Hoe u uw domeinautoriteit kunt controleren: 4 hulpprogramma's om te gebruiken - DeLaatbusiness

Hoe u uw domeinautoriteit kunt controleren: 4 hulpprogramma’s om te gebruiken

7 min


134
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Domein Autoriteit (DA) is een statistiek die dient als een handige heuristiek in de SEO-industrie. Simpel gezegd, het geeft inzicht in hoe waarschijnlijk het is dat een site gerangschikt wordt voor specifieke zoekwoorden, gebaseerd op de SEO-autoriteit die het bedrijf bezit. Er zijn talloze tools die ons kunnen helpen bij het bereiken van deze nuttige scores.

Hieronder bespreken we enkele van de meest accurate en intuïtieve manieren om de SEO equity van een site te bekijken.

In een vaak ondoorzichtige branche, met weinig inzicht in de manier waarop de algoritmen van Google echt werken voor organisch zoeken, is de aantrekkingskracht van een metriek zoals Domain Authority vanzelfsprekend.

Het geeft een kijkje in de SEO-kracht van een website, op dezelfde manier als de nu verouderde PageRank-werkbalk . Google maakt nog steeds intern gebruik van enige variatie in het PR-algoritme, maar de scores zijn niet meer zichtbaar voor het publiek en zijn nooit bijzonder nuttig geweest.

Ze moedigden in ieder geval enkele negatieve pogingen aan om de ranglijst van Google te ‘spelen’ met behulp van een link.

Veel SEO’s maken echter gebruik van Domain Authority om de kwaliteit van hun inkomende links te detecteren en te begrijpen hoe deze van invloed zijn op de SEO-status van hun eigen site.

Wat is domeinautoriteit?

“Domain Authority (DA) is een door Moz, ontwikkeld door de zoekmachine,rangschikkingsscore die voorspelt hoe goed een  website zal scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). De score van een domeinautoriteit varieert van één tot 100, met hogere scores die overeenkomen met een groter beoordelingsvermogen.

Domein Autoriteit wordt berekend door link- rootdomeinen , aantal totale links,  MozRank ,  MozTrust , etc. te evalueren in een enkele DA-score. Deze score kan dan worden gebruikt bij het vergelijken van websites of het volgen van de “ranking strength” van een website in de tijd. “- Moz.

Uiteindelijk is dit een representatief model van hoe Google bepaalt welke pagina’s moeten worden gerangschikt voor elke zoekopdracht en in welke volgorde ze moeten worden gerangschikt.

Zoals het geval is met de term ‘relevantie’, bestrijkt de autoriteit een zeer breed beoordelingsgebied dat openstaat voor interpretatie. Domeinautoriteit streeft ernaar om die dubbelzinnigheid weg te nemen door een statistiek te bieden die de SEO-kracht van verschillende websites kan vergelijken op basis van een consistente methodologie.

Hoewel marketeers zich ervan bewust zijn dat DA intrinsieke beperkingen heeft als een meetwaarde, is het op zijn minst een barometer van het feit of onze SEO-inspanningen steeds meer grip krijgen of niet. Als zodanig dient het een belangrijk doel.

Bij het zoeken naar nieuwe links, bijvoorbeeld, is het handig om de DA van externe sites te controleren voordat u contact opneemt met de site over een mogelijk partnerschap. Gecombineerd met een reeks andere metrieken – zowel kwalitatief als kwantitatief – kan Domein Autoriteit daarom merken leiden naar effectievere SEO-beslissingen.

‘Domain Authority’ is bedacht door Moz en zij hebben deze naam natuurlijk overgenomen. Hun reeks hulpprogramma’s (waarvan sommige in dit artikel worden besproken) onthult de autoriteit van bepaalde domeinen, maar tientallen andere gratis tools gebruiken de API van Mozilla om deze scores ook te tonen.

Een aantal andere SEO-softwarepakketten bieden echter een enigszins andere kijk op de SEO-kracht van een domein.

De scores van Moz zijn gebaseerd op de links in zijn eigen index, die ongetwijfeld kleiner is dan de index van URL’s van Google.

Andere SEO-softwarebedrijven, zoals Majestic en Ahrefs, hebben hun eigen index van URL’s. Deze indices zullen elkaar grotendeels overlappen, maar er zijn nog steeds vragen die u moet stellen aan de door u gekozen provider:

 • Indexgrootte : Hoeveel URL’s bevinden zich in de index van de software?
 • Frequentie van indexcrawlen : hoe vaak wordt de index vernieuwd?
 • Live links : Zijn er veel voorkomende gevallen van ‘false positives’, waarbij inactieve links worden gerapporteerd met 200 statuscodes?
 • Correlatie met daadwerkelijke ranglijsten : Eenvoudig, is een hogere domeinscore gelijk aan een betere ranglijst?

Het belang van deze vragen, en de resulterende betekenis van hun antwoorden, zal afhangen van de context van een merk. Dit zijn echter punten die het overwegen waard zijn bij het beoordelen van de scores die uw site ontvangt.

Elk van de hoofdrolspelers in deze ruimte heeft subtiele verschillen in zijn methodologie, wat belangrijk zal zijn voor de meeste SEO’s.

We beginnen onze revisie met de Moz-tools (waarvan sommige gratis) die de Domain Authority voor elke site zullen tonen, voordat we kijken naar een aantal alternatieven die een waardevol referentiepunt vormen.

Moz  (MozBar, Open Site Explorer)

Het moet duidelijk zijn dat Moz de grootste kanshebber is als het gaat om het controleren van de SEO-autoriteit van een domein. We hebben MozBar opgenomen in onze lijst met de beste Google Chrome-extensies voor SEO  en het verdient ook zijn plaats in deze lijst.

MozBar zal de domeinautoriteit van elke site die door een gebruiker wordt bezocht, samen met de Page Authority (PA) van die specifieke URL markeren. Zoals de naam doet vermoeden, past PA een vergelijkbare methodiek toe op DA, maar gelokaliseerd op een bepaalde URL in plaats van een domein.

DA_PA

Dit is ook beschikbaar op de pagina’s met zoekresultaten, zodat u kunt zien of het domein of de pagina van een site in verband staat met hogere ranglijsten voor bepaalde vragen.

Als zodanig zijn deze twee statistieken in combinatie een goed startpunt voor onderzoeken naar de kwaliteit en kwantiteit van backlinks die naar een domein verwijzen.

Marketeers moeten er echter rekening mee houden dat deze scores fluctueren.

Dat moet als positief worden beschouwd, omdat de scores een steeds accurater beeld geven van hoe Google sites evalueert. Moz gebruikt algoritmen voor computerleren om de autoriteitsscores opnieuw te kalibreren op basis van koppelingsactiviteit in de hele index, maar ook de impact die bepaalde typen koppelingen hebben.

We kunnen dit beschouwen als een poging om de Moz-index te koppelen aan die van Google en we weten dat de laatste duizenden keren per jaar wordt aangepast.

Daarom moeten we voorzichtig zijn met de causale verbanden die we afleiden uit DA-scores.

Wanneer u Domain Authority bijhoudt, moet u altijd benchmarken op vergelijkbare sites om te voorkomen dat u dit bekijkt als een absolute indicatie van hoe goed u presteert. Door het te zien als een relatieve metriek, kunnen we een gezonder inzicht krijgen in de vraag of onze strategie werkt.

Dit is waar een andere Moz-eigendomstool, Open Site Explorer, zijn waarde bewijst. Open Site Explorer maakt gebruik van een reeks eigen Moz-statistieken om de gebieden te markeren waarin specifieke sites onder- of overbelast raken. de naast elkaar geplaatste vergelijkingen die het creëert, zijn een intuïtieve manier om sterke en zwakke punten in het linkprofiel van een site op een bredere schaal te herkennen.

OSE

Moz’s domeinautoriteit is ongetwijfeld nuttig – vooral als het wordt gebruikt als een toegangspunt tot een dieper onderzoek. MozBar en Open Site Explorer bieden toegang tot deze statistiek voor alle marketeers, dus moeten ze worden beschouwd als de go-to-resources voor iedereen die een controle wil uitvoeren op het SEO-potentieel van zijn site.

Ahrefs

Ahrefs heeft een index van meer dan 12 triljoen links en gegevens over 200 miljoen hoofddomeinen, waardoor het een onschatbare opslagplaats is voor SEO’s die de SEO-prestaties van hun site willen begrijpen.

De twee statistieken die van belang zijn in het kader van dit artikel zijn URL Rating (UR) en Domain Rating (DR).

We kunnen de equivalenten van deze Ahrefs voor resp. Page Authority en Domain Authority beschouwen, althans in termen van hun doel.

Dit laatste wordt door Ahrefs gedefinieerd als “een eigen statistiek die de sterkte van het totale backlinkprofiel van een doelwebsite (in termen van grootte en kwaliteit) toont.”

Het verschijnt vaak binnen de software-interface, in voorbeelden zoals die in de onderstaande schermafbeelding:

ahrefs-domein-rating-768x243

Dus waarom zou u de Ahrefs DR-score gebruiken voor de DA-berekening van Moz? Hun definities lijken toch opvallend veel op elkaar.

Zoals altijd is het detail van cruciaal belang. Als we terugverwijzen naar onze oorspronkelijke aandachtspunten, wordt het mogelijk om Ahrefs met Moz te vergelijken:

 • Indexgrootte
 • Frequentie van indexcrawlen
 • Live links
 • Correlatie met actuele ranglijsten

Zowel Moz als Ahrefs hebben aanzienlijk geïnvesteerd in het verbeteren van de grootte, kwaliteit en versheid van hun linkgegevens. Sommige SEO’s hebben een voorkeur voor de ene boven de andere en hun scores verschillen bij gelegenheid aanzienlijk.

Degenen die de voorkeur geven aan Ahrefs, doen dit meestal vanwege de versheid van de index en de correlatie van DR met de werkelijke ranglijst.

De duidelijkheid van de Ahrefs-methodologie is ook zeer welkom, tot en met het aantal links dat doorgaans nodig is om een ​​specifieke DR-score te bereiken.

Om het simpel te houden, berekenen we de  DR  van een bepaalde website op de volgende manier:

 1. Kijk naar hoeveel unieke domeinen minstens 1 dofollow-link hebben naar de doelwebsite;
 2. Houd rekening met de  DR-  waarden van degenen die domeinen met elkaar verbinden;
 3. Houd rekening met hoeveel unieke domeinen elk van die websites bevat;
 4. Pas wat wiskundige en codeermagie toe om “onbewerkte” DR-  scores te berekenen  ;
 5. Zet deze scores uit op een schaal van 0-100 (die dynamisch van aard is en zich na verloop van tijd zal “uitrekken”).
 • DR  0-20:  20 ref.domains
 • DR  20-40:  603 ref.domains
 • DR  40-60:  4212 ref.domains
 • DR  60-80:  25.638 ref.domains
 • DR  80-100:  34417 ref.domains

Ahrefs vereist een maandelijkse licentie voor toegang tot zijn gegevens; voor degenen die zich aanmelden, biedt het een zeer nuttige sanity-controle voor de domeinscore scores die elders zijn te zien.

majestueus

Majestic wordt op de markt gebracht als “de grootste link-indexdatabase van de planeet” en het blijft een vertrouwd onderdeel van elke SEO-toolbox voor de grondige aard van de backlink-gegevens.

Het biedt twee indexopties (vers en historisch) en biedt marketeers ook verschillende weergaven van hoe hun domein presteert. Net als bij Moz en Ahrefs worden de scores van Majestic voor de sterkte van de site bijna uitsluitend berekend op basis van de kwaliteit en kwantiteit van inkomende links.

Als u kiest voor de historische index, ziet Majestic de miljarden URL’s die in de afgelopen vijf jaar zijn gecrawld, terwijl de Fresh Index meerdere keren per dag wordt bijgewerkt.

Deze software heeft een iets andere tack in relatie tot de labeling van zijn domeingetrics, die bekend staan ​​als Trust Flow en Citation Flow.

majestueus

Dit zijn onderling gerelateerde statistieken die samen de reeks Majestic Flow Metrics vormen. Deze zijn zeer inzichtelijk vanwege de directe score die ze bieden (variërend van een dieptepunt van 0 tot een maximum van 100), en ook voor de mogelijkheden om verder in de backlink-gegevens te graven.

Een van de favoriete functies van Majestic is het vermogen om historische backlink-acquisitietrends te analyseren, zowel in termen van gelinkte koppelingen als verloren verbindingen. Als zodanig bieden de statistieken voor de sterkte van domeinen van Majestic uitvoerbare inzichten die kunnen worden gebruikt om de strategie onmiddellijk vorm te geven. Het verlies van veel links op een bepaalde datum kan bijvoorbeeld een mogelijkheid bieden om contact op te nemen met webmasters en proberen die equity terug te winnen.

Majestic wordt ook geleverd met een handige werkbalk  die de domeingegevens overlapt op de site die door een gebruiker wordt bezocht. Hoewel een vergelijking tussen appels en appels tussen Majestic en Moz of Majestic en Ahrefs, in verhouding tot de effectiviteit van hun domeinautoriteitsclassificatie, moeilijk zou zijn, zou dit ook zijn om het punt te missen.

Al deze hulpmiddelen zijn erop gericht het functioneren van Google zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen; samen genomen vormen ze een meer afgerond beeld.

samengevat

Gezien de voortdurende betekenis van niet alleen backlinks, maar ook het potentieel van niet-gekoppelde vermeldingen om de prestaties te verbeteren, zoeken zoekmarketeers terecht de Domain Authority om hun SEO-potentieel te beoordelen.

De kernelementen van een succesvol, klantgericht blijven hetzelfde als altijd; hogere scores, van welke domeinklasse dan ook die men wil monitoren, moeten worden gezien als een natuurlijk bijproduct van een strategie die voldoet aan de behoeften van de moderne consument.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *