Hoe van zoekwoordonderzoek naar intentieonderzoek te gaan

5 min


114

Of u nu een organische zoekactie of PPC-campagne uitvoert , het begint allemaal met trefwoordonderzoek . Zoekwoordonderzoek is meestal de eerste stap die u onderneemt bij het plannen van klanten naar uw website, omdat de termen waarnaar zij op zoek zijn, bepalend zullen zijn voor de inhoud die u gaat maken en de manier waarop u deze zult optimaliseren.

Achter elke zoekopdracht staat echter een intentie – een behoefte of behoefte – of het nu gaat om een ​​product, dienst, oplossing of eenvoudigweg meer informatie. Intentie is een van de belangrijkste variabelen in marketing. Alle customer journeys, merkbetrokkenheid en verkooptrechters beginnen met opzet.

Merken die gegevens gebruiken om de context en motivatie achter elke zoekopdracht bloot te leggen die gebruikers naar hun website leidt, zullen een ervaring kunnen leveren die zich uiteindelijk omzet voor hen vertaalt. Hoe kun je dan de intenties van klanten vastleggen en de beslissingen die ze nemen en de acties die ze nemen beïnvloeden?

Zoekwoorden op elkaar afstemmen met opzet

Alle marketeers weten van de customer journey en de sales funnel. We zijn op de hoogte van de verschillende contactpunten waar klanten met onze merken omgaan en we besteden uren aan het plannen van interactie met hen bij elk van die contactpunten.

We negeren echter vaak de bagage (context) die klanten bij zich dragen wanneer ze die zoekopdrachten typen. De drie soorten zoekopdrachten – informatie, navigatie en transacties – verduidelijken alleen de intenties op topniveau.

Onder elk van deze overkoepelende categorieën vindt u een verscheidenheid aan subtypes van trefwoorden die veel onthullen over de intentie van de zoeker.

 • Merk: zoekers hebben een voorkeur voor uw merk.
 • Geen merknaam: nog geen merkvoorkeur.
 • Product: geïnteresseerd in een product of dienst die u verkoopt. Deze kunnen verder worden vertakt in vervangend product en upsell-product .
 • Zakelijke waarde: op basis van de prijs van het product of de service, zoals ‘luxe horloges’ of ‘goedkope vluchten’.
 • Concurrent: voorwaarden met betrekking tot het merk of product van uw concurrent.
 • Demografie: specificeer de aard van de consument, zoals ‘horloges voor mannen’ of ‘muziek voor kinderen’.
 • Gelegenheid: voorwaarden met betrekking tot een specifieke gebeurtenis of doel, zoals ‘Halloween-kostuums’ of ‘sorry bloemen’.

De meeste bedrijven zullen merken dat ze organische zichtbaarheid willen voor bijna al deze zoekopdrachten. U kunt een groepering van trefwoorden uit elk van deze categorieën gebruiken als een seed-lijst en deze uitbreiden met uw favoriete zoekwoordtool (omdat ze zichzelf nog geen “onderzoeksgereedschappen” begonnen te noemen).

Dat geeft u een beter idee van het zoekvolume, klikvolume, kosten per klik, moeilijkheidsgraad, trends, SERP-functies en andere variabelen, die u kunt gebruiken om te schatten hoeveel kansen u hebt om met de klant te communiceren (en wat dat betreft). kost je) terwijl ze hun aankoopreis afleggen.

trefwoorden conversiepercentages korte en lange staart

Bepaal in hoeverre uw klanten actie ondernemen

In de afbeelding hierboven ziet u een scenario waarin een persoon die op zoek is naar ‘tomatenplant’ uiteindelijk zou kunnen komen ‘waarom worden mijn tomatenplanten geel’ een paar maanden later? Zoeken is een marketingkanaal dat de motivaties en doelen van een persoon kan onthullen aan de hand van de vragen die zij typen of spreken, en die u helpt inzichten in hun gedrag te achterhalen van wat ze uiteindelijk op uw site doen.

Een studie door Northwestern University onderzocht de “psychologische afstand” tussen de huidige status van consumenten en hun intentie om actie te ondernemen met behulp van hun zoekopdrachten. De hypothese was dat hoe verder weg een persoon iets koopt, hoe abstracter hun vragen zijn, en hoe waarschijnlijker het is dat ze ‘waarom’-vragen gebruiken. Naarmate ze dichter bij hun doel komen, gebruiken ze concretere, contextuele termen met werkwoorden (actiewoorden) zoals ‘winkelen’ of ‘kopen’.

psychologische afstand tussen zoeken en kopen

Uit gegevens van bijna 25.000 zoekopdrachten bleek dat gebruikers meestal op resultaten klikken met woorden die de aard (abstract of concreet) van hun zoekterm weerspiegelen. Gebruikers die zoeken met een browsedoel hebben 20% meer kans om te klikken op een resultaat dat abstracte woorden als ‘best’ benadrukt, terwijl gebruikers die zoeken met een koopintentie 180% meer kans hebben om op een resultaat te klikken dat de nadruk legt op concrete woorden als ‘shop’. ”

Wat vertellen deze resultaten u? Als je het mij vraagt, onderstrepen ze de noodzaak om content in te delen in de intentie van de klant in elke fase van het traject van hun koper. Het afstemmen van zoekwoorden op de mindset van uw klanten zorgt voor meer relevante merkmarketing, gerichte advertentie- of bestemmingspagina-kopie en gepersonaliseerde gebruikerservaringen die meer conversies genereren.

Breng uw SEO op één lijn met de intentie van de klant

Wanneer mensen zeggen dat zoekwoorden dood zijn, bedoelen ze dat u zich niet moet bezighouden met het ‘optimaliseren’ van uw blogpost of bestemmingspagina voor een bepaald zoekwoord of een reeks zoekwoorden, want hoe ‘slim’ u ook trefwoorden invoegt in uw titels, subkoppen , metabeschrijvingen of kopiëren, Google richt zich op de laser of jouw inhoud overeenkomt met de bedoeling van de zoeker .

Ze gaan van een zoekmachine naar een antwoordmotor. Dit is te zien aan de manier waarop de SERP’s een enkel antwoordvak weergeven (de klikloze versie van “I’m Feeling Lucky”), samen met opties zoals “Mensen vragen ook” en “Gerelateerde zoekopdracht” om zoeker verder te meten – en te ontmoeten intentie.

SERP-mensen vragen ook en gerelateerde zoekopdrachten

In een notendop is Google op zoek naar

 1. Begrijp de vraag van de onderzoeker.
 2. Analyseer alle beschikbare antwoorden.
 3. Rangschik de antwoorden in volgorde van relevantie.

Dit betekent niet dat alle SEO nutteloos is. Integendeel, u kunt inzichten van zoekwoordonderzoek gebruiken om uw inhoud zodanig te structureren dat deze wordt weergegeven voor evoluerende zoekfuncties , zoals directe antwoorden. Je moet dan zorgen dat je echt het beste antwoord kunt geven. Vraag jezelf:

 • Kunt u een juist antwoord geven dat overeenkomt met de intentie van de zoeker?
 • Is uw antwoord gestructureerd in het juiste formaat?
 • Begrijpt Google uw inhoud en vindt u uw website geloofwaardig genoeg?

Als u naar de uitkomst van deze vragen werkt, krijgt u mogelijk antwoord op uw gerichte zoektermen en intenties, maar als u daar wilt blijven, moet u consequent beter worden in al het bovenstaande.

Als u Google-SERP’s voor verschillende sleutelwoorden analyseert, kunt u ook belangrijke beslissingen nemen over het gebruik van SEO of PPC om de juiste intentie te bereiken. Als een zoekterm bijvoorbeeld een pagina retourneert die is gevuld met blogposts, V & A-sites of forums, video’s en dergelijke, in tegenstelling tot verkooppagina’s voor een product of service, betekent dit waarschijnlijk dat er geen koopintentie is.

Afscheid nemen van gedachten

Het behalen van hoge posities door zoekwoordtargeting is een lang, uitgesponnen, uiterst competitief en complex proces, dat vatbaar is voor beoordelingsfouten. U bent er veel beter in om de intentie en context van de zoeker te begrijpen en de best passende inhoud te bieden die op dit moment relevant voor hen is.

De variabelen en factoren die van invloed zijn op het matchen van intenties verschillen van die waarmee u rekening houdt bij het uitvoeren van zoekwoordonderzoek. Een zoekwoord hoeft geen hoog zoekvolume te hebben om koopintentie te hebben en winstgevend te zijn. Met intentie-overeenkomsten wordt het raden van zoekwoorden afgeleid van zoekwoordtargeting.

Om echt beter te worden in zoekmarketing, hebt u veel meer nodig dan technische SEO, inhoud van hoge kwaliteit en links. U moet uw website op elk moment van de customer journey optimaliseren voor gebruikerservaring en hen aanmoedigen om de juiste acties te ondernemen die uiteindelijk tot conversies leiden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format