Heeft uw website een SEO-audit nodig?

5 min


94

Websites zijn als auto’s: ze hebben onderhoud nodig. Dat kan komen in de vorm van het updaten van de CMS, beveiliging of plug-ins. Hetzelfde geldt voor SEO .

Een geweldige SEO-strategie zal altijd moeten worden herzien en voortdurend onderzoek van analyses, om ervoor te zorgen dat u op het beoogde pad blijft.

Om het meeste succes te behalen uit het verkeer van zoekmachines , is een volwaardige campagne de beste gok, waarbij een persoon of team de juiste hoeveelheid tijd kan besteden aan het leveren van resultaten.

SEO-audits zijn een iets ander beest. Audit. Een woord dat verband houdt met ontslagen of de belastingman die aan je deur klopt. Het is een woord zonder gelukkige connotaties.

Maar wees niet bang, ze kunnen heel nuttig zijn. Dus waar passen ze in het SEO-ecosysteem en hoe weet je of jouw website er een nodig heeft?

Wat houdt een SEO-audit in?

Voortbouwend op de metafoor van de auto, zijn niet alle auto’s hetzelfde.

De fundamenten kunnen hetzelfde zijn: cilinders, interne verbranding, ophanging, tandwielen, wielen. Maar een Lamborghini is niet hetzelfde als een Skoda.

In dezelfde geest zijn niet alle SEO-bureaus hetzelfde, en SEO-audits kunnen sterk verschillen tussen bureaus in hun complexiteit en diepgang. De resultaten zullen daarom verschillen afhankelijk van de inhoud van de audit. Laten we echter aannemen dat een SEO-audit kijkt naar:

Het doel? Om een ​​overzicht te geven van de gezondheid van uw website met betrekking tot SEO. Je zou ook een groot aantal bruikbare punten moeten krijgen volgens de strategie die jij of het bureau moet implementeren.

Een SEO-audit kan fungeren als een eerste aanzet tot het ontwikkelen van een SEO-strategie als u er nog geen hebt, of als u dat doet, als een waardevolle second opinion die mogelijk kritieke problemen markeert met uw bestaande strategie. Laten we eens kijken naar hoe een SEO-audit uw bedrijf in elk scenario ten goede kan komen.

Beginnen bij het begin

U heeft een website, maar u vindt niet dat u via zoekmachines veel verkeer of conversies in de weg zit . U hebt in het verleden wel of geen SEO-werk uitgevoerd, maar u wilt zeker meer van het potentieel maken dat zoekmachineoptimalisatie biedt.

Super goed! Een SEO-audit is een fantastisch startpunt en zal u voorzien van een eerste implementatiestrategie.

Opgemerkt moet worden dat de eerste weken van een SEO-campagne betrekking hebben op veel van wat zou worden opgenomen in een SEO-audit, dus je hoeft niet per se te verliezen. De audit moet betrekking hebben op de belangrijkste punten van een SEO-strategie, waardoor u deze zelf kunt implementeren of het werk met een bureau kunt voortzetten.

Waarom is dit een goede optie? Nou, het betekent dat je de wateren kunt testen. Het is jammer dat de SEO-wereld enigszins ontsierd is door de aanwezigheid van Black Hat-beoefenaars, waardoor de betalende klant enigszins op zijn hoede is om in contact te komen met een bureau, vooral als hun kennis beperkt is of als ze eerder hun vingers hebben verbrand.

De SEO-audit moet hen in staat stellen om de kwaliteit van het door dit bureau geproduceerde werk te beoordelen en te beslissen of de werkrelatie de moeite waard is om te volgen. In bepaalde scenario’s kan het implementeren van grondige on-site SEO resulteren in een sprong in ranglijst * en daardoor fungeren als iets van een lakmoestest of een minder duur alternatief voor het prijsbewuste.

* Dit wil niet zeggen dat een audit dezelfde resultaten zal opleveren als een volledige campagne. Het moet echter (als het juist wordt ingevuld en geïmplementeerd) een bewijs van waarde zijn.

Second opinion: in eigen huis en agentschap

Bij Yellowball gebruiken we graag de metafoor van het kolengezicht. Het is een moeilijke taak als je bij het kolenvlak bent om een ​​stap terug te doen en even op adem te komen. We zien dit met echt goede websites. De klant zal er elke dag maandenlang naar kijken, wat onvermijdelijk resulteert in het vervelen van de ontwerpen, ongeacht of het nieuwe bedrijf dat ze willen aantrekken, vindt dat het er geweldig uitziet.

Aan de andere kant van de medaille kun je zo betrokken zijn bij iets (dat wil zeggen een SEO-campagne) dat het heel moeilijk is om een ​​zintuiglijke controle uit te voeren. Vooroordelen voor bevestigingen kunnen leiden tot analyses van analyses en gegevensgestuurde beslissingen kunnen veranderen in meer emotionele beslissingen vanwege de tijd die u al in de campagne hebt geïnvesteerd.

Een audit zorgt voor een frisse blik. Het kan nieuwe ideeën of een lichte aanpassing brengen aan de strategie die de campagne kan vernieuwen en betere resultaten kan opleveren. Afhankelijk van het feit of uw SEO-strategie wordt uitgevoerd door een intern team of een extern bureau, zijn er een aantal manieren waarop dit kan worden uitgevoerd:

Audits voor interne teams

De eeuwige strijd tussen interne teams die het bedrijf en de industrie van binnen en van buiten kennen in vergelijking met bureaus die aantoonbaar meer up to date SEO-kennis en -technieken hebben. Audits kunnen goed functioneren in huisteams of een verouderingsstrategie opfrissen.

Audits voor agentschappen

Maandelijkse curatoren zetten de druk op agentschapsteams om te voldoen aan wat in het voorstel was uiteengezet. Campagnes lopen vaak voorbij de oorspronkelijke lengte van het voorstel zonder adempauze. Een audit biedt een agentschap de tijd om de successen en mislukkingen van de campagne, de oorspronkelijke strategie en wijzigingen te bekijken.

Afhankelijk van hoe lang de campagne loopt, kan deze audit waardevolle inzichten en wijzigingen opleveren die op hun beurt weer tot grotere resultaten leiden naarmate u verder komt.

Ongeacht of uw SEO-campagne in eigen beheer wordt uitgevoerd of wordt uitbesteed aan een bureau, het is de moeite waard om een ​​audit als een soort rustpauze te beschouwen. Een periode waarin je je vervangingen kunt maken, de formatie kunt veranderen en naar de tweede helft kunt gaan om het spel te winnen … Sorry voor mijn overmatig gebruik van metaforen.

Second opinion: Audits kunnen kritieke problemen oplossen

Laten we een situatie bekijken waarin dingen niet goed gaan. Grijp de roze getinte bril. Niet de gemakkelijkste situatie om in te zijn maar een die actie vereist en die zeker gebeurt:

U bent een bedrijf dat een SEO-campagne in huis heeft of met een bureau. Super goed. Behalve het feit dat het niet werkt. Hoe kan een audit u hier helpen?

Sluit de vaardighedenkloof

Soms zijn er kritieke problemen die direct worden veroorzaakt door een vaardighedenkloof. Het individu of het team dat de campagne uitvoert, heeft niet wat nodig is. Dat kan zijn in de vorm van het schrijven van echt geweldige inhoud. Het kan hun vermogen zijn om andere websites te benaderen om waarde te bieden en links te krijgen. Het kan zelfs een ontwikkelaar zijn die niet over de technische vaardigheden beschikt om alle vereiste onsite-optimalisatie te implementeren. Wat het ook is, je weet dat het je tegenhoudt.

Hier kunt u zeer specifieke instructies geven aan degenen die de audit uitvoeren. Ze moeten in staat zijn om een ​​strategie, begeleiding of zelfs de specifieke vaardigheden te bieden om dit kritieke probleem op te lossen. Los het probleem op en de resultaten van de campagne kunnen drastisch anders zijn!

Durven we het zeggen, haal je uit een duur contract

Dit punt is waarschijnlijk behoorlijk controversieel, maar we zouden liegen als we zouden zeggen dat de SEO-industrie piepend schoon was. Er zijn daar piraten. De realiteit is dat digitale marketingbureaus een dertien in een dozijn zijn.

Als bijproduct maakt een deel van de bedrijven die een bureau instrueren een verkeerde keuze. Ze gaan met een bureau dat de wereld belooft en te weinig oplevert . Erger nog, ze spammen de website. Het bedrijf wil de ejector halen, maar er is een contract van 12 of 24 maanden dat ze zelf hebben getekend.

Hopelijk dicteert het contract het werk dat op uw site moest worden uitgevoerd, en een audit zal het bewijs leveren om aan te tonen dat dit werk niet naar behoren is voltooid, waardoor het contract nietig is.

Het is niet iets waar we graag over praten, maar toch belangrijk en mogelijk heel nuttig.

Dus daar heb je het. Een audit kan de initiële strategie bepalen, second opinions geven voor interne teams en bureaus, of zelfs helpen bij het oplossen van kritieke problemen.

Als u de waarde van audits kunt zien, raden we u aan er een in te plannen; ze moeten worden gezien als een positieve stap naar een meer lucratieve SEO-campagne!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format