Hoe u altijdgroene inhoud (evergreen content) voor SEO maakt

4 min


117

Het begrijpen van groenblijvende inhoud is belangrijk voor zowel marketeers in de zoekmachines als voor professionele schrijvers.

In een vorig stuk voor Search Engine Watch behandelde mijn collega Graham Charlton de kracht van groenblijvende content voor SEO met een aantal uitgebreide Google Analytics-statistieken om zijn beweringen te onderbouwen. Dit bericht probeert echter groenblijvende artikelen te verkennen vanuit het perspectief van contentcreatie.

  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit stuk dat ik aan het schrijven ben evergreen is ?
  • En hoe kan ik ervoor zorgen dat het helpt bij SEO?

Je groenblijvende onderwerp spijkeren

Beslissen waar je nieuwe stukje groenblijvende content over gaat gaan, is geen exacte wetenschap.

In eenvoudige bewoordingen zullen dergelijke artikelen (uiteraard, andere soorten inhoud zijn ook beschikbaar) naar verwachting in de toekomst blijvend aantrekkelijk zijn. U wilt dat uw onderwerp relevant is in de weken, maanden en mogelijk nog komende jaren.

Met dat in gedachten denk ik dat het belangrijk is om groenblijvende content niet te scheiden van dingen als puur nieuws . Het is beter om te bekijken hoe potentieel evergreen een stuk inhoud is op een schaal – met dingen als nieuwsberichten aan de ene kant, en informatieve stukken over de meest universeel duurzame onderwerpen aan de andere.

Handleidingen en beginnershandleidingen

Praktische handleidingen en beginnersgidsen zijn geweldige voorbeelden van groenblijvende content. Dit zijn waardevolle leermiddelen die autoriteit bieden en de lezer informatie geven om hen bij te staan ​​in een taak.

Ze zijn groenblijvend omdat mensen altijd online zijn om naar dergelijke bronnen te zoeken, of het nu beginners, tussenpersonen of professionals zijn.

Bepaalde stukken voor beginners of beginners hebben een meer groenblijvend potentieel dan andere, omdat mensen verschillende soorten vaardigheden nodig hebben om te komen en gaan.

Bijvoorbeeld, brood bakken is een zeer blijvende vaardigheid, vooral in vergelijking met het gebruik van Microsoft Excel 2016 – maar een handleiding of een beginnershandleiding over Excel 2016 zou zeker nog steeds tegen het altijd groene einde van de schaal zijn.

Andere onderwerpen hebben ook een groenblijvend potentieel

Zelfs als het onderwerp tijdgevoelig lijkt, kan een stuk nog steeds zo worden geschreven dat het waarde heeft in de loop van de tijd.

Trends kunnen aan de oppervlakte op het eerste gezicht vrij kort lijken, maar kunnen altijd groen blijven als ze gegevens over een lange periode bekijken of als updates van de gegevens niet snel worden verwacht. Case studies en meer diepgaande reflecties over nieuwsgebeurtenissen kunnen op dezelfde manier worden benaderd.

Curatoriële stukken (zoals voorbeelden van goede of slechte gewoonten) kunnen reflecteren op tijdige momenten, maar kunnen langer meegaan als ze worden geschreven met betrekking tot de bredere historische context. Ze kunnen ook eenvoudig door de lijn worden toegevoegd. Hetzelfde kan gezegd worden voor listicles – ondanks hun wegwerp karakter.

Zelfs seizoensgebonden stukken kunnen terugkomen.

Zoals ik al zei, het is geen exacte wetenschap. Alleen omdat een stukje inhoud nieuws bespreekt, betekent nog niet dat het niet groen is. En alleen omdat iets een handleiding is, wil nog niet zeggen dat het dat ook is.

Publiek staat voorop, zelfs bij het schrijven van groenblijvende inhoud voor SEO

Om Graham Charlton te citeren:

‘Als het goed wordt gedaan, kan content die geschikt is voor uw publiek ook de inhoud zijn die werkt voor zoekmachines .’

Titels en inleidingen moeten beschrijvend zijn, in plaats van clickbait-y en / of gevuld met zoekwoorden.

Ze moeten trouw zijn aan de inhoud die volgt.

Het is typerend voor groenblijvende artikelen om meer diepgaand en informatief voor uw publiek te zijn dan dingen aan de andere kant van de schaal, zoals snelle nieuwsverhalen of persberichten die weinig meer bieden dan de bottom line.

Bedenk dat als je een lezer met een langer stuk presenteert, gebruik dan voldoende spaties en subtitels om grote stukken tekst op te splitsen.

Groenblijvende stukken kunnen meer tijd kosten om te schrijven. Maar op de lange termijn zullen ze waarschijnlijk meer waarde toevoegen aan een breder publiek en zullen ze meer rendement opleveren voor uw site.

Dus is het SEO-vriendelijk?

Natuurlijk, groenblijvende content is geweldig om een ​​beroep te doen op toekomstige lezers, maar ook goed voor het opbouwen van autoriteit op zoekmachines.

Beste praktijken met title-tags, URL’s en afbeelding alt-tekst moeten allemaal uw zoekwoorden weerspiegelen.

Interne links naar andere relevante pagina’s in hetzelfde domein wijzen zoekmachines ook naar andere stukjes inhoud met betrekking tot uw stuk – gewicht toekennen aan de pagina waarnaar u linkt , maar ook uw stuk laten zien als onderdeel van het gesprek. Natuurlijk waarderen lezers ook verder lezen.

Zoals we eerder al aangaven, zijn enkele van de beste voorbeelden van duurzame onderwerpen om over te schrijven ongetwijfeld al lange tijd van belang voor lezers en zullen ze waarschijnlijk blijven.

Brood bakken is een goed voorbeeld – maar natuurlijk zal een artikel met de titel simpelweg: ‘Hoe brood bakken’ uw website waarschijnlijk niet bevoordelen met zoekmachines. De competitie voor dat onderwerp zou enorm zijn.

Meer zichtbaarheid is echter mogelijk. Het verkennen van een niche-aspect van een groter onderwerp is een goede optie voor een nieuw stuk groenblijvende content. Bijvoorbeeld: ‘Brood bakken zonder oven’ heeft net zo veel groenblijvende mogelijkheden als ‘Brood bakken’ en hoewel het een kleiner potentieel publiek heeft, zou het veel gemakkelijker zijn om in de SERP’s te rangschikken.

Het verkennen van alternatieve benaderingen van de manier waarop een vraag kan worden gesteld, is een andere manier om u op Google te onderscheiden.

Bijvoorbeeld: ‘Een handleiding voor beginners om meel te mengen, deeg te kneden en groot brood te maken’ is misschien een waardevol alternatief voor ‘Een gids voor beginners om brood te bakken’. Dit type kop, hoe omslachtig ook, verschijnt mogelijk voor een groter bereik van zoekopdrachten, zoals ‘Kneden van deeg’ en ‘Hoe groot brood te maken’.

Een checklist voor het maken van groenblijvende inhoud

Om ervoor te zorgen dat de punten die in dit stuk aan de orde komen, uitvoerbaar zijn, dacht ik dat ik een checklist zou samenvatten:

  1. Heeft het onderwerp een groenblijvend potentieel?
  2. Probeert het een vraag te beantwoorden en gezag te vestigen?
  3. Als het nieuws of trends betreft, kan het dan op een meer groenblijvende manier worden geschreven?
  4. Is de titel en inleiding beschrijvend en informatief voor het publiek?
  5. Als het stuk lang is, is het dan gescheiden door witte ruimte, subkoppen, kogels en afbeeldingen?
  6. Worden sleutelwoorden weerspiegeld in title-tags, URL’s, alt. tekst etc.?
  7. Zijn er interne links naar andere artikelen over hetzelfde domein en doen artikelen van de domeinlink terug?
  8. Moet het stuk een niche verkennen of moet het een andere formulering in de titel hebben om op te vallen?

Evergreen-content kan meer inspanning vergen dan andere soorten content, maar uiteindelijk zal het uiteindelijk lonen. De sleutel is om tijd te nemen bij het kiezen van je onderwerp, het plannen van je invalshoek en mogelijk wat meer tijd kwijt aan het schrijven of creëren ervan.

Het resulterende stuk produceert niet noodzakelijkerwijs directe verkeerspieken en snelle autoriteit, maar is van onschatbare waarde voor uw lezers en uw SEO-zicht in de loop van de tijd. Inzicht in het produceren van groenblijvende inhoud is een geweldige aanvullende tool in uw zoek- en contentmarketingkit.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format