Dingen die uw SEO-rang (ranking) schaden en hoe u ze kunt oplossen

3 min


123

In het vorige artikel over 7 Things That Hurt Your SEO Rankings en How to Fix Them , ontdekten we hoe een daling van de SEO-ranglijst een van de ergste dingen kan zijn die een website kan overkomen.

Een slechte SEO brengt praktijken met zich mee die buiten de grenzen van de webmasterrichtlijnen van Google vallen en die van invloed is op de optimalisatie van uw website voor zoekmachines.

Er zijn veel technieken die je SEO-ranking kunnen schaden als ze worden geïmplementeerd. Serpstat ontdekte in 2017 ongeveer 300 miljoen fouten toen ze 175 miljoen pagina’s indexeerden met een SEO-audittool. Deze fouten kwamen voort uit het niet op de juiste manier doen van SEO en hoewel we 7 van deze fouten hebben besproken, zijn hier meer dingen die uw ranglijst kunnen schaden en hoe u ze kunt oplossen.

1. Toegankelijkheid en indexering

De toegankelijkheid en indexering van uw site dragen in grote mate bij aan de manier waarop uw webpagina’s zichtbaar zijn in zoekmachines. Enkele van de te overwegen categorieën zijn:

Canonical Tag: dubbele inhoud maakt het moeilijk voor zoekmachines om een ​​pagina te kiezen om gebruikers te tonen, wat de zichtbaarheid van beide pagina’s zou kunnen beïnvloeden. Als u een rel = canonical-tag wilt implementeren , moet u ervoor zorgen dat deze correct is uitgevoerd, om te voorkomen dat u de positie van uw website verliest . Situaties waar u verkeerd kunt implementeren, kunnen zijn:

  • Foutieve installatie van een code door deze in <body> in te voegen in plaats van in het <head> -gedeelte
  • Een rel = canoniek implementeren op een 404-pagina
  • Starten zonder de code te controleren, waardoor zoekmachines worden gede-indexeerd.

Noindex-tag: als u niet langer een noindex-tag op een webpagina nodig heeft, zorg er dan voor dat u deze zo snel mogelijk verwijdert. Met de tag er nog steeds, zullen zoekmachines de webpagina niet indexeren, waardoor je je zou kunnen afvragen waarom je SEO niet verbetert. Houd altijd uw pagina’s in de gaten om te weten wanneer een tag niet langer relevant is.

Robots.txt: controleer altijd of er pagina’s zijn verborgen in robots.txt en verwijder ze indien nodig om uw SEO-ranglijsten te verbeteren. Als u omleidingen op de webpagina heeft verborgen in uw robots.txt-bestand, herkent de crawler dit waarschijnlijk niet.

Nofollow-koppelingen: nofollow-koppelingen hebben geen SEO-waarde, maar u zou door zoekmachines bestraft kunnen worden als u deze niet correct gebruikt. Veel websites vallen hier gemakkelijk het slachtoffer van, omdat ze vaak links bevatten op hun webpagina’s die niets te maken hebben met de inhoud van de pagina. Hierdoor raken ze hun SEO-ranglijst kwijt.

2. Links en slechte omleidingen

Hoewel links geweldig zijn om het verkeer te stimuleren en uw SEO-ranking te verbeteren, kunnen ze uw SEO-inspanningen ook verpesten als ze niet goed worden beheerd.

Verbroken koppelingen

Verbroken koppelingen op uw webpagina’s moeten zo snel mogelijk worden verholpen of verwijderd. Redenen voor verbroken links kunnen het gevolg zijn van het invoeren van de verkeerde URL, verwijdering of permanente verplaatsing van de gekoppelde webpagina door de bestemmingswebsite, of een software aan het eind van de gebruiker die de toegang tot de bestemmingswebsite blokkeert. Er is een WordPress-plug-in voor WordPress-gebruikers die kan worden geïntegreerd in de website om dode links te verwijderen. U kunt ook handmatig controleren op gebroken links met behulp van de gebroken link checker plugin.

Hoe negatieve backlinks te ontkennen

Google heeft een hulpprogramma voor afwijzen waarmee u uw site kunt beschermen tegen boetes die kunnen voortvloeien uit slechte koppelingen en waarmee u ook slechte links kunt verwijderen. Deze tool stuurt eenvoudig een signaal naar Google om negatieve backlinks te negeren. Om negatieve backlinks te ontkennen, zoekt u naar de links die u wilt afwijzen, maakt u een bestand voor afwijzing en uploadt u vervolgens naar de Google Disavow Tool. Zodra dit is gebeurd, worden de opgegeven links niet meer door Google overwogen

Onjuiste omleidingen en de beste omleidingen – 301 en 302

301- en 302-omleidingen zien er misschien hetzelfde uit als een gebruiker, maar zeker niet voor zoekmachines. Terwijl 301 een permanente verhuizing naar een nieuwe site is, is 302 tijdelijk, maar veel gebruikers kunnen beide mixen en gebruiken, zonder veel na te denken over het verschil. Als u 302 gebruikt in plaats van 301, zien zoekmachines het mogelijk als een tijdelijke zet en blijven ze de oude URL indexeren, wat van invloed kan zijn op uw SEO-ranglijsten.

3. Geen maximalisatie van Google Search Console

Google Search Console zit boordevol voordelen die moeten worden gemaximaliseerd om de beste SEO-ervaring te hebben. Sommige dingen waar u in Google Search Console op moet letten, zijn onder meer zoekanalyses, links naar uw site, mobiel gebruik, robots.txt-tester, sitemaps, indexstatus en beveiligingsproblemen. Zodra een geïdentificeerd probleem is opgelost, worden uw ranglijsten verbeterd en krijgt uw website meer grip.

4. Meta-tags

Meta-tags zijn belangrijk voor SEO en zijn meestal een van de eerste dingen om te leren in SEO-training. Uw belangrijkste metatags, inclusief trefwoordkenmerk, title-tag, metabeschrijvingskenmerk en meta-robotskenmerk, moeten serieus worden genomen, omdat ze zoekmachines helpen begrijpen waar een pagina over gaat.

Gebruik geen te lange of te korte titels en beschrijvingen. Het optimale aantal woorden voor uw titel dat vereist is voor de beste SEO-oefening, is 10-15 woorden, wat ongeveer 78 tekens is, volgens de huidige meta-titelrichtlijn van Google.

Je beschrijving moet tussen de 110 en 120 tekens bevatten, voor eenvoudige optimalisatie voor zowel mobiel als desktop. Terwijl je ervoor zorgt dat je titel en beschrijving niet te lang zijn, moet je ook oppassen dat je ze niet te kort maakt. Uw metatags moeten voldoende informatie over de pagina bevatten om de zoekmachines te helpen de inhoud te begrijpen.

Google moedigt het creëren van goede metabeschrijvingen aan ; zorg ervoor dat er een beschrijving is voor elke pagina op uw site en dat deze voor elke pagina anders moet zijn. Dubbele inhoud kan rotzooien met uw ranglijst. U moet ook duidelijk getagde feiten opnemen in de beschrijving en kwaliteitsbeschrijvingen gebruiken.

Conclusie

Het verkeerd doen van SEO heeft invloed op uw SEO-ranglijst en het volgen van de juiste SEO-praktijken, gebaseerd op Google-standaarden, zal uw website helpen succesvol te worden. Deze veel voorkomende fouten moeten ten koste van alles worden voorkomen. Als je ook betrapt wordt op het negeren van de SEO-regels, zou je bestraft kunnen worden door Google, wat een enorme daling in je ranglijst zou kunnen veroorzaken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format