De 5 SEO-fouten die uw e-commercesite nu terughouden

9 min


109

E-commerce sites zijn zo verschillend van andere web-platforms dat SEO voor hen bijna kan worden beschouwd als een aparte tak van de industrie.

Hoewel veel fundamentals hetzelfde zijn , introduceert e-commerce , vooral van de marktvariëteit, complicaties die bijna genegeerd zouden kunnen worden als ze zich op kleinere schaal voordoen op een ander type website.

Laten we het hebben over vijf SEO-fouten die op dit moment uw e-commercesite kunnen vertragen.

1. Dubbele inhoud

Dubbele inhoud is de vloek van het bestaan ​​van de e-commercesite en ik kan u nu bijna garanderen, als u een e-commercesite heeft die u niet hebt gecontroleerd op dubbele inhoud, heeft u dubbele inhoud. Vooral  als uw site op een marktplaatsmodel staat.

Het maakt niet uit welk platform je gebruikt of hoe goed je geïnformeerd bent over SEO. Als je dit de laatste tijd niet hebt gecontroleerd, is het waarschijnlijk schadelijk voor je ranglijst.

Bedenk wat er volgens Ben Davis op Econsultancy is gebeurd met pagina’s op drie websites van Sports Direct. Het moederbedrijf organiseerde hetzelfde product met identieke productbeschrijvingen en soortgelijke lay-outs, op drie verschillende submerken: Cruise, Flannels en Van Mildert.

Wat hij vond, was dat geen van de pagina’s consistent aanwezig was in de zoekresultaten. Dankzij de sterke autoriteit van het merk met zoekmachines konden de pagina’s enigszins gelijklopend worden weergegeven op de tweede pagina, maar met een zeer belangrijk voorbehoud: er zou slechts één pagina tegelijk verschijnen.

Telkens wanneer één pagina goed presteerde, vielen de anderen ruim onder positie 100 in de zoekresultaten, wat feitelijk onmogelijk te vinden was.

Dit type dubbele inhoud is gebruikelijk voor e-commercesites, met name marktplaatsen die producten verkopen, die elders kunnen worden gevonden. Grote marktplaatsen gebruiken over het algemeen generieke productomschrijvingen van de verkoper van het product, maar creëren daarbij dubbele inhoud en, tenzij ze geluk hebben, zullen ze vrijwel zeker niet consistent op de voorpagina’s van de zoekresultaten staan.

Aangepaste productomschrijvingen en ontwerpsjablonen worden sterk aanbevolen om dit probleem te bestrijden. E-commercesites met zeer grote marktplaatsen kunnen niet per se hopen dit ooit voor elk product te doen.

Maar volgens het Pareto-principe – een economisch principe dat stelt dat 20% van de geïnvesteerde input verantwoordelijk is voor 80% van de behaalde resultaten – het bijwerken van uw best presterende en meest veelbelovende productpagina’s met unieke inhoud is de moeite waard als u dit doet met een sterke achtergrond in zowel SEO als het schrijven van kopie voor conversies.

Dit is echter niet het enige type dubbele inhoud dat ecommerce-sites teisteren.

Een ander veel voorkomend probleem zijn duplicaten op uw eigen site. De meest voorkomende oorzaak van deze vorm van dubbele inhoud is het plaatsen van een filter in de URL-parameter, zoals een URL-parameter voor verschillende kleuren van hetzelfde product, URL-parameters om producten op een categoriepagina te filteren, enzovoort.

Hoewel deze vorm van duplicatie doorgaans niet resulteert in resultaten die zo extreem zijn als duplicaten op verschillende websites, wordt de machtiging van de zoekmachine voor elke afzonderlijke versie van de pagina verwaterd. Als dit massaal gebeurt, kan dit resulteren in een downgrade in de inhoud van uw site. algemene ranglijst vanwege Google Panda.

Om dit soort dubbele inhoud te behandelen, moet u ervoor zorgen dat u de rel = canonical- tag zo implementeert dat deze consistent wijst naar slechts één URL voor elke pagina met vrijwel identieke varianten.

2. Te veel laag presterende geïndexeerde inhoudspagina’s

De correlatie tussen extra inhoud op uw site en extra zoekmachineverkeer is waarschijnlijk de meest beproefde strategie die er is. Een solide marketingstrategie voor inhoud is essentieel om uw zoekmachineverkeer op de lange termijn te vergroten, en we hebben het gezien voor letterlijk elke klant die er lang genoeg mee volhield om de resultaten te zien.

Toch zijn er zijn omstandigheden waarin een slecht geoptimaliseerde inhoud strategie daadwerkelijk kan averechts werken, produceren te veel irrelevante pagina’s, en geloof het of niet, naar beneden sleept je hele site in de zoekresultaten. In feite gebeurt dit veel vaker dan veel mensen zich realiseren.

Beschouw het geval van Une Belle Vie . Toen ze bij Instroom kwamen voor hulp, zagen ze dalingen in het verkeer van zoekmachines.

Na analyse van hun site en prestaties in de zoekmachines, concludeerde Inflow dat de verhouding tussen inhoud en producten te hoog was. Dit verwaterde hun autoriteit met zoekmachines en stelde te veel crawlbudget en PageRank in handen van slecht presterende blogposts.

Na zorgvuldig te hebben vastgesteld welke pagina’s moeten worden verwijderd en welke te behouden, zag de site een gestage toename van het zoekverkeer, een sprong in de inkomsten van 30,04% en een stijging van 5,25% in conversiepercentages.

Dus, betekent dit dat je je blog moet afsluiten?

Nee! Ik zou dat absoluut niet aanbevelen, zeker niet als eerste redmiddel.

De les hier is genuanceerder. Het eenvoudig toevoegen van inhoud aan uw site is een strategie die meer kwaad dan goed kan doen door uw autoriteit met zoekmachines te verwateren. Als ik moest raden, geloof ik niet dat de verkeersverliezen van Une Belle Vie het gevolg waren van slechte inhoud, maar van een ongerichte contentstrategie zonder rekening te houden met zoekmachines.

Uw inspanningen op het gebied van inhoud moeten gefocust zijn en het is van cruciaal belang dat elke autoriteit die is gebouwd op basis van uw inhoudstrategie, wordt gekanaliseerd naar de bestemmingspagina’s van uw product.

Als belangrijk punt zou ik er altijd eerst over nadenken om bestaande pagina’s te optimaliseren door ze te verwijderen. Pagina’s die relatief zwak presteren, doen dit vaak omdat ze een bericht niet duidelijk genoeg naar de zoekmachines sturen, over hun doel.

Het is ook vaak zo dat verschillende dunne pagina’s met inhoud moeten worden gecombineerd tot één uitgebreide bron. Trefwoordonderzoek en kennis van technische SEO zijn hier een groot pluspunt.

Pas nadat u mogelijkheden voor optimalisatie hebt aangepakt, moet u beginnen met het knippen van pagina’s. In dit proces is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pagina’s die u verwijdert:

  • Zijn geen bron van bestaand zoekmachineverkeer
  • Verzamel geen inkomende links van externe bronnen
  • Wordt omgeleid naar gerelateerde bronnen om eventuele inkomende instanties vast te leggen die ze al hadden

3. Door de gebruiker gegenereerde inhoud (niet genoeg of te veel)

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een tweesnijdend zwaard. Het kan wonderen verrichten. Wikipedia is volledig door de gebruiker gegenereerd en het wint de zoekresultaten. Het stond centraal in het succes van Amazon, met gebruikersbeoordelingen die meer vertrouwen bij kopers creëerden dan welke merkinspanningen dan ook.

Maar de duistere kant van door gebruikers gegenereerde inhoud is net zo lelijk als de bovenkant mooi is. Toen Google Panda voor het eerst uitbracht, viel eBay van # 6 tot # 25 op Moz’s lijst met sites met de meeste top tien zoekresultatenlijsten. De inhoud van lage kwaliteit geproduceerd door de verkoper / gebruikers op eBay was zeker een factor die waarschijnlijk centraal stond in die verliezen.

Dus, hoe moet u omgaan met door gebruikers gegenereerde inhoud?

Allereerst wil ik benadrukken dat gebruikersrecensies bijna zeker een goede zet zijn. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het toevoegen van gebruikersrecensies aan uw website het organische zoekverkeer met ongeveer 30% verbetert.

Het is moeilijk in te schatten in hoeverre dit te wijten is aan een daaropvolgende vermindering van delen van dubbele inhoud, aan rich snippets inclusief sterbeoordelingen in de zoekresultaten, aan Google-rankingpagina’s met directer gebruikersrecensies of aan gebruikersgedrag, met meer positieve signalen naar Google nadat gebruikersrecensies werden toegevoegd.

Het is echter dat deze factoren kloppen, het eindresultaat is duidelijk. Gebruikersrecensies toevoegen aan uw site zal vrijwel zeker uw zoekmachineverkeer verbeteren.

Als u bang bent dat gebruikersrecensies uw reputatie schaden, is dat minder een zorg dan u misschien denkt. Geloof het of niet, producten met verschillende sterbeoordelingen presteren beter  dan producten met alleen beoordelingen van vijf sterren. Door enkele authenticatie in het proces op te nemen, kunt u het weggooien uit anonieme bronnen beperken en als u goed reageert op kritiek, kan dit vaak de prestaties verbeteren, beter dan nooit kritiek te hebben gekregen.

Houd er rekening mee dat de meeste mensen geen beoordeling achterlaten, tenzij je het vraagt. Uit onderzoek van Trustpilot blijkt dat mensen een twee keer zo grote kans hebben om een ​​beoordeling achter te laten als u ze vraagt ​​(springend van 14 tot 29%).

Dus, hoe zit het met de donkere kant van user-generated content? Denk aan het geval van eBay versus Wikipedia. Beide zijn door de gebruiker gegenereerde inhoudssites, maar Wikipedia gedijt onder Panda terwijl eBay na zijn introductie leed.

De sleutel is proces. Wikipedia heeft processen geïmplementeerd om de kwaliteit te waarborgen. Hoewel deze processen niet voldoen aan een universiteitsprofessor, zijn ze voldoende om een ​​relatief betrouwbare bron te maken met het vermogen om consistent aan de kwaliteitsverwachtingen te voldoen.

Moderators en andere processen instellen om het kwaliteitsniveau hoog te houden, zijn van vitaal belang als u wilt dat door gebruikers gegenereerde inhoud werkt voor uw e-commerceplatform. Door gebruikers de mogelijkheid te geven om elkaars inhoud te waarderen, helpt dit ook om het kwaliteitsniveau hoog te houden. Neem de mogelijkheid van Amazon om beoordelingen te sorteren op ‘meest hulpvaardig’ als de gouden standaard hier.

4. Niet bestaande pagina’s met betere trefwoorden optimaliseren

Dit is een wijziging die elke e-commercesite moet aanbrengen, bij voorkeur op een of ander herhaald schema.

Onderzoek naar trefwoorden is een van die factoren die zo belangrijk zijn voor SEO dat het als vanzelfsprekend wordt beschouwd, en om die reden wordt het paradoxaal genoeg ook vaker genegeerd dan het zou moeten. Dit geldt met name als het gaat om het optimaliseren van uw bestaande pagina’s.

Hier is een proces dat ik aanraad om te gebruiken dat Darren DeMatas  de “Double Jeopardy” -techniek noemt , en hij deelt een voorbeeld van het gebruik ervan om het zoekverkeer te stimuleren met een ongeëvenaarde 1780% .

Dit is de kern van het proces:

1. Ga naar de Zoekwoordplanner van Google en voeg de URL van uw productpagina toe aan het hulpprogramma. Om het te verfijnen tot informatieve zoekwoorden, kunt u ‘wie’, ‘wat’, ‘wanneer’, ‘waar’, ‘waarom’ en ‘hoe’ toevoegen als vereiste termen. Dit is goed voor blogberichten en vergelijkbare inhoud, maar niet geschikt voor bestemmingspagina’s van producten.

2. Neem de sleutelwoorden in SEMrush of een soortgelijk hulpmiddel om te bepalen welke zoekwoorden competitie hebben die u kunt verslaan. Naast de statistieken die door tools als deze worden geleverd, moet u ook de concurrentie op de voorpagina voor die zinsdelen uitsluiten om ervoor te zorgen dat ze de kwaliteitsniveaus hebben die u kunt verslaan.

3. Zoek uw best presterende pagina’s voor het doelzoekwoord door een “site: domein ‘zoekwoord’ ‘te zoeken in Google. Dit geeft aan welke pagina op uw site al het best presteert voor het zoekwoord.

4. Voer een “inurl: forum” -zoeking uit voor uw zoekwoord om te zien welke informatie mensen over het onderwerp hebben die u niet noodzakelijk op de voorpagina van de zoekresultaten zult vinden. Forums zijn een geweldige plek om het onderzoek te starten, omdat ze je een idee geven van wat mensen precies willen weten of waarmee ze worstelen.

Of u dit nu gebruikt om een ​​blogpost of een landingspagina samen te stellen die de bezwaren van kopers wegneemt, dit onderzoek is ongelooflijk nuttig. Andere creatieve zoekopdrachten en informatiebronnen worden ook aangemoedigd.

5. Werk nu uw inhoud bij om ervoor te zorgen dat dit het meest veelbelovende is op de voorpagina van die zoekterm. Dat betekent dat uw titel moet opvallen en dat de inhoud op uw pagina lost ofwel de behoeften van gebruikers beter dan iets anders op de voorpagina, of dat het overwint koper bezwaar en begrijpt hun aankoop bedoelingen beter dan elke andere landing page, op de voorpagina .

We hebben intern soortgelijke processen ontwikkeld en het is bijna nooit gelukt om het aantal zoekmachines te vergroten, vooral als dit wordt toegepast als een strategie voor uw hele site, in plaats van af en toe een paar pagina’s op uw site aan te passen.

Met dit proces kunt u een beroep doen op uw bestaande paginadata en -autoriteit om te rangschikken voor de soorten termen waarvoor Google al is klaargestoomd om u te belonen, in plaats van gewoon de zoekwoorden met het grootste aantal zoekwoorden uit te schakelen, van de lijst met suggesties die Google’s Zoekwoordplanner geeft u, nadat u een generiek en voor de hand liggend zoekwoord heeft ingeplugd.

Houd er rekening mee dat u de URL van een concurrent ook in de trefwoordenplanner kunt plaatsen om suggesties te ontvangen.

Een ander veel voorkomend probleem met zoekwoorden op e-commercesites is hun hyperfocus op merkgerelateerde zoekwoorden. De meeste productpagina’s zijn opgebouwd rond de productnaam en de merknaam.

In geen geval mag u deze informatie verwijderen of deze verwijderen van de meest prominente trefwoordlocaties (zoals de URL, het title-tag en de eerste alinea). Naast deze merkinformatie moet u zich echter ook inspannen om trefwoorden op te nemen die betrekking hebben op het product en die niet over het merk of productmodel gaan.

Deze kunnen worden aangeduid als ‘generieke’ zoekwoorden, hoewel het nog steeds belangrijk is om inspanningen te leveren om zeer specifieke zoekwoorden te gebruiken die voldoen aan zeer specifieke gebruikersbehoeften. Het gaat erom dat u uw zoekwoordspel verhoogt en aangeeft wat de pagina zal doen voor mensen die niet naar specifieke merken of productnamen zoeken.

5. Slechte interne koppeling

E-commercesites hebben vaak een enorm aantal producten en als gevolg daarvan kan het ongelooflijk moeilijk zijn om een ​​bepaalde pagina te bereiken met behulp van de links op de site. Dit betekent niet alleen dat het moeilijk is voor een gebruiker om naar een pagina te navigeren, maar het betekent ook dat de PageRankstroom door uw site kan worden verwaterd, waardoor belangrijke pagina’s minder autoriteit krijgen bij de zoekmachines dan zou moeten.

Victorious SEO was in staat om Blomdahl USA 440% ROI te helpen behalen, grotendeels door slechte linkarchitectuur te repareren .

Uw linkarchitectuur onder controle krijgen is een absolute noodzaak als u wilt dat uw e-commercesite wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines. Problemen met linkarchitectuur komen over het algemeen in vier verschillende vormen:

Slechte semantische structuur

Een linkarchitectuur met dit probleem organiseert de site niet, hiërarchisch. Pure PageRank is slechts één factor die de zoekmachines beschouwen, en de relevantie van de links is ook een cruciale overweging.

Sitenavigatie, mappenstructuur en onderlinge koppeling moeten systematisch zijn. Sommige organische contextuele crosslinking tussen categorieën is natuurlijk prima, zelfs de voorkeur, maar als er helemaal geen duidelijke hiërarchie is, heeft je onderlinge verbinding weinig voor je.

Overmatige link-diepte

Er is iets erg mis als er meer dan een paar klikken nodig zijn om van de startpagina naar een productpagina te gaan. Overweeg de zes graden van scheiding waarvan wordt beweerd dat ze twee willekeurige individuen op de planeet met elkaar verbinden. Als er 10 graden van scheiding nodig is om van uw startpagina naar een productpagina te gaan, zelfs de meest obscure, hebt u geen geoptimaliseerde site.

Te veel links van het ene punt naar het volgende, betekent dat het voor zoekmachines moeilijk is om uw site te doorzoeken en pagina’s te ontdekken. Het betekent ook dat die deep pages bijna geen PageRank ontvangen.

Geen prioriteitstelling

Dit is het tegenovergestelde van excessieve link-diepte. Het is wat er gebeurt als er zoveel links op elke pagina zijn dat de meest gezaghebbende en belangrijke pagina’s op uw site vrijwel geen aandacht van zoekmachines krijgen. Dit is een geval van verwatering van uw autoriteit door niet prioriteit te geven aan wat ertoe doet.

Niet genoeg links

In verband met buitensporige verbindingsdiepte is het soms zo dat een pagina mogelijk helemaal niet bereikbaar is via links elders op de site. De meest voorkomende oorzaak hiervan is het gebruik van twee verschillende platforms om afzonderlijke secties van de site te maken en ze vervolgens niet met elkaar te verbinden.

Conclusie

Ik weet niet zeker of ik ooit een e-commercesite heb gezien die op geen enkele manier leed aan SEO-problemen.

Er is in essentie altijd ruimte voor verbetering en deze vijf fouten zijn de typische plaatsen waar ik zelf aan begin. Als u een e-commercesite uitvoert, raad ik u ten zeerste aan om met deze problemen te beginnen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format