Drie SEO-problemen die uw SEO-rapport moet bevatten (maar die u waarschijnlijk over het hoofd ziet)

4 min


156

Goede SEO-rapportage is moeilijk. Er is zoveel tegenstrijdig en verouderd advies in onze branche dat SEO’s in veel gevallen de neiging hebben om zich te concentreren op buzz-termen in plaats van goed bruikbaar advies.

Ik heb honderden SEO-rapporten door de jaren heen gezien en ik heb vaak moeite om uit te stappen met een goed plan voor verdere actie als het erom gaat een website beter te optimaliseren.

Maar het is niet het punt van dit artikel. Wat ik hier zou willen beginnen is een open discussie: welke SEO-problemen neem je mee in je SEO-audits die anderen niet hebben?

Geïnspireerd door enkele recente SEO-audits, zijn hier drie belangrijke SEO-problemen waarvan ik merk dat ze vaak over het hoofd worden gezien:

1. Schuine streep achteraan / geen schuine streep achteraan

Een van de meest ondergewaardeerde problemen met het structureren van URL’s is een dubbele controle of uw URL’s aan het einde van de tijd met en zonder een schuine streep werken.

Lees  mijn oude artikel  over het onderwerp dat, ondanks dat het al in 2009 werd gepubliceerd, nog steeds geldt.

Samenvatten:

 • De beste methode is om beide versies naar behoren te laten werken
 • De officiële aanbeveling van Google   is 301-omleiden van de ene versie naar de andere, iets wat uw klant wil doen, zelfs als beide versies werken
 • Afgezien van per ongeluk verbroken koppelingen (bijv. Sommige HTML-editors toevoegen / aan het einde van de URL automatisch), zou dit kunnen resulteren in lagere rankings en verloren verkeer / conversies (bijv. Wanneer andere websites naar de kapotte versie van de pagina linken)

Om het probleem te diagnosticeren, gebruik ik de  gratis website-crawler  van SEOchat. Om een ​​of andere reden betrapt het deze problemen vaker dan andere crawlers.

U kunt ook eenvoudig een paar willekeurige URL’s uitvoeren via een  headerchecker  om te zien dat er geen koppelingsmacht wordt gelekt en dat er geen gebruikers verloren gaan.

Schuine streep achteraan

Verder lezen: er is een andere  handleiding  die problemen en oplossingen uitlegt als het gaat om een ​​trash.

 • Implementeer 301 (permanente) omleidingen van de ene versie naar de andere via uw  .htaccess-bestand .
 • Als u geen permanente omleidingen kunt gebruiken, gebruikt u in plaats daarvan canonieke elementen – ofwel vermindert u het risico van dubbele inhoud [ Opmerking: deze oplossing is alleen geldig als beide versies werken, dus er zijn geen verbroken koppelingen ]
 • Wees consistent met je keuze.

2. Geen H-subkoppen

Lang geleden noemden we die h2-h3-subkoppen ‘semantische structuur’, en we raden aan ze te gebruiken om zoekwoorden meer bekendheid te geven.

H1 – H6-tags  ” beschrijven in het kort het onderwerp van de sectie die ze introduceren” . Ze kunnen ” worden gebruikt door user-agents, bijvoorbeeld om automatisch een inhoudsopgave voor een document samen te stellen “.

Verder was er geen duidelijk tastbaar voordeel om ze te gebruiken.

Tegenwoordig is alles veranderd, omdat het gebruik van H2-tags en het opnemen van uw zoekwoord ervoor zorgt  dat u op de voorgrond treedt !

Afbeelding afkomstig uit de Veelgestelde vragen  over fragmenten van het onderwerp op Content Marketing Institute, waarin ik uitleg hoe <h2> -tags u kunnen helpen een aanbevolen fragment te krijgen

Het algoritme van het aanbevolen fragment wordt dagelijks gewijzigd, dus het wordt steeds moeilijker om aan bod te komen. Tot nu toe werken ze echter als een charme en daarom heb je een zeer voor de hand liggende reden om je klanten ervan te overtuigen deze tags te gebruiken: ze kunnen je helpen uitgelicht te worden!

Netpeak Spider  is een uitstekende tool om de H-structuur van de hele website te diagnosticeren. Het geeft een gedetailleerd rapport met de inhoud en het aantal H1-H6-tags, ontbrekende tags en meer:

Netpeak Spider

3. Dunne inhoud

Hoe definiëren we dunne inhoud?

 • Weinig originele inhoud op de pagina (meestal slechts een alinea of ​​twee)
 • Gebrek aan positieve signalen (links,  kliks / verkeer , vermeldingen / shares. Dit laatste is meestal een indicator van gebruikersbetrokkenheid)

Iedereen heeft het over dunne inhoud in onze branche, maar een alarmerend aantal SEO-rapporten kan dit niet opnemen.

Waarom? Ik zie twee redenen:

 • Dunne inhoud is moeilijk te diagnosticeren
 • Dunne inhoud is moeilijk uit te leggen (hoe een klant overtuigen van een website van 100.000 pagina’s om te investeren in het bewerken van bestaande inhoud en het consolideren van pagina’s van mindere kwaliteit)

Als het gaat om de diagnose, zou ik u willen verwijzen naar de  ontzagwekkende auditsjabloon van Annie Cushing . Het bevat diagnostische informatie over dunne inhoud en legt zelfs uit hoe u het kunt vinden.

Om het probleem aan klanten uit te leggen, is het probleem met pagina’s met een dunne inhoud dat het de hele site negatief kan beïnvloeden. Als een zoekingscrawler een hoog percentage dunne inhoud op een website vindt, kan deze besluiten dat de hele site ook niet veel waarde heeft. Dat is de essentie van de Panda-update (die nu deel uitmaakt van het algoritme van Google).

Voor meer context,  bekijk deze video door Jim Boykin :

Wanneer uw site wordt beïnvloed, is bijna altijd het antwoord “U hebt te veel dunne inhoud”

Dat gezegd hebbende, kan dunne inhoud een reden zijn dat de website van uw klant langzaam maar zeker zijn ranglijst verliest. Het is erg moeilijk om een ​​diagnose te stellen:

 1. Er worden geen updates over thin-content meer aangekondigd.
 2. Het verlies van rankings is erg geleidelijk, waardoor het moeilijk is vast te stellen wanneer en waarom het begon
 3. Pagina’s die een ranglijst verliezen, zijn mogelijk van betere kwaliteit dan de rest van uw website. Dunne inhoud is mogelijk al eeuwen niet gerangschikt. Wat nieuw is, is dat ze nu mogelijk pagina’s met negatief effect beginnen te plaatsen die rangschikken.

Net als dubbele inhoud , is het niet correct om dit een penalty te noemen . Hoewel dunne inhoud mogelijk uw site versleept, is dit geen straf. Het maakt deel uit van de inspanningen van Google om de resultaten van hogere kwaliteit te houden.

Welke andere SEO-problemen beschouwt u vaak over het hoofd gezien in onze branche? Deel uw inzichten!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format