De beste tools voor het automatiseren van uw SEO

5 min


105

Hier is een feit: effectieve SEO-resultaten vereisen hard werk en inspanning.

Iedereen die al meer dan een paar dagen in de SEO-game zit, weet dat het verdienen van uw website een plaats in de zoekresultaten is.

U moet niet alleen uw strategieën zorgvuldig plannen en uitvoeren, maar u moet ook op zoek zijn naar wijzigingen in algoritmen en andere aanpassingen.

Maar het feit dat SEO toewijding vereist, betekent niet dat u geen tools en software kunt gebruiken om het proces te vereenvoudigen, vooral wanneer u met meerdere grote websites werkt.

SEO-automatisering betekent dat het proces van zoekmachineoptimalisatie automatisch wordt gemaakt door het gebruik van hulpmiddelen , software en andere programma’s die de menselijke arbeid verminderen.

Het hele SEO-proces is veel te gecompliceerd om dit allemaal te automatiseren, maar bepaalde aspecten van SEO kunnen dat zeker zijn. En dit kan veel tijd vrijmaken voor ander creatief en administratief werk.

De sleutel hier is om te begrijpen wat u kunt automatiseren en wat u niet (of niet) kunt automatiseren. Taken zoals sitemonitoring en gegevensverzameling moeten bijvoorbeeld worden geautomatiseerd, zodat informatie onderweg wordt verzameld. Een professional moet dan beslissingen nemen op basis van de verzamelde gegevens.

SEO-processen zoals het maken van inhoud en organische link-opbouw mogen echter niet worden geautomatiseerd, omdat niet alleen u zou eindigen met inhoud van lage kwaliteit, maar u ook gestraft zou kunnen worden voor het bouwen van spam-links.

Je kunt het beste een combinatie van tools en software vinden die je helpt om de klus te klaren in een minimum van tijd.

Dus, als u denkt aan het automatiseren van uw SEO, zijn hier enkele van de beste tools die u kunnen helpen met specifieke gebieden.

SEMrush voor geavanceerd zoekwoordonderzoek en -tracking

Trefwoordonderzoek is de basis van elk goed SEO-programma. Het doel is immers dat uw publiek u via zoeken kan vinden. Hoewel een gratis tool als Google Keyword Planner een goede start is, is SEMrush een tool waarmee u veel tijd en moeite kunt besparen als het gaat om trefwoordonderzoek.

Met de SEMrush-tool voor zoekwoordenonderzoek kunt u de beste zoekwoorden van uw concurrent identificeren, positiewijzigingen in domeinen vaststellen, long tail-zoekwoorden voor uw eigen site en voor PPC-campagnes vinden.

Door het combineren van het hulpprogramma Keyword Magic en Keyword Analyzer kunt u sneller trefwoordenonderzoek uitvoeren dan met een combinatie van hulpmiddelen. U kunt eenvoudig duizenden zoekwoorden doorzoeken en long tail-zoekwoorden vinden zonder met meerdere spreadsheets om te gaan.

De trefwoordanalysator sorteert geselecteerde zoekwoorden op basis van volume, KD en klikpotentieel. Met behulp van de Keyword Magic Tool kun je een combinatie van frases selecteren en de tool zal long tail-combinaties voorstellen met de exacte frases waar mensen naar zoeken.

Als u met clients werkt, is de SEMrush Report-builder handig voor het maken van aangepaste rapporten. Het enige wat u hoeft te doen, is widgets selecteren die relevant zijn voor uw rapport en de instellingen aanpassen. De rapportbouwer werkt de informatie automatisch bij telkens wanneer u een rapport moet genereren.

U kunt de rapporten ook plannen of deze gebruiken als sjablonen voor toekomstige rapporten.

Cyfe voor alles-in-één monitoring

Een van de pijnen van SEO is dat er altijd zoveel informatie te volgen is. Van het in de gaten houden van analyses, het controleren van uw ranglijsten en het inhalen van reclamecampagnes, er kan veel worden ingelogd in en uit meerdere dashboards.

Dit is waar Cyfe op de markt komt. Cyfe is een alles-in-één zakelijk dashboard waarmee u belangrijke marketingstatistieken, waaronder SEO- en SEM-statistieken, kunt bijhouden. De kracht van Cyfe ligt in het vermogen om gegevens uit verschillende bronnen in één dashboard in te voeren, waardoor u een uitstekend beeld krijgt van al uw SEO-inspanningen.

Met de vooraf gebouwde widgets van Cyfe kunt u gemakkelijk alle statistieken volgen die u misschien wilt volgen. Met de Moz widget , bijvoorbeeld, kun je de autoriteit van een website in de gaten houden zonder dat je een betaald Moz account nodig hebt.

Als u een widget voor Google Search Console toevoegt , ontvangt u updates over uw siteprestaties in Google Zoeken. U kunt ook de prestaties van uw site volgen in verschillende zoekmachines .

Een andere plaats waar Cyfe goed in is, is het volgen van concurrenten. Met het Cyfe-concurrentdashboard en RSS-feeds kunt u in een oogopslag de inhoud, e-mail en sociale-mediastrategieën van uw concurrent volgen.

Nadat u al uw dashboardwidgets hebt geconfigureerd, kunt u regelgebaseerde sms-waarschuwingen instellen, zodat u gewoon door kunt gaan met uw bedrijf, wetende dat u een mobiel pushbericht ontvangt wanneer er anomalieën zijn die menselijke aandacht vereisen.

Screaming Frog SEO-spider voor sitecrawls en audits

De bottom line in SEO is weten wat te repareren op uw site om de prestaties te verbeteren in de zoekfunctie. Dat betekent dat u een uitstekend auditproces van de site nodig hebt , vooral een proces dat u kunt herhalen. Hiervoor is Screaming Frog SEO-spider een goede keuze.

Screaming Frog is een tool voor het crawlen van websites die controleert op verbroken koppelingen, doorverwijzingen controleert, paginatitels analyseert, metagegevens detecteert en dubbele inhoud detecteert. Het kan ook XML-sitemaps genereren en integreren met Google Analytics en u kunt het zelfs instellen voor regelmatig geplande crawls .

Als je ooit hebt geprobeerd om deze activiteiten handmatig uit te voeren, zou je weten hoe moeilijk ze kunnen zijn, vooral voor grote websites. Screaming Frog bespaart je tijd.

Als u een sitemap wilt genereren, hoeft u alleen maar een site volledig te crawlen en de XML-sitemapoptie te selecteren. De tool is ook handig bij het zoeken naar en vervangen van links op uw website.

Ahrefs voor backlink-analyse

De beste manier om uw SEO-inspanningen te versnellen, is om backlinks te krijgen van gerenommeerde websites. Ahrefs is een hulpmiddel dat u kan helpen in de gaten houden hoe goed uw inspanningen vruchten afwerpen. De tool crawlt dagelijks 6 miljard webpagina’s en heeft een index van 3 biljoen bekende URL’s, waardoor het de perfecte optie is voor backlink-analyse.

Met Ahrefs kunt u de tool automatisch instellen om te controleren hoe goed u in de zoekresultaten scoort, met behulp van de onlangs opnieuw opgestarte Rank Tracker-tool . U kunt ook meldingen ontvangen voor nieuwe zoekwoorden, nieuwe / verloren backlinks en merkvermeldingen.

Een oogje op de concurrentie houden is ook eenvoudig, omdat u inhoud kunt vinden die de meeste backlinks in uw niche aantrekt en uw concurrenten bespioneert om te weten waar hun links vandaan komen.

Conclusie

SEO is een harde noot en er is geen magische manier om alles te automatiseren. Om de beste resultaten te krijgen, moet u nog steeds de benodigde tijd en moeite doen. Wat je wel kunt en moet doen, is jezelf bewapenen met uitstekende hulpmiddelen die het werk gemakkelijker en sneller maken.

De SEMrush keyword research tool is een geweldige optie voor intelligent keyword research terwijl Ahrefs je helpt om je backlinks moeiteloos op te sporen.

Screaming Frog SEO Spider helpt u op de hoogte te blijven van uw siteprestaties door diepgaand te crawlen en om al uw sitestatistieken op één plaats te volgen, kunt u op Cyfe vertrouwen.

Welke tools gebruikt u om uw SEO te automatiseren? Deel uw aanbevelingen in de comments!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format