Google Berichten (google posts): groeit onder de radar

6 min


111

Google Plus is opgestaan ​​uit de dood! Nee, we maken alleen een grapje, dat is hoogst onwaarschijnlijk.

Google heeft nu zijn functie Posts uitgerold voor alle kleine bedrijven met een Google Mijn Bedrijf- account.

Geen idee wat berichten zijn? Het zou je vergeven zijn als je in de war was, door je bedrijfsinformatie op Google-oproepen te beheren om het verschil tussen Google Mijn Bedrijf en Google+ enigszins te ontcijferen, wat kan leiden tot ernstige krabbels.

Daarom nemen we de tijd om te onderzoeken wat Google Posts zijn en wat ze betekenen voor kleine bedrijven (en beroemdheden, grote bedrijven en Twitter).

Google heeft ook afgezien van het maken van een groot nummer en een dans van berichten – dus de hoeveelheid informatie die er is, is bij deze gelegenheid bijzonder beperkt. Om toe te voegen aan de verwarring, is de term ‘Google-berichten’ of ‘Berichten op Google’ niet de officiële naam die aan deze functie wordt gegeven, volgens sommige updates van het Google-zoekalgoritme is Berichten door de bredere community als zodanig genoemd.

De term Google Posts is vermoedelijk ontstaan ​​uit de taal die Google gebruikt bij het beschrijven van de functie, bijvoorbeeld ‘plaatsen met Google’.

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn Google-berichten?

Oorspronkelijk getest tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016 , bood Posts kandidaten de mogelijkheid om updates in te dienen die direct in de zoekresultatenpagina’s (SERP’s) en Google Maps zouden verschijnen.

Deze berichten zijn ook gecategoriseerd met vervolgkeuzemenu’s, waardoor gebruikers toegang hebben tot kritieke informatie. In 2016 werden geselecteerde bedrijven en individuen, waaronder muzikanten, gebruikt om berichten te testen. Blijkbaar waren deze testresultaten goed genoeg voor een bredere roll-out in 2017.

De berichten verschijnen als kaarten in de SERP’s met verschillende calls-to-actions, waaronder ‘meer’ en social sharing naar Facebook, Twitter en Google.

De grote G-status die :

“Plaatsing op Google is een nieuwe manier om relevante, nieuwe inhoud te delen met de mensen die naar u zoeken. Gebruik afbeeldingen, video’s en zelfs geanimeerde GIF’s om uw publiek te betrekken en adverteer inline koppelingen om verkeer naar specifieke inhoud te leiden. Met dit verbeterde formaat kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de primaire bron – u – horen en een aanvulling vormen op bestaande resultaten op internet. “

Hoe Google-berichten te gebruiken

Eerst en vooral, als u in Londen zoals wij woont, heeft Google nog niet alle posts naar iedereen uitgerold, dus u moet deelnemen aan de wachtlijst. Naar onze mening is het absoluut de moeite waard om te registreren.

Als je eenmaal bent goedgekeurd, lijkt het formaat redelijk eenvoudig. Meld u aan bij uw GMB-account, selecteer ‘Een bericht maken’ en volg de opties.


Afbeelding tegoed: Google. (Zeer veelzeggend dat Google mobiele screenshots gebruikt, wat hun mobiele eerste aanpak versterkt )

U kunt Google Posts in verschillende indelingen gebruiken, inclusief evenementen (met datums en tijden), afbeeldingen, video, geanimeerde GIF’s en tekstberichten.

Google zegt dat elk bericht na 7 dagen wordt verwijderd, nadat de datum voor een evenement is verlopen “om ervoor te zorgen dat berichten op tijd zijn”

Impact op SEO

Klikfrequentie

In een case study van Search Engine Watch vorig jaar , merkte Rebecca Sentance op dat Google Posts verschenen voor zoektermen zoals ‘verlovingsringen Buffalo’, dat wil zeggen niet-gemerkte zoektermen. Dit was bijzonder spannend, maar bij onderzoek lijkt het erop dat Google nu terug is op dit besluit om Posts te hebben.

Waarschijnlijk een goede zaak – het zou een veilige gok zijn dat de onderbuik van de SEO-wereld eruit zou zien als spamberichten zouden moeten verschijnen voor transactionele voorwaarden. Ongeacht, zoals besproken in een vorige blogpost, is SEO meer dan alleen onsite, inhoud en links.

Geweldige SEO houdt ook rekening met de hele gebruikersstroom, inclusief het verbeteren van de klikfrequenties van resultatenpagina’s, waaraan Posts zouden moeten bijdragen.

We zullen moeten wachten op een bredere roll-out om het werkelijke effect te zien dat Google Posts op de CTR zal hebben. Het vergt echter geen enorme sprong voorwaarts om te wedden dat Posts, indien correct gebruikt, de aandacht trekken en de geloofwaardigheid vergroten en vervolgens de CTR verbeteren.

Het feit dat u GIF’s automatisch afspelen kunt opnemen in berichten die in de zoekresultaten verschijnen, voegt een andere dimensie toe aan uw uiterlijk in de SERP’s. Wij zijn van mening dat early adopters een kritieke voorsprong zouden kunnen nemen op de concurrentie in de SERP’s, vooral voor die op de 2e, 3e of 4e plaats die hun vermelding konden onderscheiden van die boven hen.

Ten slotte, laten we eerlijk zijn, heeft Google een verondersteld niveau van autoriteit bij de meeste internetgebruikers. Dat is wat hen zo winstgevend maakt: mensen vertrouwen op de zoekresultaten van Google. Ze vertrouwen hen misschien niet als een merk , maar dat is iets anders.

Het begeleiden van je Google Posts is een leuk blauw vinkje naast je naam, waardoor je merk een boost krijgt in termen van sociale verificatie. Google heeft je goedgekeurd. Als dat geen effect heeft, dan kunnen we allemaal de invloed van de status in alle lagen van het leven vergeten.

Mobile vs desktop

Dit is waar er een groot verschil is voor berichten. Het komt er al snel op neer dat Posts bijna onmiddellijk zichtbaar zijn wanneer je scrolt op mobiel (net onder het resultaat van de kaarten), terwijl ze voor merkonderzoek op desktopcomputers zich aan de rechterkant van de Knowledge Graph bevinden, onder al je andere GMB-informatie.

Desktop:

 

Mobile:

Met Google’s streven naar mobiel-eerste indexering en AMP nemen berichten een prominente positie in op de SERP’s op mobiel. Bepaalt dit dat ze als een rangordefactor worden beschouwd? Niet noodzakelijk. Verwacht echter dat bedrijven hogere niveaus van betrokkenheid en CTR van mobiel ontvangen in vergelijking met desktop, met name voor zoekopdrachten van merken.

Aan de andere kant kan dit voordeel worden geneutraliseerd voor zoekopdrachten zonder merknaam, waarbij de Post-carrousel direct onder het zoekresultaat wordt weergegeven in plaats van onder het GMB-profiel van het bedrijf.

Hoe beïnvloeden Google Posts je ranking?

Gezien de bijna onopvallende uitrol van berichten, verwachten we niet dat Google commentaar zal leveren op de vraag of er bij het zoeken rekening zal worden gehouden met posts. Voorlopig raden we daarom aan u te concentreren op het gebruik ervan als een functie om de CTR, en dus het verkeer, naar inhoud te verbeteren.

Posts zijn zeker geen sociaal netwerk in de traditionele zin, vergeleken met de grote platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat. Verder hoeven we alleen maar te kijken naar de dubbelzinnige informatie die er is over hoe sociale media wel of niet van invloed kunnen zijn op de rangschikking van de rangorde, om te veronderstellen dat Google al geruime tijd geen commentaar geeft op de invloed van berichten op SERP’s – als dat ooit het geval is.

Zijn posts een spin-off van Google Authors?

Posts lijken enigszins een spin-off te zijn van het nu ter ziele gegane Google Authorship-experiment , maar met meer functionaliteit, dat wil zeggen de mogelijkheid om in Posts berichten te adverteren. Net als Google Authorship, biedt Posts vrijwel onmiddellijk indexeerbare inhoud en een andere dimensie aan zoekresultaten.

Bedrijven kunnen verkeer genereren via zoekresultaten naar specifieke inhoudsartikelen of belangrijke call-to-actions van berichten, waarbij ze meer opties voor gebruikers toevoegen in vergelijking met de meer standaard hoofdzoeklink of bijbehorende sitelinks.

Topverhalen en Twitter-carrousel

Nogmaals, we zullen dit volledig moeten uitrollen om de impact op de zoekresultaten te zien, maar het is een interessant raadsel voor Google. Op dit moment hebben grote merken de neiging om de ‘Topverhalen’ van Google en een Twitter-carrousel in de zoekresultaten te laten verschijnen. Voeg berichten toe aan deze vergelijking en het roept interessante vragen op. Welke heeft prioriteit? Inhoud direct op hun GMB-pagina of Twitter / nieuwsuitzendingen gepubliceerd?

Men zou zich kunnen voorstellen dat Google voor hun eigen belangen zou zorgen, maar hun recente record van € 2,4 miljard dat de EU boete voor het feitelijk verstrekken van vooringenomen Google-winkelresultaten, kan van invloed zijn op hun beslissingen terzake.

Posten lijken meer rechtstreeks met de Twitter-carrousel te concurreren vanwege hun tijdgevoelige karakter, wat niet echt geweldig nieuws is voor het toch al erg zweterige en slaapgebrekte team op Twitter. Vooral gezien de taal die wordt gebruikt op de pagina van Google met uitleg over Posts: “Your Presence on Google, Fresher or Ever”.

Vooruit gaan

We zijn eigenlijk best enthousiast over het potentieel van Posts. Het voegt een andere dimensie toe aan onze rol als SEO, en we kunnen vroege gebruikers zien die het gebruiken om de marketinginspanningen voor content aanzienlijk te stimuleren.

Interessant – en een onderwerp dat door Search Engine Watch kort is besproken – zou de manierwaarop bedrijven Posts gebruiken een wezenlijke beïnvloedende factor kunnen zijn voor hun effectiviteit. Bedrijven moeten zich ervan bewust zijn of ze het gebruiken om nieuwe producten, evenementen, belangrijke informatie (bijv. Gidsen) of een mix van inhoud te promoten.

Eerste vertoningen tellen mee, zelfs voordat de gebruiker op uw zoekresultaat heeft geklikt. Vervolgens zouden early adopters moeten kijken om hun strategie voor posts snel te definiëren in plaats van een early adopter te zijn.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format