Google Trends voor SEO gebruiken - DeLaatbusiness

Google Trends voor SEO gebruiken

7 min


89
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google Trends, voor het eerst gelanceerd in 2006, biedt marketeers waardevolle informatie over hoe mensen zoeken op ‘s werelds populairste zoekmachine .

In zijn vroegere gedaantes was Trends (of Insights for Search, zoals het eerder bekend was) een nogal statische bron, die slechts zelden werd bijgewerkt met nieuwe gegevens.

In de loop van de tijd is de kracht van deze dienst op nieuwe en verhelderende manieren benut.

Een onderzoek dat is uitgevoerd met behulp van Trends-gegevens door Seth Stephens-Davidowitz en dat in 2014 in de New York Times is geschreven, vond bijvoorbeeld: “Ouders vragen tweeëneenhalf keer vaker om te vragen” Is mijn zoon begaafd? “Dan:” Is mijn dochter? ” begaafd?””

Dergelijke nieuwswaardige incidenten onthulden de rijkdom van Google Trends als een gegevensbron voor het grote publiek. De onderliggende attitudes, verlangens en overtuigingen van mensen beginnen op de voorgrond te treden wanneer ze communiceren met een zoekmachine .

Zoals de megalomane oprichter van een fictieve zoekmachine het zegt, tijdens de bespreking van de gegevens die hij tot zijn beschikking heeft, in de 2015 sciencefictionfilm  Ex Machina :

Zie je, mijn concurrenten, ze waren gefixeerd op het opzuigen en inkomsten genereren via winkelen en sociale media. Ze dachten dat zoekmachines een kaart waren van wat mensen dachten. Maar eigenlijk waren ze een kaart van hoe mensen dachten.

Beide voorbeelden – één echt, één ingebeeld – benadrukken precies waarom Google Trends zo waardevol is voor zoekmarketeers.

Het is het dichtst in de buurt van een synthese van marktonderzoek en SEO-gegevens. Met zijn vermogen om trends te segmenteren op basis van geografie, productcategorie, inhoudsonderwerp en datum, kunnen we veel breder gaan in onze analyse dan traditionele SEO-tools ooit zouden kunnen.

Met de recente uitbreiding van Trends in Nieuws, Winkelen, Afbeeldingen en YouTube lijkt dit het perfecte moment om de vele manieren waarop deze krachtige tool je SEO-inspanningen kan helpen opnieuw te bezoeken en te vernieuwen.

Eerst wat schoonmaak

Als u relatief nieuw bent bij Google Trends, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden wanneer u de gegevensvisualisaties bekijkt.

Allereerst worden Google Trends-gegevens aangepast om visuele vergelijkingen tussen verschillende datasets voor gebruikers eenvoudiger te maken. Google biedt het volgende om uit te leggen wat de methodologie is:

“Zoekresultaten zijn in verhouding tot het tijdstip en de locatie van een query:

  • Elk gegevenspunt wordt gedeeld door de totale zoekopdrachten van de geografie en het tijdbereik dat wordt weergegeven, om de relatieve populariteit te vergelijken. Anders worden plaatsen met het meeste zoekvolume altijd het hoogst beoordeeld.
  • De resulterende getallen worden vervolgens geschaald in een bereik van 0 tot 100 op basis van de verhouding van een onderwerp tot alle zoekopdrachten voor alle onderwerpen.
  • Verschillende regio’s met hetzelfde aantal zoekopdrachten voor een term hebben niet altijd dezelfde totale zoekvolumes. “

In de praktijk betekent dit dat we eindigen met grafieken zoals de onderstaande, waarbij trendgegevens worden weergegeven op een schaal van 0 tot 100:

cats-dogs

Verder wordt een opmerking toegepast op alle grafieken die terugblikken tot vóór 2016, aangezien Google op dit moment een belangrijke update voor de verzameling van gegevens heeft doorgevoerd. Dit kan begin 2016 enkele onverwachte sprongen in grafieken veroorzaken, maar de algemene trends bieden nog steeds een goede indicatie voor de historische vraag naar een onderwerp.

Nu, op de tips.

Hoe u Google Trends voor SEO kunt gebruiken

Trefwoord onderzoek

Zoekwoordonderzoek lijkt het meest voor de hand liggende SEO-gebaseerde gebruik voor Trends, maar het wordt vaak over het hoofd gezien ten gunste van Keyword Planner en de andere standaardtools.

Het is in feite de perfecte aanvulling op deze platforms en brengt patronen aan het licht die ze niet kunnen onthullen.

Trends zullen nieuwe zoekwoorden voorstellen op basis van verschillende criteria dan die in de Zoekwoordplanner. Het markeert bijvoorbeeld verwante zoekopdrachten (opnieuw gebruikmakend van het voorbeeld van “honden”) die zeer recentelijk in populariteit zijn gestegen, zoals we in de onderstaande schermafbeelding kunnen zien:

dogs_apples

Het is duidelijk dat u hiervoor een controle moet uitvoeren voordat u ze rechtstreeks aan uw lijst met zoekwoorden toevoegt. Zoals eerder vermeld, kunnen we echt iets leren over de menselijke conditie van Google Trends.

Er zullen ook enkele uitbijters zijn (in dit geval het videospel Watch Dogs), aangezien Google een groot aantal verwante subonderwerpen groepeert onder de bescherming van de hoofdcategorieën.

Niettemin laten deze voorbeelden zien hoe vaak deze tool onverwachte ideeën kan bieden.

Het is ook een afspiegeling van hoe de gemakkelijk beschikbare aard van nieuwe gegevens over Trends belangrijke, nieuwe elementen aan een lijst met zoekwoorden kan toevoegen.

Dit is belangrijk omdat we verder gaan dan eenvoudige trefwoordvergelijking en in een tijd van semantische relevantie. Het uitbouwen van een zoekwoordenlijst die het spectrum van publieksbehoeften voor uw producten bevat, is niet langer een luxe; het is een eerste vereiste om goed te presteren.

Bovendien, als SEO’s zich kunnen richten op trending queries voordat ze piek hebben, zal de concurrentie lager zijn en zullen potentiële beloningen groter zijn.

Voor degenen die de gegevens buiten het platform willen onderzoeken, zijn er tal van R- en Python-pakketten die kunnen bellen via de Google Trends API.

Hiermee kunnen gebruikers vragen downloaden om de gegevens te manipuleren en te visualiseren. Een dergelijk pakket voor R, (gtrendsR), wordt in meer detail uitgelegd in deze handige blogpost .

Gecombineerd met een veelzijdig plotpakket zoals ggplot2 , biedt deze benadering een nieuw niveau van functionaliteit voor Google Trends-gegevens voor SEO-onderzoek.

Zoektrends vergelijken met Google-zoekmachines

De toevoeging van filters voor nieuws, winkelen, afbeeldingen en YouTube aan Google Trends heeft een breed scala aan nieuwe SEO-onderzoeksmogelijkheden geopend.

Deze zijn toegankelijk via een vervolgkeuzemenu bovenaan de resultatenpagina.

cats_dogs_2

Beeldzoekgegevens zijn beschikbaar vanaf 2008 tot heden en het zou een zeer waardevolle bron van inspiratie voor SEO’s moeten zijn.

Niet alleen is zoeken naar afbeeldingen verantwoordelijk voor een enorme hoeveelheid zoekopdrachten, maar het is ook een aandachtspunt voor Google omdat het gericht is op het weren van bedreigingen van Facebook, Amazon en Pinterest.

Nogmaals, we kunnen de gegevens segmenteren op subregio of stad en er zijn ook suggesties voor gerelateerde zoekopdrachten voor afbeeldingen:

honden

Het is ook mogelijk om deze zoektrends te vergelijken tussen twee verschillende zoekopdrachten, vanwege de manier waarop Google de gegevens verwerkt en weergeeft. In het onderstaande voorbeeld heb ik het filter ingesteld om de trends voor ‘katten’ in de VS en voor ‘honden’ in het Verenigd Koninkrijk weer te geven:

uk_us_dogs

We kunnen daarom stellen dat het zoeken van afbeeldingen naar honden in het VK in relatieve zin populairder is dan zoekopdrachten naar afbeeldingen van katten in de Verenigde Staten, hoewel dit in absolute termen waarschijnlijk niet het geval is.

Op YouTube doet de eeuwige strijd tussen katten en honden zijn vurige reputatie eer aan, met een veel kleinere kloof tussen de twee zoekonderwerpen:

cats_dogs_yt

Populaire zoekopdrachten worden hier ook gemarkeerd, wat ons nog meer reden zou moeten geven om Google Trends voor ons onderzoek te blijven bezoeken:

Cats_dogs_yt2

Bepaal en voorspel seizoenspieken

Het meest voorkomende gebruik van Google Trends voor SEO is misschien wel de analyse van pieken en dalen in de consumentenvraag.

Om een ​​eenvoudig, maar illustratief voorbeeld te noemen van hoe dit werkt, kunnen we kijken naar de zoekopdracht [olympics]:

Olympische Spelen

We zien wereldwijd significante pieken elke vier jaar voor de Olympische Zomerspelen, waarbij het wintersequivalent telkens twee jaar later een andere (als kleinere) stijging aantrekt.

In dit voorbeeld vertelt de geschiedenis ons dat we binnenkort weer een piek in de vraag naar [olympische spelen] zullen zien, maar dat inzicht alleen vertaalt zich niet in veel.

Ten eerste kennen we de grootte van de opportunity niet in absolute termen, aangezien Trends alleen relatieve waarden biedt.

Als we echter vergelijken wat we zien in Trends met de gegevens die we hebben van de Zoekwoordplanner, kunnen we beginnen te begrijpen wat een waarde van 100 op deze grafiek in reële termen betekent.

Toegegeven, de Keyword Planner-gegevens zijn op zijn best indicatief, maar we kunnen ook gegevens van AdWords-campagnes hebben. Dit kan ons op zijn minst leiden naar een voorspeld zoekvolume voor de aankomende Olympische Spelen.

Het lijkt natuurlijk erg intuïtief dat een groot evenement zal leiden tot meer zoekopdrachten naar de naam van het evenement. Als we echter dezelfde aanpak volgen en toepassen op minder voorspelbare sectoren, zoals bijvoorbeeld mode, kan Trends u helpen zoekwoorden te identificeren voordat de concurrentie dit doet.

Dit wordt aangevuld door het gebruik van realtime gegevens door Trends om nieuwe onderwerpen te suggereren.

Populaire onderwerpen voor reactieve inhoud

Een van de nuttigste aspecten van Google Trends is de toegang die het biedt tot realtime zoekgegevens. Er zijn tal van contentmarketing- en SEO-technologieën beschikbaar, maar geen enkele kan gegevens leveren die even betrouwbaar zijn als de informatie die Google uit haar eigen databases gebruikt.

Deze zijn rechtstreeks toegankelijk via de startpagina van Google Trends:

trends_homepage

Als u op een verhaal klikt, krijgt u vervolgens een selectie van aanbevolen artikelen te zien, plus een gedetailleerd overzicht van uw interesse en gepubliceerde artikelen in de afgelopen 24 uur:

tijd

De analyse gaat nog verder door het tonen van zoekinteresse per staat, verwante vragen en gerelateerde onderwerpen:

time2

Dit moet een go-to-resource zijn voor iedereen die reactieve content produceert, of het nu voor hun website, sociale media of elders is.

Een andere interessante manier om met deze gegevens te werken, is door de URL’s te nemen die als uitgelichte artikelen worden vermeld en een SEO-tool zoals Ahrefs of SearchMetrics te gebruiken om de zoekwoorden te zoeken waar de pagina voor staat.

Dit geeft inzicht in hoe snel een pagina kan worden geïndexeerd en gerangschikt, samen met het aantal semantisch gerelateerde zoekopdrachten waar op een pagina in korte tijd naar kan worden gerangschikt. Dit kan ons vooral helpen begrijpen hoe Google nieuwe inhoud verwerkt en prioriteit geeft .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format