Hoe SEO en creativiteit te combineren voor succes op het gebied van contentmarketing

3 min


141

De SEO doodt creativiteit mantra is niet ongewoon onder inhoudschrijvers. Evenzo geven SEO-experts vaak klachten dat creatief schrijven een achterstand moet innemen in de perfectie van SEO.

De realiteit is dat de beste soorten contentmarketing creativiteit combineren met SEO-waarde. Hier is een gids over de beste manieren om creativiteit en SEO samen te voegen voor succesvol contentmarketing.

Hoe SEO een slechte rap kreeg – en waarom het vastzit

Contentmarketing is nog steeds een nieuwe en veranderende industrie, en makers van inhoud die al meer dan vijf jaar bestaat, zullen zich de lelijke beginjaren herinneren. Veel schrijvers werden voor het eerst geïntroduceerd in de wereld van SEO tijdens de gevreesde “content farm” -jaren, toen het er niet toe deed, behalve hoeveel zoekwoorden je in een artikel van 300 woorden kon proppen.

Gelukkig is deze praktijk vrijwel gestorven (omdat het algoritme van Google het een zeer riskante praktijk maakt). Maar voor schrijvers die aan deze contentboerderijen hebben gewerkt, zijn de littekens diep en lelijk. Helaas hebben veel sterke schrijvers de wereld van de digitale marketing de rug toegekeerd in deze dagen en hebben ze nooit achterom gekeken.

Als je verantwoordelijk bent voor het werven of trainen van schrijvers om je te helpen bij je SEO-doelen, maak er dan een punt van om hen te laten weten dat je niet op zoek bent naar keyword stuffing, en dat je creativiteit en schrijftalent belangrijk vindt.

De SEO-trucs die alle schrijvers moeten weten

Schrijvers hoeven niet te worden opgeleid in elk aspect van SEO. Als je iemand inschakelt voor zijn creatieve talent, is de kans groot dat je geïnteresseerd bent in zinnen als “robot.txt” en “sitemaps” zal behoorlijk laag zijn.

In plaats van te proberen een schrijver te leren hoe je een SEO-expert moet zijn, leer je in plaats daarvan de snelle trucs die ze kunnen gebruiken om hun inhoud op hun eigen manier te optimaliseren. Er zijn drie belangrijke vaardigheden die alle schrijvers die in het digitale willen werken, moeten weten:

  • Hoe relevante zoekwoorden te vinden
  • Hoe artikelen op te maken voor SEO (met behulp van de juiste koppen, opsommingspunten en grafieken voor positie 0 kansen, etc.)
  • Hoe goed geoptimaliseerde metadata te maken.

Als je schrijvers deze vaardigheden en waarom ze ertoe doen kunnen leren, dan zul je ze niet overweldigen met SEO-technieken die niet direct van toepassing zijn op hun schrijven. Schrijvers kunnen hun tanden graven , maar ze voorzien van eenvoudige hulpmiddelen (zoals Ubersuggest of Keywords Everywhere ), zodat u zich kunt richten op SEO zonder dat u hun hand hoeft te houden door elk stukje inhoud dat ze maken.

Het is gemakkelijk om een ​​creatieve basistechnologie voor SEO te leren, maar het is bijna onmogelijk om iemand te leren die geen creatieve strekking heeft om iets unieks te maken.

Toon inhoudsmakers resultaten in hun taal

Het is handig om uw inhoudsteam op te nemen in uw normale rapportage, maar probeer de informatie opnieuw aan te passen aan wat voor hen het belangrijkst is. Laat ze zien hoe hun gebruik van bepaalde zoekwoorden of contentstructuur verbetert en slaagt.

Elke gepassioneerde schrijver wil dat mensen hun woorden lezen; laat ze resultaten zien in deze context. Het is geen grote stap om te zeggen dat meer organisch verkeer betekent dat een groter publiek hun werk leest, of dat een langere tijd op de pagina betekent dat mensen echt genieten van wat ze lezen. Wanneer een schrijver ziet dat zijn of haar inhoudsitem aandacht krijgt, zullen ze eerder geneigd zijn om SEO-sterke tactieken in toekomstig werk op te nemen.

De directiekamer: waar creativiteit gaat sterven

Elke dag is er een vicieuze cirkel in marketingteams. Een maker van inhoud bedenkt een creatief idee. Misschien is het een beetje brutaal, of vreemd of afwijkend, maar het is heel slim en heeft een groot potentieel om het publiek te verbinden en te verrassen.

Verschillende andere mensen in het team zien het idee en houden ervan. Ze denken dat het hilarisch is. Maar dan komen de beitels naar buiten.

“Kunnen we dit woord veranderen?”

“En misschien een ander beeld gebruiken?”

“Ik weet niet zeker of we dat willen zeggen, sommige klanten vinden dat aanstootgevend.”

“Ik snap de grap niet.”

“Dit is helemaal niet van het merk.”

En dan komt het SEO-team binnen:

“Er is geen sleutelwoord in die krantekop. Kunnen we er een toevoegen? “

Het volgende ding dat je weet, wat ooit een winnend creatief idee was, is afgezwakt door alle anderen in het bedrijf. Hoewel het belangrijk is dat schrijvers blijven op merk en communiceren boodschap van een bedrijf, het is ook belangrijk dat mensen in de hogere echelons van een bedrijf laat de creatieven zijn creatief.

Dit geldt voor het SEO-team. Het is van groot belang dat de makers van inhoud en het SEO-team met de harde lijnen samenwerken om de bedoeling van een gegeven stukje inhoud te begrijpen. Is het belangrijker om mensen naar de pagina te leiden via organisch verkeer, of is het belangrijker om hen te betrekken zodra ze daar zijn? Voor de meeste inhoudsitems heeft u een combinatie van deze twee doelen. Maar als je erop gefocust bent om ervoor te zorgen dat je je bouncepercentage laag houdt en je tijd op de pagina hoog blijft, dan moet je soms onhandige of lastige, op SEO gebaseerde frasering voor creativiteit opofferen.

Er is geen reden waarom SEO en creativiteit niet samen kunnen gaan, op voorwaarde dat contentmakers en SEO-leiders bereid zijn om samen te werken en compromissen te sluiten. Schrijvers die willen werken in digitale marketing moeten bereid zijn de basisprincipes van inhoudsoptimalisatie te leren. SEO-experts moeten leren wanneer het passend is om SEO-elementen op te offeren voor creatieve betrokkenheid. Een ontmoeting in het midden over creativiteit en optimalisatie is een recept voor succes.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format