Doorklikratio (CTR) begrijpen in de context van tevredenheid met zoekopdrachten - DeLaatbusiness

Doorklikratio (CTR) begrijpen in de context van tevredenheid met zoekopdrachten

4 min


136
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Click-through rate (CTR) is van oudsher een belangrijke factor geweest bij het beoordelen van de kwaliteit van resultaten bij het ophalen van informatie.

In SEO is er al lang een idee dat Google een statistiek gebruikt met de naam Time-To-Long-Click (TTLC), voor het eerst opgemerkt in 2013 door AJ Kohn in dit prachtige artikel .

Sindsdien heeft Google verschillende onderzoekspapers vrijgegeven die ingaan op de complexiteit van het meten van zoekkwaliteit vanwege hun veranderende karakter.

Met name:

 • Directe antwoorden
 • Positieafwijking
 • Advertentieresultaten uitbreiden
 • SERP-functies
 • SERP-lay-outvariaties

Al deze factoren kunnen variërende effecten hebben op de interactie van gebruikers en klikken (of klikken niet op) in Google-resultaten voor een zoekopdracht. Google heeft ongetwijfeld verschillende klikmodellen die verwachtingen formuleren voor hoe gebruikers moeten  klikken op basis van zoektype en -positie.

Dit kan handig zijn bij het begrijpen van resultaten van uitschieters boven of onder de curve om Google te helpen bij het beter voldoen aan alle zoekopdrachten.

Zoektevredenheid

De reden dat dit belangrijk is, is dat het ons kan helpen bij het opnieuw in kaart brengen van ons begrip van klikken op zoekresultaten, weg van CTR en TTLC, en naar begrip van de tevredenheid van zoekopdrachten .

Onze webpagina’s zijn slechts een mogelijk deel van de hele ervaring voor gebruikers. Google heeft in 2016 een publicatie uitgebracht met de namen Incorporating Clicks, Attention and Satisfaction in een evaluatie-evaluatiemodel voor een zoekmachine .

Dit artikel, samen met de bijbehorende code , probeert klikken, aandacht van de gebruiker en tevredenheid te gebruiken om te onderscheiden hoe goed de resultaten voor de gebruiker zijn uitgevoerd en om gebruikersactie te voorspellen (wat een vereiste functie is in elk klikmodel).

Het artikel gaat verder om uit te leggen dat het type zoekopdrachten waar dit model nuttig voor is, informatief op lange staart is, omdat “terwijl een klein aantal kopvragen een groot deel van het verkeer van een zoekmachine vertegenwoordigen, alle moderne zoekmachines deze vragen kunnen beantwoorden vrij goed. “( Citation )

Over het algemeen kijkt het model naar:

 • Let op : een model dat rangorde, serp-itemtype en de locatie van het element op de pagina bekijkt in combinatie met labels voor klikken, muisbewegingen en tevredenheid.
 • Klikken : een klikwaarschijnlijkheidsmodel dat rekening houdt met de positie van de SERP en de kennis dat op een resultaat moet zijn geklikt.
 • Tevredenheid : een model dat beoordelingen van zoekkwaliteit gebruikt, samen met gebruikersinteractie met de verschillende zoekelementen om het algemene hulpprogramma voor de gebruiker van de pagina te definiëren.

Zijn klikken echt nodig?

Het meest interessante aspect van dit onderzoek is het concept dat een zoekresultaat eigenlijk geen klik hoeft te ontvangen om nuttig te zijn.

Gebruikers kunnen hun antwoord ontvangen via de zoekresultaten en hoeven niet door te klikken naar een resultaat, hoewel de krant vermeldde dat “terwijl we naar de door de beoordelaars gespecificeerde redenen keken, we ontdekten dat 42% van de beoordelaars zei dat ze door zouden klikken op een SERP, gaf aan dat het hun doel was om ‘informatie die al in de samenvatting aanwezig was te bevestigen’. “( Citaat )

Een andere interessante (en voor de hand liggende) afhaalmaaltijden in meerdere onderzoeksdocumenten, is het belang van gegevens van kwaliteitsbeoordelaars bij het trainen van modellen om zoektevredenheid te voorspellen.

Niets van dit alles mag worden verondersteld om aan te nemen dat er een directe invloed is op de manier waarop klikken, aandacht of andere door gebruikers gegenereerde statistieken van invloed zijn op de zoekresultaten. Er zijn een aantal SEO-tests geweest met gemengde resultaten die probeerden de klikimpact op de ranglijst te bewijzen.

Hoogstens lijkt er een tijdelijke lift te zijn, of helemaal geen lift. Wat dit zou suggereren, is dat dit type evaluatiemetriek gebruikt kan worden bij de training van interne systemen die de ideale positie van zoekresultaten voorspellen.

Klik op modellen

Aleksandr Chuklin, een Software Engineer bij Google Research Europe en expert in Information Retrieval, publiceerde in 2015 een paper en bijbehorende website die verschillende klikmodellen voor het zoeken op het web evalueert.

Het artikel is interessant omdat het naar de verschillende modellen kijkt en hun verschillende sterke en zwakke punten onderstreept. Een paar dingen van belang:

Modellen kunnen:

 • Bekijk alle resultaten als gelijkwaardig.
 • Bekijk alleen resultaten die zijn beoordeeld (van boven naar beneden).
 • Kijk naar instanties met meerdere klikken voor één sessie.
 • Kijk naar “doorzettingsvermogen” na een klik (TTLC).
 • Kijk naar de afstand tussen de huidige klik en het laatstgeklikte document om het SERP-browsen door de gebruiker te voorspellen.

Bovendien geeft dit enige intuïtie aan het feit dat klikmodellen zeer nuttig kunnen zijn voor Google naast de tevredenheid van zoekopdrachten, door hen te helpen het type zoekopdracht te begrijpen.

Navigatiequery’s zijn de meest voorkomende query’s in Google en klikmodellen kunnen worden gebruikt om navigatie te bepalen in tegenstelling tot informatieve en transactionele zoekopdrachten. De klikfrequentie voor deze vragen is voorspelbaarder dan de laatste twee.

Afsluiten

Het begrijpen van klikmodellen en hoe Google ze gebruikt om de kwaliteit van zoekresultaten te evalueren, kan ons als SEO helpen bij het begrijpen van variaties in de klikfrequentie bij het beoordelen van de Google Search Console en de gegevens van Search Analytics.

We zien vaak dat merktermen een CTR van zestig tot zeventig procent (navigatie) hebben en dat sommige resultaten (waarvoor we mogelijk goed in aanmerking komen) minder klikken hebben dan verwacht. Paul Shapiro heeft dit in 2017 onderzocht in een bericht dat een statistiek ( aangepaste z-score) voor uitbijters in CTR bevat, zoals gerapporteerd in Google Search Console.

Samen met dit soort hulpprogramma’s is het belangrijk om meer globaal te begrijpen dat Google een lange weg heeft afgelegd sinds tien blauwe links, en dat veel dingen van invloed zijn op klikken in plaats van alleen maar een overtuigend title-tag .

Hebt u het belang van zoektevredenheid voor Google vastgesteld, is er iets dat SEO’s kunnen doen om dit te optimaliseren?

 • Houd er rekening mee dat het onderzoeken van de vraag of CTR direct van invloed is op het zoekproces, waarschijnlijk een konijnenhol is: zelfs als dat wel het geval zou zijn, zou de impact meer dan waarschijnlijk zijn op langere niet-transactionele zoekopdrachten.
 • Google wil zijn gebruikers een geweldige ervaring bieden. Uw vermelding is daar slechts een deel van – dus zorg ervoor dat u toevoegt aan de ervaring.
 • Zorg ervoor dat u de richtlijnen voor de evaluatie van zoekkwaliteit begrijpt . Hoe uw site is ontworpen, geschreven en ontwikkeld, kan van grote invloed zijn op hoe Google uw deskundigheid, autoriteit en vertrouwen beoordeelt.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format