Hoe kunt u de autoriteit van uw website bepalen en wat kunt u doen om het te verbeteren?

4 min


145

Een van de belangrijkste en meest invloedrijke SEO-statistieken waarnaar veel marketeers, en met name contentmarketeers, letten, is Domain Authority (DA) .

De statistiek Domeinbeheer is door Moz ontwikkeld als middel om het relatieve belang van uw website als geheel te kwantificeren – zijn autoriteit.

Het geeft inzicht in de SEO-kracht van uw website en de kans dat deze wordt gerangschikt voor bepaalde zoekwoorden. In wezen geldt hoe hoger dit getal is, hoe hoger u in de SERP’s scoort en hoe meer verkeer u heeft.

Zoals de meeste SEO-statistieken schommelt dit aantal op basis van verschillende factoren en om uw autoriteit te verbeteren, moet u eerst bepalen waar uw website zich online bevindt.

Weet je niet waar te beginnen? Hieronder vindt u een gids om u te helpen de autoriteit van uw website te bepalen en uw score te verbeteren.

Domeinbeheer begrijpen

Voordat u de autoriteit van uw website bepaalt, moet u eerst de belangrijkste componenten van DA begrijpen. Domein Autoriteit wordt gescoord op een schaal van één tot 100, waarbij 100 de hoogste score is die een website kan behalen.

Hier zijn enkele manieren waarop Moz jouw domeinbeheerder bepaalt:

  • MozRank: Kortom, MozRank houdt rekening met het aantal links van uw website, evenals de kwaliteit van die links. Als een website bijvoorbeeld 100 links van slechte kwaliteit heeft, zal hun MozRank-score lager zijn dan die van een website met 50 links van hoge kwaliteit op hun website.
  • Hoofddomeinen: Moz kijkt ook naar het aantal verschillende links op uw website. Hoe meer websites u naar u linkt, hoe hoger uw score op dit gebied.
  • Zoekmachine-vriendelijkheid: we zullen later naar technische SEO kijken , maar deze factor houdt rekening met hoe goed uw website met zoekmachines werkt . Uiteindelijk bekijkt Moz hoe gebruiksvriendelijk uw website is gebaseerd op de algemene structuur.
  • Kwaliteitsinhoud : Google en andere zoekmachines houden rekening met de kwaliteit van de inhoud van uw website. Dit is ook het geval met de score van uw Moz Domain Authority. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter uw website op dit gebied presteert.
  • Social media-signalen : bij het bepalen van de score van uw domeinautoriteit houdt Moz rekening met signalen van sociale media. Het algoritme bekijkt hoeveel keer een deel van de inhoud is gedeeld, gevonden of becommentarieerd via sociale mediaplatforms.

Hoe u de autoriteit van uw website kunt bepalen

Er zijn verschillende plaatsen waar u de autoriteitsscore van uw website kunt vinden: Open Site Explorer, MozBar of de Keyword Explorer tonen u allemaal uw score.

Hier is een voorbeeld van de domeinautoriteitscore van Search Engine Watch in Open Site Explorer. Je zult merken dat de score 86 van de 100 is, wat een relatief hoge score op de schaal is.

Naast de score van de domeinautoriteit vindt u de autoriteit van de paginabevoegdheid, die een individuele pagina rangschikt, in tegenstelling tot een hele website.

Hoe u de autoriteitsscore van uw website kunt verbeteren

Het verbeteren van de domeinbevoegdheid van uw website is niet zo eenvoudig als het wijzigen van uw metatags . Het vereist zwaar onderzoek aan jouw kant.

Er zijn echter manieren om uw domeinautoriteit te verbeteren. Voordat u deze stappen onderneemt, moet u ervoor zorgen dat u eerst slechte links verwijdert. Het verwijderen van links van lage kwaliteit verbetert eerst de autoriteit van uw website.

Werk aan je technische SEO

Als u wilt dat de score van uw domeinautoriteit toeneemt, zorgt u ervoor dat uw technische SEO op orde is. Dit is de basis van elke SEO-tactiek als je probeert om rankings in de SERP’s te verbeteren. Dit omvat het uitvoeren van een volledige audit van uw metatags , woordentelling, trefwoorden, alt-tags en sitestructuur.

Hier zijn enkele snelle manieren om aan uw technische SEO te werken:

  • Sleutelwoorden: zorg ervoor dat u geen zoekwoorden invoegt in uw inhoud. Dit helpt niet alleen uw SEO, het maakt uw inhoud gemakkelijker voor uw publiek om te lezen en te verwerken.
  • Metabeschrijving : zorg er altijd voor dat je metabeschrijving wordt ingevuld. Vermeld uw hoofdsleutelwoord in uw beschrijving.
  • Beeldoptimalisatie : geoptimaliseerde afbeeldingen zorgen ervoor dat uw website sneller wordt geladen en stimuleren de SEO.
  • Koerslabels: dit is eenvoudig, maar moet worden vermeld: gebruik uw H1-, H2- en H3-kanteltags voor uw belangrijkste gesprekspunten.

Maak inhoud die koppelbaar is

Contentmarketing is een andere basis die bepaalt hoe hoog je DA-score is. Om deze tactiek succesvol te laten zijn, heb je heel veel content nodig die deelbaar en koppelbaar is. Als u geen inhoud maakt waarnaar anderen willen linken, heeft u geen sterke backlinks in uw profiel.

Begin met het maken van kwalitatief hoogwaardige inhoud van lange vorm die informatief en relevant is voor uw branche of niche. Maar uw inhoud zou niet moeten beginnen en eindigen met geschreven inhoud. Infographics en video-inhoud  zijn ook koppelbaar en kunnen uw website helpen grip te krijgen.

Het creëren van veel inhoud vereist mankracht en budget, maar het is een van de meest effectieve SEO-tactieken die ook je DA-score verbetert.

Link intern

Er is veel druk om marketeers te laten focussen op backlinking. Backlinking helpt je DA-score te verbeteren, maar dat geldt ook voor koppelingen naar andere pagina’s binnen je website. Dit is een andere plaats waar uw grote hoeveelheid inhoud in het spel komt.

Hoe meer inhoud u produceert, hoe meer u kunt linken naar andere plaatsen op uw website. Interlinking bouwt een sterke basis op die helpt bij het crawlen van zoekmachines om te bepalen hoe betrouwbaar uw website eigenlijk is.

Deel op sociale media

Omdat signalen van sociale media een grote factor zijn, is het belangrijk om uw inhoud te delen op al uw sociale mediaplatforms. Niet alleen helpt dit uw domeinautoriteitscore, het brengt ook meer verkeer naar uw website.

Het helpt om linkknoppen voor sociale media aan al uw inhoud toe te voegen, zodat uw bezoekers uw inhoud gemakkelijker op uw eigen sociale mediapagina’s kunnen delen.

De afhaalmaaltijden

De score van uw domeinautoriteit is gebaseerd op verschillende factoren. Als je naar die factoren kijkt, merk je twee trends: technische SEO en contentmarketing. Dit zijn twee van de belangrijkste te volgen thema’s bij het verbeteren van de kwaliteit van uw website.

Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor zowel de gebruiker als de zoekmachines door te focussen op goede technische SEO. Maak aantrekkelijke inhoud van hoge kwaliteit die eenvoudig door uw doelgroep kan worden gedeeld. Volg deze stappen en uw domeinautoriteit zal in de loop van de tijd toenemen.

Is er iets dat u aan deze lijst zou toevoegen? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format