Factoren die van invloed zijn op de geloofwaardigheid van uw website - DeLaatbusiness

Factoren die van invloed zijn op de geloofwaardigheid van uw website

5 min


125
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Uw online website is de digitale weergave van uw bedrijf. Kijkers gaan er doorheen met de intentie om te gluren in de werking van je bedrijf en zelfs de reputatie ervan.

Een van de meest doorslaggevende factoren achter uw merk dat via zijn website zaken doet, is de geloofwaardigheid die het heeft. De potentiële klanten zullen pas bankieren op uw zakelijke website nadat ze erop vertrouwen en de mensen erachter. In het geval u een e-commerce website of een website bent die zich bezighoudt met gevoelige informatie van klanten, zult u extra inspanningen moeten leveren om het vertrouwen van klanten te winnen.

Volgens het Stanford Web Credibility Research worden websites geloofwaardiger door nuttig en gemakkelijk toegankelijk te zijn. Het nut van een website wordt gekenmerkt door de functies, functionaliteiten en gebruikersinterface. Het gebruiksgemak van de website wordt echter bepaald door het geïmplementeerde webontwerp. Vandaar dat veel factoren samen bijdragen aan het verbeteren van de vertrouwenscore van uw site.

Als u geen idee heeft en uw website geloofwaardiger wilt maken, vindt u hier een lijst met factoren die de geloofwaardigheid van uw website enorm beïnvloeden.

De perceptie van zoekmachines van uw website

Zoekmachines gebruiken hun algoritmen en bots om de prestaties van uw website te beoordelen en dienovereenkomstig te rangschikken. Als u de dingen op de juiste manier doet, bijvoorbeeld White SEO, volgens de updates van het Google-algoritme en het inhoudsbeleid, blijft uw website stijgen op de ranglijstladder van zoekmachines. Dat is een geweldige eerste indruk voor uw websitebezoekers.

Met tools zoals de  Alexa Traffic Rank- tool heeft de online doelgroep toegang tot de wereldwijde en locatiegebonden rangschikking van uw site. De positie van uw site in de zoekmachine kan een grote invloed hebben op de geloofwaardigheid van uw site. Zorg er dus voor dat je je inspant in die richting.

Sociaal bewijs van uw bedrijf

Het opstellen van een sociaal bewijs van uw bedrijfswebsite is cruciaal voor de geloofwaardigheidsindruk. U moet links naar alle social media-pagina’s van uw bedrijf op uw website plaatsen. Afgezien daarvan, kan uw website met een lijst van uw klanten / merken die zijn gekoppeld aan uw bedrijf van grote invloed zijn.

Getuigenissen en beoordelingen van klanten / klanten

Ongeacht de aard van uw bedrijfsactiviteiten, of het nu gaat om de verkoop van producten of diensten, u krijgt altijd beoordelingen en getuigenissen van klanten binnen. Op basis van de klantervaring die door het bedrijf wordt geboden, hebben deze klanten een positieve of een negatieve beoordeling. mening van uw bedrijf.

U kunt echter de positieve klant- / klantenreacties of -recensies voor uw publiek laten zien. Maar onthoud het van het ophangen van valse getuigenissen omdat het internetpubliek slim genoeg is om dat te herkennen. Om deze beoordelingen en beoordelingen betrouwbaarder te maken, kunt u deze koppelen aan de sociale profielen van de gerelateerde klant / klant, indien toegestaan.

De aanwezigheid van advertenties op de website

Veel blogsites kiezen ervoor om gerichte advertenties op te zetten om advertentiegeld te verdienen. Als gunstig en schijnbaar lonend voor de website-eigenaren, irriteren deze advertenties het publiek dat er af en toe mee te maken krijgt.

Om eerlijk te zijn, laten advertenties uw website er minder geloofwaardig uitzien. Aangezien het slechts 50 milliseconden duurt voordat de gebruikers een eerste indruk van een bepaalde website hebben gemaakt, zou u niet willen dat ze deze advertenties op zijn minst op de startpagina van uw website zien.

Een bijgewerkte blog

Als je carrière begint als een blogger en zojuist een website hebt opgezet, heb je natuurlijk meer vertrouwen van je publiek nodig om je blog te laten groeien. En als u geen blogger bent, maar een mainstream bedrijf, heeft u nog steeds een blog nodig, want dat zou uiteindelijk de geloofwaardigheid van uw site vergroten.

Dus, een bijgewerkte blog die regelmatig updates plaatst, nieuwe berichten plaatst en zich bezighoudt met de opmerkingen die erop worden gemaakt, wordt door het publiek als geloofwaardiger bestempeld.

Consistente website-updates

Als we veronderstellen dat uw website in 2005 is opgericht en er hetzelfde uit heeft kunnen zien, hebt u met succes het doel en waarschijnlijk ook de betrokkenheid van het publiek gedood.

Het is erg belangrijk om de inhoud van de website bij te werken, omdat deze de boodschap geeft dat uw bedrijf vooruit gaat en groeit. Zonder updates zou het publiek van de site de vrijheid hebben om een ​​mening te geven dat uw bedrijf het eenvoudigweg niet kan schelen.

Toegankelijke contactinformatie

Als uw bedrijf of merk niet toegankelijk is voor zijn publiek, zullen mensen dingen als visachtig beschouwen. Het is heel belangrijk voor uw website om het voor uw publiek gemakkelijk te maken om contact met u op te nemen. Vandaar dat, voor het opbouwen van uw geloofwaardigheid, uw telefoonnummer, fysiek adres en een e-mailadres op de website worden geplaatst.

Zelfs als uw website alleen strikt toegankelijk is op basis van een op lidmaatschap gebaseerd model, moet deze de contactgegevens openbaar maken voor alle kijkers.

Een geweldig webontwerp dat een naadloze navigatie stimuleert

Een studie vermeldde dat 94% van de negatieve websitefeedback gerelateerd was aan design. Als het ontwerp van uw website zodanig is dat de bezoekers het moeilijk hebben om door de pagina’s te bladeren of als ze verloren gaan tijdens het bladeren door verschillende secties, loopt uw ​​bedrijf verlies.

Aan de andere kant, als uw publiek in staat is om de navigatie te achterhalen en snel naar het gedeelte kan gaan waarnaar ze op zoek zijn, zal de vertrouwensmeter van uw site omhoog gaan.

Een snelladende website

De waarheid is, als uw website meer dan 2-3 seconden nodig heeft om te laden, zullen bezoekers snel zijn om het te verlaten. Als ze dit doen, zullen ze nooit de kans krijgen om de andere inhoud te doorlopen, wat zou betekenen dat je bezoekers mist die anders zouden hebben bijgedragen aan de geloofwaardigheidsscore van je site.

Spelling en grammatica

Mijn persoonlijke favoriet op de cringe-o-meter: een website met slechte grammatica en verkeerde schrijfwijzen. Men zou het er niet meer mee eens kunnen zijn dat een website met dergelijke kenmerken een grote blunder is. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan weg te blijven bij dergelijke websites omdat ze niet betrouwbaar lijken omdat de eigenaar van de website het niet eenvoudig lijkt te schelen.

Als u geen taalexpert bent, moet u altijd vertrouwen op professionele services om uw inhoud te laten maken. Het inhuren van een expert voor inhoudschrijvers elimineert de kans op felle fouten en helpt u zelfs waardecreërende content te creëren.

Gedetailleerde productinformatie

Als u een e-commercewebsite uitvoert, moet u gedetailleerde informatie over de producten die u presenteert, opgeven. Deze informatie kan de fysieke kenmerken van het product, het gebruik ervan, de varianten, klantbeoordelingen en afbeeldingen omvatten om het de klanten gemakkelijk te maken een keuze te maken. Wanneer uw klanten niet naar externe bronnen hoeven te kijken om informatie over de producten op uw site op te halen, ziet uw site er geloofwaardiger uit.

Trust-zegels en veiligheidscertificaten van websites

Om de geloofwaardigheid van uw site te vergroten, moet u altijd overwegen om vertrouwensrelaties te krijgen waarbij zegels van derden worden vertrouwd door het online publiek. Deze vertrouwenszegels zijn bedoeld om de vertrouwensscore of de verkoopteller van een bepaald bedrijf weer te geven en staan ​​borg voor externe internetbeveiligingsorganisaties. Ook is het hebben van een SSL-certificaat voor uw website een dwang als u wilt overkomen als een geloofwaardige online onderneming.

Het is nooit een slecht idee om wat geld te investeren in het verkrijgen van vertrouwenszegels en SSL-beveiligingscertificaten voor uw websites.

Biografieën en foto’s van teamleden met hun sociale profielen

Als u een bedrijf bent dat het maximale aantal leads met zijn website target , moet u informatie over de teamleden achterlaten die de mensen achter uw bedrijf zijn.

Het samenstellen van bios met professioneel uitziende foto’s is een goed idee om uw bedrijfswebsite er geloofwaardiger te laten uitzien.

Fouten en links

Verbroken koppelingen en pagina’s die elke keer dat een bezoeker erop klikt een foutmelding genereren, vormen een dodelijke combinatie en dragen bij aan het doden van de gebruikerservaring van uw site. Dit kan op zijn beurt uw site minder betrouwbaar maken. Dus, zoek ze uit en los ze op voordat bezoekers van uw site ze tegenkomen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *