Hoe Google-adwords clickfraude doet bestrijden - DeLaatbusiness

Hoe Google-adwords clickfraude doet bestrijden

5 min


103
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
hoe Google-advertenties clickfraude bestrijden

Klikfraude is een van de meest besproken problemen met adverteerders op Google en andere Pay Per Click (PPC) -platforms.

Volgens Click Guardian ging  $ 7.2 miljard verloren aan klikfraude tussen 2016 en 2018. Dat is een duizelingwekkend bedrag dat miljoenen adverteerders verliezen aan fraudeurs en klikfouten.

Dus wat is klikfraude? Volgens Google is het een onwettige actie, zoals een onbedoelde klik of klik als gevolg van kwaadwillende software.

Google kiest er zelfs voor om clickfraude niet te noemen en noemt het in plaats daarvan ‘ongeldige klikken ‘. Dat is begrijpelijk gezien de verwarring rond dit onderwerp en de verschillende redenen waarom sommige klikken legitiem of foutief zijn.

Google gebruikt een aantal methoden om klikfraude tegen te gaan. Deze omvatten handmatige beoordelaars, geautomatiseerde filters, diepgaand onderzoek en een wereldwijd team van wetenschappers en ingenieurs.

In dit artikel zullen we enkele veelgebruikte soorten klikfraude bekijken; voorbeelden van legitieme klikken die kunnen worden aangezien voor fraude; wat Google doet om het te bestrijden en wat u kunt doen om het te voorkomen en te melden.

Wat zijn de meest voorkomende soorten klikfraude?

1. Handmatige klikken bedoeld om uw advertentiekosten te verhogen

Deze klikfraude is de grootste angst van één adverteerder. En sommige schattingen melden dat dit het meest voorkomende type klikfraude is.

Dit is wanneer andere bedrijven die op uw zoekwoorden concurreren, opzettelijk op uw advertenties klikken om uw kosten te verhogen.

Welke zoekwoorden u ook biedt, u bent waarschijnlijk niet de enige die erop biedt. Dus dat kan vaak een serieus gevecht worden voor klikken, klanten en verkeer.

Een van de negatieve effecten is dat de kosten van iedereen stijgen, vooral als de concurrentie hoog is. Met een beperkt budget kunnen de fondsen opraken en geen klikken meer ontvangen. En daarom hebben concurrenten een sterke prikkel om op uw advertenties te klikken en uw kosten te verhogen.

Sommige industrieën met hoge klikfraude omvatten verzekeringen, persoonlijke financiële diensten zoals hypotheken, betaalde advertenties en andere die kosten per klik hebben, zo hoog als $ 10 per klik.

2. Handmatige klikken bedoeld om de winst te vergroten voor website-eigenaren die uw advertenties hosten

Dit type klikfraude is alleen van toepassing op adverteerders die gebruikmaken van het Google Display Netwerk. Dus als u advertenties op dit netwerk uitvoert, worden uw advertenties weergegeven op websites van derden die het eigendom zijn van webmasters.

Om ervoor te zorgen dat een webmaster uw advertenties op hun website kan weergeven, moeten ze eerst lid worden van het Google AdSense-programma. En voor elke persoon die op uw advertentie op uw advertentie klikt, verdient de webmaster 68% van het bedrag dat aan Google is betaald.

Dus als de kosten per klik $ 3 bedragen, dan verdient de webmaster $ 2,04. Vermenigvuldig dat met honderd klikken en dat zou een gezonde som van $ 204 voor een webmaster kunnen zijn.

De reden hiervoor is dat veel webmasters problemen hebben met het verzamelen van kwaliteitsverkeer en vaak hun toevlucht nemen tot dergelijke tactieken om hun inkomsten te vergroten. En in sommige gevallen zullen anderen worden uitgenodigd en aangemoedigd om te klikken.

Hoewel dit een schending is van het strikte beleid van Google, lijdt het geen twijfel dat dit gebeurt.

Google is een partnerschap aangegaan met miljoenen websites en apps die advertentie-resultaten bieden via hun Google AdSense-programma. Voordat een website wordt geaccepteerd in het programma, wordt deze grondig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de hoge beleidsvereisten van derden van Google.

Elke plaatsing die deze regels schendt, wordt onmiddellijk uit het programma verbannen. Dit omvat alle verdachte klikken die geen waarde bieden voor adverteerders, vooral wanneer deze wordt gebruikt om de inkomsten voor de eigenaar van de website te verhogen.

Google verbiedt ook uitgevers die een te grote hoeveelheid ongeldig verkeer genereren. Als dit echter toevallig lijkt, kunnen ze de uitgever opschorten totdat het probleem is verholpen.

3. Klikken door geautomatiseerde klikhulpmiddelen, robots of andere misleidende software

Dit zijn geautomatiseerde programma’s die worden uitgevoerd op internetservers of op gekaapte computers die worden gebruikt voor klikfraude. Ze zijn geprogrammeerd om een ​​groot aantal ongeldige klikken, vertoningen en verkeer te genereren en zijn gemaakt om te lijken op echte gebruikers.

Google gebruikt geautomatiseerde filters om dergelijke activiteiten vast te leggen, maar handmatige beoordelingen zijn meestal effectiever. Ze hebben een toegewijd team van specialisten die jagen en botnets tegenhouden die schadelijk zijn voor adverteerders, uitgevers en zoekers.

Google heeft ook samengewerkt met de Trustworthy Accountability Group (TAG) https://www.tagtoday.net/ om een ​​verklarende woordenlijst te maken van veelgebruikte klikfraude-tactieken om acties zoals het vullen van cookies, crawler-verkeer en meer te bestrijden.

Onopzettelijke klikken die geen waarde bieden voor de adverteerder, zoals de tweede klik van een dubbelklik.

Dit omvat ook onbedoelde klikken op mobiele apparaten wanneer een gebruiker probeert op een link te klikken maar in plaats daarvan op een advertentie klikt. De betrokkenheid hiervoor is over het algemeen erg laag en de bouncepercentages zijn meestal tot 100% voor al het verkeer.

Deze bieden geen waarde voor adverteerders en Google gebruikt de hulpprogramma’s om deze klikken te elimineren.

Google neemt een proactieve benadering van klikfraude. Elke klik die als ongeldig wordt beschouwd, wordt automatisch uit uw rapporten en factureringsschema’s gefilterd, zodat er geen kosten in rekening worden gebracht. En als er klikken zijn ontsnapt aan hun detectiefilters, komt u mogelijk in aanmerking voor een tegoed voor hen. Deze staan ​​bekend als ‘ongeldige activiteit’ kredietaanpassingen.

screenshot van Google Ads van "ongeldige activiteit"

Elke klik op uw advertentie wordt onderzocht door het Google-systeem.

Voorbeelden van legitieme klikken

Er zijn legitieme klikken die kunnen worden weergegeven als fraude. Het is belangrijk om hier bewust van te zijn en niet per ongeluk de prestaties van uw advertenties te beïnvloeden door wijzigingen aan te brengen.

Concurrenten die onderzoek doen naar concurrenten – het is onvermijdelijk dat concurrenten op uw advertenties klikken. Ze doen dit terwijl ze onderzoek door concurrenten uitvoeren en ze zullen waarschijnlijk ook op advertenties van andere adverteerders klikken. Je kunt hier weinig aan doen.

Meerdere klikken vanaf hetzelfde IP-adres – als uw rapporten veel klikken van hetzelfde IP-adres tonen, is dit waarschijnlijk vanwege de ISP-toewijzing. ISP’s zullen vaak hetzelfde IP-adres op soortgelijke locaties aan een groot aantal gebruikers verstrekken.

Terugkerende bezoekers – veel zoekers klikken op advertenties vermenigvuldigd keer op zoek naar producten en diensten. Ze zullen dit meerdere keren doen bij het vergelijken van aankopen of het terugkeren naar uw website voor meer informatie.

Wat te doen als u klikfraude vermoedt

De eerste stap is om uw advertenties en zoekwoorden te optimaliseren om ervoor te zorgen dat u alleen relevante zoekopdrachten target. Conversiesnelheid is een van de beste succesindicatoren en het identificeren en corrigeren van een lage conversieratio helpt bij het identificeren van potentiële ongeldige activiteit.

Stel Google Analytics in om verdachte activiteiten te controleren. Analytics biedt krachtige rapportage en helpt u de prestaties van uw zoekwoorden bij te houden en verdachte klikken van specifieke locaties te beoordelen.

Controleer uw Google Ads- account op ongeldige interacties waarvoor u bent gecrediteerd. U kunt dit doen door u aan te melden bij uw account en vervolgens op de koppeling Hulpprogramma’s in de rechterbovenhoek te klikken.

Klik vervolgens onder ‘Instellingen’ op de link Facturering en betalingen. Klik ten slotte op ‘Transacties en documenten weergeven’.

screenshot van Google Ads over hoe je kunt zien of je bent gecrediteerd voor ongeldige klikken

Alle ongeldige kredieten die u heeft ontvangen, zijn hier beschikbaar en krijgen het label ‘ongeldige activiteit’ op de transactiegeschiedenispagina.

Controleer ongeldige interacties in uw accountstatistieken. U kunt uw kolommen aanpassen door de kolommen met ongeldige interactie-interacties toe te voegen om snel het aantal en het percentage ongeldige klikken te zien. Hierop worden geen kosten in rekening gebracht, maar het helpt u om snel de percentages te zien.

screenshot van Google Ads, met een samenvatting van ongeldige klikactiviteit

Klikfraude melden

Als u uw advertenties heeft bijgewerkt, uw rapporten heeft onderzocht en de factureringsinstellingen heeft gecontroleerd en nog steeds vermoedt dat u inderdaad bent getroffen door klikfraude, neemt u vervolgens contact op met Google.

Als eerste stap, deel zoveel mogelijk informatie. Stuur een beschrijving van de ongeldige activiteit en details over waarom u vermoedt dat de activiteit schadelijk is en wat u hebt gedaan om dit tegen te gaan.

Hun team van specialisten gebruikt een reeks klik- en vertoningtools om ongeldige activiteiten te identificeren. Dit kan verschillende dagen in beslag nemen vanwege de hoeveelheid gegevens waarmee ze te maken hebben.

Als blijkt dat dit ongeldig is en aan u in rekening is gebracht, ontvangt u een tegoed in uw Google-advertentiesaccount.

Samenvatting

Google blijft zijn fraudedetectiemogelijkheden verbeteren en met hulp van adverteerders kan dit probleem worden geminimaliseerd.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *