Hoe u klikken kunt genereren door effectieve metabeschrijvingen

4 min


120

Als het gaat om het optimaliseren van de inhoud van websites, wordt er meestal veel gesproken over het belang van het kiezen van de juiste zoekwoorden en het opstellen van interessante koppen, maar de impact van metabeschrijvingen op de SEO van een website wordt te vaak over het hoofd gezien.

Hoewel u misschien denkt dat u alle selectievakjes hebt aangevinkt om de zichtbaarheid van uw e-commercesite te vergroten, kan de afwezigheid van een nauwkeurige metabeschrijving uw verkeer en verkopen waarschijnlijk kosten.

Dus, wat zijn metabeschrijvingen ? Het zijn korte, unieke fragmenten die een webpagina beschrijven. Bedenk wat u zou schrijven als u de webpagina moest adverteren – dat is precies wat metabeschrijvingen moeten bevatten.

Veel mensen hebben de neiging om metabeschrijvingen leeg te laten zonder het effect ervan op de zoekresultaten te beseffen. Een krachtige metabeschrijving leidt tot een stijging van de klikfrequenties waardoor de SEO-rangschikking van uw pagina wordt verbeterd. Eenvoudig gezegd vormen ze de eerste indruk van uw website, dus u maakt er liever een goede van.

Hier zijn zes manieren om metabeschrijvingen te optimaliseren om klikken te garanderen .

Beantwoord vragen

Of het nu gaat om het zoeken naar de dichtstbijzijnde sanitaire voorzieningen of het ontdekken van de beste hotels in Malediven – iedereen op Google is op zoek naar antwoorden op een probleem.

Verplaats jezelf in de schoenen van een klant en denk na over wat ze eventueel kunnen vragen waar jouw bedrijf een oplossing voor kan bieden. Uw metabeschrijving moet hun vraag beantwoorden en waarde toevoegen om hen te verleiden om op uw website te klikken.

Hoewel de lengte van de metabeschrijving tot 300 tekens is verlengd om ze “beschrijvend” te maken, is het altijd veilig om bij 160 tekens te blijven, zodat de beschrijving niet abrupt en onvolledig lijkt, wat nogal frustrerend kan zijn voor lezers.

Roep emotie op

Laten we eerlijk zijn – emotie verkoopt. Of het nu gaat om het opwekken van urgentie, woede, vreugde, vertrouwen, nieuwsgierigheid – elk stukje inhoud dat emotie oproept is waarschijnlijk effectiever in het overtuigen van lezers om te handelen. Hetzelfde moet worden toegepast bij het opstellen van metabeschrijvingen.

U moet de emotionele voordelen identificeren die een klant zal bereiken door uw merk in overweging te nemen en hiervan gebruik te maken om het verkeer te stimuleren. Gebruik woorden als ‘aantrekkelijk’, ‘enorm’, ‘krachtig’, ‘ongeëvenaard’ om met slechts twee of drie regels een snaar te raken bij je lezers.

Gebruik calls-to-action

Calls-to-action (CTA’s) zijn krachtige woorden die je moet opnemen in de metabeschrijving omdat ze een duidelijk doel overbrengen en lezers aansporen een stap vooruit te doen.

Dit is echter niet de plek om voor de hand liggende calls-to-action te gebruiken, zoals ‘lees meer’ of ‘winkel nu’. In plaats daarvan moet u woorden gebruiken als ‘meer sparen’, een aanbod of een tastbaar voordeel opgeven, zoals gratis bezorging of een gratis proefversie van 30 dagen in de metabeschrijving om deze ruimte beter te gebruiken.

Neem sleutelwoorden op

Het kiezen van relevante zoekwoorden is een van de meest cruciale stappen voor SEO-optimalisatie. Dat gezegd hebbende, zal het vullen van uw inhoud met deze sleutelwoorden uw resultaten niet ophalen. Wat belangrijk is, is door ze strategisch in secties te plaatsen die een verschil kunnen maken, zoals de metabeschrijving.

Wanneer Google zoekresultaten weergeeft, worden de zoektermen vetgedrukt weergegeven en het helpt om ze te laten markeren in de metabeschrijvingstag van uw website die relevantie aangeeft en ook de aandacht van de lezer trekt.

Waarschijnlijk heeft u veel zoekwoordsuggesties uit onderzoek. In dergelijke gevallen geeft u prioriteit aan het zoekwoord met de grootste impact op de betreffende webpagina en gebruikt u dit in de metabeschrijving in plaats van alles in 160 tekens in te passen.

Vermijd dubbel werk

Elk van de pagina’s van uw website is uniek, dus waarom moeten ze dezelfde beschrijving hebben? Als meer dan één pagina van uw website dezelfde beschrijving deelt, concurreren ze met elkaar omdat dit betekent dat ze over hetzelfde praten. Dit betekent dat Google uw website lager in de rangschikking plaatst.

Luister hier dus niet lui en dupliceer inhoud van de metabeschrijving, want dat geeft gewoon de verkeerde signalen aan Google, waarbij ze worden beschouwd als spamachtige of herhaalde inhoud die je zoekresultaten kan schaden.

Gebruik rich snippets

Is het je opgevallen dat sommige metabeschrijvingen links, recensies, beoordelingen en videobeelden bevatten? Dit worden rich snippets genoemd. In tegenstelling tot normale fragmenten bevatten rich snippets gestructureerde gegevens om meer gedetailleerde informatie aan de zoekmachine te geven, zodat mensen een betere beslissing kunnen nemen voordat ze op websites klikken.

Rich snippets geven gebruikers sneller toegang tot informatie via hun visueel aantrekkelijke indelingen, afbeeldingen en relevante informatie die ultieme click-through-rates verbeteren. Dus, of het nu gaat om het toevoegen van een contactnummer, productrecensies en beoordelingen of directe links – overweeg het opnemen van rich snippets in uw metabeschrijving om deze te laten opvallen en klikken aan te trekken.

 

Vandaar dat hoewel metabeschrijvingen geen directe invloed hebben op paginarangschikking, het wordt aanbevolen om ze te optimaliseren om klikken te genereren en verkeer te genereren. Als je niet zeker weet hoe je metabeschrijving verschijnt, kun je deze gratis tool gebruiken om een ​​snelle test uit te voeren voordat je live gaat.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format