Google Search Console: wat de nieuwste updates voor marketeers betekenen

5 min


129

Het biedt een onschatbaar inzicht in hoe mensen onze websites vinden, maar stelt ons ook in staat om eventuele problemen die Google ondervindt bij het openen van onze inhoud op te volgen en op te lossen.

Search Console was oorspronkelijk bekend als Webmaster Tools van Google en heeft het afgelopen decennium geprofiteerd van enkele belangrijke upgrades. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds verre van perfect en weinigen zouden beweren dat het een compleet pakket in zijn huidige vorm biedt. Een groot aantal branche-updates, met name die welke van invloed zijn op  mobiele ranglijsten , heeft Search Console’s lijst met functies die een revisie nodig hebben achtergelaten.

Daarom werd de recente aankondiging van Google van enkele lopende en aankomende wijzigingen in het platform door de SEO-gemeenschap zeer hartelijk ontvangen. Deze wijzigingen gaan verder dan alleen de cosmetica en moeten site-eigenaren helpen om problemen die hun prestaties beïnvloeden, te identificeren en recht te zetten. Er zijn ook enkele verleidelijke glimpen van opwindende functies die mogelijk debuut zijn voor het einde van het jaar.

Wat is er veranderd?

Google categoriseert de eerste Search Console-wijzigingen in de volgende groepen: Insights, Workflow en Feedback Loops.

In de categorie Insights heeft de nieuwe functie van Google tot doel gemeenschappelijke ‘root-cause’-problemen te identificeren die het crawlen en indexeren van pagina’s op een website belemmeren. Deze worden vervolgens samengevoegd in taken, zodat gebruikers de voortgang kunnen controleren en kunnen zien of eventuele correcties die ze indienen door Google zijn herkend.

Dit zou enorm gunstig zijn voor site-eigenaren en ontwikkelaars omdat het hun voortgang bij het repareren van de grote ticketitems op het platform zal versnellen.

analytics

Op een breder niveau komt dit overeen met het streven van Google om machine learning-technologieën te gebruiken om een ​​aantal moeizame taken te automatiseren en de hoeveelheid tijd die mensen nodig hebben om het meeste uit hun producten te halen, te stroomlijnen.

Het tweede ontwikkelingsgebied is Organisatorische workflow die, hoewel niet het meest glamoureuze deel van het werk van een SEO, enkele voordelen moet opleveren die ons leven een beetje gemakkelijker maken.

Als onderdeel van de Search Console-update kunnen gebruikers nu ticketitems delen met verschillende teamleden binnen het platform. Gezien het aantal mensen dat typisch betrokken is bij het identificeren en corrigeren van technische SEO-problemen, vaak gebaseerd op verschillende teams of zelfs territoria, moet deze verandering een directe en positieve impact hebben op SEO-werkstromen.

In het verleden bestonden deze werkstromen in andere softwarepakketten parallel aan wat er direct in Search Console gebeurt, dus het brengen van alles binnen het platform is een logisch vervolg.

De derde aankondiging heeft betrekking op Feedback Loops en is bedoeld om een ​​langdurige frustratie met Search Console aan te pakken. Het kan moeilijk zijn om iedereen aan boord te krijgen met technische oplossingen, maar het tijdsverschil dat we ervaren bij het verifiëren of de verandering effectief was, maakt dit des te moeilijker. Als de verandering niet werkt, duurt het dagen om dit te realiseren en moeten we teruggaan naar de tekentafel.

terugkoppeling

Deze vertraging wordt veroorzaakt door het feit dat Google in het verleden een site opnieuw moet crawlen voordat er rekening wordt gehouden met updates van de broncode. Hoewel dit waar blijft als het gaat om het beïnvloeden van de prestaties, kunnen site-eigenaren op zijn minst een direct voorbeeld zien van de vraag of hun wijzigingen werken of niet.

Feedback wordt ook gegeven over de voorgestelde codeveranderingen, zodat ontwikkelaars zeer snel kunnen itereren en de details kunnen aanpassen totdat het probleem is opgelost.

Alle bovenstaande upgrades helpen om SEO in het centrum van zakelijke discussies te brengen en stellen teams in staat snel samen te werken om de organische zoekprestaties te verbeteren.

Naast deze bevestigde wijzigingen heeft Google ook enkele interessante BETA-functies aangekondigd die voor een breder publiek worden uitgerold als ze positief worden ontvangen.

Nieuwe BETA-functies

Google heeft twee functies aangekondigd die binnen een kleine groep gebruikers zullen worden getest: indexdekkingsrapport en AMP-fixingflow.

De onderstaande schermafbeelding laat zien hoe het rapport van de Index Coverage eruit zal zien en toont de toewijding van Google aan om een ​​meer intuïtieve interface in Search Console te bieden.

Google_Search_Console_New

Zoals Google heeft samengevat in hun aankondiging van dit nieuwe rapport:

“Het nieuwe rapport voor de indexdekking toont het aantal geïndexeerde pagina’s, informatie over de reden waarom sommige pagina’s niet konden worden geïndexeerd, samen met voorbeeldpagina’s en tips voor het oplossen van indexeringsproblemen. Het maakt ook een eenvoudige sitemap-indelingsstroom mogelijk en de mogelijkheid om alle Index Coverage-gegevens te filteren op een van de ingediende sitemaps. “

Opnieuw zien we het doel om verder te gaan dan simpelweg informatie weergeven om naar een dieper niveau te gaan en uit te leggen waarom deze problemen zich voordoen. De laatste, meest uitdagende stap is het automatiseren van het adviesvoorschrift om de problemen op te lossen.

Andere platforms zijn in het verleden in deze arena gestapt, met gemengd succes. SEO is afhankelijk van zoveel andere voorwaardelijke factoren dat harde en snelle regels meestal niet van toepassing zijn in de meeste omstandigheden. Geautomatiseerd advies kan daarom ofwel te vaag zijn om direct gebruikt te worden, of het kan specifiek advies geven dat niet van toepassing is op de betreffende site.

Technische SEO is echter meer ontvankelijk voor zwart-witregels dan andere industriedisciplines, maar er is reden voor optimisme met deze nieuwe Google-update.

De tweede BETA-functie is de AMP-fixeerstroom. AMP ( Accelerated Mobile Pages ) is het open source-initiatief van Google om de laadsnelheid van mobiele pagina’s te verbeteren door een uitgeklede versie van HTML-code te gebruiken.

Met het gewicht van een van ‘s werelds grootste bedrijven erachter, heeft AMP het hoofd geboden aan een toenemend aantal industrieën en ziet het er naar uit dat het bereik snel zal worden uitgebreid, zowel bij e-commerce- als nieuwsuitgevers.

Google heeft gokken op AMP om bedreigingen af ​​te weren van Facebook en Snapchat, dus het is logisch dat ze willen dat webmasters het meeste uit hun functies halen. Elk nieuw coderingsinitiatief zal ook een nieuwe reeks uitdagingen met zich meebrengen, en sommige ontwikkelaars zullen een paar knikken vinden wanneer ze hun inhoud vertalen naar AMP HTML.

De AMP-bevestigingsstroom ziet er ongeveer zo uit als de onderstaande schermafbeelding en stelt gebruikers in staat eventuele anomalieën in hun code te identificeren en aan te pakken voordat ze onmiddellijke verificatie van Google ontvangen of de voorgestelde oplossing voldoende is.

Wat is het volgende?

Het enige aspect van Search Console dat alle marketeers graag geüpgraded zien, is de vertraging in de verwerkingstijd van gegevens. In zijn huidige vorm liggen de gegevens doorgaans 48 uur achter, wat leidt tot een aantal angstaanjagende wachttijden, omdat marketeers de prestaties op zoekniveau willen analyseren. In vergelijking met de realtime gegevens op veel andere platforms, waaronder Google Analytics en AdWords, heeft Search Console twee dagen nodig om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te verwerken.

Dat kan op een dag echter veranderen. Zoals vermeld op SE Roundtable , heeft John Mueller van Google verklaard dat ze manieren onderzoeken om de gegevensverwerking te versnellen. Hoewel Mueller voegde: “Over de hele linie hebben we waarschijnlijk minstens een dag vertraging om ervoor te zorgen dat we alle gegevens op tijd kunnen verwerken”, maar dit wijst nog steeds op een zeer positieve ontwikkeling voor SEO.

Met zoveel wijzigingen gericht op snelheid en efficiëntie zou een aanzienlijke afname van de vertraging in de gegevens op Search Console deze ronde van upgrades heel goed afronden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format