Hoe u in uw SEO investeert voor de hoogste ROI

5 min


103

De droom van elke ondernemer is om een ​​consistente bedrijfsgroei te hebben. Helaas is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. In feite, 20% van de kleine bedrijven niet in hun eerste jaar en slechts 30% van de bedrijven maken het voorbij de 10-jarige merk.

Daarom is SEO een belangrijk onderdeel van de inkomende verkoopstrategie, waar nieuwe klanten naar u toe kunnen komen. Het doel is om elke maand een gestage en consistente stroom nieuwe klanten te hebben. Als u de ROI van uw SEO kunt maximaliseren, kunt u blijven investeren om meer inkomsten en groei te genereren.

Maandelijks terugkerende verkeer

Het maandelijkse terugkerende verkeer is stabiel en consistent. Elke dag, week, maand en jaar beschikt u over betrouwbaar verkeer en nieuwe verkopen waarop u kunt rekenen. Deze kunnen zowel gekwalificeerde als gerichte prospects omvatten. Dit soort verkeer is voorspelbaar en gemakkelijker te schalen, wat een van de voordelen van SEO is.


Een voorbeeld van maandelijks terugkerende verkeer van een website (LifeCoachSpotter.com) die SEO-invoer heeft gehad.  Het maandelijkse terugkerende verkeer is de belangrijkste driver voor uw belangrijkste bedrijfsstatistieken:

 • MRR (maandelijkse terugkerende inkomsten)
 • MRR-groei (maandelijkse recurrente omzetgroei).

Als er dagelijks genoeg nieuwe bezoekers naar uw website komen, heeft u consequente nieuwe eenmalige verkopen. Als u een abonnee / SaaS-bedrijfsmodel hebt, groeit u consequent met uw MRR. Maandelijks terugkerende verkeer zorgt voor consistente bedrijfsgroei.

Waar we falen

Er is een aanzienlijk potentieel voor een hoge ROI van SEO. Dit neemt niet weg dat SEO moeilijk kan zijn. Een beginner denkt misschien: “Als ik mijn bedrijf wil laten groeien, zal ik mijn verkeer laten groeien en om mijn verkeer te laten groeien, zal ik mijn website optimaliseren voor SEO.” Helaas kan dit niet verder van de waarheid zijn. Ik noem dit “The Fatal Assumption”:

Iedereen die al geruime tijd SEO beoefent, kent het werk dat erin zit.

Waarom SEO moeilijk is

 1. Het algoritme van Google

We zullen nooit ‘onder de motorkap’ van het algoritme van Google kijken. Het dichtst dat we kunnen krijgen is correlaties en ingewikkelder manieren om het te ontrafelen.

Black Hat SEO wordt gebruikt om onwettig een website te rangschikken en als gevolg daarvan evolueren de algoritmen van zoekmachines voortdurend om manipulatieve tactieken te bestrijden.

 1. Er zijn meer dan 200 factoren in rangorde

Als er meer dan 200 rangordefactoren zijn , waarop richt je je dan?

Omdat er zoveel factoren in overweging worden genomen om de positie van uw website te bepalen, is het onmogelijk om op al deze factoren te focussen. Gelukkig heeft Cyrus Shepard onlangs Zyppy gepubliceerd en ik heb geprobeerd het hier nog verder te vereenvoudigen . Er zijn ook veel gepubliceerde bevindingen om SEO’s te helpen zich te concentreren op de zwaarste rangschikkingsfactoren in het algoritme van Google.

 1. Wat vandaag werkt, werkt misschien niet morgen

Het algoritme van Google evolueert voortdurend, wat inhoudt dat de website-optimalisatie continu moet zijn.

 1. Het meten van de ROI is moeilijk

Omdat de customer journey niet-lineair is, is het niet mogelijk om alleen attribuutleads of -aankopen naar één kanaal te doen. Door gebruik te maken van multi-channel attributie, kunt u zien dat SEO deel uitmaakt van een meer holistische marketinginspanning.

 1. Experimenten hebben lange levenscycli

Als u een bestemmingspagina splitst en 1000 bezoekers per week gebruikt, kunt u snel zien wat werkt. Met SEO hebben initiatieven tijd nodig om te plannen, uit te voeren en te meten. De cyclus van testen, meten en herhalen verloopt traag vanwege de inherente langetermijnkarakteristiek van SEO.

 1. Het isoleren van variabelen is bijna onmogelijk

SEO’s implementeren meestal meerdere initiatieven tegelijk. Dit maakt het moeilijk om te isoleren welke variabele of factor kan hebben geleid tot een toename in rangorde of verkeer. In een wetenschappelijk lab kunt u één variabele per keer isoleren en deze vergelijken met een ‘controlegroep’. Met SEO hebben we geen gecontroleerde omgevingen om in te werken.

SEO is een zero-sum game

Voor alle ‘geldzoekwoorden’ waarop uw bedrijf kan inspelen, kan er slechts één zoekresultaat zijn in positie 1 en één zoekresultaat op positie 2. Als uw concurrent de eerste positie wint, verliest u deze.

Het juiste denken

De beste manier om een ​​SEO-strategie te plannen, hangt af van de juiste mindset.

 1. Begin met het einde in gedachten

Door duidelijke doelen en KPI’s in te stellen, kunt u reverse engineeren. Het is ook belangrijk om jezelf of je provider verantwoordelijk te houden bij het bereiken van die doelen.

 1. Denk op de lange termijn

SEO is een op investeringen gebaseerd marketingkanaal. Het is belangrijk om op lange termijn te denken als een periode van jaren in tegenstelling tot maanden.

 1. De begrotingsallocatie van de fondsbeheerder

SEO-investering moet worden gezien als een fondsbeheerder, die ook rekening houdt met de budgettoewijzing. Moet linkbuilding 20% ​​van de totale investering of 60% zijn? Moet de inhoud 30% of 70% zijn? Zonder een juiste toewijzing van investeringen in SEO-initiatieven, kunt u te weinig of te veel resources in de verkeerde gebieden concentreren.

Onder de meer dan 200 factoren die Google mogelijk gebruikt, wilt u zich concentreren op de top 2-6 factoren die de resultaten voor uw bedrijf opleveren. Het gaat er niet om hoe goed uw idee is, maar de mate waarin dit van invloed is op uw KPI’s.

Dus waar moet je je inspanningen op richten?

Elke website en situatie is uniek. Algemene principes van zoekmachines en thought leaders zijn mogelijk niet altijd op u van toepassing. Ik raad aan om alleen experimenten en gegevens over praktische tips te vertrouwen. Uit mijn ervaring zijn de factoren die het zwaarst wegen door het rankingalgoritme van Google:

 1. Gezaghebbende backlinks
 2. Inhoud (nuttig, lange vorm, hoge kwaliteit, enz.)
 3. Optimalisatie (Keyword Clustering)
 4. User Experience en bevredigend gebruiker Intent
 5. Technische factoren (laadsnelheid van pagina’s, architectuur, enz.).
 1. Uitlijnen met Google

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet het doel van Google is om verkeer naar een website te verzenden. Hoe meer u zich afstemt op de missie van Google, hoe meer u natuurlijk zult slagen.

Elke SEO moet het doel van Google en de waardevoorstel aan zijn gebruikers onthouden:

Help gebruikers van Google vinden wat ze zoeken en een geweldige gebruikerservaring hebben.

Door deze gebruikersgerichte instelling te hanteren, zul je eerder geneigd zijn hoger te scoren en meer organisch verkeer te ontvangen, terwijl je jezelf in de toekomst van algoritmische updates voorziet. Als u de gebruikers van Google wilt helpen, ziet u vanzelfsprekend na verloop van tijd een stijging in uw resultaten en ROI.

Het meten van uw ROI op SEO

Hoe bepaal je of je inspanningen invloed hebben op je inkomsten en of de tactieken die je hebt gekozen om te investeren de juiste waren voor je bedrijf?

Volg eerst uw conversies nauwgezet. Als u geen verkopen of belangrijke statistieken bijhoudt, kunt u de verkopen die afkomstig zijn van SEO niet toewijzen. Kijken naar multi-channel attributie is de sleutel om een ​​idee te krijgen van de echte customer journey. Dit voedt ook uw begrip voor de manier waarop SEO parallel werkt met andere wegen zoals retargeting, merkbekendheid en directe bezoeken.

Ten tweede, begrijp de customer journey. Ontdek hoe consumenten informatie hebben gekregen over uw bedrijf, hoe lang het duurde voordat zij bij u kochten en welk kanaal zij gebruikten om te kopen. Dit zijn allemaal belangrijke factoren voor het meten van ROI op de lange termijn.

Kijk tenslotte door de verkooptrechter. Als u leads ontvangt die niet worden geconverteerd, bieden deze geen goede ROI. Als er specifieke zoekwoorden of pagina’s zijn die resulteren in hogere conversies of grotere verkoopdeals, wilt u zich richten op die gebieden.

Afsluitende gedachten

Om samen te vatten, om te investeren in uw SEO voor de hoogste ROI:

 1. Focus op de lange termijn
 2. Focus op budgettoewijzing
 3. Vertrouw gevecht geteste beoefenaar ervaring ten opzichte van conventioneel advies.

Investeren in SEO vergt tijd, geduld en een gezond beetje vertrouwen in de persoon die uw initiatieven beheert. Vergeet vooral niet ervoor te zorgen dat uw SEO-budget correct is toegewezen.

Met de juiste toewijzing en langetermijndenken moet uw SEO-strategie toekomstbestendig zijn voor algoritmische updates. Hoewel er altijd enige onzekerheid bestaat over de uitkomst van een investering, wilt u uw risico beperken door uw budget strategisch toe te wijzen op basis van tests, experimenten en het werken met ervaren professionals.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format