Het overwinnen van 4 black hat SEO-technieken die spammers en oplichters gebruiken om uw zoekresultaten te schaden - DeLaatbusiness

Het overwinnen van 4 black hat SEO-technieken die spammers en oplichters gebruiken om uw zoekresultaten te schaden

4 min


171
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Dit kan als een enorme schok komen, maar niet iedereen op het web speelt volgens de regels.

De duistere kant van SEO kan bijzonder verlammend zijn voor een bedrijf als ze niet weten hoe ze moeten terugvechten.

Al die algoritmen die Google en andere zoekmachinesgebruiken om sites te identificeren die echte waarde aan haar publiek tonen – en om dienovereenkomstig te belonen met hogere zoekresultaten – omvatten ook mechanismen om sites te onderdrukken die een slechte taak vervullen door relevante, nuttige informatie aan te bieden.

Helaas hebben concurrenten, oplichters en andere ontevreden partijen die de reputatie van een bedrijf digitaal willen schaden, een aantal negatieve SEO-technieken tot hun beschikking.

Hier volgen vier negatieve (of zwarte hoed ) SEO-tactieken om goed op te letten en hoe u uw site – en uw bedrijf – kunt beschermen tegen een slachtoffer.

1) Link boerderijen en spam backlinks hebben uw site ingekaderd als de slechterik

In deze bijzonder kwetsende techniek zullen slechte actoren linkboerderijen gebruiken om grote hoeveelheden links naar spamkwaliteit naar uw site te leiden. Het doel van de aanvaller hier is dat het lijkt alsof uw site probeert de algoritmes te bedriegen met een vreselijk uitgevoerde campagne voor het opbouwen van links. Ja, het is een digitale frame-opdracht.

De kwaadwillende partij zal waarschijnlijk inhoud die is gekoppeld aan de backlinks herhalen op een reeks sites die zelf een negatieve reputatie hebben. Door dit te doen, zijn de zoekalgoritmen er zeker van dat ze uw site markeren als slecht SEO-praktijken, en u zult dienovereenkomstig worden bestraft.

Controleren op mogelijke spammy-backlinks

Uw oplossing: link monitoring en rapportage

Up-to-date en nauwkeurige kennis van waar het verkeer van uw website vandaan komt, is van cruciaal belang om dit te stoppen. Het herkennen van een negatieve SEO-backlinkcampagne in de vroegste stadia, zal de schadelijke gevolgen ervan helpen verzachten.

Als u het een paar weken ongestraft laat doorgaan, kan dit leiden tot aanzienlijke schade aan de reputatie van uw site, die veel moeilijker te repareren is.

Actieve linkmonitoring is ook een goede gewoonte om te beginnen met het proactief bestrijden van link farms en schandelijke backlinks. Wanneer slechte links naar uw site verwijzen, moet u een lijst met domeinen indienen via Google Search Console en deze backlinks afwijzen . Doe dit regelmatig om ervoor te zorgen dat eventuele spamkoppelingen van gewetenloze domeinen uw zoekresultatenrangschikking niet beïnvloeden.

2) Iemand kopieert uw originele inhoud en verspreidt deze met link farms

Inhoud van hoge kwaliteit kost veel moeite om te creëren, dus misschien is het geen verrassing dat andere sites in de verleiding komen om het van u te kopiëren en het als hun eigen site te presenteren.

Dit is natuurlijk inbreuk op het auteursrecht en het is al erg genoeg als het alleen maar wordt gedaan ten behoeve van de gestolen inhoud zelf.

Black Hat-SEO-typen gaan echter graag een stap verder door content te scrapen voordatzoekmachines het crawlen. Vervolgens dupliceren ze de inhoud op linkboerderijen, zodat verwarde zoekmachines uw site daadwerkelijk bestraffen voor het plaatsen van gespamde blogposts, whitepapers of wat voor geweldige inhoud u ook heeft gemaakt.

Uw oplossing: meld direct inbreuk op het auteursrecht

Nogmaals, waakzaamheid is het antwoord. Wanneer u constateert dat uw inhoud elders wordt gebruikt, moet u eerst contact opnemen met de site om deze te laten weten.

Idealiter is op dit moment een bekende inbrenger van inhoud verantwoordelijk en het management van de website was zich totaal niet bewust (en neemt graag op wat niet rechtmatig van hen is).

Als die optie is uitgeput en u nog steeds een probleem ondervindt, moeten de zoekmachines bewust worden gemaakt. Gebruik het online-formulier voor inbreuk op het auteursrecht van Google om uzelf te vestigen als de rechtmatige eigenaar van de betreffende inhoud; Als u dit doet, wordt uw site beschermd tegen SEO-sancties met betrekking tot die inhoud.

3) Uw site is gehackt en de inhoud is gewijzigd

Hacking en malware-aanvallen zijn groeiende zorgen voor vrijwel elke website vandaag, maar de subtiele toepassing van deze methoden om uw SEO te schaden, kan voor velen een verrassing zijn.

Deze techniek is vooral gevaarlijk omdat deze volledig onopgemerkt kan blijven: aanvallers die toegang tot uw site krijgen, kunnen zich richten op oudere of minder bekeken pagina’s, of ze kunnen wijzigingen aanbrengen die niet zichtbaar zijn aan de oppervlakte.

Een kwaadwillende acteur met toegang tot uw site – misschien wel de levensader van uw bedrijf – is een enge kans. Ze kunnen uw site vullen met gedupliceerde, lage kwaliteit of ongezonde inhoud die zeker door zoekmachines wordt gemarkeerd. Links op uw webpagina’s kunnen ook worden omgeleid naar problematische externe sites.

Om het nog erger te maken, je inhoud kan op verschillende manieren worden gewijzigd, ook op HTML-niveau, waar alleen een zorgvuldige blik op de code kan onthullen wat er feitelijk is gedaan.

Uw oplossing: siteaudits en monitoring

Een waakzaam oog op de prestaties van webpagina’s op uw site kan meestal afwijkingen aan het licht brengen die worden veroorzaakt door gehackte inhoud. Bijvoorbeeld, het verkeer spikes op pagina’s met normaal consistente verkeer, nieuwe backlinks naar oude pagina’s, abnormale backlinks, of ranking verhogingen voor abnormale zoekwoorden kunnen tekenen die wijzen op subtiele wijzigingen in inhoud die moeten worden onderzocht.

Websites moeten er ook voor zorgen dat u de toegang tot inhoud beheert. In deze situaties is het niet ongehoord dat de dader eigenlijk een voormalig werknemer of medewerker is, met de bedoeling chaos te veroorzaken door legitieme inloggegevens te gebruiken die hadden moeten worden ingetrokken toen het bedrijf (en de site) met hen van elkaar scheidde.

4) Valse recensies brengen de reputatie van uw bedrijf naar beneden

Het blijft relatief eenvoudig om beoordelingssites zoals Yelp, Google en een groot aantal anderen met valse en / of negatieve gevoelens te vullen in een poging een bedrijf in diskrediet te brengen. Deze inspanningen kunnen uw lokale SEO absoluut verminderen , wat het webverkeer en de verkopen vrijwel zeker zal belemmeren.

Valse recensies zijn te herkennen aan een paar typische kenmerken. Een plotselinge piek in negatieve recensies, zonder een overeenkomstige gebeurtenis om ze uit te leggen, moet onmiddellijk verdacht zijn. Negatieve beoordelingen die allemaal in hetzelfde venster van enkele uren of dagen worden geplaatst, zijn ook de moeite van het onderzoeken waard.

Valse reviews zijn meestal kort en niet erg beschrijvend, omdat er geen echte ervaring voor hen is om te beschrijven. De profielen van de reviewers bieden ook aanwijzingen: als een revisor geen geschiedenis heeft van het posten van beoordelingen, is dit misschien wel een account dat specifiek is gemaakt voor deze negatieve SEO-aanval.

Uw oplossing: valse beoordelingen melden

Elk bedrijf kan enige mate van negatieve feedback verwachten en de meesten kunnen het zelfs beschouwen als nuttige kritiek, indien van toepassing. Neprecensenten hebben echter geen feedback of beleefdheid nodig.

Recensie-sites – waaronder Google en Yelp, twee van de belangrijkste voor veel bedrijven en hun SEO – bieden meestal het beoordelingsonderwerp een mechanisme voor het markeren van neprecensies. Bescherm uw site door hier ijverig mee om te gaan.

De bovenstaande oplossingen bevatten een duidelijk thema: de prijs van vrijheid van negatieve SEO is constante waakzaamheid. Door de belangrijkste statistieken van uw site en uw digitale aanwezigheid te volgen (en indien nodig snel actie te ondernemen), kunt u uw site en zijn reputatie bij zoekmachines veilig houden, ongeacht welke Black Hat SEO-typen het proberen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format