Hoe uw zoekwoordenlijsten (keyword lists) te organiseren

5 min


113

Keyword-onderzoek is een fundamentele tactiek die ik heb gezien en die de algemene marketingstrategieën van degenen die het serieus nemen volledig hebben getransformeerd.

In feite begint zowat elk marketinggebied met trefwoordonderzoek, of het nu gaat om  concurrentieanalyse , verkeersgroei, inhoudsplanning of PPC-strategie. Het is altijd de basis geweest voor online marketing en het is nog steeds – ook al is het snel in  ontwikkeling .

Ik heb klanten zien overgaan van nauwelijks functionerende marketingplannen naar full-scale contentmarketingprojecten die hun rangorde en conversies verhogen. Sleutelwoorden zijn serieuze wapens.

Waarom trefwoorden organiseren?

Zoekwoordenlijsten zijn rommelig. Ze bevatten elke kleine variatie van elke specifieke zoekopdracht, omdat ze bevatten wat genoeg mensen spontaan typen in het zoekvak.

We zoeken op een meer ongeorganiseerde manier dan we spreken. We kunnen bijvoorbeeld zoeken naar ‘onderzoekssuggesties’, ‘hoe zoekwoorden te onderzoeken’, ‘onderzoekssuggesties hoe’, ‘onderzoekstips voor zoekwoorden’ of zelfs ‘zoekwoordonderzoek hoe tips’ – en dat betekent in feite hetzelfde ding (dat wil zeggen we willen weten hoe zoekwoorden moeten worden onderzocht).

Hulpprogramma’s voor zoekwoordenonderzoek zoals SEMrush en Ahrefs zullen u honderdduizenden van die sleutelwoordstrings bieden (evenals marketinginspiratie).

Maar, hoe begrijp je al die lijsten die ons verlaten met een enorme stapel gedumpte trefwoorden georganiseerd zonder rijm of reden? Hoe verander je ze in plannen en acties?

Dit is precies waarom u de tijd moet nemen om uw zoekwoorden te organiseren. Het is misschien niet een heel leuk proces, maar het is een heel belangrijke.

Hier zijn een paar tips.

Nut en waarde

Een populaire manier om uw zoekwoorden te ordenen is door het nut van het trefwoord. Hoe je dat definieert, is aan jou, maar veel marketeers categoriseren het door prijs per klik in balans te brengen met de geprojecteerde klikfrequentie. Ze kijken ook naar hoe waarschijnlijk het is dat het zoekwoord hen zou helpen op de eerste pagina te scoren of (meer recent) een aanbevolen fragment te krijgen:

 • Top : de absoluut beste en duurste zoekwoorden die u in de toekomst kunt proberen en targetten, afhankelijk van tijd en budget, evenals hoe nuttig het eindresultaat zou zijn in het licht van die factoren
 • Gemiddeld : middenweg zoekwoorden die minder kosten dan de top, maar het hoogste potentieel hebben binnen dat prijsniveau. Dit is waar het grootste deel van je onderzoek je naar toe moet leiden en het grootste deel van je spreadsheet hieraan zal worden gewijd
 • Onder : de goedkoopste trefwoorden om te targeten zijn niet veel waard als het gaat om primaire trefzinnen. Misschien wilt u ze toch in de gaten houden en soms naar ze kijken, ofwel voor inspiratie op toekomstige zinnen (om uit te breiden), of als secundaire / tertiaire frases voor projecten waarvoor ze nodig zijn.

Aanbevolen tool : ik vind het leuk om de  “clicks”  -gegevens van Ahrefs te gebruiken om de meest bruikbare frases te bepalen, dat wil zeggen frases die veel verkeer kunnen verzenden, en die waar mijn site al behoorlijk goed scoort:

Ahrefs klikt

[Geen enkele andere zoekwoordtool overtreft dit inzicht.]

Relevantie

De overvloed aan sleutelwoordstrings in uw lijsten betekent vaak vrijwel hetzelfde. Ze staan ​​je altijd in de weg om te voorkomen dat je je richt op andere belangrijke aspecten van zoekwoordonderzoek, dus het is het eerste dat je doet om hiervan af te komen (of liever groeperen).

Dit is waar keyword clustering van pas komt. Ik heb de tactiek hier al in detail uitgelegd  .

Aanbevolen hulpmiddel : Serpstat kijkt naar Google-SERP’s voor elke zin en  bepaalt verwante zoekopdrachten door overlappende URL’s . Dit is vrijwel de enige tool die dat kan doen, voor zover ik weet:

Serpstat groepering

Zoek intentie

Een andere manier om trefwoorden te ordenen, is door de intentie , die meestal eenvoudiger is. Stel een aantal doelen over wat u wilt bereiken – niet alleen met zoekwoordonderzoek, maar ook uw hele merk. Gebruik dat om uw zoekwoordstrategie te informeren en elk doel afzonderlijk te scheiden, zodat u voor elk een lijst met zoekwoorden heeft.

Stel dat u de markt wilt targeten voor betaalbare tijdmanagementprogramma’s. U wilt de zichtbaarheid van uw merk vergroten, een aanbevolen fragment krijgen in een populaire zoekopdracht en meer aandacht besteden aan uw sociale media. Maak zoekwoordenlijsten voor die drie doelen.

Gewoonlijk plaatst zoekintentie  zoekwoorden in vier groepen :

 • Commerciële intentie ‘high intent’: deze gebruikers zijn nu klaar om te kopen
 • Informatieve intentie: deze gebruikers zijn bereid om te lezen, niet klaar om te kopen maar kunnen zich aanmelden en iets langer blijven hangen
 • Transactionele intentie: deze gebruikers kunnen beide zijn (onderzoeken en vervolgens kopen)
 • Navigatie-intentie: deze gebruikers zijn geïnteresseerd in een specifiek merk. Afhankelijk van of dat jouw merk is of van iemand anders, wil je ze misschien in gelovigen veranderen of ze weghalen voor de concurrent.

Aanbevolen hulpmiddel : zoeken in Google zelf geeft u een idee van wat Google heeft gevonden dat het de bedoeling is. Als u bijvoorbeeld winkelresultaten ziet, kunt u er redelijk zeker van zijn dat Google tot de conclusie is gekomen dat de meeste van deze gebruikers dingen wilden kopen.

Zoek intentie

Merkgerichte zoekopdrachten

Dit moet een afzonderlijk tabblad zijn in uw spreadsheet. Elk bedrijf moet het voor mensen eenvoudiger maken om u te vinden. Doe dit op basis van uw merknaam, [ concurrentalternatieven  ], enz., Wat een makkelijke manier is om ervoor te zorgen dat uw bases worden gedekt en een eenvoudige manier om uw onderzoek te organiseren.

Een andere manier om dit te doen is om zinsdelen die negatief zijn te targeten en vervolgens te bewijzen dat ze ongelijk hebben voor de inhoud. Een voorbeeld is een zin als: “Is [productnaam] een scam?” Wanneer gebruikers het zoeken, vinden ze dat nee, ben je geen scam en staan ​​ze niet op scamsites. Dit stelt hen gerust, hoewel de oorspronkelijke zoekopdracht negatief was.

Vergeet niet om allerlei vragen te onderzoeken die het merk van uw (of van uw concurrenten) bevat:

Serpstat

Merk voor zoekopdracht

[U kunt deze vragen ook per sentiment labelen om uw inhoudsteam meer aanwijzingen te geven over hoe u elk adres kunt adresseren.]

Door modifier

Ik doe dit altijd in hun eigen lijst. Een wijzigingswoord is een trefwoord dat een bijvoeglijk naamwoord gebruikt om te beschrijven waarnaar wordt gezocht. Ze kunnen bijvoorbeeld zoeken naar ‘goedkoop projectmanagementplatform’ of ‘gratis manieren om teams te beheren’.

Woorden als gratis, goedkoop, top, beste, etc., zijn fantastische modifiers en zijn eenvoudig te organiseren in hun eigen sectie. Als je eenmaal wat proef hebt gedaan, weet je welk werk het beste werkt.

Als u organiseert op modifiers, kunt u uw nichetrend evalueren om overeen te stemmen met uw inhoud en de strategie voor de conversietrechter. Hebben uw potentiële klanten de neiging om naar goedkope of exclusieve typen te zoeken? Zijn ze op zoek naar DIY of voorgebouwde oplossingen? Organiseren door modifiers geeft al die belangrijke antwoorden.

Ik schreef over dit type sleutelwoord dat in een ouder artikel op Moz organiseert  :

Organiseren op basis van modifiers

Gebruik een sjabloon met alle relevante informatie

Zorg er ten slotte voor dat u zoveel mogelijk informatie gebruikt. Voeg volume / clicks toe, moeilijkheidsgraad en alles wat je maar kunt bedenken om te gebruiken. U kunt ook overwegen labels toe te voegen voor welk type actie elk zoekwoord vereist:

 • Oude inhoud optimaliseren
 • Maak een nieuwe pagina.

Naast het type pagina is het goed voor, bijvoorbeeld:

 • Productpagina
 • Product lijst
 • Blogpost
 • Video, etc.

Er kunnen meer labels zijn als u een lokale bedrijfswebsite optimaliseert. Michael Gray  beschreef er enkele in zijn artikel hier .

Die informatie moet ook bevatten hoe het in de loop van de tijd werkt. Ik heb grafieken gemaakt met Excel met behulp van de gegevens en heb een veel duidelijker beeld gekregen van wat wel en niet de resultaten oplevert die ik wil. Je kunt vanaf daar tweaken.

Heeft u een tip voor het organiseren van zoekwoorden? Laat het ons weten in de comments.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format