Een toekomstgerichte geschiedenis van linkbuilding - DeLaatbusiness

Een toekomstgerichte geschiedenis van linkbuilding

7 min


107
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Linkbuilding is nog steeds een van de belangrijkste aspecten van SEO.

Wanneer andere websites naar uw website linken, interpreteert Google dit positief. Net hoe positief, niemand is zeker.

Het blijft een feit, je hebt links van hoge kwaliteit nodig als je succes wilt zien in je SEO-inspanningen. Maar wat zijnlinks van hoge kwaliteit en wat maakt ze zo belangrijk?

Om volledig te begrijpen, moeten we teruggaan in de tijd naar 2005, toen SEO-professionals het tapijt onder zich vandaan hadden getrokken.

De Jagger-update

Vóór september 2005 bevond link-building zich in zijn meest wetteloze fase van zijn bestaan. SEO-bedrijven zouden dummy-websites maken zonder inhoud, behalve honderden, zo niet duizenden, links naar websites van externe klanten.

Het algoritme van Google op het moment heeft dit niet bestraft. Veeleer werd deze maas in de wet gebruikt, waardoor het voor SEO-bedrijven eenvoudig was om in een mum van tijd sites van klanten te koppelen aan topranglijsten. Natuurlijk kwam concurrentie in de vorm van andere SEO-bedrijven die strijden om dezelfde ruimte, maar dit deed weinig meer dan het verspreiden van spammen via links.

De verwarde puinhoop van backlink-spamsites en wederzijdse koppeling was een kaartenhuis dat zich er niet bewust van was dat de eerste fluistering van de wind elke site in de vergetelheid zou storten. Ga Jagger binnen.

Jagger veranderde de manier waarop links op een aantal manieren werden geïnterpreteerd. Eerst werd de ankertekst van de inkomende link geanalyseerd. Ten tweede werd de inhoud van de koppelingspagina geanalyseerd. Ten derde werd de snelheid geanalyseerd waarmee koppelingen van de koppelingspagina zouden komen.

Bovendien werden er wijzigingen doorgevoerd die uiteindelijk (streng) zouden straffen voor alle sites die zich bezighouden met wederzijdse link-sharing met niet-gerelateerde sites, gekochte links en sourcing-links van boerderijen.

Dientengevolge werden veel websites die afhankelijk waren van wat nu zeker als Black Hat Link Building zou worden beschouwd, gedwongen om deze bedorven links van hun pagina’s te verwijderen.

Veel sites zagen hun positie in de SERP’s ook crashen op een manier vergelijkbaar met de ’08 huizenmarkt die barstte. Optimizers vervloekten Google voor verraad, en de hele SEO-markt was in gevaar.

Zoals met alles, echter, SEO-professionals die snel aangepast aan Jagger werden gespaard hun bedrijf, en leefde om een ​​andere dag te koppelen. Dat wil zeggen, totdat Penguin langs kwam.

Praat met SEO-bedrijven die zaken deden tijdens de vroege Penguin-updates en je kunt vertellen dat ze nog steeds getekend zijn door de ervaring. Sommige experts zeggen dat Penguin meer dan 3% van alle Engelstalige zoekresultaten heeft aangetast, waardoor websites werden gestempeld voor het vullen van zoekwoorden en andere extreem veel gebruikte optimalisatietrucs.

De eerste Penguin-update in 2012 was nog maar het begin, zoals het geval is met de meeste grote alg-updates van Google. In toekomstige Pinguin-updates zou Google blijven knokken vanwege web-spam, over-optimalisatie en link-building, en veel SEO-bedrijven leefden in paniek voor de volgende Penguin-update.

Link vandaag met bouwen

Veel van de laatste tijd is gesproken over het opbouwen van een link die waarde verliest. Deze geruchten, zo blijkt, kunnen enige geldigheid hebben, maar zijn waarschijnlijk een beetje buiten proportie.

We hebben eerder de bevestiging van Google behandeld dat de top drie van de factoren  zijn de zoekopdracht AI Rankbrain, inhoud en links. Hoe je het ook snijdt, links zijn nog steeds een derde van de vergelijking met SEO-succes . Dus waarom prediken sommige mensen doem en somberheid voor de rol van linkbuilding?

De link building tegenstanders zeggen eigenlijk niet dat de strategie dood is, meer dat het niet werkt zoals vroeger. Nu, in plaats van tangentieel gerelateerde links van mindere kwaliteit te gebruiken, is één inkomende link van een serieuze speler in het veld de betere manier om te gaan.

Dit leidt tot atypische link building strategieën zoals link outreach en het cultiveren van sterk koppelbare content als een voordeel in plaats van het samenstellen van een slapdash artikel en het betalen van sites in een vaag vergelijkbaar veld voor links.

Wat betekent linkbuilding in 2018?

Koppelbare inhoud maken

Dit betekent niet dat 370-woorden blog vervaagt met weinig revolutionaire inhoud. Het betekent vies worden in de modder van uw branche. Het betekent zeven voor informatiegoud in de loop van een paar duizend woorden.

Kort gezegd, het betekent het maken van een stuk inhoud dat te mooi is om niet te worden gekoppeld. Als een bedrijf de autoriteit op hun gebied wil zijn, moeten ze de autoriteit op hun gebied zijn.

Reporters helpen

HARO is een platform voor journalisten die op zoek zijn naar bronnen. Nadat u die bron hebt gemaakt, kunt u de gratis website van HARO bekijken, waar journalisten het verhaal dat ze schrijven, en de bronnen waarnaar ze op zoek zijn, posten. Dit kan een groot voordeel zijn voor de SEO-goeroe die hoogwaardige redactionele links op grotere kranten nodig heeft.

Op zoek naar industrieleiders

Link-outreach benadrukt de link building paradigmashift. Een van de beste manieren om links van hoge kwaliteit te krijgen, is door te zoeken naar hooggeplaatste marktleiders die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw inhoud.

Zodra je een goed fundamenteel inzicht hebt in hun inhoudsonderwerpen, wat hun site misschien mist en op welke sites ze al een link plaatsen, neem dan contact met hen op met een voorstel om je super informatieve, ultragepolijste link in hun volgende bericht op te nemen.

Dit is linkbuilding vandaag, en zoals je kunt zien, is er veel meer public relations nodig om links te maken. Je moet op een niet-transactionele manier interageren met andere blogs en sites met een hoge rangorde om dezelfde linkmacht te cultiveren die je jaren geleden had gekregen met betaalde links.

Maar voordat we ons volledig laten gelden voor de toekomst van linkbuilding, nemen we even de tijd voor een beschrijvende omweg naar de verschillende soorten linkbuilding.

De vele smaken van linkbuilding

Het worden van een linkbuilding pro lijkt veel op het zijn van een manusje van alles, binnen een vreemd specifieke handel. Er zijn zoveel verschillende doelen die linkbuilding kan dienen, en net zoveel verschillende strategieën om die links te implementeren.

Brian Dean van Backlinko geeft een grondige blik op enkele weinig bekende backlinking-technieken, maar dit zou je moeten helpen de slag te gaan.

Links voor verkeer

Wat wil elke e-commerce website meer dan wat dan ook? Misschien willen ze uiteindelijk nummer één worden voor al hun zoekwoorden, maar het eerlijkere en realistischer doel is om rauw, onvervalst verkeer te krijgen.

Meer mensen is gelijk aan meer geld. Het plaatsen van links in een blogpost, de commentarensectie, forumberichten of zelfs banneradvertenties op een site met veel verkeer kan een enorm verschil maken in het aantal paginabezoeken dat uw website krijgt.

Links voor het opheffen van uw SERP

Het schalen van de berg naar de felbegeerde pagina van Google is een enorm doel van SEO. Om dit te doen, heb je echt sappige links nodig.

Link juice is de hoeveelheid energie die een inkomende link heeft bij het overbrengen naar Google dat uw pagina hoger moet zijn op de resultatenpagina. Sites zoals Forbes en The New York Times hebben veel sap, terwijl impopulaire blogs over eekhoornbont uitgedroogd zijn.

Het punt is dat het sap vrijelijk of helemaal niet kan stromen. De beslissende factor is te vinden in do-follow of no-follow links. No-follow-koppelingen zijn een manier om een ​​pagina te koppelen, maar laten Google weten dat deze te negeren wanneer de resultaatpositie van de gekoppelde pagina wordt bepaald.

Om sappige links te krijgen die uw site naar hogere zoekposities zullen sturen, moet u do-follow-links volgen.

Links voor je reputatie

Als het je doel is om de zoekresultaten voor de naam van je bedrijf te vullen met niets dan positiviteit, dan wil je een beetje reputatieopbouw opbouwen. Dit houdt in dat je do-follow-links krijgt met de naam van je bedrijf, of de naam van de CEO, in de ankertekst.

Deze links kunnen en moeten rechtstreeks naar uw verschillende sociale mediaplatforms, uw bestemmingspagina of naar een website leiden waarvan u zeker weet dat ze uw bedrijf in een positief daglicht zullen plaatsen. Deze strategie klinkt een beetje als PR, nietwaar?

Nu je een grondiger (zij het verre van exhaustief) begrip hebt van linkbuilding in het verleden en het heden, laten we met bedauwde ogen kijken naar de mysterieuze bol van de toekomst.

Morgen achtervolgen

Het werk van SEO-professionals lijkt altijd bovenal spel te maken. Op de hoogte blijven van Google-algoritme-updates is een fulltime baan en het is een taak waar iedereen in de branche onvermoeibaar aan werkt.

Hoewel linkbuilding nog enige tijd relevant zal blijven, zijn de dissenters misschien meer dan eenvoudige haters van link-opbouw. Ze kunnen in feite een vorm van early adopters zijn.

Een ding dat alle SEO mensen moeten aandacht besteden aan, te beginnen op dit moment, is de nieuwe capaciteit van de Google’s voor het begrijpen en het integreren van linkless noemt in hun algoritme.

Linkless vermeldt

Met de dood van de eens zo dogmatisch gevolgde Google Tool PageRank in 2016, bleef de SEO-wereld in het ongewisse over waar een pagina stond qua link juice en algehele macht. Sindsdien is er impliciet afgeweken van het belang van links als een SEO-factor.

Geruchten begonnen al snel rond te draaien dat zowel Google als Bing een mechanisme hadden om de loutere vermelding van een merk te herkennen zonder de kleine ahref om mee te doen. Dit werd bijna allemaal bevestigd eind 2017 door Gary Illyes van Google in zijn keynote speech op Brighton SEO. In Illyes ‘eigen woorden:

“Kortom, als je inhoud van hoge kwaliteit publiceert die veel wordt geciteerd op internet – en dan heb ik het niet alleen over links, maar ook over sociale netwerken en mensen die praten over je branding, zoiets als dat. Dan gaat het goed met je. “

Dit is een beetje meer dan een knipoog naar die complottheoretici die suggereren dat Google de capaciteit heeft voor impliciete linkherkenning. Maar bedreigt dat linkbuilding direct?

Niet precies. Veel SEO-professionals hebben een volledig geïmplementeerde linkbuilding-strategie die vandaag fantastisch werkt. Dat gezegd hebbende, is dit een kans voor diegenen die veel aandacht schenken aan nieuwe en meer gestroomlijnde technieken.

Bijvoorbeeld, in plaats van contact op te nemen met websites waar uw bedrijf werd genoemd, maar niet gelinkt, kunt u verder gaan en uw tijd elders doorbrengen, wetende dat Google deze vermelding al heeft gezien en er verantwoordelijk voor was.

Deze dappere nieuwe, linkloze wereld zou op grote schaal veranderingen kunnen betekenen in de manier waarop SEO wordt gedaan. Oorspronkelijk werd linkbuilding gedaan om de reputatie te kwantificeren, een strategie die gekatalyseerd wordt door PageRank. Nu de PageRank weg is en er geen volledig nauwkeurige manier is om het algoritmische brein van Google binnen te dringen, is het misschien tijd om de PR-pro’s uit te nodigen in het duistere domein van SEO.

Als linkbuilding alleen gekwantificeerd reputatiemanagement was, zou men kunnen concluderen dat linkless-vermeldingen (ook wel afgeleide links) een vorm van niet-kwantificeerbaar reputatiemanagement zijn.

Alle signalen wijzen op het adopteren van een nieuwe stijl van metrische tracking en netwerkopbouw die zich op het volgende richt:

  • Inhoud van hoge kwaliteit. Het maken van die moordende artikelen waar mensen naar verwijzen, wordt nog belangrijker. Nu bent u niet alleen druk om een ​​link, maar ook om de reputatie van uw hele merk.
  • Gastblogs . Ze bieden niet alleen geweldige inhoud, deze blogs houden ook veel gewicht in de schaal. Dit komt omdat je gastpost kunt plaatsen zonder ooit te hoeven koppelen. Zolang uw merk wordt genoemd, krijgt u de aandacht van Google.
  • Social media vermeldt. Je naam opduiken op sociale media is cruciaal. Dit is al heel lang bekend, zelfs buiten SEO, maar als je een Facebook-pagina vermeldt die de naam van je merk deelt, kan dit tegelijkertijd voor Google worden aangegeven. Dit gaat samen met de positieve sociale betrokkenheid die je zult ontvangen.

Dit is allesbehalve een sluitend beeld van de toekomst, maar toch lijkt het erop dat SEO in de richting gaat van een strategie die minder koppelingen omvat.

Dit kan eng zijn voor de diepgewortelde SEO-goeroes die er zijn, maar uiteindelijk verandert het weinig aan de manier waarop je links gaat opbouwen. In plaats van blauwe onderstreepte tekst, kun je Hubshout schreeuwen zonder dat er een enkele ahref te vinden is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format