Een SEO-handleiding voor Google Analytics-termen - DeLaatbusiness

Een SEO-handleiding voor Google Analytics-termen

5 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

We weten allemaal dat Google Analytics een krachtige tool is voor het aanbieden van bruikbare gegevens. En een van de snelste manieren om die gegevens te krijgen is om duidelijk te zijn over wat al deze termen betekenen.

Wat betekent het bouncepercentage en is het hoe dan ook verbonden met exit rate ? En hoe zit het met sessies en paginaweergaven ?

Als die vragen bekend voorkomen, maar je bent niet zeker van de antwoorden, lees dan verder …

Omdat u, zodra u alle Google Analytics- termen begrijpt , dichterbij de bruikbare gegevens kunt komen die u nodig heeft, het soort gegevens dat u kunt gebruiken om bezoekers, verkopen en aanmeldingen te vergroten.

Google Analytics kan laten zien welke pagina’s u moet verbeteren om hoger te scoren in organische zoekresultaten . Het toont u of uw exemplaar moet worden aangepast, zoekwoorden moeten worden bijgewerkt of meta-beschrijvingen moeten worden herschreven. Het vertelt je ook of je call-to-action-knop converteert of niet.

Zie ook: een handleiding voor het instellen van Google Analytics voor uw WordPress-site .

Bouncepercentage

Wat Google zegt:

“Een bounce is een sessie van één pagina op uw site. In Analytics wordt een bounce specifiek berekend als een sessie die slechts één verzoek naar de Analytics-server initieert, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker een enkele pagina op uw site opent en vervolgens wordt afgesloten zonder dat tijdens die sessie andere verzoeken naar de Analytics-server worden gegenereerd. ”

Een gebruiker kon een site verlaten omdat ze geen interesse meer hadden, in verwarring waren, het antwoord op hun vraag niet vonden of de informatie die ze zochten al hadden gevonden.

De juiste manier van denken hier is deze: wat was de persoon die verwachtte te vinden na het zoeken naar een sleutelwoord of sleutelzin. En biedt mijn site dit aan?

Als het bouncepercentage erg hoog is, is dit een indicator voor de site met een aanzienlijk probleem. Hier zijn enkele handige tips over manieren om het bouncepercentage te verminderen .

Als de inhoud echter geweldig is en mensen er lang mee omgaan, wordt dat ook wel ‘plakkerige’ inhoud genoemd .

Als u net begint met GA, kunt u hier aan de slag:

klikken

Het aantal keren dat mensen op uw link op de pagina met zoekresultaten klikken, is het aantal klikken dat wordt weergegeven in het SEO-rapport van Google .

Clickthrough-Rate (CTR) is het aantal klikken op uw site gedeeld door het aantal vertoningen. Vertoningen zijn het aantal keren dat uw zoeklink wordt getoond aan een zoeker. Dus als de CTR hoog is, doet de metabeschrijving zijn werk en worden zoekers omgezet in bezoekers. Als de CTR-snelheid echter laag is, is het de moeite waard verschillende koppen te testen.

Houd er rekening mee dat deze klikken geen verband houden met klikken op Google-advertenties. Deze verschijnen in rapporten van Google-advertenties .

ingangen

Als uw site meer dan één pagina heeft, heeft deze verschillende toegangspunten en neemt Google die afzonderlijke vermeldingen op.

Misschien presteert een blogpost goed en brengt het verkeer binnen. Super goed. Het kan ook zijn dat pagina’s die u wilt dat het verkeer zwaar is, niet goed werken.

Evenementen

Gebeurtenissen zijn bepaalde gebruikersacties die op de site plaatsvinden en worden gemaakt in overeenstemming met KPI’s.

Een site kan bijvoorbeeld een gratis download aanbieden na het indrukken van een knop. Dus een gebeurtenis wordt opgenomen elke keer dat de knop wordt ingedrukt. Nu we een evenement hebben, kunnen we bruikbare gegevens extraheren. We weten hoeveel bezoekers de pagina had en we weten hoeveel van die mensen we hebben omgezet in knopdrukkers.

Pagina afsluiten

Als een toegangspagina is waar mensen op uw site aankomen, is een exitpagina waar ze vertrekken.

Een bezoeker kan doorklikken vanuit de SERP, het artikel lezen, op een interne link klikken om een ​​ander artikel te lezen en vervolgens weggaan. Zijn er zwakke punten op de exitpagina? Dit is eenvoudig te herkennen als een pagina opvalt met een hoog verlofpercentage.

Uitgangssnelheid (% Exit)

Het vertrekpercentage wordt berekend door het aantal ‘ uitgangen ‘ van de pagina te delen door het aantal paginaweergaven. Een pagina met een hoge% exit-snelheid hoeft echter niet noodzakelijk een hoog bouncepercentage te hebben.

Maar – en we hebben gezegd dat deze termen verwarrend zijn – een pagina met een lage exit-snelheid heeft meer kans op een laag bouncepercentage. Dat komt omdat gebruikers waarschijnlijk naar andere pagina’s op de site gaan in plaats van ze te verlaten.

Hits

Een treffer is een verzoek aan een webserver om een ​​bepaald bestand te tonen. Dit kan een webpagina, een afbeelding of andere dingen zijn.

Een evenement wordt als een hit beschouwd. Een paginaweergave is een treffer. Al deze hits zijn gegroepeerd in wat Google een sessie noemt . Een sessie is een groep hits van één gebruiker. Google gebruikt hits om de interactie tussen de gebruiker en de webpagina te bepalen.

Als de gebruiker 30 minuten lang geen actie onderneemt, beëindigt Google de sessie.

Impressions

We hadden het voor het eerst over de indruk als we naar klikken keken. Vertoningen vinden plaats wanneer uw link wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Volgens Google’s SEO-rapporten bevatten vertoningen geen vertoningen van betaalde Google-advertentiecampagnes die afzonderlijk worden geregistreerd.

Kortom, wanneer de gebruiker uw link in de zoekresultaten kan zien, wordt dit geteld als een vertoning. En zoals u weet, gebruiken we vertoningen en klikken om de CTR te berekenen.

Landings- of ingangspagina

Beide termen worden door Google gebruikt om de allereerste pagina aan te geven waarop een gebruiker aan het begin van elke sessie terecht komt. Dit betekent dat u in GA kunt controleren welke pagina’s de meeste gebruikers op uw site hebben.

Paginaweergaven

Paginaweergaven zijn het aantal keren dat een bezoeker op een pagina van uw website terechtkomt. Dit worden schermweergaven op mobiel genoemd.

Binnen paginaweergaven hebben we eerst unieke paginaweergaven . Google telt niet meerdere weergaven van dezelfde pagina door dezelfde persoon in dezelfde sessie als afzonderlijke weergaven. In plaats daarvan telt het allemaal als één unieke weergave.

Dan hebben we pagina’s per sessie , ook wel ‘ Gemiddelde paginadiepte ‘ genoemd.

APD is het gemiddelde aantal pagina’s dat een gebruiker in één sessie bekijkt en binnen de analyse bevat het herhaalde weergaven van één pagina.

Sessions

We zijn eerder sessies tegengekomen. U weet al dat een sessie de volledige hoeveelheid tijd is die een bezoeker op uw website doorbrengt.

Je weet ook dat elke actie die een bezoeker neemt, wordt geregistreerd als een hit. En al die hits worden opgenomen in de sessie. Dit betekent dat je in een periode van 24 uur 100 sessies en 300 hits kunt hebben. Het aantal hits is gelijk aan of hoger dan het sessienummer.

Er is een tijdslimiet voor sessies. Met standaard GA-instellingen wordt een sessie beëindigd na 30 minuten inactiviteit.

Gemiddelde sessieduur is de gemiddelde tijd van de sessie van een gebruiker en de berekening om dit te krijgen is om de sessieduur te delen door het aantal sessies.

Tijd op pagina

Tijd op pagina is de gemiddelde tijd die een bepaalde bezoeker op de pagina heeft doorgebracht. Als een pagina teksthard is, is er veel meer kans dat elke sessie meer tijd op de pagina genereert.

Google registreert de gemiddelde tijd op de pagina. Dit is een eenvoudige berekening van de tijdverdeling op de pagina op basis van het aantal paginaweergaven minus het exit-nummer.

Gebruikers, bezoekers of verkeer – welke moet u weten?

Elk van deze voorwaarden beschrijft bezoekers die toegang hebben tot uw site. Google gebruikt deze voorwaarden zoals ze zijn wanneer en wanneer ze willen.

Er is natuurlijk een vanzelfsprekend onderscheid tussen een nieuwe bezoeker en een terugkerende bezoeker. Verkeer drukt over het algemeen het totale aantal bezoekers van de website uit. Maar verkeer is opgesplitst in categorieën …

Rechtstreeks verkeer is wanneer iemand u de volledige URL naar een website stuurt en u op die link klikt om rechtstreeks naar de site te gaan. Er heeft geen zoekopdracht plaatsgevonden. Rechtstreeks verkeer is gebruikelijk bij het verzenden van een link naar uw e-maillijst. Elke persoon zou direct toegang tot de site hebben.

Vervolgens hebben we  organisch zoekverkeer . Organisch verkeer is gratis en gericht, en komt voort uit SEO- inspanningen om de site zo hoog mogelijk te rangschikken in die allerbelangrijkste Search Engine Results Pages (SERP’s). Als de site weinig of geen organische zoekresultaten bevat, gaat u terug naar de tekentafel met de zoekwoorden die u gebruikt.

Betaald zoekverkeer  betekent het aantal mensen dat de site heeft bezocht via Google-advertenties.

Ten slotte hebben we verwijzingsverkeer . Dit betekent dat een zoekmachine , een andere website of sociale-mediasite een link naar uw webpagina op hun site heeft geplaatst en het verkeer naar u doorverwijst.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format