Hoe u uw lokale bedrijf kunt optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten - DeLaatbusiness

Hoe u uw lokale bedrijf kunt optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten

7 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het zoeken naar spraak neemt toe, een uitspraak die keer op keer verschijnt op internet. Het heeft de manier waarop mensen zoeken fundamenteel veranderd en het is hier om te blijven.

Met een eenvoudige opdracht kunnen gebruikers zoeken naar informatie, producten, diensten en lokale bedrijven.

Het is zo’n hot topic dat onze Head of Search en Strategie Stuart Shaw een paar weken geleden op een van de grootste SEO-conferenties in Groot-Brittannië heeft gesproken over de details van gesproken zoekopdrachten en waarom het belangrijk is voor merken.

Hoewel spraak de traditionele zoekfunctie waarschijnlijk niet snel zal overtreffen, heeft dit ons ertoe aangezet om na te gaan hoe lokale bedrijven kunnen optimaliseren, hun marketingstrategieën kunnen aanpassen en begrijpen wat de mogelijke stemzoekopdracht in de basis zou kunnen betekenen.

De kans voor lokale bedrijven

Om informatie over een lokale service bij ons in de buurt te krijgen, halen we onze telefoons tevoorschijn en zoeken we ernaar:

 • ‘Loodgietersdiensten bij mij in de buurt’
 • ‘Lokale pizzabezorging’
 • ‘Wat zijn de openingstijden voor …’
 • ‘Is dat zo en zo open vandaag?’ enz.

In een recente studie van Brightlocal werd zelfs benadrukt dat 53% van de mensen die slimme luidsprekers zoals het Alexa & Google Home-netwerk van Amazon bezitten, dagelijks dergelijke zoekopdrachten uitvoeren voor lokale bedrijven in de VS:

Dat in context plaatsen voor het VK

Een recente YouGov-studie toonde aan dat mensen in het VK met een slimme spreker tussen Q3 2017 en Q1 2018 zijn verdubbeld tot 10% van de totale bevolking .

Een onderzoek door radiocentre voorspelde dat deze groei tegen het einde van 2018 zo hoog als 40% zou kunnen zijn.

Als we wat dieper kijken, zouden we kunnen zeggen dat er per huishouden meer dan één bewoner is. In feite zijn er gemiddeld 2,3 personen per huishouden, volgens de meest recente Britse gov-statistieken:

Bron: bureau voor nationale statistieken

Dus als de voorspelling van 40% van de Britse huishoudens juist is, is dat potentieel 11 miljoen huishoudens die gesproken zoekinhoud tonen aan 25 miljoen mensen in het VK .

Wie leidt de markt voor slimme luidsprekers?

Driekwart van het marktaandeel in het VK in het eerste kwartaal van 2018 werd ingenomen door Alexa van Amazon. Dit zal natuurlijk veranderen, maar dit is waar de grootste kans ligt voor lokale bedrijven die optimaliseren voor slimme sprekers in het VK:

 

Bron: bureau voor nationale statistieken

Hoewel het zoeken naar spraak nog in de kinderschoenen staat en we hebben het alleen gehad over slimme sprekers, is het duidelijk om te zien hoe relevant deze technologie is voor baksteen- en mortelbedrijven.

En het is constant aan het evolueren …

Dit is een tijdlijn uit de presentatie van Stuart, waarin belangrijke wijzigingen in het zoeken naar spraak naar voren komen, en het wordt steeds toegankelijker voor steeds meer mensen om elke dag een gesproken zoekopdracht uit te voeren:

3 Grootste stappen om uw lokale bedrijf te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten

1. Neem bezit van uw digitale voetafdruk

Hoewel stemassistenten alwetend lijken, zijn ze sterk afhankelijk van informatie die ze op internet over uw bedrijf kunnen vinden.

Een groot deel van het optimaliseren voor lokale SEO zijn ‘citaten’ die online verwijzingen zijn naar uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer (NAP).

Spraakassistenten gebruiken deze citaten uit vertrouwde bronnen om informatie te verstrekken aan gebruikers die lokale zoekopdrachten uitvoeren.

Waar moet ik mijn bedrijf dan noemen?

Elke stemassistent vertrouwt op verschillende en soms meerdere gegevensaggregators voor antwoorden op lokale zoekopdrachten:

 • Siri
  • Zoek Google
  • Bedrijfsvermeldingen: Apple-kaarten
  • Recensies: Yelp
 • Alexa
  • Zoeken: Bing
  • Bedrijfsvermeldingen: Yelp en meer recent Yext
  • Recensies: Yelp
 • Cortana
  • Zoeken: Bing
  • Bedrijfsvermeldingen: Bing
  • Recensies: Yelp

Deze gegevensbronnen zijn dus de belangrijkste plaatsen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf correct wordt geciteerd, up-to-date en geoptimaliseerd:

2. Gebruik schema-opmaak

Schema is een type on-page gegevensmarkering waarmee webmasters op een meer gestructureerde manier aan zoekmachines zoekmachines kunnen voorzien van gegevens over hun bedrijf.

Het gestructureerde formaat geeft zoekmachines de mogelijkheid om de inhoud en context van webpagina’s veel eenvoudiger te begrijpen (minder algoritmische interpretatie) en vervolgens kunnen de engines de relevantie van pagina’s voor bepaalde zoekopdrachten beter begrijpen en rijkere resultaten bieden.

Schema speelt alleen een grotere rol bij het rangschikken naar rijke resultaten en aanbevolen fragmenten die veel worden gebruikt voor gesproken zoekopdrachten.

Wat doet schema-opmaak?

Zoekmachines experimenteren met hoe ze altijd rijke resultaten weergeven en door uw site te laten markeren, hebt u de mogelijkheid om in nieuwe, rijke resultaten te worden weergegeven.

Google experimenteerde bijvoorbeeld met een ‘prominente kennispaneelkaart’ op mobiele apparaten die wordt weergegeven wanneer gebruikers een merkzoekopdracht voor het bedrijf uitvoeren. In de kenniskaart kun je ‘acties plaatsen’ zien, zoals ‘een tafel vinden’ of ‘een afspraak boeken’, waardoor zoekers naar een geschikte webpagina worden geleid om de actie uit te voeren.

Deze rijke resultaten hadden invloed op de structuur van Google Mijn Bedrijf, die nu veel wordt gebruikt door lokale bedrijven. Het punt hier is dat de zakelijke websites in de onderstaande voorbeeldafbeelding ‘toekomstbestendig’ en optimaal waren, waardoor ze in aanmerking kwamen voor dit rijke resultaat.

Met andere woorden, zoals Gary Illyes – web- trendsanalist bij Google het zegt:

“Als u wilt dat uw sites in zoekfuncties verschijnen, implementeer dan gestructureerde gegevens.”

Het grootste voordeel en ‘wat het doet’ is Google helpen de relevantie veel vloeiender te begrijpen. Nog een paar citaten van Gary Illyes helpen ons dit te verklaren:

“Voeg gestructureerde gegevens toe aan uw pagina’s omdat we tijdens het indexeren beter kunnen begrijpen waar uw site over gaat.”

“En denk niet alleen aan de gestructureerde gegevens die we hebben gedocumenteerd op developers.google.com . Denk aan elk schema van schema.org dat u op uw pagina’s zou kunnen gebruiken. Het zal ons helpen uw pagina’s beter te begrijpen, en indirect … het leidt tot betere rangen. “

Waarom het belangrijk is voor lokale bedrijven

Schema is een tool die zoekmachines en vervolgens stemassistenten gebruiken om een ​​duidelijker beeld te schetsen van het centrale onderwerp van een bedrijfswebsite en de services die de site gebruikers kan bieden.

Met gestructureerde gegevens die aanwezig zijn, is het veel waarschijnlijker dat uw bedrijf (indien relevant) zal worden geïdentificeerd als een goede kandidaat voor het beantwoorden van lokale gesproken zoekopdrachten.

Het gebruik van een lokaal bedrijfsschema zal:

 • Toekomstbestendig uw website voor rijkere zoekfuncties (waar steminhoud sterk wordt beïnvloed door)
 • Versterk uw online digitale voetafdruk
 • Versterking relevantie signalen & geografische nauwkeurigheid
 • Help meer conversies te genereren, zowel online als offline
 • Help je website indirect beter (belangrijk voor stem)

Dus hoe neem je de controle over?

Er zijn honderden schemasoorten die kunnen worden gebruikt voor honderden zakelijke en inhoudstypen.

Er zijn ook meerdere manieren om het schema in de broncode van uw pagina te markeren. Veruit de gemakkelijkste is het gebruik van JSON-LD. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld ziet de gemarkeerde code er ongeveer zo uit:

De beste manier om uw code gereed te maken, is door naar SchemaApp.com te gaan , de instructies te volgen of deze zelfstudie te gebruiken en de schematypes te vinden die het meest relevant zijn voor u en uw bedrijf.

Typen lokale bedrijfsgegevens die kunnen worden gemarkeerd:

 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Hoofd e-mailadres
 • Openingstijden van het bedrijf
 • Geografische locatie-informatie (breedte- en lengtegraad)
 • beoordelingen
 • Bedrijfslogo
 • Bedrijfsomschrijving
 • Sociale profielkoppelingen
 • Site naam

Houd in gedachten dat er richtlijnen zijn voor gebruik hieronder samengevat:

 • ‘Gegevens mogen gebruikers niet misleiden of misleiden voor zoekgebruikers’
 • ‘Gebruik alleen de meest specifieke typen en eigenschapnamen gedefinieerd door schema.org’
 • ‘Opgegeven inhoud moet zichtbaar zijn op de pagina waar het script is toegevoegd’

Raadpleeg het beleid van Google voor gestructureerde gegevens voor meer informatie.

Nadat u SchemaApp hebt doorlopen, kopieert en plakt u de uitvoercode in relevante pagina’s vóór uw afsluitende </ head> -tag, of, als het een inhoudspecifiek schema is (zoals de beoordeling hierboven), plakt u de code vóór de afsluiting </ body > tag in de HTML van uw pagina.

Controleer tot slot uw markeerpunt met deze tool voor het testen van gestructureerde gegevenswaarmee eventuele fouten worden gemarkeerd zodra ze zijn geïmplementeerd.

Opmerking: vermijd het gebruik van Google Tag Manager voor deze markup, pas de code waar mogelijk toe.

3. Produceren van inhoud die relevant is voor het zoeken naar spraak

Er zijn geweldige manieren om specifiek te optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten met behulp van uw inhoud op locatie.

De eenvoudigste is het rijk van de gebruiker te verkennen opzet en ontdek de aard van de vragen die mensen zou willen beantwoorden, als het gaat om uw bedrijf.

Dat betekent niet dat u 1000 pagina’s moet maken die speciaal zijn geoptimaliseerd voor gesproken zoektermen. In plaats daarvan halen zoekmachines zoals Google direct antwoorden op stemqueries uit de pagina-inhoud, zelfs als het een fragment is dat een klein deel van de inhoud vormt.

Voer lange staartquery’s uit in langwerpige inhoud

Voer wat onderzoek met long tail-zoekwoorden uit en zoek naar vragen die mensen stellen over uw lokale bedrijf en verwerk deze in uw inhoud, waar dit relevant is om dit te doen. Ik raad het publiek ten zeerste aan om je inspanningen hier te vergroten.

Hier is een voorbeeld van wat ik bedoel.

Dit is een zoekopdracht die ik onlangs heb doorzocht en die relevant kan zijn voor elk lokaal bedrijf:

‘Neemt tesco american express?’

Hier is wat bovenaan werd weergegeven in een aanbevolen fragment (de inhoud die wordt uitgelezen bij het uitvoeren van een gesproken zoekopdracht met Google Home):

En hier is de inhoud die Google halverwege de pagina heeft opgehaald van choose.co.uk:

FAQ-pagina’s kunnen perfect zijn voor gesproken zoekopdrachten

Als je het goed schrijft, kan een pagina met veelgestelde vragen echt effectief zoekopdrachten voor zoekopdrachten uitvoeren en als je moeite hebt om te werken aan je long tail-optimalisatie naar relevante pagina’s, is een pagina met veelgestelde vragen een goede manier om deze te omzeilen:

 • Mensen gebruiken spraakgestuurd zoeken op een gesprek, dat u natuurlijk kunt repliceren op een pagina met veelgestelde vragen zonder dat de inhoud niet op de juiste plek staat
 • Het appelleert aan lange staart stem en traditionele zoekopdrachten die uw bereik vergroten
 • Voice search zoekt vaak naar beknopte informatie, minder dan 30 woorden, waarover een FAQ-pagina duidelijk kan communiceren
 • Het creëren van een speciale pagina specifiek met deze sleutelinformatie in gedachten kan helpen bij een hogere plaatsing in SERP’s voor gesproken zoekopdrachten, wat essentieel is voor het vastleggen van die eerste klik / interactie

Conclusie

Je kijkt echter naar SEO, stem is de toekomst en het groeit exponentieel en het wordt geïntegreerd in meer en meer van onze dagelijkse technologie. Lokale zakelijke marketeers moeten specifieke inspanningen leveren om optimaal gebruik te maken van voice search om hun online en offline conversie te maximaliseren.

Het voorbehoud hier is niet om uw standaard SEO-praktijk achter te laten. Het hebben van een volledig mobiele responsieve website, een hoge sitesnelheid en lokale backlinks van goede kwaliteit, naast vele andere optimalisaties, zijn en blijven nog steeds van vitaal belang voor het rangschikken in lokale zoekopdrachten en zullen van grote invloed zijn op uw inspanningen voor stemonderzoek.

Krijg een diepere duik naar gesproken zoekopdrachten of krijg hulp bij uw stemzoekstrategie .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format