Deskundigen zijn het erover eens: sociale media zijn niet effectief in de opbouw van lokale koppelingen

4 min


160

Zoals iedereen die geprobeerd heeft om links naar een lokaal bedrijf te ontwikkelen, weet, is het linkbuilding-spel voor lokale SEO een heel ander beest dan standaard linkbuilding.

Om te beginnen is de domeinautoriteit niet zo kritisch als de lokale relevantie. Dan is er het besef dat nofollow-koppelingen in feite prima zijn en echt meetellen voor merkbewustzijn.

Bij het werken aan lokale linkbuilding merk je dat de grootste successen kunnen worden behaald door verbindingen tot stand te brengen in de lokale gemeenschap; iets dat het toegevoegde, domino-effect heeft van het verbeteren van hoe het lokale bedrijf eruit ziet in de ogen van de gemeenschap.

Dit zijn dingen die zijn uitgeprobeerd en getest, maar nu ook zijn geverifieerd in de nieuwste enquête van BrightLocal van lokale SEO-experts over linkbuilding . Het bedrijf vroeg 20 toonaangevende lampen in de lokale SEO-industrie welke lokale linkbuilding- tactieken voor hen werkten, samen met een hele reeks andere vragen die zijn ontworpen om de bredere sector inzicht te geven in de beste werkwijzen.

Links in sociale profielen tellen voor niks, nada, zip, zilch

(Respondenten mochten hun top drie link-bronnen kiezen)

Veel van wat werd gevonden, versterkt redelijk algemeen bekend. Zo was unaniem overeengekomen dat links uit sociale profielen geen rol spelen in het rangschikken van zoekresultaten (zie hierboven).

Hier kunnen we zien dat de meest actieve en regelmatig bijgewerkte community- en nieuwssites door het panel van experts als de meest waardevolle worden beschouwd. Sites met een hoge domeinbevoegdheid zijn uiteraard nuttig, maar het is duidelijk dat dit element niet zo belangrijk is voor rankings als lokaal relevant.

Hoewel links van citatiesites niet als bijzonder belangrijk worden beschouwd voor rankings, is het de moeite waard om op te merken dat nauwkeurige citaten een ‘table stakes’ zijn, een fundamenteel element van lokale SEO. De links tellen mogelijk niet zo vaak mee in ranglijsten als vroeger, maar voor bereik, bewustzijn, zichtbaarheid en toegang tot de plaatsen waar mensen naar lokale bedrijven zoeken, zijn ze nog steeds van cruciaal belang.

Onder de versterking van algemene kennis, waren er ook verschillende verrassingen in de resultaten van de enquête. Persoonlijk was de grootste schok voor mij het zien hoe weinig deze experts sociale media waardeerden in het outreachproces.

Niet delen, zorgen

Hier wordt het echt interessant. Zoals u hierboven kunt zien, was 60% van het panel van 20 experts het erover eens dat delen op sociale media ‘niet erg waardevol’ is wanneer backlinks naar lokale bedrijfssites worden gemaakt.

Dit komt als een soort verrassing, aangezien sociale media nu een van de belangrijkste manieren is waarop contentmakers en PR-mensen hun werk in handen kunnen krijgen van influencers in de lokale gemeenschap, dus ik zou denken dat dit zou werken als een tactiek voor lokale linkbuilding.

Nadat ik deze resultaten heb gezien, heb ik mijn standpunt heroverwogen. Dit is opnieuw een gebied waar lokaal link-bouwen verschilt van standaard link-building, en het komt allemaal neer op de mensen van wie je links probeert te krijgen.

Bij niet-lokale linkbuilding kunt u er in het algemeen van uitgaan dat de mensen waarmee u verbinding probeert te maken, sociale media als een relevant communicatiekanaal beschouwen als netwerk of e-mail.

Als u echter probeert links naar een lokaal bedrijf te maken, zijn de soorten plaatsen waar u links van probeert te krijgen (kleinere, community-websites, kerkgroepen, lokale liefdadigheidsinstellingen) eerder een beetje ‘oud’ school ‘en geven de voorkeur aan een klop op de deur, een persoonlijk gesprek, een telefoontje of een e-mail over het meer onpersoonlijke gebruik van sociale media.

In plaats daarvan kun je hierboven zien dat het sponsoren van goede doelen en organisaties wordt beschouwd als de belangrijkste strategie voor het opbouwen van lokale koppelingen. Dus de afhaalmaaltijd is simpel: niet delen, zorg .

Wil je slagen met het bereik van lokale linkbuilding? Ga old-school

(Respondenten mochten hun top drie link-bronnen kiezen)

De veronderstelling dat lokale community-sites de voorkeur geven aan niet-sociale vormen van contact, wordt stevig ondersteund door wat volgens de lokale SEO-experts de meest effectieve vormen van linkbuilding zijn. Zoals je hierboven kunt zien, waren er maar weinigen die vonden dat Twitter en LinkedIn outreach effectief was en dat Facebook een absolute non-starter was.

In plaats daarvan bleek uit de enquête dat korte, persoonlijke e-mails (op de voet gevolgd door meer gedetailleerde, persoonlijke e-mails) de meest effectieve manier waren om contact te maken met lokale links. In het midden hebben we andere, meer traditionele outreach-tactieken zoals slow-burn-relatieopbouw, relaties door evenementen en telefonische outreach.

Het is grappig om te denken dat het hier niet zozeer gaat om de inhoud van het outreachbericht, maar om het platform. Je zou net zo gemakkelijk in een e-mail exact hetzelfde korte, persoonlijke bericht kunnen schrijven als in een Twitter direct bericht of LinkedIn InMail, maar deze zullen blijkbaar niet zo effectief zijn als het schrijven ervan in een e-mail.

Natuurlijk speelt de inhoud een grote rol, maar wanneer de experts het erover eens zijn dat e-mail de juiste weg is, is het moeilijk om een ​​reden te bedenken om sociale media via e-mail te gebruiken bij het starten van een outreach-campagne.

Kwaliteit overtreft de kwantiteit

Ten slotte wil ik graag de linkeigenschappen aanraken. Een veelgestelde vraag is of de kwaliteit of kwantiteit van links belangrijker is als het gaat om linkbuilding. In de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de kwaliteit van links de kwantiteit op een grote manier overtreft. In feite was 90% van de respondenten het erover eens dat kwaliteit of autoriteit van links ‘zeer waardevol’ zijn bij het bouwen van lokale links.

Natuurlijk is kwaliteit ook een grote factor als het gaat om niet-lokale SEO, maar het is interessant om te zien dat diversiteit van linkbronnen (rootdomeinen) niet zo belangrijk wordt gevonden, terwijl in niet-lokale SEO de diversiteit van uw gekoppelde hoofddomeinen is een kritieke factor.

Dit is gewoon een andere manier waarop mensen die ervaring hebben met niet-lokale SEO, hun strategie moeten aanpassen om de meer niche-praktijk van lokale linkbuilding aan te pakken.

Conclusie

Ik heb enkele van de dingen besproken die ik het meest verrassend vond in dit onderzoek, maar er zijn tal van andere aspecten die de lokale SEO’s moeten onderbreken. Alle experts waren het er bijvoorbeeld over eens dat het bouwen van een lokale link het komend jaar niet eenvoudiger zal worden .

Een ding om mee te nemen is, zeker, dat lokale SEO’s niet te veel nadruk zouden moeten leggen op het gebruik van sociale media om backlinks naar lokale bedrijfswebsites te krijgen, en in plaats daarvan zouden ze zich moeten concentreren op het ontwikkelen van echte, persoonlijke relaties met behulp van de relatief ‘oude’ -school ‘methode van e-mail.

Het lijkt erop dat het misschien een lastig jaar is voor lokale SEO, maar hopelijk kan Google met de vele updates die Google aan Google Mijn Bedrijf levert en de hernieuwde focus die de zoekmachineheeft op lokale SEO, ook erg interessant zijn !


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format