Geactualiseerde lengte van het SERP-fragment (snippet) van Google: wat zou uw SEO-strategie nu moeten zijn? - DeLaatbusiness

Geactualiseerde lengte van het SERP-fragment (snippet) van Google: wat zou uw SEO-strategie nu moeten zijn?

7 min


164
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Op 1 december st , 2017 Barry Schwartz gemeld op Search Engine Land dat Google officieel had bevestigd  een verandering van de manier waarop het geeft tekstfragmenten in Google’s Search EngineResults Pages (SERPs).

Barry schreef,

“Een woordvoerder van Google vertelde ons: ‘We hebben onlangs een wijziging aangebracht om meer beschrijvende en nuttige fragmenten te bieden, om mensen te helpen beter te begrijpen hoe pagina’s relevant zijn voor hun zoekopdrachten. Dit resulteerde in het gemiddeld iets langer worden van fragmenten. ‘ 

Deze fragmenten zijn de vervaagde tekst die wordt weergegeven in de SERP’s van Google, samen met de blauwe klikbare tekst en de pagina-URL.

Een snelle Google-zoekopdracht bevestigt dit – laten we de vraag “hoe waren de piramides gebouwd” gebruiken als voorbeeld:

In de bovenstaande schermafbeelding ziet u dat Google eerder een fragment van 150-165 tekens lang inclusief spaties zou weergeven (geven of nemen, u kunt zien dat het nu varieert en dit varieerde voordat Google de wijziging ook heeft aangebracht), maar nu zijn ze ‘ veel langer.

Het tekstfragment dat Google laat zien in de SERP is * verondersteld * te zijn (meer hierover later) de inhoud van de metabeschrijvingstag in de HTML van de pagina – laten we elk van de actuele metabeschrijvingen en hun lengtes van deze pagina controleren.

Hier zijn ze, in dezelfde volgorde als hierboven:

 • Er zijn geen foto’s van de piramide die wordt gebouwd en de ingenieurs hebben geen gedetailleerde blauwdrukken nagelaten. [Length: 109]
 • De oude Egyptenaren die de piramides bouwden, zijn mogelijk in staat geweest om massieve stenen te verplaatsen door ze over nat zand te transporteren. [Length: 122]
 • Geen metabeschrijving opgegeven in de HTML
 • Geen metabeschrijving opgegeven in de HTML
 • Hier is alles wat je moet weten over de ongelooflijke Egyptische piramides. [Lengte: 74]

Twee dingen springen meteen eruit.

 1. Google geeft de feitelijke metabeschrijving van de pagina niet weer als het SERP-fragment voor deze specifieke lijsten voor deze specifieke zoekopdracht, zelfs niet als de metabeschrijving is opgegeven in de HTML, maar in plaats daarvan rechtstreeks wordt opgehaald uit de tekst die wordt weergegeven op of bij de bovenkant van de pagina. de pagina.
 2. De lengte van de fragmenten is langer dan de lengte die Google eerder heeft weergegeven, in overeenstemming met de bevestiging van Google dat ze langere SERP-fragmenten weergeven.

Hier is hoe dat opbreekt voor de bovenstaande zoekopdracht, opnieuw in dezelfde volgorde als het screenshot van de SERP-lijst hierboven:

 • De eerste zin van de tekst wordt gebruikt als het SERP-fragment
 • De eerste zin van de tekst wordt gebruikt als het SERP-fragment
 • De kop van de H1-pagina, gevolgd door ellipsen (…), gevolgd door de tweede, derde en vierde zin op de pagina in de eerste alinea (de eerste zin overslaan in de eerste alinea) worden gebruikt als het SERP-fragment.
 • De eerste en tweede zin, en een deel van de derde, worden gebruikt als het SERP-fragment
 • De eerste en tweede zin, het ALT-attribuut van de afbeelding (of de afbeelding, beide zijn dezelfde tekst), plus tekst via HTML-code die aan de afbeelding is gekoppeld, “Getty – Contributor” (<div class = “article__credit”> Getty – Bijdrager </ div> )

Bij het controleren van een aantal andere query’s zijn vergelijkbare opmerkingen geretourneerd over wat Google gebruikt als het SERP-fragment, maar houd er rekening mee dat sommige SERP-fragmenten inderdaad uit de feitelijke metabeschrijving zijn gehaald .

In de SERP voor een zoekopdracht voor muzikant “Todd Rundgren” wordt dit SERP-fragment bijvoorbeeld duidelijk rechtstreeks overgenomen uit de metabeschrijving:

Voor veel andere query’s die ik heb uitgevoerd, zowel commercieel als niet-commercieel in queryintentie , is er een mix van SERP-snippetbronnen weergegeven: met name tekst op de pagina of de werkelijke metabeschrijving die is opgegeven in de HTML en in sommige gevallen via afbeelding ALT attribuut, en af ​​en toe van een ander stukje code in de HTML.

Op mobiele apparaten waren de SERP-fragmenten erg vergelijkbaar, in veel gevallen hetzelfde als op desktops.

De SERP-orders waren enigszins anders, dus ja, er zullen rangschikkingsvarianten zijn gebaseerd op verschillende factoren (het is bekend dat Google de SERP’s die u ziet kan en zal veranderen op basis van uw zoekgeschiedenis, geolocatie, querytype, uw eerdere interactie met SERP’s, etc.).

Het algehele schema van de SERP-fragmenten bleef echter constant – de tekst werd meestal overgenomen uit de eerste alinea van de pagina, of de metabeschrijving en in sommige gevallen het ALT-afbeeldingskenmerk en soms uit andere tekst in de HTML-code.

Dr. Pete Meyers over bij Moz deed eind vorig jaar onderzoek op 89.909 pagina – één organische resultaten.

Pete merkte op dat het gemiddelde SERP-fragment 215 tekens lang was, met de mediane lengte op 186, en hij wees er snel op dat ” grote cijfers mogelijk het gemiddelde scheeftrekken. Aan de andere kant zijn sommige fragmenten erg kort omdat hun metabeschrijvingen erg kort zijn “.

Pete merkte ook geen significante verschillen op tussen de lengte van desktops en mobiele snippets, waarbij mobiele fragmenten soms langer werden weergegeven dan desktopfragmenten.

Het werkelijke SERP-fragment dat u ziet, is zeker en de lengte varieert per zoekopdrachttype.

Wat is hier aan de hand?

Google probeert zoekers tevreden te stellen.

Ja, traditioneel was het idee dat Google het SERP-fragment uit de metabeschrijving zou halen, maar Google gebruikt al jaren de tekst die volgens haar algoritmen het meest logisch is op basis van de zoekopdracht van de gebruiker.

Niet alle sites – bijvoorbeeld Wikipedia en een andere die we hierboven zagen – maken zelfs geen gebruik van de metabeschrijvingstag in de HTML van hun pagina’s, dus wat is in dit geval een slechte zoekmachine?

Evenzo, wat als de metabeschrijving slecht is geschreven, of spammy-klinkend met veel vulling met zoekwoorden, of het thema en onderwerp (en) van de pagina niet goed weergeeft?

Dus dat is wat hier aan de hand is: Google is in de loop der tijd geëvolueerd om alles te gebruiken waarvan het denkt dat het het meest zinvol is voor een gebruiker die een bepaalde vraag uitvoert.

Wacht: Wat is in godsnaam een ​​metabeschrijving?

Metabeschrijvingen zijn HTML-code die Google begrijpt en die bedoeld is om een ​​samenvatting van de pagina te bieden.

Hier is een voorbeeld:

<meta name = “description” content = “Een beschrijving van de pagina” />

Deze code wordt gebruikt tussen de <head> </ head> -tags van de HTML en wordt niet weergegeven in de zichtbare inhoud die een gebruiker zou zien.

Hebben metabeschrijvingen invloed op SEO?

Metabeschrijvingen hebben geen invloed op rankings.

Maar als Google de metabeschrijving van een pagina als het SERP-fragment gebruikt, kan dit de klikwerking van de SERP beïnvloeden.

Dat komt omdat een goed geschreven metabeschrijving die relevant is voor de pagina en relevant is voor de query of query’s waarvoor de pagina wordt gerangschikt, van invloed kan zijn op organisch verkeer.

En dat kan een stroomafwaartse impact hebben op conversies (de gewenste acties die u wilt dat bezoekers van de website nemen – een formulier invullen, iets kopen, enzovoort).

Slecht geschreven metabeschrijvingen kunnen, indien gebruikt als het SERP-fragment, het tegenovergestelde effect hebben en de gebruiker ontmoedigen door te klikken naar uw pagina en in plaats daarvan naar uw concurrenten gaan.

Wat zou nu uw strategie moeten zijn nu Google de lengte van het SERP-fragment heeft verhoogd?

Samenvattend kunt u een van de volgende dingen doen:

 • Helemaal niets doen
 • Herschrijf langere metabeschrijvingen voor al uw pagina’s
 • Herschrijf langere metabeschrijvingen voor sommige van uw pagina’s (bijv. Uw beste tien of twintig organische bestemmingspagina’s, of sommige pagina’s die u vaststelt, hebben lage kliksnelheden)
 • Wis al je metabeschrijvingen
 • Controleer de inhoud van uw site om ervoor te zorgen dat de eerste tekst op uw pagina overtuigend is, gebruik trefwoorden die overeenstemmen met hoe iemand naar uw inhoud zoekt, zorg ervoor dat de eerste alinea ten minste 300 tot 350 tekens tekst inclusief spaties bevat en de eerste alinea voor de eerste keer laadt 150 tekens in het geval dat Google in de toekomst teruggaat naar kortere fragmenten.

Wat u besluit te doen (of niet doet) zal ten minste gedeeltelijk afhankelijk zijn van bronnen die u beschikbaar hebt om wijzigingen aan te brengen.

Neem geen houding aan met “zet het in en vergeet het niet” met de inhoud van uw website en uw metabeschrijvingen. Het komt vaak voor dat bedrijven een behoorlijke hoeveelheid werk in hun website stoppen en het dan gewoon laten muf worden.

Een goede aanbeveling is om dit regelmatig te doorlopen – denk eens per kwartaal of een paar keer per jaar. Een keer per jaar op zijn minst.

Dit is wat ik aanbeveel

Ten eerste moet het duidelijk zijn dat de tekstuele inhoud van uw pagina voor de mens is om te consumeren, en dat moet altijd uw primaire overweging zijn.

Je hebt de uitdrukking ‘dansen zoals niemand kijkt’ gehoord – nou, schrijf alsof Google niet bestaat. Maar Google heeft bestaan, en hun missie is tevreden gebruikers (zodat mensen blijven om hun dienst te gebruiken en klik op advertenties) – Google jaagt tevreden gebruikers en dus moet je.

Het refrein van “schrijf geweldige inhoud” is gebruikt ad nauseum. De enige reden dat ik het hele ‘schrijf voor uw gebruikers’-ding noem , is simpelweg omdat mensen zich vaak vooral richten op’ hoe SEO ik mijn pagina’s ? ‘In plaats van’ wat is goed voor mijn gebruikers? ”.

Oké, met dat uit de weg en voorop in gedachten, hier is wat ik aanbeveel. Pas dit aan op basis van uw specifieke behoeften – uw branche, uw gebruikers – neem dit niet alleen als een benadering met een cookie-cutter.

En, doe dit in het tijdsbestek dat het meest logisch is en werkt voor u en de bronnen die u ter beschikking hebt om wijzigingen aan te brengen aan uw site. Als u niet binnen een jaar of langer naar de inhoud van uw pagina en de metabeschrijvingen hebt gekeken, heeft dit voor u een hogere prioriteit dan als u dit allemaal 60 dagen geleden hebt vernieuwd.

Metabeschrijvingen

 • Maak ze ongeveer 300 – 320 tekens lang, inclusief spaties
 • Maak de metabeschrijving superrelevant voor de paginatekst
 • Front-load de eerste 150-165 tekens met uw meest overtuigende tekst – aantrekkelijk voor uw gebruikers die de tekst mogelijk als een SERP-fragment zien (voor het geval Google besluit ze opnieuw in te korten)
 • Gebruik indien mogelijk een call-to-action maar wees er geen verkoper van gebruikte auto’s over – en gebruik waar nodig actiegerichte taal
 • Denk aan WIIFM – wat levert het mij op – waar van toepassing, focus op voordelen, niet op functies
 • Wees niet bedrieglijk of beloftes die uw pagina-inhoud niet kan houden

Houd er rekening mee dat Google uw metabeschrijving niet als het SERP-fragment mag gebruiken en mogelijk inhoud van uw pagina zal gebruiken, waarschijnlijk vanaf de eerste alinea.

Met dat in gedachten:

Beoordeel en vernieuw uw inhoud

 • Zorg ervoor dat de kop van de H1-pagina superrelevant is voor het onderwerp van de pagina
 • Neem een ​​afbeelding op (die van toepassing is) die superrelevant is voor de pagina (niet een van die domme, tangentieel gerelateerde stockfoto’s) en maak een uitstekend en pagina-relevant ALT-attribuut
 • Zorg ervoor dat uw openingsparagraaf verleidelijk is en de lezer bijna dwingt om te blijven lezen – op die manier als het de tekst is die wordt gebruikt als het SERP-fragment, dat de aandacht van de mensen trekt.

Samenvatting

Mijn samenvatting is dat als u, als u dat nog niet hebt gedaan, u teruggaat en het hele artikel leest – ik beloof u dat het het waard zal zijn. Maar ik zal hier nog een stuk toevoegen en dat is schijnbaar het soort inhoud dat je gaat instellen om te bepalen hoe je je metabeschrijvingen, H1-paginakoppen en vooral de openingstekst op de pagina configureert.

In sommige gevallen is het logisch om de “how to feed a (Google) hummingbird ” -techniek te gebruiken, waarbij u de vraag van het onderwerp stelt en deze beknopt bovenaan de pagina beantwoordt, en vervolgens die positie, stijl van de journalistiek, verdedigt in de rest van de pagina. de tekst daaronder.

Op dezelfde manier fotografeert u misschien een antwoord met een SNP-snappet en stemassistent-apparaat met opsommingstekens of een genummerde lijst boven aan uw inhoudspagina.

Het punt is dat de richtlijnen en aanbevelingen die ik je hier heb gegeven geen one-size-fits-all, cookie-cutter benadering zijn van je metabeschrijvingen en je inhoud. SEO-ervaring, uw hersenen in de aan-positie zetten en de bereidheid om te testen, te observeren en aan te passen zijn allemaal verplicht om de beste resultaten te bereiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *