De uitgebreide gids voor zoekwoordonderzoek met stemzoekwoorden (voice search) - DeLaatbusiness

De uitgebreide gids voor zoekwoordonderzoek met stemzoekwoorden (voice search)

6 min


135
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Informatieonderzoek op sleutelwoord is een onderwerp dat duizenden keren is behandeld in elk SEO-blog, publicatie- en webontwerpbedrijf.

Omdat stem echter een meer prominente manier van zoeken wordt, is het belangrijk dat het nu in overweging wordt genomen. Nu het spraakgebruik toeneemt, moeten marketeers begrijpen hoe hun publiek deze technologie gebruikt en hoe ze zich hieraan kunnen aanpassen. Het onderzoek naar trefwoorden is de laatste jaren enorm toegenomen. Niet langer de dagen van eenvoudig sorteren op het hoogste zoekvolume en het maken van een pagina; het komt neer op veel meer dan dat. Semantiek, categorisatie, moeilijkheidsgraad versus beloning rangschikken, vragen, aanbevolen fragmenten , vragen mensen ook. De lijst gaat verder.

Een eenvoudige taak is nu veel complexer en tijdrovender geworden, en het is belangrijk dat het de eerste keer klopt dat trefwoordonderzoek invloed heeft op uw strategie, projecties en, in sommige gevallen, KPI’s.

We gebruiken verschillende betaalde en gratis hulpmiddelen in deze handleiding. Maar zelfs zonder de betaalde hulpmiddelen krijgt u een grote gegevensset, maar heeft u wat meer handmatig werk nodig.

Zoekwoordenset

We gaan dit baseren op het feit dat je al een website hebt die in een of andere vorm is gevestigd, wat betekent dat je al een aantal rankings hebt die kunnen worden gebruikt als een eerste startpunt. Als dit echter niet het geval is, kunt u eenvoudigweg deze stappen overslaan, hoewel het in sommige gevallen ertoe kan leiden dat u enkele kleinere zoekwoorden mist.

Search Console

Onderschatte veel van de tijd en bekritiseerde zwaar, maar het is een gratis tool die je veel data geeft, vooral met recente updates; je kunt 16 maanden verdienen. Het kan soms enigszins onnauwkeurig zijn, maar dat is veel meer data die je kunt krijgen van veel betaalde tools.

Om hier optimaal van te profiteren, kunt u het beste filteren op de pagina’s die informatie bevatten over uw site, bijvoorbeeld uw blog, een hub of gidsen.

Dit geeft je een toplijst met URL’s waar je vervolgens in kunt graven en geeft je een lijst met trefwoorden om uit te breiden. We raden u aan een lijst te maken met de belangrijkste onderwerpen die u hier vindt om er later meer over te kunnen nadenken.

autocomplete

Een andere gratis tool waar we gebruik van kunnen maken? Autocomplete, of Google Suggest, bestaat nu al 14 jaar, wat gewoon krankzinnig lijkt. De functie, gemaakt door Kevin Gibbs op een bus, heeft ons in de loop van de jaren bundels van vreugde gegeven en ook in andere gevallen tot controverses geleid, maar het geeft ons een geweldig hulpmiddel voor onderzoek.

Dit is iets waarvoor we interne tools hebben gecreëerd om te zorgen, gewoon vanwege de aard van de taak. Het is echter iets dat u handmatig kunt uitvoeren door uw trefwoord toe te voegen aan het zoekvak en de suggesties te pakken.

Het is vermeldenswaard dat de maandelijkse zoekvolumes, evenals CPC-schattingen, allemaal worden gegenereerd door de tool voor zoekwoorden overal , wat een must is omdat deze u direct feedback kan geven over hoeveel mensen op zoek zijn naar het zoekwoord en commerciële intentie .

Dit is iets dat goed zal werken voor sommige industrieën, maar niet voor alle. Nogmaals, verwijder alle zoekwoordsuggesties die u vindt en plaats deze in uw lijst met ideeën die is gegenereerd via Search Console.

Dit is waar we meer naar detail naar stem gaan kijken. We weten dat gesproken zoekopdrachtenvooral worden gebruikt voor het stellen van vragen – de whos, wheres en whats van de wereld. Als u een lijst met deze vraagmodifiers heeft, kunt u de zoekwoordgegevens van Google Suggest nog verder gebruiken.

 • Waar
 • moeten
 • Welke
 • is
 • Do
 • Kan
 • Wat
 • Doet
 • Waarom
 • Hebben
 • Wanneer
 • Was
 • Zullen
 • Zijn
 • Hoe
 • Wie

Met deze vraagmodifiers kunnen we echt ingaan op de vragen die mensen stellen, omdat deze misschien niet altijd over veel zoekvolume beschikken en gemakkelijk vindbaar zijn. Door jokers in de zoekopdrachten naast het hoofdonderwerp te gebruiken, breidt u de trefwoordenreeks nog verder uit.

Sommige vragen zijn misschien niet logisch en zijn misschien geen trefwoorden waarnaar u op zoek bent. Maar als u dit doet voor alle gewijzigde vragen, samen met uw belangrijkste onderwerpen, krijgt u een geweldige startpositie voor uw spraakgerichte zoekwoordonderzoek.

Gerelateerde vragen en mensen vragen ook

Ja, we staan ​​nog steeds op dezelfde pagina maar er zijn meer gedeelten waar we de zoekwoordenset kunnen blijven uitbreiden. Vergelijkbare vragen en mensen vragen ook om geweldige gratis bronnen om verder uit te breiden over wat je al hebt.

Als u dit doet met alle vraagvragen die u hebt gekregen van de initiële zoekconsole en voorgestelde zoekgegevens, heeft u een enorme lijst met vragen die mensen over uw gekozen gebieden vragen. Dit geeft u een goed startpunt voor het richten van mensen die via spraak zoeken, evenals normale getypte zoekopdrachten.

concurrenten

Dit is niets nieuws, maar het is een belangrijke stap om uw gegevens zo onfeilbaar mogelijk te maken. Je concurrenten invoeren in Ahrefs of SEMrush, filteren op hun informatiegebied, of gewoon alles met een van de vraag-gerelateerde modifiers en dit toevoegen aan je lijst is een zeer snelle en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je niets mist van de competitie doet.

Ahrefs

Dit is momenteel een van onze favoriete tools. Het is bewezen dat het een van de beste is op het gebied van onderzoek naar backlinks, maar het is ook zeer geschikt voor zoekwoordgegevens, vooral bij het samenstellen van een trefwoordenset.

Allereerst moet u uw lijst met zoekwoorden instellen op basis van de eerdere gegevens die u hebt verzameld. Dit zal dan automatisch de zoekvolumes, klikken, moeilijkheidsgraad en veel meer datapunten doorlopen.

Het is belangrijk om te weten dat sommige gegevens mogelijk niet in een bepaalde tijd zijn bijgewerkt. Als dit het geval is, moet u uw tegoeden gebruiken om dit opnieuw uit te voeren om nieuwe gegevens te verzamelen.

vragen

Zoals we weten, gaat stemmen vrijwel altijd over vragen. Hier kunnen we het trefwoordenset verder uitbreiden met behulp van de vragensectie van Ahrefs.

Dit wordt een van de belangrijkste gebieden van het onderzoek naar zoekwoorden. Ahrefs neemt alleen de eerste 10 zoekwoorden uit de lijst met zoekwoorden, dus het is misschien de moeite waard om de belangrijkste categorieën in te voeren, om daar vragen over te stellen en geleidelijk dieper te graven als je eenmaal de belangrijkste vragen hebt.

Er komen veel lange staartvragen met een heel klein zoekvolume, afhankelijk van de niche. Het is de moeite waard om deze te filteren om te zien of ze inderdaad nuttig zijn. Als dat zo is, laat ze dan als ze niet logisch zijn.

Andere tools voor het verzamelen van gegevens

Naast de ‘normale’ hulpprogramma’s voor zoekwoorden zijn er veel andere plaatsen waar u gegevens kunt vinden over vragen waar mensen naar zoeken. Nogmaals, afhankelijk van de niche kan dit al dan niet nuttig voor u zijn. Quora is een geweldige plek voor het verzamelen van informatie rond spraakgebaseerde zoekopdrachten, omdat het een platform voor precies dat is – vragen stellen.

Dit zijn gewoon de top vijf resultaten voor dat seed-trefwoord in de zoekbalk. Zoek naar enkele van uw hoofdthema’s, pak de resultatenlijsten en voer ze opnieuw in uw trefwoordenset, hetzij op Ahrefs of uw Excel-blad.

Hetzelfde kan gezegd worden voor Pinterest. Dit is geweldig voor lifestyle- en winkelwebsites, want Pinterest is natuurlijk een heel visueel platform.

Deze zoekopdracht heeft me snel een andere lijst van voorgestelde zoekopdrachten gegeven, die ik vervolgens kan nemen, kan uitbreiden met behulp van de verschillende verschillende technieken die al zijn beschreven en kan opnieuw worden toegevoegd aan de reeds uitgebreide dataset die we hebben verzameld. Pinterest is een geweldig platform om zoekwoordideeën voor de detailhandel te vinden, om zowel offline als online strategieën te informeren.

Lokale opzet zoekwoorden

Gesproken zoekopdrachten gaan niet alleen over informatiegestuurde informatieve termen. Soms is het misschien zo simpel als vragen om openingstijden, contactgegevens of bedrijfsgeschiedenis. Het is belangrijk dat deze worden meegerekend in uw zoekwoordsets. Ook als u geen bedrijf bent met een groot merkzoekvolume, is het misschien moeilijk om specifieke zoekwoorden met hulpmiddelen te vinden.

Gegevens van GSC bieden u echter nog steeds enig goed inzicht. We raden u aan een apart document te hebben om ervoor te zorgen dat alle vragen rond uw specifieke merk worden beantwoord. Dit kan betekenen dat u ervoor zorgt dat uw gestructureerde gegevens correct zijn, dat Google Local Listings compleet zijn of dat de inhoud van uw site bevat waarnaar mensen op zoek zijn.

De definitieve zoekwoordenset

Het doen van een zoekwoordonderzoek voor stem verschilt niet veel van de manier waarop u normaal gesproken een zoekwoordonderzoek zou uitvoeren voor informatieve doeleinden. Er is echter veel meer aandacht voor vragen – niet alleen vragen met een hoog volume, maar ook vragen die 0-10 zoekopdrachten per maand kunnen hebben, simpelweg vanwege de lange staart.

Als u dit proces meerdere keren doorloopt, met uw verschillende sleutelwoorden, kunt u een uitgebreide lijst met vragen en informatieve termen opstellen waarnaar mensen op zoek zijn. Dit zal niet alleen van invloed zijn op uw contentstrategie, maar ook op uw verkoopstrategie – weten wat mensen zoeken, is de eerste stap in het begrijpen van uw gebruikers- of klantenbestand.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format