten in de mobiele status van uw website.

U kunt uw resultaten zelfs naar Google verzenden om hen te laten weten hoe uw site presteert.

Enkele mobielvriendelijke oplossingen zijn onder andere:

6. Audit voor kannibalisatie van zoekwoorden

Kannibalisatie van zoekwoorden kan voor verwarring bij zoekmachines zorgen. Als u bijvoorbeeld twee pagina’s heeft in zoekwoordenwedstrijden, moet Google bepalen welke pagina het beste is.

“Bijgevolg heeft elke pagina een lagere CTR, verminderde autoriteit en lagere conversiepercentages dan een geconsolideerde pagina zal hebben”, legt Aleh Barysevich van Search Engine Journal uit .

Een van de meest voorkomende valkuilen voor kannibalisatie is om de startpagina en subpagina voor dezelfde zoekwoorden te optimaliseren, wat gebruikelijk is in lokale SEO. Gebruik het prestatierapport van Google Search Console om te zoeken naar pagina’s die strijden om dezelfde zoekwoorden. Gebruik het filter om te zien welke pagina’s dezelfde zoekwoorden hebben in de URL, of zoek op trefwoord om te zien hoeveel pagina’s er voor dezelfde zoekwoorden worden gerangschikt.

 

In dit voorbeeld ziet u dat er veel pagina’s op dezelfde site zijn met hetzelfde exacte zoekwoord. Het is misschien ideaal om een ​​aantal van deze pagina’s waar mogelijk te consolideren om kannibalisatie van zoekwoorden te voorkomen.

7. Controleer het robots.txt-bestand van uw site

Als u merkt dat al uw pagina’s niet zijn geïndexeerd, moet uw robots.txt-bestand als eerste worden bekeken.

 

In sommige gevallen blokkeren site-eigenaren per ongeluk pagina’s van het crawlen van zoekmachines. Dit maakt het controleren van uw robots.txt-bestand een must.

Wanneer u uw robots.txt-bestand onderzoekt, moet u zoeken naar “Disallow: /”

Dit vertelt zoekmachines om een ​​pagina op uw site of misschien zelfs uw hele website niet te crawlen. Zorg ervoor dat geen van uw relevante pagina’s per ongeluk wordt geweigerd in uw robots.txt-bestand.

8. Voer een Google-site search uit

Wat betreft het indexeren van zoekmachines, is er een eenvoudige manier om te controleren hoe goed Google uw website indexeert. In Google zoektype in “site: yourwebsite.com”:

Het toont u alle pagina’s geïndexeerd door Google, die u als referentie kunt gebruiken. Een woord van waarschuwing is echter: als uw site niet bovenaan de lijst staat, hebt u misschien een Google-penalty voor de boeg, of blokkeert u uw site niet voor indexering.

9. Controleer op dubbele metadata

Deze technische SEO faux pas is heel gebruikelijk voor e-commercesites en grote sites met honderden tot duizenden pagina’s. Bijna 54% van de websites heeft dubbele metadata, ook wel bekend als metabeschrijvingen, en ongeveer 63% heeft helemaal geen metabeschrijvingen.

Dubbele metabeschrijvingen vinden plaats wanneer vergelijkbare producten of pagina’s eenvoudig inhoud hebben gekopieerd en geplakt in het veld metabeschrijvingen.

Een gedetailleerde SEO-audit of een crawlrapport waarschuwt u voor metabeschrijvingsproblemen . Het kan enige tijd duren om unieke beschrijvingen te krijgen, maar het is het waard.

10. Meta description length

Terwijl u al uw metabeschrijvingen controleert op dubbele inhoudsfouten, kunt u ze ook optimaliseren door ervoor te zorgen dat ze de juiste lengte hebben. Dit is geen belangrijke rankingfactor, maar het is een technische SEO-tactiek die uw CTR in SERP’s kan verbeteren.

Recente wijzigingen in de lengte van de metabeschrijving verhoogden het aantal tekens van 160 tekens tot 320 tekens. Dit geeft u voldoende ruimte om zoekwoorden, productspecificaties, locatie (voor lokale SEO) en andere belangrijke elementen toe te voegen.

11. Controleer of er voor de hele site duplicaatinhoud is

Dubbele inhoud in metabeschrijvingen is niet de enige dubbele inhoud waarnaar u op zoek moet zijn als het gaat om technische SEO. Bijna 66% van de websites heeft dubbele inhoudsproblemen.

Copyscape is een geweldig hulpmiddel om dubbele inhoud op internet te vinden. U kunt ook Screaming Frog, Site Bulb of SEMrush gebruiken om duplicatie te identificeren.

Zodra u uw lijst hebt, is het gewoon een kwestie van de pagina’s doorlopen en de inhoud wijzigen om duplicatie te voorkomen.

12. Controleer op gebroken links

Elk type verbroken link is slecht voor uw SEO; het kan het crawlbudget verspillen, een slechte gebruikerservaring creëren en tot lagere rankings leiden. Dit maakt het identificeren en repareren van kapotte links op uw website belangrijk.

Een manier om verbroken koppelingen te vinden, is door uw crawlrapport te controleren. Hiermee krijgt u een gedetailleerd overzicht van elke URL met verbroken koppelingen.

U kunt ook DrLinkCheck.com gebruiken om verbroken koppelingen te bekijken. U voert eenvoudig de URL van uw site in en wacht tot het rapport is gegenereerd.

Samenvatting

Er zijn een aantal technische SEO-elementen die u tijdens uw volgende SEO-audit kunt controleren. Van XML-sitemaps tot inhoud dupliceren, proactief zijn over optimalisatie op de pagina en uit is een must.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format