Hoe u een datagedreven zoekmarketingstrategie kunt leveren met behulp van intenties van klanten - DeLaatbusiness

Hoe u een datagedreven zoekmarketingstrategie kunt leveren met behulp van intenties van klanten

6 min


152
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Waar is de grootste kans in marketing op dit moment?

Volgens Sophie Moule, hoofd marketing bij Pi Datametrics , is het de enorme hoeveelheid klantengegevens die we kunnen krijgen van het zoeken.

Met 3,5 miljard zoekopdrachten per dag door Google, en niet te vergeten op verticaal-specifieke websites zoals Amazon, YouTube en Pinterest, is er een enorme hoeveelheid gegevens beschikbaar over de bedoeling van de klant, waar marketeers van zouden moeten profiteren.

Maar wat is de beste manier om dat te doen? Het beschikbaar hebben van veel gegevens is allemaal goed en wel, maar zoals elke marketeer weet, is het lastige deel precies weten hoe je die gegevens moet sorteren, trends kunt vinden en deze moet toepassen op je marketingstrategie.

Als u het echter goed kunt doen, kan het het onderwerp SEO in uw bedrijf verbeteren en tot geweldige resultaten leiden.

Op de Digital Marketing Summit in Figaro in Londen gaf Moule een indrukwekkende presentatie over hoe je moet zoeken naar trends in de klantgerichtheid in zoekgegevens, en hoe je je marketingstrategie op deze trends kunt afstemmen om te profiteren van onderzoeks- en koopgedrag op precies het juiste tijd.

Gegevens, gegevens, gegevens

De evolutie van het zoeken op het web is aangestuurd door gegevens. Alle belangrijke ontwikkelingen in het zoeken op het web – van lokalisatie tot personalisatie tot de opkomst van mobiel – worden aangedreven door een enorm epicentrum van gegevens.

Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines gebruiken gegevens van zoekopdrachten van hun gebruikers om meer te weten te komen over gewoonten, taalgebruik, zoekintentie en meer, en hun zoekplatforms te ontwikkelen op basis van wat ze hebben gevonden.

Maar zoekmachines zijn niet de enigen die de gegevens achter zoeken kunnen gebruiken om hun aanpak te evolueren; marketeers kunnen dat ook.

Hulpprogramma’s zoals Google Trends, Google Insights for Search, Google Keyword Planner en Pi Datametrics kunnen gegevens produceren die een zicht geven op zoektrends in de loop van de tijd. Met behulp van deze gegevens kunnen zoekmachinebureaus:

  • Ontdek klantentrends – Ontdek pieken en dalen wanneer klanten naar dingen zoeken
  • Zich richten op commercieel waardevolle zoekwoorden : door een extra gegevenslaag toe te voegen met behulp van kosten per klik en concurrentie-informatie, kunnen marketeers zich concentreren op de zoekwoorden die koopintentie hebben
  • Analyseer patronen – Ga terug in de tijd om te zien hoe trends zijn geëvolueerd (Moule gaf het voorbeeld van “make-up” en werd een toponderzoek naar de schoonheidsproducten tussen 2014 en 2017, toen een nieuwe markt van kopers online kwam dankzij de populaire explosie van schoonheid YouTubers).

Door het aandeel van SERP-onroerend goed tussen verschillende bedrijven in uw doelmarkt te analyseren, kunt u ook precies uitvinden wie precies profiteert van deze zoekopdrachten. Dit geeft aan waar het misschien beter is om uw producten als merk te verkopen en te adverteren, door aan te geven welke winkels, partnerwinkels en publicaties de grootste zichtbaarheid hebben.

Kijkend naar het aandeel van stem in de schoonheidssector, kunnen we leren dat het opbergen van onze make-upproducten met Superdrug in plaats van Boots een betere zichtbaarheid zou bieden, aangezien Superdrug meer verkeer en indrukken online in de make-upcategorie aantrekt.

Dit geeft ook een overzicht van de enorme hoeveelheid verschillende bedrijven die om aandacht in de ruimte strijden – wat aantoont dat je online competitie heel anders kan zijn dan de concurrentie die je in je hoofd had.

Zoektrends gebruiken om strategieën te bouwen (plannen, beïnvloeden, piekeren, herhalen)

Door naar de pieken en dalen in de zoekvolumegegevens in de loop van de tijd te kijken, legde Moule uit dat zoekmachinebureaus hun campagnes kunnen plannen in verschillende fasen van de koperreis.

Ze noemde deze aanpak ” Plan, Invloed, Piek, Herhaal ” – het identificeren wanneer je moet plannen; zien wanneer mensen klaar zijn om te worden beïnvloed ; identificeren piek kooptrends; en uiteindelijk beoordelen of een patroon zal herhalen , of dat het een eenmalige rage was.

Laten we als voorbeeld een zoektrendgrafiek bekijken voor de term ‘festivalkleding’ over een periode van twee jaar. Dit is een door gebeurtenissen veroorzaakte trend, dus hetzelfde patroon zal waarschijnlijk terugkeren van jaar tot jaar:

De piekaankoopstijden in deze grafiek zijn gemakkelijk te isoleren, maar uw producten moeten niet alleen op deze momenten voor de consument staan. De dalperioden, waar het zoekvolume het laagst is, zijn een goede tijd om vooruit te plannen, de balans op te maken van uw inhoud, te overwegen hoe u consumenten wilt targeten, en ervoor te zorgen dat het wordt geoptimaliseerd en vroeg wordt gepubliceerd voordat het kopen van rente begint te stijgen.

Vervolgens gaan we de invloed of onderzoeksfase in (gemarkeerd in rood in de bovenstaande grafiek). “Dit is waarschijnlijk nog belangrijker voor de digitale afdeling dan voor het zoekteam,” zei Moule. “Heel weinig bedrijven profiteren van deze onderzoeksfase.

“Ik heb mensen zo vaak al hun marketingcampagnes rond de piek zien plannen, en niet ver genoeg van tevoren.”

Gezamenlijk vinden er tijdens deze opbouw meer zoekopdrachten plaats dan tijdens de piek zelf, wat een enorm aantal mogelijkheden biedt voor klanten om uw merk te ontmoeten. Dit betekent dat uw site en inhoud klaar moeten zijn om voor de consument te verschijnen voordat ze in de onderzoeksfase komen.

CPC’s zijn ook veel lager tijdens de onderzoeksperiode naarmate de concurrentie afneemt – dus als u bereid bent om meer te investeren in naamsbekendheid dan directe conversies, kunt u profiteren van de lagere tarieven en rente genereren die tijdens de piekperiode vruchten zal afwerpen .

Dit betekent dat tegen de tijd dat zowel de verkopen als de CPC’s piekten, u zich geen zorgen hoeft te maken over het agressief targeten van consumenten, omdat u al de basis hebt gelegd voor het doorkomen van bestellingen en verkopen.

Het activeren van betaalde media tijdens deze periode zorgt ook voor een gezonde hoeveelheid verkeer naar uw site, wat later een sterke cookiepool kan vormen voor retargeting. U kunt die pool vervolgens gebruiken tijdens de piekperiode, of dat nu in Retargeting Display, RLSA of retargeting-e-mailcampagnes is, en conversies op een veel efficiëntere manier inhalen.

Deze gegevens kunnen verder worden gebruikt om de rest van uw organisatie te bevoordelen, naast de digitale en SEO-teams. Wat kan je verwachten van het komende seizoen? Is het hetzelfde als wat we vorig seizoen zagen? Is er iets dat enigszins verschillende trends kan veroorzaken? De influencer-periode is ook een belangrijke merchandisingperiode, dus u moet ervoor zorgen dat de producten die mensen mogelijk onderzoeken de voorkant van de winkel zijn en prominent op uw website worden weergegeven.

In de nasleep van de piekverkoopperiode kunt u vervolgens bepalen wanneer de vraag daalt en het tijd is om uw aandelen te korten en te verkopen. Als uw gegevens u vertellen dat u later in het jaar een andere piek kunt verwachten, wilt u die voorraad misschien vasthouden voor later.

Klantgegevens: context geven aan de zoekopdrachten

Alle ‘topartiesten’ in de detailhandel zetten eerst zoekgegevens op als ze hun strategieën opstellen, zei Moule – op een intelligente manier aan al hun kanalen. Dit geeft teams een raamwerk van gegevens die ze rond kunnen plannen, in plaats van ze met terugwerkende kracht te verdraaien in plannen die al in steen zijn gegoten.

Moule adviseerde dat u uw gegevens nog meer “oomph” kunt geven door het te integreren met andere datasets, zoals sociale gesprekken en klantonderzoek. Dit soort gegevenssets kan een vitale context bieden voor de trends die u ziet aan de hand van zoekgegevens. Zo kunt u niet alleen begrijpen welke trends er plaatsvinden, maar ook waarom .

Dit is belangrijk, want als u de externe invloeden op uw markt kunt bepalen, kunt u ze in de toekomst voorspellen en voorbereiden.

Als extra voordeel kunnen dit soort gegevenssets u helpen bij het verkrijgen van de buy-in voor uw strategie van andere delen van het bedrijf, die misschien minder vertrouwd zijn met zoekgegevens, maar meer vertrouwen hebben in het baseren van hun beslissingen op sociale of klantonderzoeksgegevens.

Een case study voor het afstemmen van datasets

Een uitstekend voorbeeld van hoe dit in de praktijk kan werken, is een casestudy uitgevoerd door Pi Datametrics met de social listening-tool Brandwatch, die sociale discussies gebruikte om context te geven aan zoektrendgegevens over persoonlijke schulden.

Kijkend naar de gegevens van de zoektrend, vond Pi het gemakkelijk om een ​​aantal patronen te identificeren, met name dat zoekopdrachten naar persoonlijke schuld regelmatig piekeren rond januari van elk jaar.

Dit is te verwachten na de zware kerstperiode, waarin mensen kunnen spatten op cadeaus voor hun geliefden, alleen maar om in januari te maken te krijgen met een stijgende creditcardrekening.

Toen Brandwatch dieper inging op de tweets die rond die tijd werden uitgezonden, ontdekten ze dat veel van de gesprekken draaide om schuldenvrij te worden als een nieuwjaarsresolutie. Dit bevestigde niet alleen de patronen die beide bedrijven in de zoekgegevens zagen, maar voegde ook een laag sentimentanalyse toe aan de dataset.

In vergelijking met zoekgegevens kunnen sociale gegevens verder inzicht geven in de diversiteit van gesprekken die plaatsvinden in uw branche.

Pi en Brandwatch ontdekten dat de zoekopdrachten van mensen sterk gericht waren op hypotheken en creditcards, maar op sociale media was het gesprek zeer gelijkmatig verdeeld over het spectrum van persoonlijke financiële onderwerpen: alles van studentenschuld, schuldenvrij worden, faillissement en schulden verzamelaars.

“Als ik een merk in de financiële sector zou zijn, zou ik dit kunnen bekijken en denken:” Creëer ik genoeg inhoud om met al deze soorten gesprekken mee te kunnen doen? “, Zei Moule. De diversiteit aan sociale gesprekken kan u veel meer mogelijkheden bieden om uw merk voor mensen te krijgen.

Conclusie

Kort samengevat, dit zijn de belangrijkste punten om te onthouden bij het leveren van een datagedreven zoekmarketingstrategie:

  • Denk aan de behoeften van de klant, en de technologie daarna
  • Gebruik zoektrends als klantonderzoeksgegevens
  • Kijk naar waarde, niet alleen naar volume
  • Krijg organisatorische buy-in voor uw gegevens voor een afgestemde planning
  • Integreer met andere gegevenssets voor een getrouwere weergave van de intentie van de klant.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format