Hoe hebben de SERP-wijzigingen van 2018 invloed op organisch zoeken?

5 min


125

De zoeksector heeft de afgelopen jaren een groot aantal updates ontvangen. De mensen die lang genoeg in de branche hebben gewoond, weten dat Google jaarlijks meerdere wijzigingen in haar zoekalgoritme introduceert.

Deze veranderingen variëren van kleine tot grote veranderingen. Panda, bijvoorbeeld, beïnvloedde de zoekmachine resultaatpagina (SERP) op substantiële manieren.

Wanneer dergelijke veranderingen plaatsvinden, zijn er meestal verschillende artikelen in de branche die de trend en wijzigingen melden.

Meestal zijn artikelen nieuws gebaseerd op de natuur: “Google heeft deze wijziging of die wijzigingen doorgevoerd.” Maar ze missen een informatieve aanbeveling over hoe de lezer deze informatie moet verwerken.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste SERP-wijzigingen die ons in 2018 zijn voorgelegd. Voor elke update bespreken we een praktische tip om dienovereenkomstig te reageren.

2018 SERP-wijzigingen en aanbevelingen 

2018 was geen saai jaar! Google heeft verschillende SERP-functie-updates uitgebracht.

Terwijl Google zijn algoritme bijwerkt om deze beter af te stemmen op gebruikers, hebben de SERP’s een make-over ondergaan.

Deze veranderingen creëren altijd nieuwe uitdagingen voor de professionals van Search Engine Optimization (SEO). We moeten voortdurend nieuwe SEO-strategieën ontwikkelen om ervoor te zorgen dat onze inhoud nog steeds is geoptimaliseerd om in SERP’s te worden weergegeven.

Laten we eens kijken naar enkele van de veranderingen die we zien in de hedendaagse SERP’s.

Een van de grootste veranderingen die is opgetreden? Voorbij zijn de traditionele alleen-tekst-SERP’s.

De huidige SERP’s markeren video’s, afbeeldingen, aanbevolen fragmenten , kennisgrafieken en gerelateerde producten.

Daarom moet er rekening worden gehouden met het verschillende inhoudsformaat dat in de SERP’s wordt weergegeven. En ontwikkel strategieën om deze groep inhoudstypen te maken en te optimaliseren.

1. De rompslomp van HTTP

In juli werd bevestigd dat Chrome-beveiligingswaarschuwingen echt aan de gang waren.

Na de eerste waarschuwingen begon Chrome 68 alle niet-HTTPS-sites te markeren als ‘niet veilig’. Het idee achter deze wijziging was dat HTTP’s meer gecodeerde verbindingen en meer beveiliging bieden.

Dit veranderde ook de manier waarop de SERP’s eruit zagen . De reguliere HTTP-sites begonnen achter te raken.

Op gewoon HTTP wordt uw verbinding niet gecodeerd wanneer u een website laadt. Dit betekent dat iedereen in het netwerk alle en alle informatie kan zien, verzamelen en wijzigen.

Aanbeveling

De aanbeveling hier is eenvoudig. Maak codering eenvoudig – migreer of bouw uw site op HTTPS.

2. Eerst mobiel

Mobiel eerst is bijna een buzz-woord geworden.

De eerste mobiele update was meer gericht op het herkennen van het mobiele inhoudsverbruik en ervoor te zorgen dat de mobiele snelheid in aanmerking werd genomen voor de SERP.

Vandaag de dag besteden volwassenen in de VS gemiddeld 3 uur en 35 minuten per dag op mobiel.

De update van de snelheid van de mobiele pagina houdt rekening met de laadsnelheid van de pagina voor mobiele resultaten. Deze wijzigingen zijn in juli uitgerold.

In een poging om gebruikers op alle apparaten de beste ervaring te bieden, betekent mobiel indexeren dat Googlebot alleen de mobiele versie van een pagina crawlt en indexeert. En natuurlijk heeft dit de SERP die we zien direct beïnvloed.

Hoe beter de laadsnelheid van de pagina, hoe hoger de prestaties in SERP’s.

Aanbeveling

Als eigenaar van een bedrijf kunt u gebruikmaken van Accelerated Mobile Pages (AMP) , het open source-project van Google. Hiermee kunt u de prestaties van het mobiele internet drastisch verbeteren.

Ten tweede, gebruik de intentie van de gebruiker in het sleutelwoord dat wordt gebruikt voor inhoud en tags. Zelfs afbeelding alt-kenmerken zijn relevanter geworden in mobiel zoeken.

3. Uitgelichte fragmenten en kennispanels

Technisch gezien kwam deze in december 2017, maar de impact resoneerde gedurende het afgelopen jaar.

Google heeft wijzigingen aangebracht in de manier waarop SERP’s zijn ingedeeld. In de eerste plaats begonnen we uitgebreide uitgelichte fragmenten, verbeterde kennispanels en voorgestelde inhoud te bekijken.

Alle drie deze elementen sluiten aan bij de gebruikersintentie en verbeteren de zoekervaring van de gebruiker.

Uitgelichte fragmenten

Laten we eerst de functiefragmenten nemen.

De meeste aanbevolen fragmenten worden geactiveerd door long-tail-zoekwoorden .

Er zijn verschillende soorten aanbevolen fragmenten: genummerde opsommingstekens, tabellen en alinea’s.

Voor grotere B2B enterprise-clients zijn de paragraaffragmenten het meest relevant.

Uitgelichte fragmenten met alinea’s zijn het resultaat van de inhoud die Google rechtstreeks van uw website haalt. Deze inhoud kan het best proberen om de vraag van de gebruiker direct in de SERP’s te beantwoorden.

Paragraaftypen zijn de meest voorkomende categorie van aanbevolen fragmenten.

Deze fragmenten bieden meestal antwoorden op vraagvragen, zoals ‘hoe kan ik’, ‘wat is’ of ‘waarom is’.

Dit zijn echter een tweesnijdend zwaard. Ze kannibaliseren organische zoekklikken omdat gebruikersquery’s vaak direct in de SERP worden beantwoord en de gebruiker niet op de link hoeft te klikken.

voorbeeld van aanbevolen fragmenten update 2018

Aanbeveling

Als uw pagina al op de eerste pagina staat voor uw doelzoekwoorden, kunt u uw kansen verhogen om te worden uitgelicht door de inhoud te optimaliseren voor een beter antwoord en informatie en feiten te ordenen.

Kennispanels

Google maakt hiervoor gebruik van Google Maps of Google Mijn Bedrijf-listings.

Daarom zie je dergelijke panels gerelateerd aan merken, bedrijven of organisaties. Deze kunnen afbeeldingen, feiten, links naar sociale media en gerelateerde zoekopdrachten omvatten.

voorbeeld van kennispanels update 2018

Aanbeveling

Zorg ervoor dat uw afbeeldingstags op de juiste manier zijn geoptimaliseerd en dat bedrijfsvermeldingen up-to-date zijn. Als u dit doet, kan de juiste en gewenste informatie worden weergegeven.

4. Gerelateerde producten

Google is ook begonnen met het aanbieden van gerelateerde producten binnen de SERPS.

Ze geven merklogo’s weer waarop kan worden geklikt. Er is echter geen duidelijke verklaring van Google over hoe zij deze aanbevolen producten selecteren.

voorbeeld van gerelateerde producten update 2018

Er is een theorie dat Google de gebruikers observeert die opeenvolgende zoekopdrachten uitvoeren naar vergelijkbare entiteiten en de gerelateerde tweaks die ze vervolgens in hun quereis maken.

Men kan zeggen dat Google de gebruiker niet alleen de gerelateerde zoekopdracht biedt, maar bijna de beste zoeksuggestie levert.

Ze houden rekening met het gebruikersgedrag en de intentie om de beste SERP te genereren.

Aanbeveling

Hoe kunnen wij als bedrijfseigenaars deze SERP beïnvloeden?

Als we een goede inschatting maken, kunnen we gebruikmaken van interne links. Deze links geven aan de zoekmachines informatie over de navigatie, architectuur, hiërarchie, paginabezit en productrelatie van een site.

Met dit alles kan Google de gerelateerde producten weergeven.

5. Video-optimalisatie

Een van de meer visuele veranderingen in de SERP’s was de opname van een video-carrousel in het zoekresultaat. Er lijkt absoluut geen concurrentie te bestaan ​​tussen de carrousel en alle andere SERP-functies. De videocarrousels concurreren alleen met organische resultaten voor de SERP-ruimte en kunnen naast elke combinatie van andere functies verschijnen.

Welke URL’s verschijnen in de videocarrousel? Als het erop aankomt dat de overgrote meerderheid van de bijbehorende URL afkomstig is van YouTube. Dat gezegd hebbende bijhorende URL’s is een ander element dat aan het veranderen is. Nu geeft Google daadwerkelijk gewicht aan video over het domein dan aan YouTube. Natuurlijk moeten ze een geoptimaliseerde troef zijn om te laten zien. Deze verandering is in juni uitgerold.

voorbeeld van video-optimalisatie-update 2018

Aanbeveling

Als bedrijfseigenaar kunt u het bereik van uw URL verbeteren door ervoor te zorgen dat de video op uw pagina is ingesloten en dat u de traditionele beste werkwijze met betrekking tot video-optimalisatiehebt toegepast . Zoals het aanbieden van de juiste tag en het hebben van relevante tekstuele inhoud rond de video die deze beschrijft.

6. Zoeken naar afbeeldingen

Afbeeldingen hebben meerdere niveauwijzigingen ondergaan. Een van de beeldpakketten maakt nu deel uit van de traditionele SERP’s. Ten tweede, wanneer een gebruiker op een afbeelding klikt, worden deze naar Google Afbeeldingen gebracht. Houd er rekening mee dat de gebruiker nog steeds niet rechtstreeks naar de website wordt gebracht. Ten derde geeft het zoeken naar afbeeldingen nu filteropties weer bovenaan de resultaten. Ten slotte hebben de afbeeldingen zelf een korte tagregel eronder.

voorbeeld van beeldzoekactie update 2018

Aanbeveling

Dit maakt gebruik van beeld-alt-tags en relevante sleutelwoorden binnen de tag een kritieke stap in beeldoptimalisatie.

7. Uitbreiding van de lengte van titels en beschrijvingen

Deze had twee niveaus van wijzigingen, een waarbij de tekenlimiet werd verhoogd en de tweede keer dat de wijzigingen die we hebben teruggedraaid en de oudere tekenlimieten werden hersteld.

Deze verandering is eigenlijk een goede waarschuwing voor iedereen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format