Hoe CPU-gebruik in WordPress te minimaliseren

4 min


102

CPU-gebruik problemen zijn wijdverspreid in WordPress-websites. Ze komen vaker voor wanneer u gedeelde bronnen gebruikt of een hostingplan dat niet zoveel resources heeft. Het CPU-gebruik kan echter ook in een goed hostingplan gebeuren. Wanneer dat gebeurt, vertraagt ​​het uw website aanzienlijk omdat er geen middelen zijn om inhoud aan uw site te leveren.

CPU-gebruiksproblemen kunnen u niet alleen leiden tot slechte gebruikerservaring, maar kunnen ook snel van invloed zijn op uw website-ranking.

In dit artikel zullen we leren hoe je het CPU-gebruik in WordPress kunt minimaliseren. Alle trucs die we zullen delen zijn eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Als u echter altijd een ontwikkelaar kunt gebruiken die dit voor u kan doen. Dus, zonder enige vertraging, laten we aan de slag gaan.

1. Verwijder de onnodige plug-ins

Plug-ins bieden uitstekende waarde als het gaat om het toevoegen van functies aan de website. Voor elke website is een set plug-ins vereist om correct te werken. Het is echter duidelijk dat wij als gebruikers plug-ins installeren die we niet nodig hebben. Soms installeren we plug-ins om te testen en vervolgens te vergeten om ze te verwijderen. In andere scenario’s overlappen sommige plugin-functies elkaar enigszins. In beide gevallen is het altijd goed om die plug-ins te verwijderen en het CPU-gebruik terug te dringen.

Opmerking: verwijder plug-ins altijd volgens de officiële richtlijnen. Als u het niet zeker weet, raadpleeg dan altijd de documentatie omdat het verwijderen van de plug op de verkeerde manier ongewenste gevolgen kan hebben voor de sitefunctionaliteit.

2. Configureer WP Uitschakelen

Een andere handige manier om het CPU-gebruik te verminderen, is WP Disable gebruiken . WP Disable is een plug-in waarmee u WordPress-instellingen kunt uitschakelen die onnodige CPU-cycli gebruiken. U kunt bijvoorbeeld insluitingen, emoji’s en nog veel meer uitschakelen. Bovendien helpt het u ook om HTTP-verzoeken te verminderen die de prestaties van de website verder kunnen verbeteren. Zodra u de plug-in installeert, krijgt u de optie om dit te doen met een eenvoudig te gebruiken interface.

Het biedt ook dashboardstatistieken zodat u belangrijke dingen direct kunt volgen. We raden u aan dingen uit te schakelen die u niet nodig hebt. Vergeet niet dat je ze altijd weer kunt inschakelen door op de optie te schakelen. En als u niet zeker bent van een optie en wat deze doet, is het beter om deze te negeren.

3. Beeldoptimalisatie

 

Een ander belangrijk knelpunt dat moderne websites doormaken is vanwege slechte beeldoptimalisatie. Laten we een voorbeeld nemen om een ​​beter begrip te krijgen. Wanneer een pagina wordt geladen, worden verschillende elementen geladen, inclusief afbeeldingen. Met afbeeldingen worden ook hun metagegevens geladen. De metadata helpt echter niet (in sommige gevallen). U kunt dus metagegevens uit afbeeldingen verwijderen en het voor de CPU gemakkelijk maken om de pagina te verwerken.

U kunt PNGGauntlet gebruiken om het werk voor u te doen. Het is een gratis plug-in. Als u echter ook JPEGmini kunt gebruiken , moet een compressor worden betaald. Je kunt het krijgen voor slechts $ 19,99.

Beide hierboven aanbevolen plug-ins laten je ook afbeeldingen comprimeren. Verder kunt u ook plug-ins gebruiken zoals WP Smush.it , EWWW Image Optimizer en meer.

4. Configureer WordPress-crawlregels

Geloof het of niet, je website wordt door veel crawlers gekropen. Maar niet alle crawlers zijn nuttig. Sommige zijn er om je gegevens te schrappen voor ander gebruik. Aangezien een crawler een site crawlt, worden kostbare CPU-cycli gebruikt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kunt u ze eenvoudig blokkeren en alleen de belangrijkste uw website crawlen.

U kunt de functie “Beperkingen voor crawlsnelheid” in Wordfence gebruiken om ervoor te zorgen dat een nuttige bot crawlt. U kunt ook instellingen voor crawlers wijzigen, op voorwaarde dat uw website niet traag wordt vanwege onnodig CPU-gebruik. Je kunt ook een IP-adres blokkeren als je denkt dat iemand voortdurend je servers aan het hameren is, zonder enige reden. Dit zal de ervaring van legit-bezoekers verbeteren en de CPU-prestaties in elk scenario verbeteren.

5. Beperk Google+ Bing Crawl

Populaire zoekmachines die uw website crawlen, zijn van cruciaal belang. Ze zijn echter resource-hungry vooral Google crawler. Het goede nieuws is dat u de crawlsnelheid van sites voor zowel Google als Bing kunt beperken. Door dit te doen, ben je niet van invloed op je Google-ranglijst. Volgens Google kunt u de crawlsnelheid aanpassen aan uw voorkeur. Een nieuwswebsite moet bijvoorbeeld altijd een hogere crawlsnelheid hebben in vergelijking met een site die eenmaal per dag wordt gepubliceerd.

Als dat het geval is, gaat u naar de Google Search Console en zoekt u naar de ‘site-instellingen’. Daar vindt u de optie voor crawlsnelheid te laag. Bing biedt ook vergelijkbare controle op crawlsnelheid. U kunt dit doen door naar Bing Webmasters Tools te gaan en het vervolgens te wijzigen in de instellingen voor Crawl Control .

6. Database opschonen

Een andere juiste manier om de CPU-prestaties te verbeteren, is om uw database op te schonen. Als een database opgeblazen is met onnodige informatie, kost het meer CPU-tijd om een ​​eenvoudige query te verwerken. Stel je nu eens voor hoeveel database learning van invloed kan zijn als je website meerdere zoekopdrachten per seconde nodig heeft.

Bij gewone query’s slaat uw database veel gegevens op die niet nodig zijn voor een goede werking van de website. Enkele van de voorbeelden zijn post-herzieningen, prullenbak, tijdelijke aardverschijnselen, enzovoort. Plugin-gegevens worden ook opgeslagen nadat een plug-in is verwijderd. Dit kan leiden tot een opgeblazen database.

De beste aanpak is om optimalisatie-plug-ins zoals WP-Optimize en WP Rocket regelmatig te gebruiken. U kunt beide plug-ins gebruiken om het opschonen te automatiseren.

7. Vermijd hoge invoegtoepassingen voor CPU-gebruik

U kunt veel plug-ins vinden die een enorme impact kunnen hebben op de prestaties van de site. Deze plug-ins moeten worden vermeden als u uw CPU-gebruik onder controle wilt hebben. Sommige van de plug-ins die uw website kunnen vertragen of kostbare CPU-cycli kunnen gebruiken, zijn Jetpack, SumoMe, Visual Composer, enzovoort. Om de impact van een plug-in op uw site te kennen, kunt u deze installeren en vervolgens naar GTmetrix gaan om de impact op de website te bekijken. Als het te veel is, is het beter om het te vermijden en een alternatief te vinden.

Als u niet zeker weet welke plug-ins CPU-intensief zijn, kunt u gratis hosting gebruiken om de plug-ins uit te proberen. Er zijn verschillende hostingproviders zoals 000webhost die gratis hosting biedt voor beginners. U kunt er ook voor kiezen om localhost te gebruiken en het CPU-gebruik te controleren. Als alles er goed uitziet, kun je de plug-in op je live-website installeren.

Conclusie

Deze zeven tips zullen u zeker helpen om het CPU-gebruik te minimaliseren. U kunt ook cacheplug-ins gebruiken om het CPU-gebruik verder te verbeteren. Er zijn veel punten die we niet kunnen behandelen. De bovenstaande punten zullen u echter zeker helpen bij het verkrijgen van een behoorlijke verbetering.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format