De botsing tussen PR, inhoud en SEO: hoe u het voor u kunt laten werken

5 min


128

De volledige kracht van de digitale marktplaats werd minder dan tien jaar geleden gerealiseerd. Plots hadden klanten schijnbaar onbeperkte toegang om met merken in contact te komen – om hun kritiek en kritiek te uiten, of om superfans te worden.

Het belang van aanwezigheid op een website, bloggen , posts op sociale media en andere aspecten van het bouwen van een online merk leek de dood te betekenen voor traditionele communicatie- en marketingstrategieën, zoals public relations.

We naderen echter het tweede decennium van de 21ste eeuw en public relations blijven zichzelf bewijzen als een essentieel onderdeel van marketingcommunicatie. Net als andere aspecten van marketing, is het een discipline die is veranderd en is geëvolueerd om te passen in het veranderende digitale ecosysteem, waarin de waarde van het verschijnen bovenaan de pagina met zoekresultaten van zoekmachines aantoonbaar rechtvaardig is met het doel van een voorpagina-kop van vorig jaar.

Merken afgestemd op deze veranderingen en het belang van geïntegreerde, hybride marketing zal merken dat public relations, SEO en contentmarketing nu elkaar sterk beïnvloeden. Door dit trio op de juiste manier te laten werken, kunt u helpen sterke merken te bouwen die verkeer, klanten en inkomsten genereren.

Het digitale merk trifecta

Een consistent thema door de eeuwen heen, branding – de praktijk van het maken van gemeten berichten rond een product om de perceptie van het publiek te sturen – is altijd al een pijler geweest voor marketingcommunicatie.

Simpel gesteld, een sterk en positief merkimago stimuleert klantbewustzijn, erkenning en actie. De meest effectieve merken, hoewel eenvoudig aan de oppervlakte, roepen complexe reacties op; bedenk dat 90 procent van de aankoopbeslissingen onbewust wordt gemaakt.

Het oproepen van de juiste perceptie van een merk kan een enorm verschil maken in conversies en inkomsten. Dit is de manier waarop public relations een rol speelt door subtiel merkboodschappen in externe bronnen in te voegen die consumenten tegenwoordig vaker gebruiken en gebruiken dan geduwde advertenties.

De uitbreiding van de digitale wereld en de opkomst van de afzonderlijke disciplines SEO en contentmarketing als middel om consumenten te bereiken via gerichte content heeft geresulteerd in de consolidatie van de rollen van SEO en content .

De rol van public relations is van dit fenomeen vrij natuurlijk naar voren gekomen; terwijl contentmarketing en SEO traditioneel gericht zijn op content op locatie , is public relations de aanzet voor inhoud van derden die merkberichten en digitaal verkeer stimuleert.

Klanten houden tegenwoordig tegenwoordig hoge normen:  60 procent van de millennials zegt een consistente ervaring te verwachten met organisaties op de verschillende platforms. Klanten verwachten te kunnen communiceren met merken wanneer ze maar willen en waar ze maar willen. Om aan deze behoeften te voldoen, moeten organisaties zelf begrijpen hoe ze hun verschillende disciplines kunnen integreren om een ​​uniforme stem te creëren.

Hoe content marketing, SEO en public relations elkaar overlappen

In de kern gaat public relations voornamelijk over het creëren van uitstekende professionele inhoud die aantrekkelijk is voor publicaties van hoge kwaliteit, terwijl het merk bovenaan de aandacht van de lezers staat.

Deze doelen verstrengelen nauw met die van contentmarketing. Geschat wordt dat we nu meer gegevens in twee dagen produceren dan de gehele menselijke ervaring tot 2003, en 39 procent van de B2B-merken is van plan het komende jaar het contentbudget te verhogen. De online wereld is verzadigd van inhoud geworden .

Waar we echter uitblinken in kwantiteit, missen we kwaliteit . Tegenwoordig vragen consumenten om materiaal dat hen en hun behoeften aanspreekt en tegelijkertijd begeleiding en hulp biedt. Met andere woorden, degenen die content marketing gebruiken, moeten evenveel aandacht schenken aan de waarde die ze bieden en aan de behoeften van de consument.

De rol van SEO in bedrijven is altijd geweest om de ranglijst te vergroten van de inhoud die het merk produceert om de merksite en -naam te krijgen voor mensen die zoekopdrachten uitvoeren op de zoekmachines . Door het optimaliseren van materiaal voor bijzonder relevante vragen, kunnen SEO’s helpen de juiste doelgroep terug te trekken naar de website waar leads kunnen worden gevoed en geconverteerd.

Bij correct gebruik kunnen public relations een nuttig voordeel zijn bij het realiseren van deze SEO-doelen. Veel populaire mediakanalen staan ​​bijvoorbeeld hoog op de SERP dankzij een sterke domeinautoriteit.

Merken die slimme manieren vinden om zichzelf op deze sites in te voegen – vaak via een combinatie van nieuwsverslagen en bijgedragen artikelen – hebben de mogelijkheid om hun aanwezigheid vast te stellen voor bepaalde zoekwoorden die moeite hebben om te rangschikken vanaf hun eigen site. Dit biedt een mogelijkheid tot merkherkenning en het creëren van een merkimpressie vanuit een plaats van autoriteit.

Kennis is de sleutel tot het digitale merk trifecta van het inzetten van public relations, contentmarketing en SEO om samen te werken en de reputatie van het merk online op te bouwen. Hieronder staan ​​de stappen die teams kunnen nemen om deze elementen in een succesvolle harmonie te brengen.

Het afstemmen van SEO, contentontwikkeling en public relations

1. Ontwikkel gemeenschappelijke doelpersoonlijkheden

Persona’s blijven de sleutel tot elke succesvolle marketingcampagne. Ze dienen ook als de hoeksteen voor succesvolle samenwerking tussen teams.

Over het algemeen hebben professionals op het gebied van public relations een algemeen idee van wat ze willen promoten en aan wie, terwijl professionals in SEO en contentmarketing hun eigen ideeën hebben over wie ze willen targeten.

Door deel te nemen aan het onderzoek en de overwegingen die zijn gebruikt om de doelpersoon aan beide kanten te ontwikkelen, kunnen ze worden versterkt voor het merk en wordt ervoor gezorgd dat iedereen het doelwit voor bepaalde campagnes begrijpt.

2. Obliterate werkende silo’s

Om maximaal succes te behalen met public relations, moet u gemeenschappelijke campagnes ontwikkelen die principes van zowel SEO als PR gebruiken. Combineer de middelen die elk team gebruikt om te kijken hoe ze elkaar kunnen helpen.

Het materiaal dat door het PR-team wordt geproduceerd, moet bijvoorbeeld door het SEO-team op de juiste manier worden geoptimaliseerd en door het inhoudsteam worden beoordeeld om een ​​consistente stem te garanderen en ervoor te zorgen dat het scoort voor de zoekwoorden die de organisatie wil targeten.

Het PR-team kan ook samenwerken met de SEO- en inhoudsteams om betaalde kolommen en backlinks van gerenommeerde publicaties veilig te stellen. Houd er rekening mee dat contentmarketing niet alleen inhoud produceert, maar ook distributie. Coördineren met public relations kan ervoor zorgen dat dit stuk niet over het hoofd wordt gezien.

3. Werk samen aan inhoud

Hoewel SEO, contentmarketing en PR-teams verschillende centrale doelen hebben, moeten ze hun campagnes uitvoeren op basis van een gemeenschappelijke basis. Zoekwoorden die het SEO-team target, kunnen bijvoorbeeld ook worden opgenomen in persberichten om merkherkenning te stimuleren.

Als er woorden zijn waar het domein moeite mee heeft om voor te rangschikken, kan het maken van persberichten voor weloverwogen publicaties helpen deze ranglijsten vast te leggen.

Gerenommeerde publicaties die spreken over belangrijk onderzoek of releases die uw merk heeft, kunnen deze aankondigingen een grotere geloofwaardigheid verlenen, waardoor het gemakkelijker wordt voor uw mededelingen op locatie om grip en betrokkenheid te krijgen.

4. Meet uw voortgang en succes

Net als bij elke marketinginspanning moeten merken elke stap van hun samenwerking tussen deze drie kernteams meten. Kijk naar KPI’s waarmee u kunt zien hoe goed klanten zich bezighouden met materiaal, hoeveel verkeer en leads worden aangestuurd door persberichten en hoe het hebben van een sterke PR-campagne invloed heeft op de meet- en conversiestatistieken over andere aspecten van de marketingstrategie.

Kijk naar de cijfers vóór en na het gebruik van de inspanningen, evenals naar de impact op verschillende koperspersona’s en stadia van de reis van de koper. Hoe groter het inzicht en inzicht dat u heeft, des te gemakkelijker het is om de sterke en zwakke punten van de campagne te identificeren.

Kortom, public relations is nog lang niet dood. De waarde ervan is uitgegroeid tot een van de drie essentiële digitale marketingelementen. De marketinginspanningen die merken moeten doen om de naam van hun organisatie op te bouwen en de reputatie van hun merk online vorm te geven, blijven van cruciaal belang.

Het verschil ligt nu echter in de middelen van deze zelfpromotie. Public relations heeft nu de grootste impact wanneer het een strategisch huis vindt met SEO en contentmarketing. Hoe dichter u deze verschillende afdelingen kunt afstemmen, hoe gemakkelijker het zal zijn om te zien hoe public relations nuttig kunnen zijn bij het stimuleren van uw merk.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format