Hoe de dominantie van merken op betaald en organisch zoeken is veranderd met de evolutie van het zoeken - DeLaatbusiness

Hoe de dominantie van merken op betaald en organisch zoeken is veranderd met de evolutie van het zoeken

3 min


160
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het is ongeveer anderhalf jaar geleden dat Google stopte met het weergeven van betaalde advertenties op de juiste manier om zoekopdrachten op de desktop uit te voeren .

Het is ook weer een snel jaar geweest voor mobiel en gesproken zoekopdrachten . Nu mobiel zoeken nu 60% van het totale zoekvolume vertegenwoordigt en 20% van de zoekopdrachten afkomstig is van spraak, is het gemakkelijk om te zeggen dat de laatste paar jaren echt dingen in het zoekgebied hebben geëscaleerd.

Een van de dingen die ik de afgelopen 8 jaar heb bijgehouden, is de overlap in merken in zowel de betaalde als de organische aanbiedingen. Gegevens uit meerdere onderzoeken hebben altijd een toename van het verkeer aangetoond voor die merken die zowel in betaald als in organisch rangschikken. Als u begrijpt hoe goed merken hun strategie bij het zoeken hebben gecoördineerd, heeft dit altijd een uniek inzicht opgeleverd.

Dit jaar was niet anders en met alle veranderingen in het landschap is het belangrijker dan ooit om te begrijpen hoe de strategie van uw merk op één lijn ligt.

Industrieschommelingen en rotondes

Na een korte dip vorig jaar, laten de gegevens dit jaar het grootste aantal merken elkaar overlappen met 25,7% (25,6% in 2015 was de vorige high). Deze gegevens valideren twee dingen in mijn gedachten:

  1. Naarmate zoeken meer ingeburgerd raakt als een industrie en tactiek, zijn merken zich meer bewust geworden van de waarde van het coördineren van hun strategieën.
  2. De wijzigingen in de weergave van zoekresultaten verschijnen in de plaats van die grotere merken met grotere betaalde zoekbudgetten en diepere technische en inhoudsmogelijkheden voor SEO.

Wat misschien een beetje meer verrassend was, waren de grote schommelingen in de retail en de financiële dienstverlening. Financiële diensten hebben een grote sprong gemaakt met zware overlap van termen als ‘Home Equity Loan’ en ‘Car Insurance’. Deze voorwaarden zijn enkele van de duursteen daarom kunnen alleen grote merken nu spelen voor deze hoofdtermijnen.

Voor de detailhandel was deze daling gerelateerd aan de daling van het aantal betaalde advertenties en werd deze vervangen door Google Shopping-advertenties (die we niet hadden meegerekend als merkoverlap). U kunt hieronder echter zien dat Google Shopping- advertenties zijn weergegeven voor 100% van de zoekopdrachten die we in het onderzoek hebben uitgevoerd.

Google heeft hun winkeladvertenties verbeterd, vooral omdat ze goed werken voor zowel Google als merken door hogere CTR en conversieratio’s te genereren dan traditionele betaalde zoekadvertenties. Google Shopping is echt het derde stukje van de Google-paginapaginaspiegel waar merken zich bewust van zijn bij het optimaliseren.

Merkaanwezigheid bij lokaal zoeken

Het andere stuk gegevens (en het 4 e stuk van de paginapuzzel met Google-zoekresultaten) die we gaan gaan bekijken en trending in de tijd is hoe vaak het Local Map Pack wordt weergegeven.

Met de groei van mobiele telefoons zien veel consumenten lokale resultaten omdat het intentiesignaal dat op die locatie wordt geboden zo hoog is. Retail opnieuw de weg wijzen voor deze voorwaarden; het is echter vermeldenswaard dat alle categorieën behalve pharma enige aanwezigheid van lokale vermeldingen hadden.

Merken moeten hun locatiegegevensbeheerstrategie overwegen om hun geschiktheid voor dit deel van de pagina met zoekresultaten te verbeteren. Als onze ervaring zoiets als die van u is, dan is dit een plek die de meeste bedrijven niet begrijpen, maar er kan vooruitgang worden geboekt met een aantal specifieke bronnen.

Samengevat bevat de pagina met zoekresultaten meer componenten dan ooit. Volgend jaar zullen we zelfs de kennisgrafiek bekijken en antwoorden structureren die door stemassistenten zullen worden gelezen .

Het is essentieel dat uw merk deze wijzigingen in de gaten houdt en begrijpt hoe de verschillende onderdelen van de Google-zoekpuzzel samenkomen. Elk stuk heeft zijn waarde op zich, maar het hebben van een collectieve strategie die u helpt de pagina te domineren, is van vitaal belang.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format