Een gids voor HTML- en metatags.

5 min


89

We hebben eerder HTML-metatags en metatags besproken en diepgaand , maar zoals met de meeste dingen in SEO, is het een steeds veranderend landschap en het geaccepteerde gebruik en de definities van tags veranderen vaak.

Het is de moeite waard te vermelden dat als u zich in dit domein van SEO-optimalisatie bevindt, u ook de low-down en gestructureerde gegevens moet implementerenom ervoor te zorgen dat crawlers de best mogelijke ervaring krijgen.

HTML-metatags versus metatags: wat is de deal?

Allereerst is het tijd om een ​​deel van de verwarring rond HTML-metatags en metatags op te ruimen . Het verschil tussen de twee tagtypen is grotendeels arbitrair, met de syntaxis voor een HTML-metatag, wat betekent dat het het woord meta erin bevat, terwijl een tag die is gedefinieerd als een metatag, dat niet hoeft te doen.

De beslissing waarvoor wel of niet wordt bepaald door W3C en staat open voor verandering in de loop van de tijd, maar wat belangrijk is voor ons om te onthouden is dat ze allebei hetzelfde doel dienen, dat is dat ze worden gebruikt om zoekmachines te bieden met informatie over een webpagina

Sidenote: sommige mensen bevatten header-tags als metatags, maar omdat ze één element van een pagina beschrijven, niet de inhoud van een pagina als geheel, hebben we besloten ze weg te laten. Het hoeft echter geen betoog dat als u ervoor zorgt dat u uw header-tags optimaliseert, zoekmachines, en wat nog belangrijker is, gebruikers zullen begrijpen waar uw inhoud over gaat.

Als dat is verholpen, kunnen we aan de slag gaan en een selectie van zowel HTML- als metatags bekijken waarvan we denken dat ze nuttig zijn bij het uitvoeren van SEO.

hreflang

Dus om op het verkeerde been te beginnen, is de Hreflang-tag technisch gezien geen tag. Het is een attribuut, maar het is een belangrijk kenmerk dat kan helpen Google te vertellen welke taal u op een webpagina gebruikt.

Als u een site heeft die meerdere vertalingen gebruikt of verschillende regio’s bedient, moet u Hreflang zeker gebruiken om ervoor te zorgen dat de juiste taalversie wordt weergegeven in de juiste versies van Google. Dit kan zoekmachines helpen uw content beter te rangschikken en, nog belangrijker, zorgt ervoor dat gebruikers in verschillende gebieden de juiste ervaring krijgen.

Een voorbeeld van een codefragment voor het targeten van een webpagina bij Engelstalige gebruikers in het Verenigd Koninkrijk:

<link rel = “alternate” href = “http://example.com” hreflang = “en-gb” />

Canonical-tag

Een andere zeer belangrijke is de canonieke tag. Stel het verkeerd in en u riskeert zichtbaarheid in de SERP’s te verliezen en echte problemen voor uw site te veroorzaken. Als het correct wordt gebruikt, is het een geweldige manier om zoekmachines te laten weten dat de URL van een webpagina de defacto-versie is. Dit is de beste manier om dubbele inhoudsproblemen op uw site te voorkomen, veroorzaakt doordat zoekmachines meerdere URL’s crawlen die dezelfde of bijna identieke inhoud bevatten.

Als een zoekmachine meerdere URL’s met identieke inhoud vindt, zal het in het algemeen moeilijker zijn om te bepalen wat het origineel is en wat het duplicaat is. Dit kan leiden tot lagere ranglijsten voor beide of, erger nog, een belangrijke pagina wordt niet gerangschikt.

Een voorbeeld van een codefragment voor het gebruik van canonieke tags:

<link rel = “canonical” href = “https://www.example.com” />

Inhoudstype-tag

De inhoudstypetag wordt gebruikt voor het definiëren van het inhoudstype van een pagina en de tekenset die het gebruikt. Hiermee helpt uw ​​browser een pagina te begrijpen en te decoderen en is daarom belangrijk.

Een voorbeeld van een codefragment voor gebruik van het type inhoudstag:

<meta http-equiv = “Inhoudstype” inhoud = “text / html; charset = utf-8 “/>

Titel tag

Waarschijnlijk een van de meer herkenbare en gebruikte tags voor iedereen die SEO-werk doet. De title-tag wordt gebruikt om aan te geven waar de webpagina over gaat. Ze worden weergegeven op het tabblad van uw browser om gebruikers te sturen en, wat nog belangrijker is, worden gebruikt door zoekmachines om de resultaten te genereren die we in de SERP’s zien.

 

Vanuit een SEO-perspectief kan het optimaliseren van uw title-tag om onderwerpen / trefwoorden te bevatten informatie over de inhoud van de pagina, helpen om uw ranglijst voor die onderwerpen / zoekwoorden te verbeteren. Momenteel kunt u verwachten dat Google tussen de 50-60 tekens van uw titel weergeeft voordat deze wordt afgebroken, houd dus de lengte in de gaten wanneer u deze schrijft.

Een voorbeeld van een codefragment voor de title-tag, die zich binnen de head-tag aan de bovenkant van uw webpagina bevindt:

<title> Example.com | De beste voorbeelden op het web </ title>

Meta description tag

Net als bij de title-tag is de metabeschrijvingstag bekend en wordt u de mogelijkheid geboden om aan zoekmachines en gebruikers in de SERP’s door te geven waar uw webpagina-inhoud over gaat. Hoewel dit geen directe rankingfactor is, moet u uw metabeschrijving optimaliseren om een ​​overtuigend beknopt overzicht te bieden van de inhoud van uw webpagina’s.

Als Google denkt dat je het niet goed genoeg hebt gedaan, kunnen ze ervoor kiezen om je metabeschrijvingstag te vervangen door hun eigen interpretatie, vaak met behulp van inhoud uit de eerste paar alinea’s van je site.

Een voorbeeld van een codefragment voor de metabeschrijvingstag:

<meta name = “description” content = “Dit is een metabeschrijving”>

Viewport-tag

De viewport-tag is een handige tag om browsers de dimensies van uw webpagina te laten begrijpen en controleren.

In het verleden was deze tag niet nodig, omdat iedereen webpagina’s op het bureaublad op schermen van vergelijkbare grootte zag, maar met de opkomst en opkomst van mobiel en tabletgebruik, waarvan vele verschillende dimensies hebben, is het nu belangrijker om ervoor te zorgen dat u ‘ vertel de browser deze informatie.

Correcte implementatie van de viewport-tag zorgt ervoor dat gebruikers uw site op de juiste manier ervaren en als dat er is

Een voorbeeld van een codefragment voor de viewport-metatag:

<meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1”>

Robots metatags

Er is een groot aantal robotmetatags dat u kunt gebruiken, wat de zoekmachine-crawlers helpt bij het crawlen en indexeren van webpagina’s op internet. Niet alle zoekmachines zullen alle commando’s volgen, maar hieronder staan ​​een paar voorbeelden van robotmetatags en wat ze de crawlers vragen om te doen:

nofollowGeeft crawlers de opdracht om geen van de links op die pagina te volgen, en ook om geen equity aan een gekoppelde pagina door te geven
noindexVertelt crawlers om die pagina niet te indexeren
noimageindexVertelt crawlers om afbeeldingen van die pagina niet te indexeren
noarchiveGeeft crawlers de opdracht om geen cacheversie te gebruiken

Een voorbeeld van een codefragment voor de robotmetatag:

<meta name = “robot” content = “noindex, nofollow”>

Open grafiek (OG) metatags voor sociaal

Ten slotte hebben we de OG-metatags voor sociaal. Hoewel u minder direct gericht bent op SEO, kunt u ervoor zorgen dat u correct OG-metatags voor sociaal gebruik hebt geïmplementeerd, om ervoor te zorgen dat uw inhoud er geweldig uitziet wanneer deze wordt gedeeld, kan het de betrokkenheid bij berichten verbeteren en uiteindelijk het verkeer vergroten.

<meta property = “og: title” content = “Artikel over tags” /> 
<meta property = “og: image” content = “https://example.com/img/facebooklogo.png” /> 
<meta property = “Og: site_name” content = “SEO blog” /> 
<meta property = “og: description” content = “Dit artikel gaat over tags” />

Vanzelfsprekend zijn er nog een aantal andere tags die je op je website kunt gebruiken, en deze lijst is niet volledig, maar geeft je hopelijk een aantal van de belangrijkste en nuttigere tags die je op je website kunt gebruiken om het te maken de ervaring beter voor zowel zoekmachines als crawlers.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format