Hoe u aanbevolen fragmenten (featured snippets) voor spraakgestuurd zoeken (voice search) kunt optimaliseren

5 min


165

SEO is een uitzonderlijk snelle industrie en het bijhouden van de nieuwste updates en imminente wijzigingen kan soms een voltijds werk op zich zijn.

Een factor die een ongekend effect heeft op organisch zoeken is spraakgestuurd zoeken . De combinatie van een toename in zoekopdrachten op mobiele apparaten en de toename van stemassistenten heeft ertoe geleid dat de manier waarop mensen online naar informatie zoeken drastisch verandert.

Of het nu Siri, Cortana, Amazon Echo, Google of een andere robotvriend is, er is geen twijfel over het belang van gesproken zoekopdrachten. Volgens Google zal meer dan de helft van de zoekopdrachten in 2020 spraakgestuurd zijn en dit vereist een vernieuwde benadering van SEO.

Uitgelichte fragmenten

Een van de belangrijkste aspecten hiervan zijn de snippets , omdat dit de resultaten zijn die hardop worden voorgelezen als antwoord op gesproken zoekopdrachten. Uitgelichte fragmenten worden vaak ‘ Positie nul ‘ genoemd, een uitdrukking die is bedacht door Pete Meyers. Dit zijn de resultaten van direct antwoord die bovenaan een SERP in een vak verschijnen en bevatten vaak een link naar de bron van het antwoord.

Bron:  Stone Temple

Volgens Stone Temple Consulting heeft bijna 30% van de 1,4 miljoen ondervraagde Google-zoekopdrachten nu Featured-snippets laten zien. Dat zijn veel betrokken zoekopdrachten. Het bijwerken van uw zoekstrategie om optimalisatie voor aanbevolen fragmenten op te nemen, moet daarom een ​​prioriteit zijn.

Het belangrijkste punt om te onthouden met aanbevolen fragmenten is dat als een gebruiker gesproken zoekopdrachten gebruikt en een verbaal antwoord verwacht, deze niet de keuze krijgt uit verschillende resultaten. In plaats daarvan wordt slechts één resultaat voorgelezen en is er een aanbevolen fragment, dan is dit de keuze van de stemassistent.

Je zou de meest verbluffende en uitnodigende metabeschrijving en title-tags ter wereld kunnen hebben, maar als je niet in die gewilde positie nul zit, wordt je liefdevol vervaardigde inhoud niet hardop voorgelezen en blijft daardoor zowel ongezien als ongehoord door de zoeker.

Lange staart sleutelwoorden

Natuurlijk is het belangrijkste verschil tussen gesproken zoekopdrachten en standaardzoekopdracht het gebruik van meer natuurlijke, conversationele taal . Deze nieuwe stijl van zoek- en query-indelingen moet worden verwerkt in uw strategie. Cue long-tail-sleutelwoorden !

De eerste stap in uw reis naar het exclusieve domein van aanbevolen fragmenten is het identificeren van de informatieverzoeken met betrekking tot uw product of services. Gebruik hulpprogramma’s voor zoekwoorden , maar vraag ook klanten en bekijk de veelgestelde vragen die u regelmatig ontvangt.

Answer the Public is een fantastische tool voor deze meer conversationele zoekopdrachten. Met deze tool kunt u dieper in gebruikersintentie graven door de resultaten te scheiden in vraagstarters, zoals ‘wie’, ‘waarom’ en ‘hoe’. Bouw voort op dit onderzoek door andere vergelijkbare zoekopdrachten te vinden, met behulp van de functie ‘Mensen die ook is gevraagd’ op Google.

Test de vragen die u genereert door ze in Google te typen en de resultaten van de aanbevolen fragmenten te analyseren. Gebruik deze als basis, maar bedenk wat je zou kunnen toevoegen of verbeteren om het resultaat nog beter te maken. Misschien biedt de bron van het artikel niet veel meer informatie, of is het huidige antwoord misschien niet lang genoeg.

Inhoud optimaliseren

De volgende stap is om een ​​antwoord op deze vragen te schrijven, waarschijnlijk in de vorm van een blogpost. Natuurlijk toont Google slechts een klein percentage van de tekst van een artikel in het featured fragment, maar dit betekent niet dat uw artikel de vraag alleen rechtstreeks zou moeten beantwoorden.

Neem een ​​directe reactie op, maar ga hier verder in het artikel op in en geef diepte. We weten allemaal dat Google dol is op informatie en gezien het feit dat aanbevolen fragmenten de mogelijkheid bieden om door te klikken naar de bron, moet u aanvullende informatie bieden die nuttig kan zijn voor de lezer.

Neem de formule aan van het direct beantwoorden van de vraag en volg deze vervolgens door andere gerelateerde zoekopdrachten te behandelen. Dit zou je moeten helpen om alle bases te dekken en die begeerde plek te bereiken. Uiteindelijk moet je misschien een beetje testen en herhalen om te zien wat het beste werkt.

Het is ook de moeite waard om meer Q & A-stijlindelingen in uw inhoud te integreren. Deze hoeven niet beperkt te zijn tot een FAQ-pagina en het is de moeite waard om opnieuw te bekijken hoe u sommige van uw inhoud kunt optimaliseren om in deze Q & A-stijl te passen . Hoe makkelijker u het voor Google kunt maken om het aanbevolen fragment uit uw inhoud te halen, hoe groter de kans dat u in die gewaardeerde positie nul komt te staan ​​en dus ook kunt profiteren van gesproken zoekopdrachten.

Meer dan een derde van de aanbevolen fragmenten en kennisvakken bevat een afbeelding, dus een andere tactiek om mee te experimenteren is om verschillende indelingen te gebruiken, zoals tabellen of grafieken. Probeer genummerde punten te gebruiken om de inhoud op te splitsen in eenvoudige stappen, omdat dit helpt om de inhoud voor gesproken zoekopdrachten te optimaliseren.

Als er te veel stappen worden weergegeven in het aanbevolen fragment, voegt Google bovendien een knop ‘Lees meer’ toe die linkt naar uw website. Dit kan een effectieve manier zijn om mensen te converteren van gesproken zoekopdrachten naar websiteverkeer.

Lokale zoekopdrachten

Gesproken zoekopdrachten worden gekenmerkt door de prevalentie op mobiele apparaten en de focus op lokale zoekopdrachten . Dit is van het grootste belang voor lokale zoekstrategieën, vooral omdat 50% van de mobiele bezoekers die een lokale zoekopdracht uitvoeren binnen een dag een winkel zullen bezoeken.

Hoewel deze geen aanbevolen fragmenten bevatten, geven ze wel de Google Mijn Bedrijf- profielen weer, die voorgelezen kunnen worden als aanwijzingen. Routebeschrijvingen zijn in feite een van de meest populaire zoekopdrachten voor gesproken zoekopdrachten, niet verrassend gezien het streven naar handsfree, vooral tijdens het rijden.

Bron: officiële blog van Google

Wat lokale zoekopdrachten betreft, moet u ervoor zorgen dat al uw contactgegevens zo toegankelijk mogelijk zijn op uw site. Maak het leven van Google gemakkelijk als het gaat om het crawlen van uw site; je zult vaker hoog in de uitgelichte resultaten staan ​​en daarom de winnaar zijn van het stemzoekspel. Zorg ervoor dat uw contactgegevens niet alleen in een afbeelding staan, maar dit zal uw kansen om te verschijnen aanzienlijk schaden.

Weet je wat je nog meer kunt doen om de Google-bots nog gelukkiger te maken? Schema-opmaak – hiermee verhoogt u de kans op het verkrijgen van een aanbevolen fragment aanzienlijk.

Vanzelfsprekend moet u uw Google Mijn Bedrijf up-to-date houden. Nogmaals, dit zou sowieso een deel van je SEO-inspanningen moeten zijn, dus geen zweet daar. Zodra uw contactgegevens zijn bijgewerkt en waar deze zich zouden moeten bevinden, kunt u het proces helpen door een sitemap naar Google te verzenden. Dien ook nieuwe inhoud in die u aan uw site toevoegt, alleen om het proces te versnellen.

Mobiel klaar

Vergeet niet om je te concentreren op mobiel . Aangezien het overgrote deel van de gesproken zoekopdrachten op mobiele apparaten plaatsvindt, is het essentieel dat de mobiele versie van uw site volledig is geoptimaliseerd.

Ik weet wat je denkt: maar stem zoeken houdt in dat alleen het aanbevolen fragment hardop wordt voorgelezen, dus wat is het nut van een luxe mobiele mobielwebsite? Nou, Google houdt van luxe broek-vriendelijke websites, dat is waarom. Geloof me niet? Riddle me this – waarom gaan ze naar een mobiel-eerste index ?

Zelfs met behulp van gesproken zoekopdrachten, is er altijd de kans dat de gebruiker besluit zich verder in zijn vraag te verdiepen om verder te lezen. In welk geval ze rechtstreeks naar uw site gaan en als het niet voldoet aan de gebruikerservaring, blijft u niet lang op die toplocatie.

Conclusie: de bedoeling van de gebruiker is de sleutel

Als het gaat om het proberen om die waardevolle aanbevolen knipselplaats te krijgen, is er geen speciale techniek die verschilt van standaard SEO. Kortom, als je goed nadenkt over de bedoeling van de gebruiker, dan zou het in orde moeten zijn.

Gezien de recente updates zoals Hummingbird en Rankbrain , moet gebruikersintentie al een prioriteit zijn in uw zoekstrategie. Dus als u dit doet, moet uw inhoud al zijn geoptimaliseerd voor aanbevolen fragmenten en gesproken zoekopdrachten.

Het gebruik van gesproken zoekopdrachten voor commerciële doeleinden staat op dit moment nog in de kinderschoenen. We verwachten echter dat dit zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen en evolueren naarmate mensen zich meer en meer op hun gemak voelen bij gesproken zoekopdrachten.

Dus je bent het beste klaar!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format