Hoe een mobiele SEO-audit op uw site uit te voeren

4 min


107

U hoeft ons niet te vertellen over het belang van mobiel. U bent al op de hoogte van de mobiel-eerste index en die mobiel vormt meer dan 50% van al het websiteverkeer .

Dus in plaats daarvan gaan we je vertellen wat je eraan kunt doen. Mobiele optimalisatie moet een integraal onderdeel zijn van uw SEO-strategie en het gaat verder dan alleen controleren of uw site voldoet aan de mobielvriendelijke test van Google .

Om alle factoren die een rol spelen bij het realiseren van de ultieme voor mobiel geoptimaliseerde website af te dekken, is het noodzakelijk om een ​​mobiele SEO-audit uit te voeren op uw site.

In deze post leggen we de belangrijkste componenten van een uitgebreide mobiele SEO- audit uit. Van trefwoorden en UX tot handige tools en inhoud, u zult in een mum van tijd de mobiele SERP’s gaan domineren.

Strategie voor mobiele zoekwoorden

Vanwege de aard van mobiele zoekopdrachten gebruiken gebruikers meestal verschillende zoekopdrachten op mobiele apparaten dan op desktops. Bij het typen van een zoekopdracht zijn zoektermen meestal korter en minder omslachtig, omdat snelheid en toegankelijkheid de sleutel zijn op mobiel.

Afgezien van de vraaglengte, is er ook meer nadruk op lokale zoekopdrachten. Mensen die mobiel gebruiken om te zoeken zijn vaak onderweg, vandaar de noodzaak om zich meer te richten op een lokale zoekstrategie .

Een ander aspect dat meespeelt, is voice search . Met de recente toename van het aantal apparaten met spraakgestuurde services, wordt het een steeds populairdere zoekmethode. Optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten moet daarom een ​​integraal onderdeel zijn van elke SEO-strategie.

In plaats van frustrerend, in tegenstelling tot ons advies over het gebruik van kortere voorwaarden voor mobiele zoekopdrachten, zijn gesproken zoekopdrachten vaak langer en meer gemoedelijk. Het is daarom noodzakelijk om een ​​balans te vinden tussen deze verschillende onderdelen van het mobiele zoekgebied.

Vergeet niet dat u kunt achterhalen welke zoekwoorden zoekers op verschillende apparaten gebruiken via Google Search Console . Selecteer ‘mobiel’ in uw Search Analytics in het vervolgkeuzemenu Apparaten. Google Search Console- gegevens zijn nooit volledig, maar het is niettemin nuttig als gids en voor een vleugje inspiratie in de onderzoeksfase.

Google Search Console

Over het onderwerp Google Search Console moet u beschikken over de verschillende hulpprogramma’s die beschikbaar zijn via dit platform:

  • Controleer eventuele mobiele crawlfouten door het tabblad ‘Smartphone’ onder ‘Crawlfouten’ te selecteren.
  • Haal en render op zowel desktop als mobiel binnen het gedeelte ‘Fetchen als Google’.
  • Identificeer eventuele grote fouten door de resulterende renderingen te bekijken om te achterhalen hoe de crawlers uw site zien.
  • Raadpleeg het rapport ‘Mobiele bruikbaarheid’ om te zien welke pagina’s bruikbaarheidsproblemen hebben op mobiele apparaten en de aard van de problemen.

Er is een beetje discussie over de vraag of u een afzonderlijke mobiele XML-sitemap moet indienen bij Google Search Console. Kortom, zolang uw site gebruikmaakt van responsief ontwerp, zou dit niet nodig zijn.

Als u echter twee afzonderlijke versies van uw site hebt – één voor desktop en één voor mobiel – dan is het misschien de moeite waard om een ​​afzonderlijke mobiele XML-sitemap in te dienen. Vergeet ook niet om te controleren of omleidingen correct werken als dit het geval is. We zouden echter altijd responsief ontwerp aanbevelen als het meest effectief in termen van een mobielvriendelijke en SEO-geschikte gebruikerservaring.

Sitesnelheid op mobiel

Het spreekt voor zich dat de snelheid van de site absoluut cruciaal is. Dit geldt met name voor mobiele telefoons, vanwege de combinatie van minder stroom en een afhankelijkheid van gegevens via wifi.

Uw eerste aanloophaven zou Google’s PageSpeed ​​Insights moeten zijn , die handig een lijst met aanbevelingen biedt om uw sitesnelheid op mobiele apparaten te verbeteren . Volg deze zo nauwkeurig mogelijk, zonder in te boeten aan het algehele uiterlijk van uw site.

Als de snelheid van je mobiele site hoofdpijn veroorzaakt, kun je een AMP-plug-in overwegen. Versnelde mobiele pagina’s is het resultaat van een samenwerking tussen Google en Twitter, met het doel om snel mobiele pagina’s te optimaliseren. We hebben een hele reeks blogberichten nodig om dit onderwerp af te dekken, dus we houden ons nu aan het onderwerp.

Als u echter een minuut (uur) krijgt, besteedt u dit aan het lezen van AMP , omdat het zeker de moeite waard is om uw tijd en aandacht te besteden .

Ontwerp en gebruikerservaring

Het implementeren van responsief webontwerp is verreweg de meest effectieve manier om een ​​eersteklas gebruikerservaring voor meerdere apparaattypen te garanderen. Misschien wilt u zelfs het ontwerp van mobiele apparaten overwegen ; aangezien meer dan de helft van alle websiteverkeer via mobiel is, is het zinvol om dit op een desktop te prioriteren.

Er zijn een hele reeks factoren die bijdragen aan een mobielvriendelijke gebruikerservaring, maar hier is een controlelijst om u op weg te helpen:

  • Maak navigatie zo soepel en intuïtief mogelijk. Overweeg degenen onder ons met een groter dan gemiddelde duim en vingeroppervlak om mee te kampen met …
  • Controleer de inhoud boven de vouw op mobiel – zorg ervoor dat de belangrijkste elementen aanwezig zijn en niet halverwege worden afgesneden.
  • Vermijd het gebruik van pop-ups op mobiele apparaten omdat ze moeilijk kunnen worden afgesloten en een bron van frustratie voor de gebruiker kunnen zijn. Bovendien vertragen ze de laadsnelheid.
  • Verwijder alle gebruik van Flash op de site, omdat deze laadproblemen kunnen veroorzaken op mobiele apparaten.
  • Maak eventuele video’s responsief zodat het scherm zich aanpast aan de telefoongrootte. Gebruik HTML5-videospeler omdat het het renderen op mobiele apparaten eenvoudiger maakt.
  • Controleer of de ontwerpen voor mobiele apparaten en desktops overeenkomen met de consistentie.

Vergeet ten slotte niet te testen, testen, testen. En niet alleen op je iPhone. Test met zowel iOS als Android, evenals verschillende tablets. Bedek zoveel mogelijk soorten, formaten en browsers om een ​​naadloze gebruikerservaring voor iedereen te garanderen.

Geschreven inhoud

Het bepalen van hoeveel geschreven inhoud op uw site kan lastig zijn. We weten allemaal dat lange vormcontent ongelooflijk waardevol kan zijn voor een SEO-campagne, maar mobiele gebruikers hebben over het algemeen niet de capaciteit om grotere volumes inhoud te consumeren. Wat is de beste manier om dit dilemma op te lossen?

We raden aan om overdreven veelomvattend inhoud op de belangrijkste pagina’s van de site te vermijden, waardoor de langere formulierinhoud voor blogposts wordt bewaard. Gebruik dit niet als een excuus om te beknibbelen op een kopie op de site, want een informatieve en waardevolle kopie is nog steeds belangrijk voor rangordedoeleinden. Geef de belangrijkste informatie in de eerste alinea of ​​twee zodat mobiele gebruikers snel en efficiënt toegang hebben tot wat ze nodig hebben.

Het draait allemaal om balans en een handige manier om te beoordelen hoeveel inhoud nodig is, is om het bouncepercentage van belangrijke pagina’s in de gaten te houden . Als gebruikers bereid zijn om een ​​vaste tijd op een bepaalde pagina door te brengen, is het niet nodig om die inhoud te hakken. Als gebruikers vrij snel stuiteren, is het de moeite waard om de inhoud te bekijken.

Rapportage en tracking

Zoals bij elke digitale marketingcampagne, is tracking en rapportage een integraal onderdeel van het proces. Vergeet niet om uw Google Analytics-gegevens te raadplegen om uw mobiele verkeer te meten en bij te houden. Gebruik deze gegevens om uw audit te begeleiden, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot de implementatie.

Houd rekening met het aandeel verkeer via mobiele apparaten en het gedrag van mobiele gebruikers. Controleer of er wijzigingen zijn in deze gegevens na de implementatie van uw mobiele audit.

Met een beetje geluk ziet u het aandeel mobiele gebruikers toenemen, het bouncepercentage verminderen, een betere gebruikersstroom en hogere conversies als resultaat.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format