Hoe u uw e-commercesite foutloos kunt houden - DeLaatbusiness

Hoe u uw e-commercesite foutloos kunt houden

7 min


101
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

vanwege het grote aantal betrokken pagina’s kunnen e-commercesites opvallende SEO-verbeteringen zien wanneer fouten op die pagina’s worden verholpen. Laten we het hebben over wat u moet doen om uw ecommerce-site foutloos te houden, te beginnen met enkele hulpmiddelen en vervolgens door enkele processen te lopen.

Monitoring en crawltools

Monitoring- en crawltools zijn nodig om technische SEO-fouten te identificeren. Ik beschouw de volgende hulpmiddelen als essentieel:

 • ScreamingFrog : Dit is, zonder twijfel, een van de beste SEO-spiders die er zijn voor de meeste toepassingen. Je hebt dit nodig, of iets vergelijkbaars, om de meeste fouten aan te pakken die we in deze post zullen bespreken.
 • Google Search Console : zorg ervoor dat u hier een account instelt voor uw domein, omdat het u op de hoogte stelt van fouten die crawlers niet per se kunnen vinden.
 • Google Analytics : controleer uw analyses regelmatig op onverwachte dalingen in organisch zoekverkeer, omdat deze u kunnen wijzen op fouten die u niet noodzakelijk anders zult vinden.

Ik raad ook aan om deze tools te gebruiken om SEO-problemen te controleren:

 • W3C Validator : Gebruik dit om de code op uw startpagina en paginasjablonen te valideren. U wilt ervoor zorgen dat uw HTML geldig is, zodat de zoekmachines deze correct kunnen lezen. Gebruik het om uw XML-sitemaps ook te valideren.
 • WebPageTest : Gebruik dit om te testen hoe snel uw pagina’s worden geladen en welke elementen op uw pagina’s het meest bijdragen aan het vertragen van het laden van de site.
 • MxToolBox DNS-controle : controleer op DNS-problemen en praat met uw gastheer over eventuele fouten die u hier vindt.
 • Pingdom : bewaakt de uptime van uw site, zodat u op de hoogte wordt gesteld als uw site niet wordt geladen of als er sprake is van betrouwbaarheidsproblemen.
 • Test SSL Labs : zorg ervoor dat uw SSL correct werkt en niet is verouderd.

404s (ontbrekende pagina’s)

Ontbrekende pagina’s benadelen de gebruikerservaring om voor de hand liggende redenen, maar ze doen ook pijn aan uw SEO. Links die wijzen naar 404 pagina’s gooien hun autoriteit weg.

Als u 404-pagina’s wilt identificeren, moet u eerst een sitecrawl uitvoeren in ScreamingFrog. Nadat u de crawl heeft voltooid, gaat u naar “Response Codes” en selecteert u vervolgens “Client Error (4xx)” in het vervolgkeuzemenu “Filter”.

Exporteer de lijst nu voor later.

Dit zijn uw 404-fouten met hoge prioriteit, omdat ze pagina’s missen waarnaar is gelinkt van andere pagina’s op uw eigen site.

Bepaal voor elke pagina of er een geschikte vervanging is. Als dat het geval is, moet u op uw site een zoek- en vervangingsbewerking uitvoeren om alle verwijzingen naar de 404-pagina te vervangen door de geschikte vervanging.

Als er geen geschikte vervangingen zijn, moet u koppelingen naar de pagina verwijderen, zodat er geen verbroken koppelingen meer zijn.

Bovendien moet u 301 omleidingen instellen van de ontbrekende pagina’s naar hun vervangingen.

Stel niet alleen 301-omleidingen in zonder de links bij te werken. Koppelingen die door 301-omleidingen gaan, verliezen een aantal SEO-bevoegdheden aan de dempingsfactor van Google en omleidingen leiden ertoe dat uw servers worden belast.

Vervolgens moet u uw 404-pagina’s met “lagere prioriteit” identificeren. Dit zijn ontbrekende pagina’s waarnaar u niet linkt vanaf uw eigen pagina’s, maar waar andere sites naar linken. Dit kan het gevolg zijn van oude pagina’s die u hebt verwijderd, of het kan zijn dat de sites die naar u linken de verkeerde URL hebben gebruikt.

U vindt deze in de Google Search Console door naar ‘Crawlen’ gevolgd door ‘Crawlfouten’ in de linkernavigatie te gaan:

 

 

Kies “Niet gevonden” en exporteer uw 404s.

Verwijder de dubbele 404s die u al hebt geadresseerd vanuit ScreamingFrog. Identificeer nu of een van deze een geschikte vervanging heeft. Als dit het geval is, stelt u een 301-omleiding in om gebruikers naar de juiste pagina te sturen.

Stel niet eenvoudigweg een allesomvattende regel in om alle bezoeken aan ontbrekende pagina’s om te leiden zodat ze naar de startpagina gaan. Dit wordt beschouwd als een zachte 404. Google vindt ze niet leuk, en ze zijn het onderwerp van onze volgende sectie.

Zachte 404s

Een zachte 404 is een ontbrekende pagina die niet wordt weergegeven als een 404 voor Google. Google waarschuwt expliciet voor zachte 404’s, die in twee vormen zijn:

 • “Pagina niet gevonden” pagina’s die lijken op 404s voor gebruikers, maar die een succescode retourneren en kunnen worden geïndexeerd door de zoekmachines.
 • 301 of 302 wordt omgeleid naar niet-gerelateerde pagina’s, zoals de startpagina. Een omleiding is bedoeld om gebruikers naar de nieuwe locatie van een pagina te sturen, niet naar een pagina buiten het onderwerp die hen teleurstelt.

Te veel van beide zullen je autoriteit schaden met de zoekmachines.

U kunt soft 404s vinden in de Google Search Console , ook binnen het gedeelte ‘Crawlfouten’.

Om soft 404s op te lossen, kunt u:

 • Verwijder een omleidingsbeleid voor de hele site dat alle bezoeken aan ontbrekende pagina’s omleidt naar de startpagina
 • Zorg ervoor dat uw ontbrekende pagina’s 404 statuscodes correct retourneren.
 • Stel een paginaspecifieke omleiding in als er een geschikte vervanging beschikbaar is.
 • Plaats de pagina opnieuw zodat deze niet meer ontbreekt. Als u niet weet wat er eerder op de URL stond, kunt u de Wayback-machine gebruiken om te zien wat er vroeger op de pagina stond, ervan uitgaande dat het werd gecrawld.
 • Laat de pagina een 404-statuscode retourneren als er geen geschikte vervangingen zijn, maar zorg ervoor dat u nergens op uw eigen site naar de pagina linkt.

Wees niet hebberig met uw omleidingen in een poging om een ​​PageRank vast te leggen, anders stuurt u een bericht naar de zoekresultaten om uw 301 pagina’s als 404s te behandelen.

omleidingen

Voordat u iets anders aanpakt, wilt u ervoor zorgen dat uw site geen omleidingsketens of -lussen bevat. Dit zijn reeksen omleidingen, waarbij de ene omleiding naar de andere leidt, enz. Deze bleekt de PageRank door de dempingsfactor van Google en creëert serverbelasting. Doorverwijslussen maken pagina’s ontoegankelijk.

Vervang omleidingsketens door omleidingen rechtstreeks van de verplaatste pagina naar de nieuwe locatie.

Zodra u dit heeft aangepakt, gebruikt u ScreamingFrog om uw 301- en 302-omleidingen te identificeren.

Begin met het adresseren van uw 302-omleidingen, aangezien deze tijdelijk zouden moeten zijn. Als een ervan permanent is, moeten ze worden gewijzigd in 301-omleidingen zodat de omgeleide pagina niet in de index blijft. Het controleren van uw 302s kan ook dienen als herinnering om tijdelijke omleidingen te verwijderen en vergeten pagina’s opnieuw in te stellen.

Na het afhandelen van uw 302s, is de volgende stap om alle links naar omgeleide pagina’s van uw site te verwijderen en te vervangen door links naar de juiste locatie. Er zijn zeer weinig omstandigheden waarin u daadwerkelijk naar een omgeleide pagina wilt linken, omdat PageRank verloren gaat via de omleiding en er serverbelasting wordt gecreëerd. Gebruik een zoek- en vervangoperatie om dit te bereiken.

Canonicalization

Canonicalization is een methode om dubbele pagina’s te behandelen, wat heel gebruikelijk is voor e-commercesites . Canonicalization vertelt de zoekmachines welke versie van de pagina te behandelen als de legitieme. We spraken over het in detail in onze e-commerce SEO gids hier , maar dit zijn enkele uitgangspunten:

 • Gebruik canonicalisatie om URL-variabelen te adresseren die de inhoud opnieuw sorteren of filteren zonder deze anderszins te wijzigen.
 • Canonicaliseer alle pagina’s die gedupliceerd zijn omdat ze in meerdere categorieën worden vermeld.
 • Elke gepagineerde inhoud moet worden geanonimiseerd tot een niet-gepagineerde volledige versie.
 • Pagina’s die zijn gepersonaliseerd op basis van de gebruiker moeten worden geanonimiseerd tot een niet-gepersonaliseerde versie.

Als u pagina’s wilt identificeren waarvoor canonicalization nodig is, gebruikt u ScreamingFrog om dubbele title-tags te identificeren:

Dit zijn heel vaak, maar niet altijd, duplicaten van dezelfde pagina.

Noindexing

Veel e-commerce sites hebben vaak duizenden of meer pagina’s, en een flink aantal van hen kan een zeer lage kwaliteit of inhoud hebben. Velen kunnen erg op elkaar lijken zonder pure duplicaten te zijn. Velen bevatten mogelijk een exemplaar van de fabrikant dat identiek is aan wat op andere e-commercesites te vinden is.

In sommige gevallen is het daarom een ​​goed idee om een ​​aantal van uw pagina’s te indexeren. Noindexing vertelt de zoekmachines om de pagina uit de zoekresultaten te verwijderen. De noindex-tag is dus een zeer gevaarlijk speeltje om mee te spelen en het is belangrijk om het niet te veel te gebruiken.

Hier zijn een paar pagina’s die zeker niet-geïndexeerd zouden moeten zijn:

 • Alle beheerders- of lidmaatschapsgebieden
 • Elk onderdeel van het kassasysteem
 • “Bedankt” of betalingsbevestigingspagina’s
 • Interne zoekresultaten

Een paar waarschuwingen:

 • Gebruik nooit “nofollow” op uw eigen links of inhoud. Gebruik altijd <META NAME = “ROBOTS” CONTENT = “NOINDEX, FOLLOW”>. De tag “nofollow” vertelt de zoekmachines om uw PageRank weg te gooien. Het is nooit een goede tag om te gebruiken voor uw eigen inhoud.
 • Kan een pagina niet canonicaliseren en noindexeren. Google heeft hiertegen expliciet gewaarschuwd . In het slechtste geval zal dit uw canonieke pagina noindexeren, zelfs als de noindex-tag zich alleen op de duplicaten bevindt. Waarschijnlijker is dat het canonieke label als een fout wordt behandeld, maar dit betekent dat elke autoriteit die wordt gedeeld tussen de duplicaten verloren gaat.

HTML-compliance

We hebben al eerder gezegd dat u de W3C-validator op uw startpagina en sjabloonpagina’s moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat u geen ernstige HTML-fouten heeft. Hoewel html-fouten vaak voorkomen en Google redelijk goed is in het omgaan met deze fouten, is het het beste om fouten op te ruimen om de duidelijkste boodschap naar de zoekmachines te sturen.

Gebruik batchvalidatie om een ​​groter aantal pagina’s te controleren.

Schema.org

Schema is een must voor e-commercesites omdat het u in staat stelt om de zoekmachines bruikbare metagegevens over uw producten te geven, zoals gebruikersbeoordelingen en prijzen die kunnen leiden tot rijke resultaten in de zoekmachines met sterbeoordelingen en andere opvallende kenmerken.

Bekijk de literatuur van Google over rijke resultaten voor producten en neem het juiste schema op om het te laten werken. Deze schema-codegenerator is handig voor het eenvoudig samenstellen van de code voor uw sjablonen, en u kunt testen of uw pagina’s op de juiste manier rijke resultaten ondersteunen met behulp van de eigen tool van Google hier .

Conclusie

Technische SEO is belangrijk in elke branche, maar vanwege de enorme omvang van e-commercesites is deze zelfs relevanter voor retailers. Houd uw fouten onder controle en dank u voor uw organische zoekverkeer.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format