Hoe verhoudt de voice search van Bing zich tot die van Google? - DeLaatbusiness

Hoe verhoudt de voice search van Bing zich tot die van Google?

5 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google blijft de dominante speler in zoekmarketing, maar de sector verandert zeer snel en de oude zekerheden kunnen eroderen. Biedt stemzoeken een platform voor Microsoft om te concurreren?

Een studie eerder dit jaar bracht aan het licht dat de spraakherkenningstechnologie van Microsoft slechts een woordfoutenpercentage van 5,1 procent vertoonde in Switchboard, een gespreksherkenningstaak. Dit toont een indrukwekkende ontwikkeling en laat zien dat Microsoft meer dan concurrerend is op dit gebied, maar het is slechts een deel van de foto.

Spraakherkenning en spraak herkenning zijn significant verschillend. De eerste haalt woorden uit en begrijpt wat er gezegd wordt; de laatste begrijpen ook wie het zei. We zouden dit kunnen kaderen als inhoud en context.

Context is de bepalende factor in wie de belangrijkste speler in spraakgestuurd zoeken wordt , met een toenemend aantal internet-enabled apparaten die de mogelijkheid bieden voor een naadloze, conversationele ervaring.

Ongetwijfeld is zoeken de kern van deze strijd.

Bing heeft zichzelf gepositioneerd als een eenvoudigere zoekmachine , met campagnes zoals Bing It On om gebruikers de kwaliteit van de resultaten te laten vergelijken met die van Google.

bing-it-on-1347020038

Af en toe zien we verhalen over een indrukwekkende gebruikersgroei voor Bing, maar nooit genoeg om een ​​significante bedreiging te suggereren voor de totem-status van Google. Met de nieuwste schattingen van Smart Insights steeg het wereldwijde marktaandeel van Google op de zoekmarkt met 77%, met Bing op ongeveer 8%.

De borden tot nu toe suggereren dat Google de dominante zoekspeler in het Westen blijft, maar het zand verschuift en het wordt steeds moeilijker om te voorspellen waar de industrie heen zal gaan. Met een nieuw aangekondigde samenwerking met Alexa van Amazon is Microsoft duidelijk niet van plan om de strijd op te geven.

Dus, als zoeken de lijm is die dit samenhoudt, wat is de strategie van Microsoft om te concurreren met Google? We weten dat de spraakherkenningstechnologie van Microsoft effectief is, maar hoe stapelen stemfuncties zich op?

Microsoft spraakgestuurd zoeken: de belangrijkste details

De digitale assistent van Microsoft, Cortana, is ingebed in Windows-compatibele apparaten en in Microsoft’s Edge internetbrowser. Dat biedt toegang tot meer dan een half miljard gebruikers, zodra we rekening houden met Microsoft’s Xbox-gameconsoles.

Cortana heeft een veelvoud aan toepassingen. Het helpt gebruikers navigeren door de Windows-interface en kan reageren op een veelheid aan bredere query’s, mogelijk gemaakt door de Microsoft Bing-zoekmachine.

Uiteraard is mobiel een centraal aandachtspunt en daarom is Cortana beschikbaar via een reeks mobiele hardware en software van Microsoft.

Net als andere digitale assistenten staat Cortana altijd klaar om vragen te beantwoorden op een Windows-apparaat. Gebruikers worden nu gevraagd hun verbredingstoepassingen te testen door op meldingen te drukken zoals ‘Vraag me om u eraan te herinneren eieren te kopen de volgende keer dat u in de supermarkt bent’ of ‘Wilt u weten welk nummer wordt afgespeeld?’

Het kan een beetje eng en opdringerig zijn, maar gebruikers zullen Cortana over het algemeen pas echt opmerken wanneer ze het moeten gebruiken. De lijst met prompts is vrij formulair en Cortana zoekt eenvoudigweg in een query op Bing wanneer deze niet begrijpt wat de gebruiker wil.

Cortana spraakopdrachten

Al deze functionaliteit is op zijn best wanneer een gebruiker is ingelogd op een reeks Microsoft-apparaten. Hetzelfde geldt voor elke digitale assistent, maar in de respectievelijke gevallen van Apple en Google is dit waarschijnlijk eerder het geval.

Dit betekent dat Cortana essentiële inhoud mist, niet door een technologische tekortkoming, maar eerder door het gebrek aan massale acceptatie van de hardware van Microsoft.

Op het gebied van software doet Microsoft het beter. Er zijn nu meer dan 100 miljoen maandelijkse gebruikers van Cortana via Windows 10, en de nieuwste versie van de Edge-browser blijft stemmen zoeken op de voorgrond.

Dit is echter nog steeds niet genoeg om een ​​duidelijke deuk in de voorsprong van Google te maken. Een van de meest gezochte op technologie gebaseerde zinnen op Bing is immers [google].

Microsoft’s stemzoekstrategie

De uitdaging voor Microsoft is altijd geweest om genoeg te krijgen van de waardevolle mobiele softwaremarkt om te concurreren met Apple en Google.

Waar Apple een zeer winstgevend onderdeel van zowel de hardware- als de software-ecosystemen beheerst, heeft Google zich historisch gericht op zijn Android-besturingssysteem als een Trojaans paard om ervoor te zorgen dat het zijn producten blijft gebruiken op een breed scala aan apparaten.

Met Google Home, de Google Pixel-smartphone en de binnenkort te voltooien aanschaf van het Taiwanese smartphonebedrijf HTC, is de focus verschoven naar hardware naarmate het internet der dingen volwassen wordt.

Microsoft’s Smart-speaker van Invoke zorgt ervoor dat hij aan tafel zit, maar het is de samenwerking met de zeer succesvolle Echo-luidsprekers van Amazon die de gebruiksnummers voor Cortana moet verhogen.

Beroep doen op

Microsoft heeft het altijd goed gedaan op de zakelijke markt (zij het ook onder toenemende concurrentie van Apple en Google), maar de persoonlijke smartphonemarkt is moeilijker te doorbreken.

Verdere integratie met populaire platforms zoals Spotify, om samen te gaan met het eigendom van Skype door Microsoft, zou Cortana kunnen positioneren als een aantrekkelijk alternatief voor de ommuurde tuinbenadering van Apple.

Hoe verschilt de stem van Microsoft via het zoeken in de stem van Google?

Hoewel beide op vergelijkbare manieren werken, zijn er enkele kerngebieden van differentiatie:

  • Spraakherkenning: Cortana doet dit fantastisch goed en hoewel Google Assistent nog steeds erg accuraat is, doen kleine marges er wel degelijk toe. Hoewel het slechts een voorbeeldgrootte van één is, kan ik ook bevestigen dat Cortana veel nauwkeuriger mijn Ierse brogue begrijpt dan de Google-assistent.
  • Bedrijfstaakbeheer: Cortana kan een enorme tijdrovende aangelegenheid zijn met opdrachten als “De nieuwste versie van mijn taaktracker optrekken.” Met volledige toegang tot het Windows-besturingssysteem kan het documenten vrij gemakkelijk vinden en kan het veel tijd besteden aan het zoeken naar documenten.
  • Context:  wanneer een gebruiker is aangemeld bij Windows-producten, kan Cortana nauwkeurige contextuele resultaten bieden. Zie hieronder voor een voorbeeld van dezelfde zin die met een stem is gezocht op een Windows-laptop met Cortana en Google:

Cortana-Leeds

De verschillen zijn gering, maar veelzeggend. Cortana weet dat ik momenteel in Spanje ben (ik gebruik een Windows-laptop) en daarom de aftrap biedt in mijn lokale tijd. Google is niet bekend met deze informatie en dient het resultaat in Eastern Time, aangezien mijn account in de VS is gevestigd.

Wanneer resultaten standaard worden ingesteld op Bing, wordt het allemaal een beetje hariger.

Ik volg door te vragen wie er in de basisopstelling staat en ontvang een bizar resultaat over het Amerikaanse voetbalteam, een nieuwsbericht over een startup van Leeds van drie jaar geleden en wat nieuws over het Leeds-muziekfestival.

Leeds line-up

Google doet dit beter, maar beiden missen de directheid die integratie met een feed met social media zou bieden:
Google Leeds

Ditzelfde patroon speelt zich af in een breed scala aan reis-, weer- en commerciële vragen. Wanneer Cortana onmiddellijk een antwoord kan geven, doet het dat zeer goed; wanneer het van toepassing is op het leveren van een lijst met zoekresultaten van Bing, varieert de kwaliteit. Google is daarom een ​​veel consistentere, betrouwbaarder optie.

De nieuwe samenwerking met Amazon kan een reeks wegen openen voor Microsoft om een ​​breder publiek te bereiken, wat alleen maar zal helpen om deze aanbevelingen te verfijnen. Voorlopig blijft de superieure zoekervaring van Google zijn troef in de strijd om de suprematie van digitale assistenten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format