Hoe Alexa en Siri SEO veranderen: AI en gesproken zoekopdrachten - DeLaatbusiness

Hoe Alexa en Siri SEO veranderen: AI en gesproken zoekopdrachten

3 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het internet verandert snel, wat betekent dat marketeers en bedrijfsleiders zich moeten haasten om mee te veranderen. Hoewel de meeste internetzoekopdrachten ooit op laptops en desktops zijn uitgevoerd, gebruiken mensen hun smartphones met vergelijkbare apparaten nu voor het zoeken naar informatie, lokale bedrijven, producten en services.

Die verschuiving werd op de voet gevolgd door een andere, wat meer onderscheidende shift, genaamd kunstmatige intelligentie (AI) -assistent voicesearch.

In het verleden moest een smartphonegebruiker een vraag of een zin in Google of een andere zoekmachine typen om een ​​reeks resultaten te krijgen om door te bladeren. Nu hebben AI’s als Siri en Alexa – die zich in slimme luidsprekers en op smartphones, tablets en laptops bevinden – de manier veranderd waarop gebruikers op zoek zijn naar de informatie, producten en diensten die ze nodig hebben.

U kunt zoekopdrachten uitvoeren met niets meer dan het geluid van uw stem. En dat verandert het SEO-landschap snel.

Hoe zoekopdrachten met behulp van gesproken zoekopdrachten veranderen

De meeste mensen hebben tegenwoordig smartphones en de overgrote meerderheid van smartphones heeft spraakgestuurde zoekmogelijkheden. Volgens gegevens van het Pew Research Center in 2017 heeft 77% van de Amerikanen nu een eigen smartphone. Bij 18- tot 29-jarigen is datzelfde cijfer 92%.

Dit betekent dat een enorm deel van het algemene publiek gebruik kan maken van stemgestuurde AI-zoekopdrachten. Wanneer gebruikers van smartphones en slimme luidsprekers deze apparaten vragen om een ​​antwoord op een vraag, dan blijft zoeken naar bepaalde AI’s zoals Siri en Alexa .

Hoewel Alexa van Amazon het antwoord op een zoekopdracht voor spraakopdrachten niet levert, tenzij het is bewezen accuraat, rapporteert Google Voice Search-technologie (Google Home en Android-apparaten) de beste resultaten van Google. Het rapporteert de resultaten niet lager op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) of op de volgende resultatenpagina’s.

Dit maakt het belangrijker dan ooit om aan de top van de resultaten van Google te staan.

De taal voor gesproken zoekopdrachten

Naarmate gesproken zoekopdrachten via AI vaker voorkomen, verandert de taal van de zoekopdracht.

Bij het typen van een zin of vraag in Google kan een zoeker een niet-zin gebruiken, zoals ‘Indiaas restaurant Houston’, maar bij het uitvoeren van een spraakopdracht via Alexa of Siri, zal de zoeker waarschijnlijk volledige zinnen en grammaticaal correcte taal gebruiken:

“Siri, waar is een goed Indiaas restaurant in Houston?”

AI-platforms proberen op een menselijke manier op dergelijke vragen te reageren en gebruiken de tekst van pagina’s in de zoekresultaten om dit te doen. Inhoud moet worden geoptimaliseerd voor conversationele taal met duidelijke, grammaticaal correcte antwoorden op specifieke vragen, zoals wie, wat, waar, wanneer en waarom.

Locatie en navigatie zoeken

Dankzij spraakgestuurd zoeken worden mobielvriendelijke sites belangrijker dan ooit. Dat komt omdat veel mensen die spraakgestuurde zoekopdrachten gebruiken dit doen op hun smartphones.

Vanwege het mobiele karakter van het gebruik van smartphones, hebben een groot aantal spraakverzoeken via Alexa, Siri en soortgelijke AI-technologieën te maken met navigatie en locatie. Integratie met Google Maps betekent een mogelijkheid voor meer verkeer voor bedrijven met een lokale zoekaanwezigheid.

Een persoon kan bijvoorbeeld een gesproken zoekopdracht uitvoeren voor een ‘tandarts bij mij in de buurt’ in plaats van een getypte algemene zoekopdracht uit te voeren naar de beste tandartsen.

AI’s verwerken de gesproken zoekopdracht terwijl ze de locatie van de gebruiker in gedachten houden. Dit plaatst verder belang in bedrijfsintegratie met Google Maps en het creëren van geoptimaliseerde landingspagina’s met locatiereferenties.

Om het simpel te zeggen: spraakverzoeken leiden naar een SERP, waar lokale bedrijven willen rangschikken. Het claimen en onderhouden van Google Mijn Bedrijf-vermeldingen zal belangrijker worden naarmate spraakherkenning aan populariteit wint.

Waarom FAQ-pagina’s werken voor gesproken zoekopdrachten

Veelgestelde vragen (FAQ) -pagina’s lijken goed te kunnen worden gebruikt voor gesproken zoekopdrachten. Lange staart sleutelwoorden geformuleerd als complete en gemoedelijke vragen, antwoorden op die vragen, of locatie (“bij mij”) zoekopdrachten worden steeds belangrijker omdat ze vaak zoekopdrachten beantwoorden op basis van zoekopdrachten.

Hoewel een op tekst gebaseerde zoekopdracht brede informatie kan zoeken, zoekt een gesproken zoekopdracht in het algemeen naar sleutelinformatie die beknopt kan worden gecommuniceerd, zoals openingstijden, locatie en richtingen.

Het maken van bestemmingspagina’s met deze belangrijke informatie in gedachten zal waarschijnlijk de plaatsing in SERP’s voor door stemgestuurde telefonische zoekopdrachten met behulp van AI verbeteren.

Smartphone zoeken versus slimme luidspreker

Smartphones zijn overal, maar slimme luidsprekers winnen snel aan grip. In feite bezitten ongeveer 39 miljoen Amerikanen een van deze apparaten, volgens een peiling van 2018 van Edison Research en NPR. Omdat slimme luidsprekers zoals Google Home en Amazon Echo populairder en beschikbaarder worden, beginnen mensen deze te gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren.

Omdat slimme luidsprekers niet zijn gekoppeld aan een scherm of display van welke aard dan ook, ontvangen gebruikers alleen een mondeling antwoord op gesproken zoekopdrachten. Dat antwoord is vaak gebaseerd op één enkel zoekresultaat – gekozen door de AI-assistent in een onzichtbaar selectieproces dat slechts enkele seconden in beslag neemt.

Ontwikkelaars van deze apparaten en AI’s willen dat het enkele resultaat aan de gebruiker wordt geleverd om de vraag of de vraag volledig en beknopt te beantwoorden. Een bedrijf dat niet hoog scoort, zal waarschijnlijk niet worden opgenomen in de beperkte resultaten die worden geleverd door spraakgestuurd zoeken met AI.

Ergens naar uitkijken

Of ze zich hiervan bewust zijn of niet, AIs zoals Alexa en Siri veranderen SEO, en het is aan marketers en bedrijven om zich aan te passen. Van het kiezen van conversatie-inhoud tot volledig geïntegreerde bedrijven met Google Maps, er zijn genoeg stappen om de voordelen van dit nieuwe type zoektocht vast te leggen.

Terwijl AI-gestuurde spraakgestuurd zoeken nieuwe doelen en uitdagingen voor de tafel brengt, blijft het uiteindelijke doel van SEO hetzelfde, of u nu betrokken bent bij SEO voor advocatenkantoren , restaurants, artsenpraktijken of andere bedrijven. Om AI’s te overtuigen om uw inhoud op te nemen in hun zeer beperkte antwoorden op gesproken zoekopdrachten, moet u nog steeds de top van de SERP’s bezetten.

Een ranglijst van pagina twee of zelfs een top vijf is niet meer wat het was. Naarmate spraakonderzoek meer grip krijgt, wordt nummer één belangrijker dan ooit.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format