De ultieme gids voor metatags: waarom ze ertoe doen en hoe ze te optimaliseren voor impact - DeLaatbusiness

De ultieme gids voor metatags: waarom ze ertoe doen en hoe ze te optimaliseren voor impact

6 min


147
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Of je nu in een bureau of in huis werkt, SEO-succes heeft veel te maken met het beïnvloeden van andere functies, bijvoorbeeld webontwikkeling, sitethandising, contentmarketing, PR, etc. Als SEO-professionals hebben we onze eigen geheime saus om mee te koken: metatags.

Hoewel metatags alleen worden gebruikt voor zoekmachines, vormen ze nog steeds een essentieel onderdeel van het kernalgoritme van Google en mogen ze niet worden genegeerd. We gaan door de meest voorkomende metatags en benadrukken het nut ervan, zodat u eenvoudig kunt controleren of u genoeg tijd doorbrengt waar het telt.

Meta-tags gedefinieerd

Meta-tags of HTML-elementen zijn tekstcodes die zoekmachines en websitebezoekers helpen de inhoud van een webpagina beter te begrijpen. Metatags zijn niet de daadwerkelijke inhoud die op de pagina wordt vermeld.

Het doel van metatags is in plaats daarvan de inhoud te beschrijven. Daarom zijn deze HTML-elementen te vinden in het gedeelte <head> van de HTML-pagina, niet in het gedeelte <body>. Aangezien metatags in de HTML-code moeten worden geschreven, bent u misschien niet degene die de tags implementeert, maar als u weet wat het belangrijkste is, kunt u slagen.

Waarom is het nog steeds belangrijk?

We weten dat SEO zich ontwikkelt en dat het belang van zoekwoorden is veranderd , maar laten we de impact van de daadwerkelijke zoekopdracht waarnaar wordt gezocht in gedachten houden. Een zoekopdracht is geformuleerd in woorden en gebruikers van zoekmachines zijn in essentie de SERP’s aan het scannen voor de woorden die ze in de zoekbalk hebben ingevoerd.

Zoekmachines begrijpen dat hun gebruikers verwachten dat ze resultaten zien met de exacte woorden die ze hebben ingevoerd. Laten we zeggen dat ik erover denk om een ​​bedrijf te starten en een zoekopdracht uit te voeren voor de vraag ‘hoe een bedrijfsnaam te verzinnen’. Terwijl ik door de SERP’s scan, zoekt mijn oog naar pagina’s met de woorden ‘bedenken wat u doet’ name. “Hoewel zoekmachines zich kunnen bezighouden met semantisch zoeken en latente semantische indexering , blijft het presenteren van resultaten die de exacte woorden van de zoekopdracht bevatten een sterke troef.

Moet metatags hebben

Titellabels en metabeschrijvingen zijn het brood en boter van SEO. Dit zijn essentiële HTML-elementen die nodig zijn om een ​​pagina goed organisch te laten rangschikken. Laten we als opfriscursus nader naar ze kijken en waarom ze op de lijst van must haves staan.

Titel tags

Een title-tag is een HTML-element dat het onderwerp van een pagina beschrijft. Het wordt bovenaan de browser weergegeven in de titelbalk en in de titels van de resultatenpagina van een zoekmachine. De aanwezigheid van een zoekvriendelijke term in de title-tag is nog steeds een sterk relevant signaal voor zoekmachines. Ook zullen zoekmachines vetgedrukte trefwoorden uit de zoekopdracht van de gebruiker in de titel gebruiken. Dit helpt een hogere klikfrequentie aan te trekken omdat internetgebruikers zoekresultaten scannen op zoek naar hun zoekterm. Als ze het niet zien, zullen ze minder snel op de vermelding klikken, waardoor de klikfrequenties worden verlaagd.

Titeltags moeten relevant zijn voor de inhoud op de pagina. Het hoofdsleutelwoord moet het eerste woord in de paginatitel zijn en hoe dichter het begin van de title-tag van een zoekwoord is, hoe nuttiger het is voor klassering.

Metabeschrijvingen

Een metabeschrijving is een HTML-metatag die een korte beschrijving van de pagina biedt. Hoewel het niet zichtbaar is voor gebruikers op de site, gebruiken zoekmachines vaak metabeschrijvingen als het korte tekstfragment onder een title-tag in de zoekresultaten van de zoekmachine. Goed geschreven metabeschrijvingstags, hoewel niet belangrijk voor rankings van zoekmachines, zijn uiterst belangrijk voor het bevorderen van klikgedrag van gebruikers via pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.

Metabeschrijvingen moeten worden geschreven met behulp van een aansprekende kopie. Aangezien de metabeschrijving dienst doet als advertentietekst in zoekresultaten, is dit uw kans om zoekers te trekken. Beschrijf de pagina duidelijk en gebruik een vriendelijke marketingstem om een ​​aantrekkelijke beschrijving te maken die een hogere klikfrequentie zal aantrekken.

Alt-tekst voor afbeeldingen

Alt-tekst is een attribuut toegevoegd aan een afbeeldingstag in HTML om zoekmachines te helpen begrijpen waar een afbeelding over gaat. Hoewel zoekmachines de afbeeldingen die we op onze websites plaatsen niet kunnen zien, kunnen ze lezen wat er in het alt-attribuut staat. Hoewel de meeste zoekopdrachten niet gerelateerd zijn aan de afbeelding, is er nog steeds een goede mogelijkheid om organische bezoekers van zoekmachines te werven en merkherkenning te stimuleren door middel van vertoningen die voor afbeeldingen worden verdiend.

Alt-tekst moet duidelijk worden geschreven en tekst bevatten die de afbeelding beschrijft. Als uw afbeelding een object is, overweeg dan om bijvoeglijke naamwoorden zoals de kleur of de grootte van het object meer informatie te geven over wat de afbeelding precies weergeeft. Bovendien is alt-tekst niet alleen voor zoekmachines bedoeld: ze vormen een noodzakelijk element om te voldoen aan basisnormen voor toegankelijkheid. Alt-tekst biedt een alternatief voor de afbeelding voor gebruikers van schermlezers.

Geen tags volgen

Google definieert “nofollow” als een manier voor webmasters om zoekmachines te vertellen om geen links op een specifieke pagina te volgen. Het rel = “nofollow” -kenmerk kan zeer nuttig zijn om ervoor te zorgen dat PageRank niet wordt overgedragen via links op uw site. Nofollow-tags zijn essentieel als u deelneemt aan enige vorm van betaald sponsorschap met de bedoeling om links te verdienen.

Geen index-tags

De tag “noindex” wordt gebruikt om crawlers van zoekmachines op de hoogte te brengen van het niet opnemen van een bepaalde pagina in de zoekresultaten. Deze tags zijn essentieel als er inhoud op uw website staat die u buiten de zoekresultaten wilt houden. Noindex-tags kunnen worden geïmplementeerd als een metatag of als een HTTP-antwoordkop.

Leuk om metatags te hebben

In een zeer concurrerend organisch zoeklandschap mogen ‘nice to have’ metatags, hoewel niet zo essentieel als de hierboven genoemde, niet over het hoofd worden gezien.

Canonieke koppelingen

Het canonieke link-element wordt gebruikt wanneer de inhoud van een pagina beschikbaar is via meerdere URL’s, waardoor dubbele URL’s worden gemaakt. Om de dubbele items te consolideren en de zoekmachine te helpen de beste URL te selecteren, raden we aan een canonieke link te gebruiken om aan te geven welke de indexeerbare URL zou moeten zijn.

Identificeer eenvoudig een enkele voorkeurs-URL (meestal de eenvoudigste) en voeg het linkelement rel = “canonical” toe, met behulp van die voorkeurs-URL, aan elke variant van de pagina. Wanneer Google de site crawlt, consolideert het duplicaten in de index naar de gewenste URL.

 

 

HTML-markeertags (H1-H6)

HTML-headinglabels zijn een belangrijk onderdeel van semantisch zoeken, omdat ze belangrijke contextuele aanwijzingen voor de zoekmachines bieden en hen helpen de inhoud van een pagina en de algehele structuur ervan beter te begrijpen. Zoekrobots gebruiken de volgorde van heading-tags (<h1>, <h2>, etc.) om de structuur en relevantie van de inhoud van een pagina beter te begrijpen. Daarom moeten HTML-markeertags op de pagina worden gesorteerd op basis van hun belangrijkheid (h1 wordt als de hoogste beschouwd, h6 is de laagste). Bij afwezigheid van segmenterende inhoudstags, wordt de aanwezigheid van een heading-tag nog altijd geïnterpreteerd als het begin van een nieuwe contentsectie.

Meta robots attribuut

Het kenmerk meta-robots is een stuk code dat wordt gebruikt om zoekmachines te instrueren hoe ze moeten omgaan met een webpagina. Vergelijkbaar met een robots.txt-bestand dat zoekmachines informeert over hoe een webpagina moet worden gecrawld, biedt het attribuut meta-robots parameters aan zoekmachines of ze de inhoud van een pagina moeten crawlen of indexeren.

De “alleen als” metatags

Meta-trefwoorden

Alleen nodig als u uw concurrenten een lijst wilt geven met de zoekwoorden die u target. In de vroegere dagen van SEO was de tag met het meta-trefwoord een element dat werd gebruikt om de zoekwoorden te beschrijven waarop de webpagina was gericht. Tot 2002 werd de tag meta-trefwoorden door sommige zoekmachines gebruikt bij het berekenen van de relevantie van zoekwoorden. Het werd verlaten omdat het voor veel website-eigenaren te moeilijk was om geschikte zoekwoorden te vinden om hun inhoud te beschrijven, en omdat gewetenloze marketeers de tag met niet-verwante zoekwoorden vulden in een poging meer organisch zoekverkeer aan te trekken. Alle moderne zoekmachines negeren de tag meta-keywords.

Sociale metatags (open grafiek en Twitter-kaarten)

Sociale metatags worden gebruikt als u wilt bepalen hoe de inhoud van een pagina wordt weergegeven wanneer deze wordt gedeeld op sociale mediasites. Open grafieklabels zijn een reeks metatags die aan elke pagina van een website kunnen worden toegevoegd, en helpen de inhoud van de pagina te definiëren, zoals de titel, beschrijving en afbeelding via sociale media.

Dergelijke informatie wordt uitgedrukt via twee protocollen: Open Graph (voor Facebook, Google+ en Pinterest) en Twitter Cards (voor … u kunt gemakkelijk raden), en wordt door de respectieve sociale media gebruikt om het fragment van de pagina’s weer te geven die gebruikers delen. Via sociale metatags kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een titel, beschrijving of afbeelding die specifiek is bedoeld voor sociale media-doelgroepen, om de CTR van dit kanaal te verhogen.

Hreflang-kenmerk (gewoonlijk Hreflang-tag genoemd)

Alleen als … u een wereldwijde website heeft met meerdere landen en talen. Google beveelt het gebruik van hreflang-tags aan om taal- en regionale varianten van uw pagina’s op te geven (ongeacht waar ze worden gehost: submappen, subdomeinen of afzonderlijke domeinen).

Het doel van het hebben van Hreflang-tags op uw site is om Google de meest nauwkeurige informatie te bieden over gelokaliseerde pagina’s, zodat de zoekmachine de relevante taalversie kan weergeven in de zoekresultaten. U kunt de Hreflang-tags op twee manieren implementeren: rechtstreeks in het HTML-document of in uw sitemap.

Zoals u zult zien, zijn metatags er in vele vormen en sommige zijn kritischer dan andere. Maar ze zijn echt gemakkelijke overwinningen die een geweldige ROI opleveren, simpelweg omdat ze weinig middelen nodig hebben en toch een grote impact hebben. We hopen dat u deze ultieme gids voor metatags zult gebruiken als de basis van uw SEO-strategie voor aanhoudend succes.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format