De toekomst van visueel zoeken en wat het betekent voor SEO-bedrijven - DeLaatbusiness

De toekomst van visueel zoeken en wat het betekent voor SEO-bedrijven

7 min


126
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het menselijk brein is geëvolueerd om beelden onmiddellijk te herkennen.

Visuele identificatie is een natuurlijk vermogen dat mogelijk wordt gemaakt door een wonder van zenuwen, neuronen en synapsen. We kunnen naar een foto kijken en weten in 13 milliseconden of minder precies wat we te zien krijgen.

Maar het creëren van technologie die beelden net zo snel en effectief kan begrijpen als de menselijke geest is een enorme onderneming.

Visueel zoeken  vereist daarom  machinale leerhulpmiddelen die snel afbeeldingen kunnen verwerken, maar deze hulpmiddelen moeten ook in staat zijn om specifieke objecten binnen de afbeelding te identificeren en vervolgens visueel vergelijkbare resultaten te genereren.

Maar dankzij de enorme middelen waarover bedrijven als Google beschikken, wordt visueel onderzoek eindelijk rendabel. Hoe evolueert SEO dan terwijl het visuele zoekproces zich ontwikkelt?

Hier is een interessantere vraag: hoe snel tot SEO-bedrijven visuele zoekoptimalisatie onder de knie moeten hebben?

Visual search zal waarschijnlijk niet volledig op tekst gebaseerde zoekmachines vervangen . Voorlopig is visueel zoeken het nuttigst in de wereld van verkoop en detailhandel . De toekomst van visueel zoeken kan de SEO-industrie echter nog steeds verstoren zoals wij die kennen.

Wat is visueel zoeken?

Als je meer dan een gedeeltelijke visie hebt, kun je door een kamer kijken en objecten identificeren zoals je ze ziet. U kunt bijvoorbeeld aan uw bureau uw monitor, uw toetsenbord, uw pennen en de sandwich die u in de koelkast hebt vergeten, identificeren. Je geest kan deze objecten identificeren op basis van visuele aanwijzingen alleen. Visueel zoeken doet hetzelfde, maar met een bepaalde afbeelding op een computer. Het is echter belangrijk op te merken dat visueel zoeken niet hetzelfde is als zoeken naar afbeeldingen .

Zoeken naar afbeeldingen is wanneer een gebruiker een woord invoert in een zoekmachine en de zoekmachine gerelateerde afbeeldingen uitspuugt. Zelfs dan herkent de zoekmachine geen afbeeldingen, alleen de gestructureerde gegevens die aan de beeldbestanden zijn gekoppeld.

Bij visueel zoeken wordt een afbeelding gebruikt als een zoekopdracht in plaats van tekst (omgekeerd zoeken naar afbeeldingen is een vorm van visuele zoekactie). Het identificeert objecten binnen de afbeelding en zoekt vervolgens naar afbeeldingen gerelateerd aan die objecten. Op basis van een afbeelding van een bureau zou je bijvoorbeeld visueel zoeken kunnen gebruiken om naar een bureau te zoeken dat identiek is aan of gelijk is aan dat in de afbeelding.

Hoewel dit ongelooflijk klinkt, is de technologie rond visuele zoekresultaten op zijn best nog steeds beperkt . Dit komt omdat het leren van de machine de beeldverwerking van de geest moet nabootsen voordat deze effectief een levensvatbare visuele zoektoepassing kan produceren. Het is niet genoeg voor de machine om een ​​afbeelding te identificeren. Het moet ook in staat zijn om een ​​verscheidenheid aan kleuren, vormen, maten en patronen te herkennen zoals de menselijke geest dat doet.

De technologie rond visueel zoeken is op zijn best nog beperkt

Het is echter moeilijk om de beeldverwerking in een machine na te bootsen als we ons eigenbeeldverwerkingssysteem nauwelijks begrijpen . Het is om deze reden dat het programmeren van visuele zoekopdrachten zo langzaam verloopt.

Visueel zoeken zoals het eruit ziet: waar we zijn

De technici van tegenwoordig gebruiken technologie voor het leren van machines om de neurale netwerken van visuele zoekmachines aan te zetten voor een betere beeldverwerking. Een van de meest recente voorbeelden van deze ontwikkelingen is Google Lens.

Google Lens is een app waarmee uw smartphone kan werken als visuele zoekmachine. Aangekondigd tijdens de 2017 I / O-conferentie van Google, werkt de app door de foto’s die u maakt te analyseren en u informatie over die afbeelding te geven.

Door bijvoorbeeld een foto van een Abbey Road-album te maken, kan je telefoon je meer vertellen over The Beatles en wanneer het album uitkwam. Door een foto van een ijssalon te maken, kan je telefoon je de naam vertellen, beoordelingen geven en je laten weten of je vrienden er zijn geweest.

Google Lens-logo, dat lijkt op een vereenvoudigde camera met een rode en gele contour, blauwe lens en groene flits.

Al deze informatie komt voort uit de enorme opslag van gegevens, algoritmen en kennisgrafieken van Google, die vervolgens worden opgenomen in de neurale netwerken van het Lens-product. De complexiteit van visueel zoeken omvat echter meer dan alleen een goed begrip van de neurale netwerken.

De beeldverwerking van de geest raakt meer dan alleen identificatie. Het trekt ook conclusies aan die ongelooflijk complex zijn. En het is deze complexiteit, bekend als het ‘ probleem met de zwarte doos’ , dat ingenieurs moeite hebben om te recreëren in visuele zoekmachines.

In plaats van expliciet op wetenschappers te wachten om de menselijke geest te begrijpen, heeft DeepMind – een bedrijf dat eigendom is van Google – stappen gezet in de richting van het programmeren van de visuele zoekmachine op basis van cognitieve psychologie in plaats van alleen te vertrouwen op neurale netwerken .

Google is echter niet het enige bedrijf dat visuele zoektechnologie ontwikkelt. Pinterest lanceerde in maart 2017 zijn eigen Lens-product voor functies zoals Shop the Look en Pincodes. Degenen die Pinterest gebruiken, kunnen een foto van een persoon maken of deze via de app plaatsen en vervolgens de foto laten analyseren op kleding of homeware-opties om te winkelen. 

PinterestLensPromotedPin

Wat Pinterest Lens en Google Lens onderscheidt, is dat Pinterest meer veelzijdige opties voor gebruikers biedt. Google is een zoekmachine voor gebruikers om informatie te verzamelen. Pinterest is een website en app om te winkelen, recepten, ontwerpideeën en recreatief zoeken.

In tegenstelling tot Google, dat op meerdere fronten moet opereren, kan Pinterest zich alleen concentreren op de ontwikkeling van zijn visuele zoekmachine . Als gevolg hiervan zou Pinterest heel goed de leidende concurrent kunnen worden in de visuele zoektechnologie. Desalniettemin beginnen andere retailers hun gang te gaan en het tempo op te pakken met hun eigen technologie. De modewinkelketen ASOS heeft in augustus 2017 ook een visuele zoekfunctie op haar website uitgebracht .

Het gebruik van visueel zoeken in de detailhandel helpt het probleem van de ontdekking te verminderen. Het probleem van de ontdekking is dat klanten op de website van een winkelaanbieder op de winkel zoveel opties hebben dat ze gewoon stoppen met winkelen. Visueel zoeken vermindert het aantal keuzes en helpt shoppers effectiever te vinden wat ze zoeken.

De toekomst van visueel zoeken: waar gaan we vanaf hier

Het is veilig om te veronderstellen dat de toekomst van visuele zoekmachines wordt gedomineerd door de detailhandel. Voor nu is het gemakkelijker om met woorden naar informatie te zoeken.

Gebruikers hoeven geen foto van een Abbey Road-album te maken om meer te weten te komen over the Beatles wanneer ze evenveel toetsaanslagen kunnen gebruiken om ‘Abbey Road’ in een zoekmachine in te typen. Echter, gebruikers niet nodig om een foto van een specifiek paar sneakers te nemen over te brengen naar een zoekmachine precies wat ze op zoek bent om te kopen.

Zoeken naar een paar rode schoenen met Pinterest Lens

Als gevolg hiervan zijn visuele zoekmachines handig, maar uiteindelijk zijn ze niet noodzakelijk voor elke branche om te slagen. Diensten kunnen bijvoorbeeld eerder op tekstuele zoekmachines vertrouwen, terwijl de verkoop waarschijnlijk eerder op visuele zoekmachines is gebaseerd.

Dat gezegd hebbende, met 69% van de jonge consumenten die geïnteresseerd zijn in het doen van aankopen op basis van alleen visueel georiënteerde zoekopdrachten, is de toekomst van visuele zoekmachines hoogstwaarschijnlijk een winkelparadijs in de handen van de juiste winkelier.

Wat visueel zoeken voor SEO betekent

Zoekmachines zijn al in staat om afbeeldingen en video’s te indexeren en dienovereenkomstig te rangschikken. Video SEO en beeld-SEO bestaan al jaren, sinds video- en beeldcontent populair werd bij websites zoals YouTube en Facebook. Ondanks deze toename in video- en beeldinhoud, voldoet SEO nog steeds aan de behoeften van diegenen die hoger willen scoren op zoekmachines. Factoren zoals het maken van SEO-vriendelijke alt-tekst, beeldsitemaps, SEO-vriendelijke afbeeldingstitels en originele beeldinhoud kunnen de afbeeldingen van uw website een stap boven de concurrentie zetten .

Echter, het snap-snap-koopgedrag van visueel zoeken kan beeld-SEO een grotere uitdaging maken. De reden hiervoor is dat de gebruiker niet langer hoeft te typen, maar in plaats daarvan een foto van een product kan maken en vervolgens naar het product op de website van een verkoper kan zoeken. Op dit moment werkt SEO naast visueel zoeken via alt-tagging, beeldoptimalisatie, schema-opmaak en metadata. Schema-opmaak en metadata zijn vooral belangrijk voor SEO bij visueel zoeken. Dit komt omdat, met dergelijke minimale tekst die wordt gebruikt in de toekomst van visueel zoeken, deze gegevens mogelijk een van de enige bronnen van tekstuele informatie voor zoekmachines zijn om te crawlen.

Het minutieus catalogiseren van afbeeldingen met microdata kan vervelend zijn, maar de verbeterde beschrijving die microdata biedt in combinatie met een geoptimaliseerde afbeelding, zou ertoe moeten bijdragen dat die afbeelding hoger scoort bij visuele zoekopdrachten.

Metadata is net zo belangrijk. In zowel op tekst gebaseerde zoekopdrachten als op afbeeldingen gebaseerde zoekopdrachten, versterken metadata het vermogen van de marketeer om online verkeer naar zijn website en producten te leiden. Metadata verbergt zich in de HTML van zowel webpagina’s als afbeeldingen, maar het is wat zoekmachines gebruiken om relevante informatie te vinden.

Markering van uw afbeeldingen met relevante metadata is essentieel voor beeld-SEO

Om deze reden is het voor het optimaliseren van afbeeldingen zoeken essentieel om metadata te gebruiken voor de afbeeldingen van uw website en niet alleen voor de website zelf.

Zowel microdata als metadata zullen een belangrijke rol blijven spelen in de SEO-industrie, zelfs wanneer visuele zoekmachines zich ontwikkelen en een revolutie teweegbrengen in de online ervaring. Aanvullende bestaande SEO-technieken zullen echter moeten worden verbeterd en verbeterd om zich aan te passen aan de toekomst van visueel zoeken.

De toekomst van SEO en visueel zoeken

Het is onwaarschijnlijk dat visuele zoekmachines de toekomst van de SEO-industrie zullen veranderen door kortzichtig te zijn. Toch is het net zo onwaarschijnlijk dat op tekst gebaseerd zoeken achterhaald zal worden en zal worden vervangen door een wereld van op beelden gebaseerde technologie. Maar omdat tekstgebaseerde zoekmachines nergens heen gaan, wil dit nog niet zeggen dat ze niet in de kijker worden geplaatst. Naarmate visuele zoekmachines zich ontwikkelen en verbeteren, zullen ze waarschijnlijk net zo populair worden en worden gebruikt als op tekst gebaseerde engines. Het is om deze reden dat bestaande SEO-technieken moeten worden afgestemd om de branche up-to-date en relevant te houden.

Maar hoe kan SEO relevant blijven, aangezien zien-snap-buy-gedrag niet alleen iets is dat op retailwebsites wordt gebruikt, maar op de meeste plaatsen online? Zoals eerder vermeld, kunnen SEO-bedrijven nog steeds gebruik maken van beeldgebaseerde SEO-technieken om bij te blijven met visuele zoekmachines.

Net zoals op tekst gebaseerde zoekmachines, hangt visueel zoeken af ​​van algoritmen om inhoud te matchen voor online gebruikers. De SEO-industrie kan dit in zijn voordeel gebruiken en zich richten op gestructureerde gegevens en optimalisatie om afbeeldingen gemakkelijker te verwerken voor visuele toepassingen.

Aanvullende technieken kunnen helpen bij het aanbrengen van beeldindexering door visuele zoekmachines. Sommige van deze technieken omvatten:

  • Het opzetten van beeldbadges om gestructureerde gegevenstests uit te voeren
  • Alternatieve attributen maken voor afbeeldingen met doelzoekwoorden
  • Afbeeldingen verzenden naar afbeeldingsitemaps
  • Afbeeldingen optimaliseren voor mobiel gebruik

Visuele zoekmachines zijn onmiskenbaar een revolutie in de detailhandel en de manier waarop we technologie gebruiken. Op tekst gebaseerde zoekmachines zullen echter een vaste plaats blijven innemen in industrieën die beter bij hen passen.

De toekomst van SEO staat ongetwijfeld voor snelle verandering. De enige vraag is welke bestaande strategieën worden versterkt in de visuele zoekrevolutie en welke verouderd zijn.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *