De 15 beste Google Chrome-extensies voor SEO - DeLaatbusiness

De 15 beste Google Chrome-extensies voor SEO

7 min


101
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google Chrome heeft  een dominante positie ingenomen  als ‘s werelds favoriete desktopbrowser, met een marktaandeel van bijna 60% en stijgende.

De centrale rol van de enorme reeks digitale software en hardware van Google heeft deze groei mogelijk gemaakt, maar gebruikers houden ook van de aanpasbaarheid van de browser.

Het kan in feite angstaanjagend aanpasbaar zijn. Met tienduizenden uitbreidingen die beschikbaar zijn, is het vinden van de weinigen die je dagelijks helpen een allesverslindende onderneming. In één winkel kun je alles vinden, van  Nicholas Page  (een extensie die een willekeurige Nicholas Cage-pagina op een pagina omzet) naar verschillende belastingheffers voor inkomstenbelasting.

Ergens tussen deze twee uitersten, zijn er honderden SEO-thema-extensies, sommige veel nuttiger dan andere.

Er is een beetje een leercurve bij het gebruik van sommige SEO Chrome-extensies, maar zodra ze een gewoonte worden, zullen ze op de lange termijn veel tijd besparen.

Daarom hebben we dit binnen deze lijst gedestilleerd tot de 15 extensies die u alleen maar effectiever zullen maken op de kerngebieden van SEO.

Chrome-extensies voor een snelle beoordeling van de site

SimilarWeb

De SimilarWeb-extensie is een geweldige plek om te beginnen met een snelle site-analyse. Het biedt een breder beeld van een website dan alleen SEO, rekening houdend met alle verkeersbronnen. De uitbreiding doet dit door clickstreamgegevens te analyseren van duizenden internetserviceproviders, de eigen webcrawlers van SimilarWeb en de gegevens van hun klanten.

Als resultaat van deze berekeningen kunt u redelijk betrouwbare statistieken krijgen over de demografische gegevens van een merk, hoeveel ze uitgeven aan betaalde media en uit welke landen hun verkeer afkomstig is.

Al deze factoren beïnvloeden natuurlijk SEO, dus dit biedt een onschatbaar inzicht bij het analyseren van de digitale aanwezigheid van een merk. De Chrome-extensie is gratis, maar een betaald account geeft wel toegang tot een completere dataset.

MozBar

We zouden niet echt een SEO Chrome-extensielijst kunnen hebben zonder MozBar. Als een alles-in-één tool voor een snel overzicht van SEO-sites is MozBar nog steeds de beste op de markt. Zodra een gebruiker is ingelogd op zijn Moz community-account (het is gratis om in te loggen, voor degenen die nog geen account hebben geopend), komt MozBar in actie op websites en pagina’s met zoekmachine-resultaten.

Het bevat een uitgebreide lijst met analyses, waaronder technische SEO, on-site-inhoud, betrokkenheid van sociale media en backlinks . MozBar kan ertoe leiden dat sites iets langzamer laden, dus het is het beste om het alleen in te schakelen wanneer u de SEO-statistieken van een website moet beoordelen.

Impactana

Impactana is een werkbalk voor contentmarketing die de sociale media-analyse biedt die u zou verwachten, met weergave van aantallen voor elke pagina op Twitter, Facebook, Linkedin, et al.

Waar het zich onderscheidt van de concurrentie, is het gebruik van eigen statistieken om de ‘Impact’ en ‘Buzz’ van elk stuk content te berekenen. Deze statistieken bevatten signalen voor gebruikersbetrokkenheid om niet alleen te beoordelen of inhoud is gedeeld, maar ook of mensen ermee hebben gecommuniceerd. Als zodanig is het een goed startpunt voor het analyseren van de effectiviteit van de contentmarketingcampagnes van een concurrent.

Chrome-extensies voor technische SEO

User agent switcher

In dit tijdperk van mobiele telefoons moeten we ervoor zorgen dat we ons optimaliseren voor verschillende schermformaten en apparaattypen. Dat is best moeilijk om alleen een desktop bij de hand te hebben, tenzij je een user agent switcher hebt gedownload.

Deze extensie geeft u de mogelijkheid om webpagina’s te bekijken zoals ze op een grote verscheidenheid aan apparaten en besturingssystemen zouden verschijnen. Het is een essentiële uitbreiding voor ontwikkelaars, maar het is ook erg handig voor iedereen die een SEO-analyse uitvoert.

krabber

Heel vaak moeten we elementen uit een reeks afzonderlijke pagina’s of websites ophalen voor grootschalige analyse. Er zijn een aantal verschillende manieren om dit te doen, zoals het gebruik van  IMPORTXML-  code om gestructureerde gegevens van websites naar Google Spreadsheets of Excel te halen.

De Scraper Chrome-extensie versnelt dit proces door de XPath-querytaal te gebruiken om HTML-gegevenselementen van een pagina te exporteren, samen met vergelijkbare gegevens van de hele website.

Het duurt een beetje wennen, maar er is een handige stap-voor-stap handleiding  hier . Zodra u gewend raakt aan de werking van Scraper, bespaart u veel tijd tijdens technische SEO-audits.

META SEO Inspector

Als we willen begrijpen hoe een zoekmachine onze websites crawlt en indexeert (en vermoedelijk ook allemaal), moeten we grip krijgen op metadata. META SEO Inspector  gaat verder dan de enge, SEO-gerichte definitie van metadata als de ‘meta’-tags die zijn gedefinieerd in de HTML-broncode.

De uitbreiding vergemakkelijkt ook de analyse van XFN-tags, canonieke tags en verschillende microformats. Het wordt ook vrij regelmatig bijgewerkt om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen of toevoegingen in de richtlijnen voor goede praktijken van Google.

Tag-assistent

Deze Chrome-extensie van Google is niet de meest glamoureuze tool op onze lijst, maar het is een van de meest bruikbare. Tag Assistant fungeert als een trouble-shooter en verifieert de installatie van Google-tags zoals die worden gebruikt voor Google Analytics en Remarketing.

De mogelijkheid om sessies op te nemen en de implementatie van trackingtags te analyseren via gebruikersreizen is misschien de belangrijkste USP van Tag Assistant. Het geeft de extensie veel potentieel voor frequent gebruik, buiten de incidentele steekproefcontroles om te controleren of tags correct zijn geïmplementeerd of niet.

Laadtijd van de pagina

Zoals we in een recent  artikel hebben besproken , is snelheid van het grootste belang nu Google zijn mobiel-eerste index blijft voorbereiden.

Met de laadtijd van pagina’s houdt SEO deze essentiële rankingfactor in de gaten, zonder opdringerig te zijn in de manier waarop andere Chrome-extensies kunnen zijn. Telkens wanneer een pagina wordt geladen, wordt aangegeven hoeveel tijd er in seconden is geduurd.

Gebruikers kunnen vervolgens op het pictogram van de extensie klikken om een ​​overzicht te krijgen van de elementen die nodig zijn om de inhoud van de pagina te laden. Voor een snel inzicht in de paginasnelheid is dit het perfecte startpunt.

Chrome-extensies voor on-site inhoudsanalyse

Pagina-analyse

Veel van de inzendingen op onze lijst zijn gericht op het beoordelen van concurrenten, maar met deze Google-extensie kunt u gegevens uit uw Google Analytics-account bekijken terwijl u op uw website (s) surft. Zodra een gebruiker is aangemeld bij Google Analytics, kunnen ze in realtime statistieken van hun account bekijken door de extensie te openen.

De meetgegevens die beschikbaar zijn in deze momentopname bevatten bouncepercentage , unieke paginaweergaven en gemiddelde tijd op pagina. Met de toenemende bekendheid van factoren voor gebruikersbetrokkenheid in een RankBrain-gestuurd Google-zoekecosysteem, is deze extensie een handige manier om in de gaten te houden hoe elke afzonderlijke pagina presteert zonder het Google Analytics-platform te bezoeken.

Zoekwoorden overal

Sommige dingen veranderen nooit in SEO. We moeten nog steeds begrijpen welke zoekopdrachten onze doelgroep gebruikt, maar het verkrijgen van toegang tot nauwkeurige zoekvolumes is steeds moeilijker geworden. De extensie Keywords Everywhere lost dit raadsel niet helemaal op, maar het geeft wel wat duidelijkheid.

Door gegevens van Google Keyword Planner, Google Search Console en UberSuggest op te halen, geeft de extensie geschatte zoekvolumes weer op resultatenpagina’s. Van daaruit kunnen SEO-professionals overwegen voor welke vragen ze hun inhoud willen optimaliseren.

Deze extensie moet niet geïsoleerd worden gebruikt om onderzoekstaken met groter zoekwoord uit tevoeren, maar heeft voldoende handige functies om het een waardevolle aanvulling te maken.

Spark Content Optimizer

Deze extensie is ideaal om verschillende teams SEO te laten opnemen in hun dagelijkse routines. Iedereen, van copywriters tot ontwikkelaars, kan profiteren van Spark, een Chrome-add-on die inhoud scant om te beoordelen hoe uitgebreid een onderwerp is en hoe goed het gebruik maakt van populaire zoekopdrachten.

Dit kan een lastig gebied van SEO zijn, omdat we een zoekmachine met duidelijke signalen over onze inhoud willen bieden, maar ook voorzichtig moeten zijn om te voorkomen dat woorden in zoekwoorden worden ingepakt ten koste van de kwaliteit van de inhoud. Spark biedt enkele hints zonder aanmatigend te zijn, waardoor het een waardige toevoeging is aan een SEO-arsenaal.

Chrome-extensies voor analyse van de backlink

Link Research Tools

Deze werkbalk van Link Research Tools overlapt backlinkgegevens wanneer gebruikers zoeken en bladeren. Het is geweldig om snel het backlineprofiel van een site te bekijken, maar er is wel een betaald account voor nodig om toegang te krijgen tot enkele van de meer geavanceerde functies van LRT.

Veel is dezelfde mode als MozBar, de LRT-werkbalk overlapt ook de backlink-gegevens op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. Dit is zeer gunstig voor het maken van een backlink-gebaseerde kijk op waarom bepaalde sites het goed doen voor een zoekwoord.

LinkMiner

LinkMiner is waarschijnlijk de beste Chrome-extensie voor het identificeren van verbroken koppelingen. Als het eenmaal is geactiveerd, wordt het aantal uitgaande links op elke pagina gemarkeerd, worden de actieve links gemarkeerd en in het rood de verbroken koppelingen. Het zorgt voor een gemakkelijke manier om problemen met het ontwikkelteam te delen en de koppelingen te laten herstellen.

Door de integratie met een reeks indexen (waaronder Ahrefs, Majestic en Moz), creëert het ook een eenvoudig overzicht van de verhouding tussen inkomende en uitgaande links op elke pagina.

Majestic Backlink Analyzer

Majestic blijft een van de zwaargewicht SEO-softwarepakketten en deze Chrome-extensie biedt veel van zijn functionaliteit zonder een aparte URL te hoeven bezoeken.

De Backlink Analyzer biedt inzicht in de kwantiteit en kwaliteit van backlinks die verwijzen naar elke pagina, samen met hun actuele relevantie voor het bronmateriaal. De Majestic-index is groter dan die van Moz, dus dit maakt het een robuuster referentiepunt bij het uitvoeren van backlink-analyse. U hebt echter een betaald Majestic-abonnement nodig om van deze voordelen te profiteren.

Buzzmarker

Het contact maken met influencers kan een fantastische manier zijn om relevante, gezaghebbende backlinks te krijgen. Desondanks, zoals iedereen die op dit gebied heeft gewerkt, zal weten, kan het nastreven van die zeer belangrijke backlinks heel wat tijdrovend, handmatig werk met zich meebrengen.

Deze extensie van het outreach-platform BuzzStream heeft tot doel het outreach-proces te vereenvoudigen. Het helpt bij prospecteren, door belangrijke sociale media-statistieken te markeren op de website van een potentiële partner. Het maakt het ook eenvoudiger om influencers te markeren en deze toe te voegen aan het BuzzStream-platform.

Nogmaals, hiervoor is een betaald BuzzStream-account vereist, maar als u al een account hebt, moet het downloaden van deze extensie een goed idee zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format