Decoding SEO voor bedrijfsleiders: 5 tips om stakeholders aan boord te krijgen

3 min


135

Als SEO-professionals, wanneer we onze strategie en projectideeën presenteren, worden we vaak geconfronteerd met blanco blikken van zakelijke belanghebbenden. Ze zijn niet in staat om de puntjes uit SEO-jargon te koppelen aan zakelijke doelen.

En mijn collega SEO-collega’s, we moeten deze bezitten. Om de zoveel tijd vergeten we te spreken in eenvoudige taal die door iedereen wordt begrepen. We hebben de neiging om te spreken in afkortingen en codes.

In de digitale wereld van vandaag kopen en verkopen we online, we betalen onze rekeningen en maken onze stortingen online. Toen de eerste instinct van de gebruikers is het “Google” de producten of diensten die zij willen, het bedrijf nodig heeft om te zorgen dat ze zorgen voor inhoud die voldoet aan de gebruiker zoeken intentie . Zoekmachineoptimalisatie speelt een cruciale rol bij het garanderen dat deze inhoud is geoptimaliseerd en beschikbaar is voor zoekmachines om aan de eindgebruikers weer te geven.

Organisch zoeken draagt ​​aanzienlijk bij aan de prestaties van de website en speelt ook een cruciale rol in de reis van de koper, wat kan leiden tot een conversie of een engagement. Zonder de juiste SEO-strategieën, zullen gebruikers moeite hebben om uw inhoud te vinden en in plaats daarvan uw concurrenten te vinden.

Daarom is het begrijpen van SEO essentieel voor het algemene succes van bedrijven – en we moeten in staat zijn om die boodschap te decoderen voor alle bedrijfsleiders om te begrijpen en waarderen.

Ken je publiek

Ten eerste moet u weten met wie u praat wanneer u SEO uitlegt. Stel een basis, dat het over gebruikers gaat, in plaats van zoekmachines. Doorgaans beschouwen de niet-SEO-professionals SEO als een techniek om zoekmachine-robots en -algoritmen te slim af te zijn om de nummer één te worden in de zoekresultaten van Google. Nou, we weten allemaal dat dat niet is hoe dingen werken. Er zijn trouwens tientallen artikelen over fouten die je moet vermijden .

Maak gebruik van je concurrentie

Tonen en vertellen werkt altijd. Leid uw zakelijke stakeholder door een daadwerkelijke zoekopdracht op trefwoord op Google en laat hen zien hoe de concurrentie de zoekresultaten domineert. Verhelder dan langzaam, zoals het schillen van een ui, waarom de concurrent beter presteert en waar hiaten bestaan ​​in de interne strategie. In wezen opsplitsen in eenvoudigere terminologie. Laat zien hoe de concurrentie u heeft gemanoeuvreerd met geoptimaliseerde inhoud, gepaste sleutelwoordtargeting en toegepaste technische beste praktijken om ervoor te zorgen dat de website zichtbaar en verdienstelijk is.

Krijg de handen op

Gebruikerservaring speelt een belangrijke rol bij het kruipen en begrijpen van zoekmachines op de website. Wanneer UX-teams SEO-best practices integreren, zijn de websites gemakkelijk vindbaar in de zoekresultaten en niet te vergeten, het leidt tot effectieve gebruikerservaring. In plaats van de bedrijfshouder te rechtvaardigen dat de sitenavigatie is verbroken, laat zien hoe moeilijk het is om te zoeken en naar de gewenste pagina’s te navigeren. In plaats van te stellen dat het laden van een pagina drie tot vijf seconden kost, is het misschien traag, laat ze de frustratie ervaren van een trage paginalading. Dit zijn kritieke ervaringen die het verhaal zelf laten ontwikkelen.

Werk met webontwikkeling

Als u probeert een technische ondersteuning te krijgen voor een technisch project, moeten we extra voorzichtig zijn. Algoritme, tags of metadata zijn niet algemeen begrepen termen. Voor een ongetraind oor klinkt dit allemaal als gebrabbel. Het is goed als je uitlegt welk voordeel elk element oplevert, in plaats van een aantal technische termen te vertellen.

In plaats van te zeggen dat we noindex-tags moeten implementeren, wilt u misschien zeggen: “we moeten de vertrouwelijke / privé-inhoud beveiligen die momenteel openbaar wordt weergegeven.”

In plaats van te vragen om de implementatie van Hreflang, zou je willen aangeven “dit zal het bedrijf toestaan ​​om aan de zoekmachines de verschillende webpagina’s in alternatieve talen die er zijn en hun relatie aan te geven.”

Krijg gefinancierd

Waarom zou de onderneming het project financieren? Hoe draagt ​​SEO bij aan de winst? Het succesvol promoten van SEO betekent verkopen aan de zakelijke belanghebbenden over de voordelen die SEO biedt. Laat zien hoe SEO invloed heeft op elke fase van de gebruikersreis en hoe het SEO-project effectiviteit zou opleveren.

De eerste volgorde van de dag is om te begrijpen wat de bedrijfsdoelen zijn. Meestal is het de manier om de omzet te verhogen. Hier maak je je gegevens tot een vriend. Presenteer de gegevens over hoeveel verkeer organisch wordt aangetrokken en hoe organische gebruikers contact hebben met de site. Welk bedrag aan inkomsten wordt gegenereerd door organische gebruikers, het rendement van de investering en natuurlijk de statistieken van herhalingsaankopen.

Zodra u de trechter en de winstgevendheid van het kanaal laat zien, is de buy-in van belanghebbenden eenvoudig. Vervolgens kunt u inbraak nemen in afzonderlijke projecten en hoe deze projecten van invloed zijn op de reis van de koper. Overweeg uw uitvoeringsplan, definieer en specificeer details over de mensen en de vereiste kosten.

Hoe beter u SEO uitlegt, hoe waarschijnlijker het is dat uw belanghebbende in het project koopt en financiert de uitvoering.

Conclusie

SEO kan door iedereen gemakkelijk worden begrepen, zolang je het maar in een taal plaatst die ze kunnen herkennen. Vereenvoudig uw boodschap en maak er begrijpelijke concepten van die niet alleen uitleggen wat het is, maar ook waarom het werkt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format